X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka, cudna dziewczynko ;)

Hoope, mi sie plakac normalnie chcialo z bezradnosci...

To moze ta pelnia byla, skoro kilka tak szalalo? Oby dzisiaj bylo lepiej bo ledwo zyje, jak zombie a dzis zakupy, za jakie grzechy

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka!! I wszystko jasne! Ty tak wszystko masz wypieczone, bo w kuchni masz piernikowego pomocnika!! :)
    Śliczna Wowka, Pan Wowek z dumą ze swej rodziny wypisana na twarzy i urocze Wowulątko!!
    Rodzina WOW !!

Bożenka jaka świąteczna modelka!!
    Sto lat słodyczy dla siedmiomiesięczniaczki <3

Adasiu, dla Ciebie również milion buziaków <3 :*****

J.s. współczuję nocki :( życzę, żeby Igor wynagrodził dzisiaj wszystko mamie w nocy i przespał całą! :)

kattalinna, Wowka, Cola87 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil cos maruda dzisiaj:/ Oby tylko dzisiaj bo sobie nie wyobrazam sprzatania i gotowania przy takim krzykaczu :/ nawet na macie nie chciał lezec...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, zawsze jest radosna chyba, że ma dzień mendoliny ale nawet w trakcie potrafi się cieszyć. Tak jak teraz. Jak jestem obok jest super, jak nie to moje ukochane "yyyyyy".

Pełnia sernia, Bożenka dziś spała :-P znaczy były 3 karmienia więc normalnie sukces bo nie pamiętam kiedy tak było super. Od 19. Wprawdzie koło 23 nie zdążyłam przybiec z cycem i się obudziła ale w miarę szybko udało się uśpić. Wyspałam się :-) początek dnia o 6:30, od 5 jakoś rzucała się już na siku, a ja ją cyckiem uspokajałam ;-)

Włączyłam dziś jakieś christmasowe muzyki i mi się klimatu w domu zachciało. Przepis na piernik dobry od razu i łatwy w wykonaniu, poproszę.

A, popełniłam farsz do uszek :-) ręka od siekania grzybów mnie boli :-P

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede robic z tego przepisu, ale pierwszy raz wiec nie wiem czy dobry xd

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/piernik-last-minute

Maruda spi, ja dzisiaj tylko okno jedno umylam bo nie ma sensu sprzątać poki te panele nie będą położone bo sie wnosi brud stamtad...

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja maruda też śpi :-) ja okien nie myję, kupię śnieg w spray i po sprawie ;-)

Katy, Sela, Nynka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja bede robic z tego przepisu, ale pierwszy raz wiec nie wiem czy dobry xd

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/piernik-last-minute

Maruda spi, ja dzisiaj tylko okno jedno umylam bo nie ma sensu sprzątać poki te panele nie będą położone bo sie wnosi brud stamtad...

Dokładnie ten popełniłam wczoraj :D

Wilgotny, mięsisty, pachnący-dałam domową przyprawę piernikową, pieprz i goździki dodatkowo. Część cukru zastapiłam brązowym. Siedzi w zamrażarce, wiec calego kawałka nie jadłam, ale te okruszki z przekładania bardzo smaczne :D

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja maruda ma katar :/ Mam nadzieję, że to zwiastun zębów a nie infekcja... Niech już wyjdą i wróci moje kochane dziecko.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, dobrze wiedzieć ;)

U nas chyba tez zeby bo trze rekami po twarzy tak jak przy poprzednich..Szczoteczka silikonowa na chwile pomogla, a tak to tylko na rekach chce byc :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu marudy nie mówią ile będą spały? Nie biorę się za robotę bo przecież dziś już miała dłuższą drzemkę. I co? Śpi ponad godzinę...

Wowka, a goździki w jakiej formie dałaś? I jaką masz przyprawę domową? Ja mam jakiegoś gotowca, trzeba więc wykorzystać. Ale niewykluczone, że czegoś nie dorzucę jeszcze ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie sil nie mam, dopiero pierwsza drzemka w domu, a wstal o 6. Jedna godzinna byla na dworze.
    Masakra, rece, cycki, sily mi opadaja.... Nigdy sie tak nie zachowywal skandalicznie jak dzis...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przyprawę, miałam w czasie przeszłym :D

Cynamon, imbir, kardamon, gałka, ziele angielskie, goździki, troszeczkę pieprzu tłukę w moździerzu. Mialam w słoiczku resztkę, to wykorzystałam, dosypałam więcej tych goździków znów roztartych w moździerzu z pieprzem z młynka :)

Te gotowce na pierwszym miejscu mają zazwyczaj cukier, wiec trzeba zmnjejszyć z przepisu :)

JS, ma-sa-kra. Współczuję...

A po za tym, w nocy ukradli mi sprzed domu iluminację jelonka O.o ktoś się połakomił na lampki... najgorsze jest to ze to prezent od wkurzającej babci, czekam na samochód i muszę objeździć wszystkie punkty, żeby go odkupić. Tym razem tylko schowam w pokoju i wyjmę jak babcia przyjedzie :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. moja dzisiaj też maruda, zagroziłam że Mikołaj nie przyjdzie z pszczółką tylko z rózgą, na chwilę się uspokiła, leżała na macie a ja zupkę gotowałam.
    Spała dzisiaj 2x raz 30 min, raz 20 min, teraz chciałam uspac, zapomnij. U nas trzecia drzemka praktycznie nie istnieje.

• J.S Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, no bezczelni o.O Serio ze ktos sie na takie cos polakomil, masakra.

Majowa, witaj w klubie, ja juz dzis mam nerwy nadszarpniete :/ Czuje ze noc bedzie rownie piekna.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 godziny snu... Co za ironia losu, jutro pewnie będzie max te 40 minut bo matka lepienie uszek planuje.

Wowka, ręce opadają... Ludzie to są naprawdę dziwni. Nie zrozumiem nigdy kradzieży :-|

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, Sela dzięki za pomoc j pomysły w sprawie ratowania pierniczków. Zrobiłam je chwilę na parze i są teraz super :D

Sela lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka przegięcie,ludzie to się na wszystko połakomią. Nam kiedyś ukradli drzewka owocowe z działki, w dzień były posadzone, nocą ktoś wykopał. Porażka że ludziom się tak chce.

Co do wystawiania rzeczy to mi się przypomniało jak koleżanka mojej mamy opowiadała, że dostała serwetki od teściowej, które jej się nie podobały,żeby nie robić przykrości to wyciągała na meble jak teściowa miała ich odwiedzić XD

• Katy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ze przesadzilas z przyprawieniem zupki jesli Twojemu dziecku jedzie z buzki czosnkiem xd Dobrze, ze Kamil nie idzie na randke :p

kattalinna, Sela, Fatalita, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Was jak mam nocki do d.. prawie od 4 miesiecy... wy tu marudzicie a ja do pracy jeszcze musze iść i mieć głowę na pełnych obrotach, więc proszę mi tu nie narzekać ;-P

sto lat dla solenizantów!!!

Kawiatkowa ja bym sobie nie pozowliła na takie traktowanie przez faceta i jak kobieta pisze że jest uzależniona od faceta w XXI w. to wg mnie to raczej czysta wygoda, wolałabym jeść chleb suchy i popijać wodą niż być z kimś takim, przepraszam za ostre słowa ale to moje zdanie.

Mam fajny przepis na ciacho, jadłam, bardzo mi smakowało i mam zamiar je na święta upiec

https://smaker.pl/przepis-malinowy-krol,159806,zmaminegozeszytu.html

kattalinna, Sela, Cola87 lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój piernikowy armagedon jakość zdjęć trochę słaba ale mój telefon takie robi niestety
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48839bf4404f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0405e2985c30.jpg
    Jutro malowanie czyli armagedonu ciąg dalszy

Feeva, kamciaelcia, kattalinna, Wowka, Berbecia, Katy, Hoope, Sela, Fatalita, MajowaMamusia, D_basiula lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 1922 1923 1924 1925 1926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ