X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś padnięta jestembo wczorajsza noc do bani więc zaraz ide spać, jutro musze iść do pracy szybciej na 8 nie na 10 wiec organizacyjnie musze się rano sprężać ;-) Dzisiaj ubieraliśmy choinkę
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ea49e2bfc66.jpg

Kamcia wasza choinka piękna a bombki cudnee

Gratulacje dla Uli ząbka

Mania supeer stoi

Hoope współczuje jelitówki oby dzieci się nie zaraziły

więcej grzechów nie pamiętam ;-)

kamciaelcia, Wowka, Sela, Berbecia, Hoope, MajowaMamusia, kattalinna, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka
    Wasza choinka ma przestrzeń :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, dochody licz tylko za 2017. Ale żeby było śmieszniej dziel na trzy ;)

Pawojoszka, co z za tempo. O 13 pisałaś o bezzębności :) gratki!

O Boże, Boże, orka na ugorze. Wzięłam się za paszteciki. Nawet nie otwieram linku od Katy, bo się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 21:32

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze bez zębów (chociaż jak widzę jak zaciska czasami te dziąsełka na moich skutkach to aż mam dreszcze jak sobie pomyśle, że będą zęby)

My dzisiaj obniżyliśmy łóżeczko z najwyższego poziomu do środkowego, bo coś ten mók dzieć dzisiaj zaczynał się podnosić z ziemi trzymając się krzesła...wole nie ryzykować...

Cudne dzieciaki w tych śpiworach. My od ponad tyg nie spacerowaliśmy, bo był katar i kaszel, ale jutro już idziemy. Chociaż nie wiem jak to będzie, bo Leo nienawidzi być ubrany w kombinezon...

Katy, a ja znając moją teściową to Ci się nie dziwię. Szczerze to ja bym WIELE dała, żebym tylko nie musiała na swoją patrzeć w te święta, a szczególnie w wigilię...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, no właśnie cały czas planuję za 2017 brać, a tu laski jakieś małe 2016 mi wrzucają. Ba, ja nawet ustawę czytałam, a jednak dałam się zakręcić ;-)

Przestań już produkować bo ja mam wyrzuty sumienia, że nic nie ogarniam :-|

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinki ładne, chyba święta coraz bliżej :)
    Dzieci siadają, stają, matki szaleją w kuchni, a ja dumna sama z siebie XD włożyłam zdjęcia do albumu, podpisałam, zgrałam zdjęcia i filmy na dysk, zajęło mi to tylko 7 miesięcy XD XD
    Czy możliwe, że człowiek aż tak zapomina, czy tylko ja mam zaćmienie umysłu? Oglądam filmiki jak Zuzia ma kilka dni i mruczy jak kotek i sama zasypia, jak pytam ją kto kończy dzisiaj 5 miesięcy, a ona na to "puszcza pawia", takich rzeczy nie pamiętam, ehh czas leci.

Mama32 jakbyś chciała jakąś spódniczkę jasną to idź do pepco, ostatnio jak byłam to widziałam tiulowe spódniczki białe w srebrne kropki, czy gwiazdki, pewnie kosztuje dychacza.

Zawody w ubieraniu to dzisiaj my wygrywamy, mam do prania 2x spodenki, 2x body i kamizelkę. Na obiad był burak z żółtkiem, rozgniotłam widelcem, ale następnym razem zblenduje, po kilku łyżeczkach zaczęło ją szarpać i zwymiotowała- krzesełko ochrzczone. Wieczorem poszła buraczana kupa i wypłynęła na spodenki, hmm czy moje dziecko daje znać, że jednak nie chce buraka?

Rano przysłali mi maila, że po g.17 kurier przyjedzie, zawsze przyjeżdża koło południa, przyszedł o 19.30,jak byłam na studiach raz mi przyszedł o 21, bo auto mu się zepsuło. Współczuję kurierom.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka może ja do ciebie na wigilię poprostu przyjdę jako zbłąkany wędrowiec ,jak pomyślę że wszystko jeszcze przede mną....
    Wiecie ja nie mam nic przeciwko żeby to zrobić bo lubię pięć gotować,lepić pierogi malować pierniki tylko kiedy ?

Pisałam o13 o szczerbatku ale mówiłam że może już niedługo bo coś tam się działo w buzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 22:05

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh dziewczyny. Sorry, ze tylko o sobie, ale musze sie wygadac. Nie zwierzam sie nikomu z tych problemow, bo nie chce martwić rodziny i mi wstyd. Ten moj facet znow mnie denerwuje. Jestesmy w Polsce. Za kazdym razem, gdy jestesmy w jego stronach to siedze calymi dniami sama z jego rodzicami, bo on chleje z kolegami i przychodzi wieczorami obijajac sie o sciany. Tak wyglada kazdy jego pobyt w Polsce (u nas nie, bo praca itd.). Ja wole moj czas spedzac z moja rodzina, a siedze sama z dzieckiem w obcym domu. Rodzine ma naprawde w porzadku, ale to nie zmienia faktu, ze wole moja. Denerwuje mnie to wszystko. Powiedzialam mu kiedys, ze jesli jeszcze raz zostane tu sama, a on bedzie pil to moja noga wiecej nie postanie u niego w domu. Mielismy zaczac wigilie u niego w domu, a potem pojechac do mnie. Teraz powaznie sie zastanawiam czy nie wrocic do siebie do domu i spedzic tam reszty czasu i wigili. Co byscie zrobily na moim miejscu? Poza tym, ze byscie zostawily to bydle. Niestety jestem zalezna od niego finansowo, moi rodzic mysla ze jest fajny (bo im nie narzekam), nie mialabym gdzie mieszkac jakbym go zostawila (tzn. gdyby rodzice znali sytuacje to by przyjeli mnie na swoje 54m2 ale nie chce im sie zwalac na glowe). Jedyny plus jest taki, ze trzymam reke na wszystkich pieniadzach, ale niestety nie sa to miliony. Starczyloby mi moze na zycie i wynajem mieszkania przez 10 miesiecy....
    Wroze temu chlopakowi zycie alkoholika. Nie ma z nim przyslosci, bo ten problem bedzie zawsze obecny. Co robic?

• Patk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbara śpi... już 4h... wtf...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Barbara śpi... już 4h... wtf...
    Zazdroszcze. My juz 5 pobudek od 20

• Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, ja na Twoim miejscu odkladalabym jakies pieniadze i np. na poczatek poszukala jakiegos domu samotnej matki, poszukala pracy i spróbowała sama jakos ogarniac...On Ci duzo pomaga przy dziecku? Jak nie to na pewno dasz sobie rade...Nie ma sensu zyc z kims takim i jeszcze marnować dziecku zycie, wiem latwo sie mowi, ale ja bym tak zrobila bo dla mnie dobro dziecka jest najwazniejsze..Uciekaj poki mozesz :p

Czas spać, dobranoc :*

Tanda lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, a co jego rodzina na jego zachowanie? Skoro są w porządku, to może pogadaj z nimi, żeby nie zrozumieli Cię źle i jedź do swoich rodziców. Tam przynajmniej odpoczniesz psychicznie. Btw, 10 miesięcy życia i wynajmu to BARDZO dużo na nowy start. Po za tym, wydaje mi się, że Ty decyzję podjęłaś, tylko brakuje Ci odwagi na wprowadzenie jej w życie.

Pawojoszka, jak najbardziej. Mogę przyjąć pół autobusu zblakanych wędrowców :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 23:09

Tanda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na szybko bo padam i idę spać. Dzieciaczki wszystkie jak zawsze urocze :) Mania pięknie stoi :) Wowka czy te pierniczki z Twojego przepisu mają szansę jeszcze zmięknąć czy raczej nie? Bo mi trochę twarde wyszły :/

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa ja bym jechała do swojej rodziny.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, moje są miękkie... tym bardziej miękkie im grubsze :)

Patent, połóż w kuchni na talerzach i gotuj, nasiąkną parą wodną i powinny zmięknąć :)

Dla odmiany przerwa w śnie. Wykończy mnie to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 03:42

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa sama wiesz co powinnaś zrobić ,poprostu to zrób . 52m to całkiem przyzwoite mieszkanie,(no chyba że nie mieszkają sami) nie będziecie sobie siedzieć na głowie ,rodzice napewno się ucieszą że mogą być blisko was ,nie wstydź się przyznać do porażki bo zmarnujesz życie sobie i dziecku . W Polsce teraz naprawdę jest lepiej niż było te 10 lat temu jest dużo pracy ,pracodawcy chcą się dostosować do pracownika ,rodzice ci pomogą przy dziecku dasz radę . A rodzicom powinnaś powiedzieć jak jest bo kiedyś jak się dowiedza będą mieli Zal że im nie zaufalas i nie szukałas pomocy u nich. Naprawdę chcesz żyć z alkoholikiem? Na co liczysz ? Bo chyba nie na to że się zmieni . Sprezentuje sobie nowe lepsze życie na te święta ,zostań z rodzicami i nie wracaj już do siebie . Mały już niedługo zacznie dużo rozumieć ( choć już teraz rozumie) za rok będziesz mówić że nie chcesz bo mały będzie tęsknił za ojcem im dłużej czekasz tym gorzej . Albo się weźmiesz w garść albo tam zostaniesz na zawsze .

Wowka to dobrze bo ja właśnie pół autokaru zbłąkanych wędrowców mam

Katy, Patk, Tanda, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Wam coś pokazać, tylko nie wiem czy mi się to uda...

Ciach ciach ciach. Już nie ma ;)

Zapodaj nie chciało zapodać :P nadal nie wiem czy to dobrze widać ;)

No to świątecznie pozdrawiamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 12:15

Hoope, pawojoszka, kattalinna, Asix, Berbecia, jangwa_maua, kamciaelcia, Patk, Nynka, Sela, MajowaMamusia, Katy, Fatalita, D_basiula, Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dzięki. Spróbuję tak zrobi. Za długo je w piecu trzymałam :( Kattalina wszystkiego najlepszego dla Ani! Kwiaty będą później ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka przepięknie! Jeju jakie Wy wszystkie śliczne! Zazdroszczę tych sesji. Może na roczek zrobimy :)

Wowka lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awww czy mogę prosić na Święta takiego krasnala? Gdzie się go zamawia? ❤

Kwiatkowa to nie średniowiecze, nikt od nikogo nie musi już być zależny. Tylko jeden człowiek jest i jeszcze będzie przez parę lat. Twoje dziecko. Wybierz dla niego to co na serio dobre. Bo on jeszcze nie może.

Cola a Wy dziś 7 miesięcy, najlepszego! Kto jeszcze? Bożenka też? Bożena raczej sądząc po zdjęciach ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 08:20

Cola87, Wowka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1920 1921 1922 1923 1924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ