Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pawojoszka jak to nie je w nocy, chcesz mnie zdenerwować?
Nasza lekarz robiła wszystko, żeby nie iść do szpitala, ale poszła na emeryturę (w końcu ma 120 lat) i jestem teraz jak dziecko we mgle. Będę się stawiać i walczyć coś czuję. Dwoje dzieci bez szpitala odchowałam a tu masz babo Prezesa no.
To kiedy do domu?
Kattalinna mi się nie tyle chce spać co sr...ć
Dżemor jagodowy kupiony, działaj! Gorzka czekolada jest. Co jeszcze, pepsi? Wezmę wszystko. Pragnę zaparć.
Ja kupiłam osobno spodnie i kurtkę plus buty niechodki. I to była najlepsza opcja. Plus biorę nasz wypasiony koc i niezbyt gruby śpiworek całoroczny. Dziecko ciepłe.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Aaaaa
I już wiem o co chodzi z tym mm na stronie rosmmanna ze jest lub go nie ma...chodzi o dostępność w miejscowym sklepie stacjonarnym(ktory przygotowuje zamowienie)
Jak u nich nie ma to i ja nie kupię online
A dziś jak kupiłam to już po 5min byl sms że moge mleko odebrać
Jak chciałam chusteczki to patrzyłam w 3 roskach, bo w 2 nie było tych co chciałam, dopiero w innej miejscowości były, to zamówiłam, mąż tam pracuje, to jak wracał z pracy to odebrał.
Ostatnio czekałam prawie 5h na zamówienie. Pojechałam do roska, bo akurat byłam w sklepach krzesełka pooglądać, pani do mnie mówi, że jak nie mam sms to mi nie da zamówieniaakurat mi przyszedł, na pytanie czemu tak długo, że niby w 1h ma być gotowe usłyszałam, że dzisiaj to nie obowiązuje, pewnie miały taki zaryp, że nie wyrabiały pakować.
Kamcia w samych skarpetkach na dworze nie zimno? Bałabym się, że stopy przemrozi, ona ma ciągle w domu zimne stopy.
rękawiczki mam od kombinezonu to ubieram, ale i tak sobie ściąga. -
Wowka,dwa zeby ma Kamil xd
Ja na nasz 30min spacer ubralam mu tylko kombinezon zimowy i czapke, pod spodem byl ubrany po domowemu czyli body z dlugim i polspiochy xd Rece, kark i stopy cieple po powrocie wiec chyba ok :p Gdyby bylo na minusie to jeszcze bylby kocyk, szalik i rekawiczki, no i cos wiecej pod spodem :p -
Rękawiczki to zuo.
Kattalinna, a chyba masz rację o tych zębach
Edit. Na pewno
Kamcia, bardzo ładna choineczka i personalizowane bombki
Mi się nie chce spać, bo od rana oram. Sernik z brzoskwiniami, makiem i kokosem, piernik i dwa zestawy obiadowe do teraz. Przede mną jeszcze paszteciki, ale już po powrocie męża. Dobrze, że Skrzat śpi, miło mieć chwilę spokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 16:53
Katy, kattalinna, kamciaelcia, MajowaMamusia, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
A ja robię nic. Dziecko chce żebym siedziała, najlepiej tuż obok. To siedzę. A nie, grzyby rozmrażam. U nas święta chyba będą na sześciu króli
Edit: i rozprułam ucho szczeniaczkowistraciło kontakt z bazą ale już nie umiem połączyć kabelków na stałe, tatuś będzie miał robotę
a zrobiłam to tylko dlatego, że byłam ciekawa co ucho robi. Jestem rozczarowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 17:04
-
A wgl wiecie co moja tesciowa wymyśliła, ze w ogole to my powinnismy czekac na nia z Wigilia (bedzie kolo 20 w domu), dobrze jej narzeczony powiedzial, ze nie jestesmy dziecmi zeby na nia czekac :p Nie wiem co ona sobie ubzdurala w ogole...Tak sobie ostatnio myslalam, ze to oddzielenie sie od niej to jest normanie moje marzenie :p
-
Hoope no przecież znasz Ulke ,jak wy tu mówicie o nieprzespanych nocach to ja nawet nie śmiem oczu podnieść,a dziś spala od 10 do 12 i od14.30do16.30 i wiesz co chyba jej się zabek wyrzyna. Na zatwardzenie jest dobra końska dawka żelaza zrób sobie szpinak albo weź w tabletce no chyba że na ciebie żelazo tak nie działa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 17:52
-
nick nieaktualnyJeju to mój dzisiaj na spacerze rajstopy skarpetki, kombinezon kpc i bude
i modlilam sie zeby nie zmarzl ....było -3.
A do spacerowy czekam na spiworek...
Hoope colaaaaa, ja na wszelkie problemy tego typu kolka sie lecze
Nie pamietam czy ktoś świętuje ale 100 lat:)
JS jak gorne jedynki u Igorka? U nasbwyszla już jedna? Teraz sobie mlody stuka gornym i dolnymi
-
Pawojoszka gratulacje!
Nynka, u nas wyszla 4 dni temu gorna jedynka prawa, takze piateczka
Wowka, to widze chlopaki sie umowili na to jedzenie... Ja jutro bede orac ale na zakupach swiatecznych, a w niedziele bede orac ciastapawojoszka, Nynka lubią tę wiadomość
-
J.s weź normalnie nie mów mi o zakupach świątecznych ,u nas już w zeszły weekend wariowali ci ludzie ja idę jutro ,zostaje dziś z małą w nocy M mnie zmieni rano to kupię co potrzeba bo później to ja już do sklepów nie wchodzę bo to będzie jakiś armagedon jak już teraz takie rzeczy się dzieją. Z kad ci ludzie tyle kasy mają?
Katy nie chce tu bronić teściowej bo samo słowo teściowa budzi we mnie agresję,no i 20 ta to jednak trochę puzmo ,ale wigilia to jest takie wydarzenie raz w roku, kiedy siadamy do stołu wszyscy razem, nikt nie siada do jedzenia puki nie zbiorą się wszyscy i nie podziela opłatkiem tak że trochę ja rozumiem . Może niekoniecznie powinna tego zadaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:00
-
Ktoś tu jeszcze jest bez zębów?
Katalina ja tez Jeszce nie składałam o becikowe. Jak teraz będziemy składać to już dochód za 2017 chyba? Bo do 31.10.2018 było że dochód za 2016... muszę złożyć do końca roku...
U nas nie można przez Internettylko wybrane miejscowości mają tą opcję. Sprawdzałam na epuapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 20:21
-
Po pierwsze za pozno bo do której by to niby mialo wtedy trwac, po drugie dla niej to chyba nie jest wcale wazne wydarzenie skoro potrafi przepic cale swieta co pokazala juz dwa razy...
Powiem Wam, ze pyszne te ciasteczka sa :p Jakby ktoras chciala : https://www.kwestiasmaku.com/przepis/zdrowe-ciasteczka-owsiane-z-jablkami-i-cynamonem
My tez jeszcze nie skladalismy o becikowe bo właśnie czekalismy az sie bedzie liczyl 2017 xdWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 20:38
-
Patk wrote:Ktoś tu jeszcze jest bez zębów?
Katalina ja tez Jeszce nie składałam o becikowe. Jak teraz będziemy składać to już dochód za 2017 chyba? Bo do 31.10.2018 było że dochód za 2016... muszę złożyć do końca roku...
U nas nie można przez Internettylko wybrane miejscowości mają tą opcję. Sprawdzałam na epuapie
Ej, ale dochody to za poprzedni rok rozliczeniowy chyba, nie dwa??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 20:41
-
MAJOWA
STÓPKI TEZ CIEPLUTKIE
ale jak pisałam-przy minus 3 były półspiochy i skarpetki a to juz dwie warstwy
spacerujemy i po 3h jak dzisiaj wrecz staram sie dlatego "cieniej" ubierac, zeby Patryczek wytrzymał w wózku
a nasz spiworek to nie wełna z puchem przeciez
wiec nikt nas nie pobije w ubieraniu, wiedziałam