X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka jak to nie je w nocy, chcesz mnie zdenerwować?

Nasza lekarz robiła wszystko, żeby nie iść do szpitala, ale poszła na emeryturę (w końcu ma 120 lat) i jestem teraz jak dziecko we mgle. Będę się stawiać i walczyć coś czuję. Dwoje dzieci bez szpitala odchowałam a tu masz babo Prezesa no.

To kiedy do domu?

Kattalinna mi się nie tyle chce spać co sr...ć XD

Dżemor jagodowy kupiony, działaj! Gorzka czekolada jest. Co jeszcze, pepsi? Wezmę wszystko. Pragnę zaparć.

Ja kupiłam osobno spodnie i kurtkę plus buty niechodki. I to była najlepsza opcja. Plus biorę nasz wypasiony koc i niezbyt gruby śpiworek całoroczny. Dziecko ciepłe.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Aaaaa
    I już wiem o co chodzi z tym mm na stronie rosmmanna ze jest lub go nie ma...chodzi o dostępność w miejscowym sklepie stacjonarnym(ktory przygotowuje zamowienie)
    Jak u nich nie ma to i ja nie kupię online
    A dziś jak kupiłam to już po 5min byl sms że moge mleko odebrać

Jak chciałam chusteczki to patrzyłam w 3 roskach, bo w 2 nie było tych co chciałam, dopiero w innej miejscowości były, to zamówiłam, mąż tam pracuje, to jak wracał z pracy to odebrał.
    Ostatnio czekałam prawie 5h na zamówienie. Pojechałam do roska, bo akurat byłam w sklepach krzesełka pooglądać, pani do mnie mówi, że jak nie mam sms to mi nie da zamówienia XD akurat mi przyszedł, na pytanie czemu tak długo, że niby w 1h ma być gotowe usłyszałam, że dzisiaj to nie obowiązuje, pewnie miały taki zaryp, że nie wyrabiały pakować.

Kamcia w samych skarpetkach na dworze nie zimno? Bałabym się, że stopy przemrozi, ona ma ciągle w domu zimne stopy.
    rękawiczki mam od kombinezonu to ubieram, ale i tak sobie ściąga.

• Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka,dwa zeby ma Kamil xd

Ja na nasz 30min spacer ubralam mu tylko kombinezon zimowy i czapke, pod spodem byl ubrany po domowemu czyli body z dlugim i polspiochy xd Rece, kark i stopy cieple po powrocie wiec chyba ok :p Gdyby bylo na minusie to jeszcze bylby kocyk, szalik i rekawiczki, no i cos wiecej pod spodem :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rękawiczki to zuo.

Kattalinna, a chyba masz rację o tych zębach :D

Edit. Na pewno :D

Kamcia, bardzo ładna choineczka i personalizowane bombki :)

Mi się nie chce spać, bo od rana oram. Sernik z brzoskwiniami, makiem i kokosem, piernik i dwa zestawy obiadowe do teraz. Przede mną jeszcze paszteciki, ale już po powrocie męża. Dobrze, że Skrzat śpi, miło mieć chwilę spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 16:53

Katy, kattalinna, kamciaelcia, MajowaMamusia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil tez spi, ja dzisiaj chce zrobic ciasteczka owsiane bo niby szybkie do zrobienia i dobre :p Nie na swieta tylko tak o do jedzenia xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię nic. Dziecko chce żebym siedziała, najlepiej tuż obok. To siedzę. A nie, grzyby rozmrażam. U nas święta chyba będą na sześciu króli ;-)

Edit: i rozprułam ucho szczeniaczkowi :-D straciło kontakt z bazą ale już nie umiem połączyć kabelków na stałe, tatuś będzie miał robotę :-) a zrobiłam to tylko dlatego, że byłam ciekawa co ucho robi. Jestem rozczarowana ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 17:04

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wgl wiecie co moja tesciowa wymyśliła, ze w ogole to my powinnismy czekac na nia z Wigilia (bedzie kolo 20 w domu), dobrze jej narzeczony powiedzial, ze nie jestesmy dziecmi zeby na nia czekac :p Nie wiem co ona sobie ubzdurala w ogole...Tak sobie ostatnio myslalam, ze to oddzielenie sie od niej to jest normanie moje marzenie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope no przecież znasz Ulke ,jak wy tu mówicie o nieprzespanych nocach to ja nawet nie śmiem oczu podnieść,a dziś spala od 10 do 12 i od14.30do16.30 i wiesz co chyba jej się zabek wyrzyna. Na zatwardzenie jest dobra końska dawka żelaza zrób sobie szpinak albo weź w tabletce no chyba że na ciebie żelazo tak nie działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 17:52

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to już oficjalnie potwierdzone, mamy pierwszego zęba

Nynka, Sela, Fatalita, kattalinna, Wowka, J.S, Katy, D_basiula, Patk, kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju to mój dzisiaj na spacerze rajstopy skarpetki, kombinezon kpc i bude :O i modlilam sie zeby nie zmarzl ....było -3.

A do spacerowy czekam na spiworek...

Hoope colaaaaa, ja na wszelkie problemy tego typu kolka sie lecze :D

Nie pamietam czy ktoś świętuje ale 100 lat:)

JS jak gorne jedynki u Igorka? U nasbwyszla już jedna? Teraz sobie mlody stuka gornym i dolnymi :D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, gratulacje!

pawojoszka lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka gratulacje!

Nynka, u nas wyszla 4 dni temu gorna jedynka prawa, takze piateczka :D

Wowka, to widze chlopaki sie umowili na to jedzenie... Ja jutro bede orac ale na zakupach swiatecznych, a w niedziele bede orac ciasta :/

pawojoszka, Nynka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s weź normalnie nie mów mi o zakupach świątecznych ,u nas już w zeszły weekend wariowali ci ludzie ja idę jutro ,zostaje dziś z małą w nocy M mnie zmieni rano to kupię co potrzeba bo później to ja już do sklepów nie wchodzę bo to będzie jakiś armagedon jak już teraz takie rzeczy się dzieją. Z kad ci ludzie tyle kasy mają?

Katy nie chce tu bronić teściowej bo samo słowo teściowa budzi we mnie agresję,no i 20 ta to jednak trochę puzmo ,ale wigilia to jest takie wydarzenie raz w roku, kiedy siadamy do stołu wszyscy razem, nikt nie siada do jedzenia puki nie zbiorą się wszyscy i nie podziela opłatkiem tak że trochę ja rozumiem . Może niekoniecznie powinna tego zadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:00

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu jeszcze jest bez zębów?

Katalina ja tez Jeszce nie składałam o becikowe. Jak teraz będziemy składać to już dochód za 2017 chyba? Bo do 31.10.2018 było że dochód za 2016... muszę złożyć do końca roku...
    U nas nie można przez Internet :/ tylko wybrane miejscowości mają tą opcję. Sprawdzałam na epuapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 20:21

• J.S Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, to chyba wszedzie juz jest dzikie szalenstwo, u nas tez szaleja strasznie. Ja dzisiaj poszlam po takie pierdoly j tez stalam w kolejce dlugo.

Kase trzymaja w skarpecie zeby w grudniu szalec XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze za pozno bo do której by to niby mialo wtedy trwac, po drugie dla niej to chyba nie jest wcale wazne wydarzenie skoro potrafi przepic cale swieta co pokazala juz dwa razy...

Powiem Wam, ze pyszne te ciasteczka sa :p Jakby ktoras chciala : https://www.kwestiasmaku.com/przepis/zdrowe-ciasteczka-owsiane-z-jablkami-i-cynamonem

My tez jeszcze nie skladalismy o becikowe bo właśnie czekalismy az sie bedzie liczyl 2017 xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 20:38

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Ktoś tu jeszcze jest bez zębów?

Katalina ja tez Jeszce nie składałam o becikowe. Jak teraz będziemy składać to już dochód za 2017 chyba? Bo do 31.10.2018 było że dochód za 2016... muszę złożyć do końca roku...
    U nas nie można przez Internet :/ tylko wybrane miejscowości mają tą opcję. Sprawdzałam na epuapie
    A gdzie na epuapie to będzie? Bo może dlatego mnie wywalało? Chociaż niby urząd na liście miałam do wyboru. Naprawdę się zastanawiam ile szkół trzeba skończyć, żeby się w tych urzędowych kwitach i serwisach połapać...

Ej, ale dochody to za poprzedni rok rozliczeniowy chyba, nie dwa??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 20:41

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAJOWA
    STÓPKI TEZ CIEPLUTKIE ;)
    ale jak pisałam-przy minus 3 były półspiochy i skarpetki a to juz dwie warstwy
    spacerujemy i po 3h jak dzisiaj wrecz staram sie dlatego "cieniej" ubierac, zeby Patryczek wytrzymał w wózku
    a nasz spiworek to nie wełna z puchem przeciez

wiec nikt nas nie pobije w ubieraniu, wiedziałam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, a to jakieś zawody w ubieranie są? :-P

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    zawsze mozemy urzadzic zawodu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1919 1920 1921 1922 1923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ