X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie wam, oszaleje. Moje dziecko nie chce w nocy jesc mleka, ale potrafi sie obudzic tak jak dzis o 3 i jojczy ale mleko wypluwa.
    Nie jadl nic od wczoraj od 19, cala noc do 7 nic, potem troche kaszki manny z owocami ale tez bez szalu.
    Mleko zje tylko jak juz przysypia albo w wozku, a tak to nie ma opcji :/

Ja do jedzenia mam taka mala miske z myszka mickey a lyzeczke z hippa, bo najlepiej nam podeszla, mielismy kilka i ta najbardziej pasuje.

Jeszcze chcialan sie pochwalic, wczoraj robilam wyniki tarczycy bo w czwartek mam endo - jest lepiej, sa jeszcze poza nirme ale zdecydowanie lepiej niz bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:03

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja obstawiam że Twój organizm robi sobie miejsce na świąteczne obrzarstwo. XD

ja już siedzę u fryzjera. Koniec blondu, wracam na ciemno stronę mocy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Patryk w nocy zjadł tyle mm ze przez całe 2 dni nie podlicze
    dobre noce zostawia tacie
    nawet nasza kupa zrobiła sie taka noworodkowa :D
    a pampers po 12h ciagłego złopania mleka z kupa rano to to co matka kocha najbardziej o 7 ;)
    ale wyspałam sie
    no i drugi poranek z telefonem przy uchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:43

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, współczuję...
    Jelitówki są straszne, dobrze, że tylko dołem,bo jakby doszło i górą to musiałabyś zamieszkać w kiblu :P

U nas noc nawet niezła, poszła spać o 20, jedzenie o północy i po 4. I od 4 spała ze mną w łóżku przytulona i ani razu nie zapłakała. Pobudka o 6:30, od 8 pierwsza drzemka. Koło 11 idziemy na spacer :)

Wowka, sukienka śliczna, delikatna :)
    Dobrze, że ja nie będę miała tego problemu, bo na chrzcie będę miała suknię ślubną XD

edit: i po drzemce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:54

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

Ja sie ciesze, ze chrzest juz dawno za mna ;) Za niedlugo chrzest bratanicy narzeczonego i w sumie nie wiem w co tam sie ubrac, dobrze chociaz, ze w domu robia to problemu z karmieniem nie bede miala xd

Wiecie, ja to chyba jakims jasnowidzem jestem, wczoraj wieczorem wyjatkowo dalam poduszke kolo lozka w razie gdyby Kamil zamierzal z niego spadac bo cos ostatnio bardziej ruchliwy jest w nocy i co? W nocy slysze jak jeczy patrze, a tu polowa Kamila na lozku, a druga na tej poduszce...Az strach pomyslec co by bylo gdybym jej tam nie dała :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspólne zamiłowanie do piłek??
    Chociaż już się nie biją który którą weźmie ;)

Edit
    A jednak się bili
    Piotrek wygrał
    Patryk na szczęście nie płakał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 07:25

J.S, Nynka, MajowaMamusia, Katy, Hoope, Patk, Wowka, pawojoszka, Berbecia, kattalinna, Mycha666, Fatalita, D_basiula, Sela, Tanda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ja za kazdym razem mam leki jak spie z malym... Tez obkladam poduszka miejsce kolo niego, tam gdzie ja nie spie, ale kurde czy to cos da. Straszne schizy mam przez to :/

Kamcia, super chlopaki :) Piotrus styloweczka jakby wakacje byly, ahhh :D

Tez sie ciesze ze chrzest za nami juz, bo mielismy piekna pogode

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i,s,
    25 stopni, toż to są wakacje ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz jesteśmy u mojej mamy to mała kładę pod ściana, później śpię ja i maz. Chyba nad nami nie przefrunie :-)

Kamcia mamy ta sama mate :-)

Babcia zamówiła dla małej ośmiornice z Lamaze, także jest juz pierwszy prezent pod choinke.

Mala Matylda, dziękuję, czujemy się wszyscy dobrze

Na 15 wkoncu fryzjer i nowy kolor, juz nie mogę patrzeć na siebie taki mam odrost.

Jutro startujemy po prezenty dla reszty rodziny..wszyscy dostaną jakieś bony podarunkowe do sklepow. Brat do wedkarskiego, szwagierka do odzieżowego itp.... Nie będziemy więcej wymyślać.

Tort na chrzciny zamówiony.
    Ja pójdę chyba w czarnych spodniach i białej koronkowej bluzce, ze względu właśnie na karmienie.

Sukienkę dla malej mam w spadku, muszę dokupic futerko jakieś i czapeczke.

I tak zamierzam ja przebrać w restauracji w normalne ciuchy, w sensie sukienke zdejmę bo to sztuczny materiał, nałożę na body spódniczkę i ocieplacz jakiś czy nie wypada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 10:07

Mała Matylda lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes też próbuje skakać z łóżka na różne sposoby. Póki co bezskutecznie.

Kamcia jakie duże te Twoje faceciki, chłopy jak dęby :D Lać to oni się dopiero będą XD

Stała się rzecz najgorsza. TZ się zaraził. Trzy razy odwiedził kibelek. Nie pojechał do pracy. Chodzi zgęziały owinięty kocem. Kładzie się bezkarnie spać w dzień. Nic mu nie jest oprócz tej koopy. To nic że ja jestem chora trzeci dzień, boli mnie wszystko, stawy, mięśnie, nie jem, nie śpię, w nocy dreszcze. ON UMIERA.

kamciaelcia, Patk lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ciekawe czy będą bardziej się lać(dwóch chłopaków) niż ja lalam młodszego brata ? :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, nie pocieszę, ale pewnie będą się lać bardziej :D

Ale to jest to, dlaczego chodzi mi po głowie drugi łobuziak :)

Twoi są absolutnie udani, a jacy skupieni nad piłkami :) na jakiś ważny telefon czekasz?

Hoope, ulituj się nad biedakiem i od razu dobij ;)

Mama, no pewnie że wypada przebrać. Przede wszystkim ma być dziecku wygodnie, w szczególności już po ceremonii :) kiedy dokładnie macie chrzest?

JS, piona! Skrzat mleko też jada tylko na śpiocha. Dobrze, że tarczyca jest grzeczniejsza, może czeka na Mikołaja ;)

Nie zapeszajac, wiecie, że nigdy nie miałam jelitówki? Nawet jak cały dział w pracy był chory po kolei, to mnie jakoś omijało te parę dni wolnego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 10:34

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super chłopaki :) lać się będą, ale przynajmniej będą mieć z kim, mam brata 5 lat starszego, zawsze go targałam za włosy, albo pacnęłam i biegłam do mamy żeby mi nie oddał :D Mam kuzynostwo, kuzyn 15 lat starszy od siostry, 2 inne światy, oboje dorośli,a kontakt w zasadzie żaden. Mała różnica wieku jest fajna,wiadomo że na początku ciężko podołać,ale potem super.

Mama pewnie że wypada przebrać. My chrzciliśmy w lipcu, było 30 st, na sali cyknęliśmy zdjęcia i przebrałam w ecru body z przyszytą tiulową spódniczką, wyglądała jak w sukience. Nie ma co dziecka męczyć.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz miałam jelitowke
    Emilka złapała na kardiologii w domu już się zaczelo na koniec my. Szczep szpitalny ;)

Wowka
    Walczę z rejestracją
    Neurolog prywatnie już zalatwiony-dopiero 11.stycznia więc muszę na pozniej przełożyć tego drugiego awaryjnego i dużo dalej
    Wczoraj dzwonilam by rejestrowac do logopedy
    Dziś się dodzwonilam i dostalam nr do logopedy
    Do logopedy się jeszcze nie dodzwonilam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek oszalal jak zobaczył choinkod razu wiedzial że trzeba ubrać
    Zgadnijcie w co? :D piłki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 07:24

Hoope, Katy, MajowaMamusia, Wowka, kattalinna, Fatalita, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Ja dziś spałam z dwoma facetami i nawet się wyspałam . M był z małą w nocy ,ja jeszcze wieczorem robiłam do szkoły ozdobę świąteczną. Dziś z rana ogarnęłam dom zrobiłam piernik i zapach świat w całym domu ,dzieci nawet się wyrobiły na autobus a nie jak zwykle biegiem. Zaczynam myśleć że ten chłop to mi w tym domu tylko przeszkadza. No i to jego świąteczne pomaganie skończyło się tylko na obiecankach a ja głupia się cieszyłam. Człowiek stary a naiwny.

Hoope pocieszające jest to że w jelitowe najgorsze są pierwsze trzy dni ,polecam jagody jak masz możliwość gdzieś dostać albo zwyczajnie stoperan. Być może odmowa jedzenia przez prezesa też ma podłoże wirusowe.

Woowka nigdy nie miałaś jelitowki? Nie masz pojęcia jakie niezapomniane doznania cię ominęły ,szczesciaro.

My ostatnio przywleklismy ze szpitala to ja jeszcze w ciąży byłam ,z brzuchem pod brodą, z miska na kolanach siedziałam na kibelku .

Kamcia chłopaki super jak zawsze . U mnie Szymon z Patrykiem są tacy bardzo zżyci ,leja się na okrągło ,ja wyzywam na Szymka żeby nie bił Patryka bo on malutki jest i krzywdę mu zrobi a to mały najwięcej zaczyna ,potrafi podejść i kopnąć albo przyłożyć. Ostatnio zaczęliśmy na nich "bliźniaki" mówić bo wszystko razem .

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Pawojoszka jak Ula co jej zdiagnozowali?

Ja tez sie musze jutro prze&ść z moją Mili do lekarza. Katar ma ponad tydzień początkowo myslalam ze od zebow ale teraz zaczyna ja kaszleć.

My dzisiaj idziemy na jasełka do zerówki dobrze ze przed ide do fryzjera to bede miala piekny fryz.

Co do jelitówki to też ostatnio w ciąży miałam a w aptece nawet smecty mi nie chcieli sprzedac.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekinu trójzębny :D

Tylko dlaczego najpierw wyszła gorna dwójka, a jedynek jeszcze nie ma? Śmiesznie :D

A, bidon zaakceptowany. Od razu było wiadomo co z nim zrobić. Dodatkową atrakcją jest dmuchanie do środka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 12:45

Katy, kattalinna, Fatalita, kamciaelcia, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia zrobili nam wczoraj zdjęcie klatki i badania ,nie znaleźli bakterii więc obstawiają wirusowe zapalenie oskrzeli. Ja obstawiam pusty oddział bo oprócz nas na całym oddziale jest chyba tylko jedno dziecko a nasz lekarz pracuje na oddziale. Ale Ula ten kaszel taki straszny miała i to już dwa tygodnie że wolałam nie ryzykować i dałam się wkręcić w ten szpital. No cóż człowiek się uczy całe życie i głupi umiera

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wtorek dniem fryzjera. Ja już po. Jestem znowu brunetką. Jupiii

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

‹‹ 1917 1918 1919 1920 1921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ