X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okna myłam w połowie października i to mi w pełni wystarczy ;-)

Sela, zawsze mogło być gorzej. Ja gotując na parze marchewkę... spaliłam ją :-D

Asix, wypasiony sklep macie! To jeszcze jedno pytanie do tych kół :-) bo podobno wszystkie niepompowane trzeszczą, stukają i co tam jeszcze na chodniku. Zauważyłaś coś takiego? Wiem, szukam dziury w całym ale jesteś jedyną "żywą" osobą, która może mi odpowiedzieć z doświadczenia :-) blogerki nie są obiektywne

Edit: Mycha, fotelik RWF polecam, czyli tyłem do kierunku jazdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 17:29

Mycha666 lubi tę wiadomość

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo twardsze niż pompowane więc są też głośniejsze ale szczerze mówiąc to nic mi nie przeszkadza. W sensie na początku musiałam się przyzwyczaić do braku amortyzacji ale nie zmienia ilabum na inny. Dodatkowo wygrywa to opuszczane oparcie na pasku a nie że masz tylko powiedzmy 5 pozycji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 17:51

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł mi się podoba ale jeszcze nie teraz. Musze doprowadzic organizm do zdrowia. Chyba że bedzie wpadka

Ja okna musialam juz umyc myłam koncem lipca na chrzciny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 17:48

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfb3e4d3558f.jpg
    Mój skazaniec zza krat

Berbecia zostaw go samego z dzieckiem na cały dzień to mu przejdzie

Dla mnie chłopcy są łatwiejsi w wychowaniu ale jakbym miała jeszcze chcieć to dziewczynkę małe księżniczki są super

kattalinna, MajowaMamusia, Berbecia, kamciaelcia, Mała Matylda, Hoope, D_basiula, Katy, Sela lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Ula! Zdrowia!!

Asix, przekonałaś mnie :-)

Asix lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat Zuziu!:)

Zdrówka dla Ulenki, współczuję bardzo.

Hoope skąd doszukiwanie? Myślę, że internet to jedno ale drugie to fakt, że co drugie dziecko "coś" ma, i nagle sama zaczynasz sie doszukiwać a może to nienormalne a może to?...

Drugie...hm zawsze chciałam parke, wiec druga dziewusia, ale od kiedy jest młody myślę, że może jednak dwóch chłopaków? Więc chce po prostu zdrowe:) jedno i drugie trzeba mądrze wychować :D

Aaa i mam pytanie czy w bidonie duże znaczenie ma ta rurka? Jej długość? Bo myślę nad aventem ale gdzies czytalam ze krotka ta slomka. Na zewnątrz obto mi chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 18:08

pawojoszka, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, aż sobie przypomniałam nockę w szpitalu, Ulcia słodka, zdrowiejcie i życzę spokojnej nocy.

Wyciągnęłam spacerówkę z wózka 2w1, chyba już tylko my jeździłyśmy w gondoli, jutro pierwszy spacer.
    Zuzi krzesełko przypadło do gusty, lubi w nim siedzieć i oglądać świat, nam tez jest lepiej ją karmić niż w bujaczku, tylko zajmuje nawet sporo miejsca.

Okna były myte w październiku, teraz tylko przetarłam z grubsza.

Kolejne dziecko, hmmm sama nie wiem co bym wolała, wiem że mąż chciałby syna, z drugiej strony ubranka po dziewczynce już będą ;) najważniejsze całe i zdrowe.

pawojoszka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    canpol własnie ma długa te słomke (chyba 2cm, dawno komus mierzyłam)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda gdzie jesteś, sprzątasz, czy pierogi lepisz? ;)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    canpol własnie ma długa te słomke (chyba 2cm, dawno komus mierzyłam)

Avto bidon niekapek?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sa bidony niekapki? ten normalnie zakrecany, z rurka do dna. Nie odkreci sie, ale zawartosc słomki moze sie wylac
    albo siła fizyczna jest w stanie fontanne zrobić (np gazowane, gorace)
    choc Piotrek umie z niego pic na lezaco

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Mała Matylda gdzie jesteś, sprzątasz, czy pierogi lepisz? ;)
    Też miałam wołać ją :-)

My w gondoli cały czas. Przesiądziemy się jak kupię spacerówkę, ale to nie jest proste, jak widać ;-) z kompletu nie mamy, mamy parasolkę, wg mnie dla starszego dziecka. jestem pewna, że jeszcze kilka gondolowych dzieci się znajdzie

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci w pizamach. Zobaczymy które pierwsze do spania-ja dzis sama, maz ma słuzbe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Też miałam wołać ją :-)

My w gondoli cały czas. Przesiądziemy się jak kupię spacerówkę, ale to nie jest proste, jak widać ;-) z kompletu nie mamy, mamy parasolkę, wg mnie dla starszego dziecka. jestem pewna, że jeszcze kilka gondolowych dzieci się znajdzie
    Daje znak z ukrycia :D

Póki co nie planuję zakupu spacerówki, ale kto wie, może po kilku spacerach stwierdze że jest mi niezbędna XD jakby nie było to w grudniu już nic nie kupuję. Wczoraj jeszcze zamówiłam łóżeczko turystyczne i termos, który rzekomo ma trzymać ciepło do 12h, kupiłam na wyjazdy ale się zastanawiam czy wody gorącej w nim nie trzymać w domu bo muszę gotować za każdym razem. Gotujecie wodę do każdego mm, czy podgrzewacie? Mam w dzbanku przygotowaną ale gotuje trochę żeby pomieszać. O matko sama się zakręciłam z tym pisaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:19

• Hoope Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wolę dziewczynki. Łatwiej, lepiej, szybciej, lepiej się dba o higienę, lepiej się uczą, łatwiej wychowują, bliżej domu i matki w wieku dorosłym.

Chociaż kocham Fiflaka nad życie, nad życie mnie też osłabia.

Pawojoszka zdrowia! Okropne są te szpitalne łóżka.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem, gonię za Wami od soboty, ale nie mogę nadążyć ;)
    Ledwie doczytam do końca to na napisanie braknie czasu. Zaglądam ponownie, a tu znowu kilka stron XD
    No ale zmobilizowałyście mnie :)

Wszystkiego najlepszego dla jubilatów świętujących w ostatnich dniach: Uleńki, Patryczka, Prezesa, Basi i Zuzi - rośnijcie zdrowo i radośnie <3

Pawojszka, tak mi przykro że bez szpitala się nie obejdzie. Zdrowia dla ślicznej Uleńki, wracajcie szybko do domu.

Z ostatnich dni pamiętam najostrzejszą jak dotąd w tym wątku wymianę zdań i kilka tragicznych historii.
    Pamiętam też, że Patk szkodzi sport, Katy ćwiczy, ktoś ogląda ćwiczenia, a ja jestem jeszcze dalej bo tylko o ćwiczeniu myślę :P

Pamiętam piękne i zdolne dzieci ze zdjęć i filmików. Była szczęśliwa Bożenka, Skrzat zauroczony choinką, Kamilek z bidonem, Patryczek w zimowym wydaniu, Mania zachwycona krzesełkiem, Kubuś pochłonięty ćwiczeniami, długonoga Baśka i świąteczna Zuzia. Wszyscy cudowni! Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam.

Dziewczynom przemierzającym Europę gratuluję udanych podróży. Kwiatkowa, Mama32, jak tam aklimatyzacja w naszym kraju? :)

Dołączam do klubu niedomytego okienka XD
    W tym roku nie przykładam się do sprzątania, będę się realizowała w kuchni. Na święta piekę tort makowy, sernik, piernik i orzeszki, robię też sałatkę jarzynową, paszteciki i barszczyk. Święta spędzamy z teściami i dziadkami, każdy coś gotuje, wszyscy za dużo więc jeszcze na wynos dostaniemy ;). Inni oczywiście też :)

Majowa, my też wciąż w gondoli. Chyba jako jedna z nielicznych zostaję przy spacerówce z zestawu 2w1. Wczoraj była próba – Zosia wieziona na płasko wytrzymała tyle samo co w gondoli, więc spacerówka wraca jeszcze do piwnicy.

Ja swoje marzenia o córce spełniłam. Teraz mi obojętne. Mąż tym razem chce syna – niech ma, a co mi tam :P

Żal mi samej siebie – dwa razy spadłam dzisiaj z kanapy. Ciało nie ucierpiało, jedynie duma... Przy kanapie zwykle stoi pufa, osobiście ją dzisiaj przestawiłam, a potem w półmroku dwa razy o tym zapomniałam XD
    Miało być nastrojowo przy świetle choinki, a prawie pod nią wpadłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:48

pawojoszka, Hoope, Katy, kattalinna, Mycha666, Sela, MajowaMamusia, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil nie spi juz prawie 6.5 godziny...I nie wygląda na specjalnie spiacego :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, Bożenka dziś też nie wyglądała na śpiącą. Do póki nie ubrałam w piżamkę. Nagle dziecko nieziemsko zmęczone, chwila na cycku i śpi ponad 1,5 godziny. Może Kamil się za dobrze bawi po prostu ;-)

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka zdrówka dla córci.

MajowaMamusia ja w termosie mam gorącą wodę , a w butelce szklanej zimną przegotowaną. Dorabiam w butelce dziecięcej do odpowiedniej temperatury. Koleżanka pożyczyła mi podgrzewacz, ale jak pomyślałam, że musiałby być w nocy cały czas włączony, to zrezygnowałam.

Kattalinna dzięki za odp w sprawie fotelika.

Edit. Kupiłam bidon canpola z polecenia kamcielci. Tą wersję z uszami. Chyba 2 dni zajęło Kubusiowi zanim załapał jak pić. Butlę do mleka Avent też ma z uszami i sam ładnie trzyma. Przez te uchwyty, to nawet jak go karmię łyżeczką, to ją chwyta i nie chce z łapek wypuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 20:51

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, dużo zdrówka!! Bardzo mi przykro, że jesteście w szpitalu. Tym bardziej przed świętami. Dużo buziaków wysyłamy!

Nynka, pracowałam w żłobku i akurat pamiętam bidon aventu jako strasznie niepraktyczny. Ta słomka wciąż odpadała, a to zamkniecie przytrzaskiwało słomkę i nie leciało picie. Pisze konkretnie o tym bidonie - https://www.smyk.com/philips-avent-magiczny-kubek-niekapek-ze-slomka-boy-260-ml.html
    Nie wiem jak inne ;)

U mnie też okna brudne, ale...szybko ciemno się robi więc po co je myć ;)
    Częściej roletami zasłonięte.

Mi się momentami też chce dzidzie nową. Wolałabym chłopca, żeby była pareczka ;) no i żeby moja księżniczka miała małego "opiekuna" ;)

Aha, Kattalinna, a od kiedy zamierzasz wozić Anule w tym foteliku? Ona już wagowo do niego pasuje? Pytam, bo też myślę o tym foteliku, z tym że chciałabym przesadzić Wiktorie do nowego jakoś za miesiąc, dwa. A Bożena wygląda na malutką w nim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 20:51

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ