X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się znów wtrące. W piątek odebrałam ze sklepu Valco Baby Snap 4 Trend Sport, czyli ten najnowszy model. Jak jesteście zdecydowane to popytajcie w innych miejscach, bo mi w jednym sklepie też mówili o lutym, a w innym czekałam 2.5 tygodnia, aż przyjdzie od dostawcy. Ja brałam z Megaurwisa, chociaż nie wiem czy każdy w Polsce będzie działał tak samo ;) dla mnie warunkiem koniecznym były koła pompowane, bo mieszkamy w takiej okolicy, że często spaceruje po lesie. Pierwsze wrażenie - mega! Przesiadłam się z Tako (18kg + dziecko) na Valco (9kg) i po prostu jakbym nic nie prowadziła przed sobą. Skrętne to, leciutkie, rewelacyjne. Materiał jest super, nie jest to ortalion. Składanie i rozkładanie jedną ręką, pasek do przenoszenia, ogromna (ale serio OGROMNA) buda, nie potrzeba nawet folii przeciwdeszczowej, regulowana rączka (dla mnie element konieczny, bo różnica między mną a mężem to ponad 30 cm), spore siedzisko. Ni dla mnie bomba, juz przestało mi być szkoda tych pieniędzy które musiałam wydać XD no i dla mnie to też plus, że później można dokupić gondole. Dlatego sprzedaje nasz czołg z Tako i w razie czego ten będzie naszym wózkiem głębokim :)

kattalinna lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Hej, ja się znów wtrące. W piątek odebrałam ze sklepu Valco Baby Snap 4 Trend Sport, czyli ten najnowszy model. Jak jesteście zdecydowane to popytajcie w innych miejscach, bo mi w jednym sklepie też mówili o lutym, a w innym czekałam 2.5 tygodnia, aż przyjdzie od dostawcy. Ja brałam z Megaurwisa, chociaż nie wiem czy każdy w Polsce będzie działał tak samo ;) dla mnie warunkiem koniecznym były koła pompowane, bo mieszkamy w takiej okolicy, że często spaceruje po lesie. Pierwsze wrażenie - mega! Przesiadłam się z Tako (18kg + dziecko) na Valco (9kg) i po prostu jakbym nic nie prowadziła przed sobą. Skrętne to, leciutkie, rewelacyjne. Materiał jest super, nie jest to ortalion. Składanie i rozkładanie jedną ręką, pasek do przenoszenia, ogromna (ale serio OGROMNA) buda, nie potrzeba nawet folii przeciwdeszczowej, regulowana rączka (dla mnie element konieczny, bo różnica między mną a mężem to ponad 30 cm), spore siedzisko. Ni dla mnie bomba, juz przestało mi być szkoda tych pieniędzy które musiałam wydać XD no i dla mnie to też plus, że później można dokupić gondole. Dlatego sprzedaje nasz czołg z Tako i w razie czego ten będzie naszym wózkiem głębokim :)
    Mnie tylko cena powstrzymuje :-( dlatego rozważam bardzo poważnie zwykłego trenda. No i będę kupować przez internet od dystrybutora ;-)

I też mamy tako ;-)

White, a jaki kolor masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 15:44

age.png

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w czarny weekend i zapłaciłam 200 zł mniej. To i tak dużo, ale tyle co się naogladałam, naczytałam, nawybierałam to stwierdziłam, że już trudno. W tym mi odpowiada chyba wszystko, a dodatkowo jak sprzedam nasz 2w1 to nie bedzie tak źle jeśli chodzi o finanse ;) ja zwykłego Trenda też oglądałam i powiem Ci ze gdyby nie piankowe koła to bym go pewnie wzięła. A i on nie miał też regulowanej rączki. Ale jeśli Tobie to niepotrzebne, a spacerujesz głównie w mieście to myślę, że będzie ok :) i zwykły Trend waży bodajże 7.6kg to to już w ogóle piórko :D
    Ja wzięłam Grey Marle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 16:08

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dzieci potrafią być różne
    Krupnik: Piotrek zjadł 4michy o.O
    Patryk nawet nie zjadł całej łyżeczki a robiłam kilka podejść

Ziemniaki
    Patryk może jeść(przepraszam, żreć) codziennie
    Piotrek zaczął niedawno ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuziu sto lat!!!

Ale sie zje.....m z taboretu moje bidne biodro po co kto wymyślił okna.

No nie wiem czy po dziewczynce mniej prania chyba ze mi sie takie brudaski trafiły. Ja nie nadążam prać. Syn jak sie troszke ubrudzi już leci przebierać a córa jak sie sesra to cala do przebrania i oczywiście do mycia też.

A wiecie co mojego starego wczoraj wzieło na kolejnego dzidziusia.

kattalinna, MajowaMamusia, Sela lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa wersja zwykłego trenda ma regulację rączki też i budkę taką samą :-) tylko te koła inne. Wiem, że producent przewiduje już możliwość dokupienia kół oddzielnie ale nie wiem czy i kiedy to będzie w Polsce. Żałuję, że w black friday/week nie byłam tak zdecydowana. No ale wtedy kupiłam minikida 300 zł taniej to i tak jestem do przodu ;-)
    Czekam na recenzję Asix piankowych kół :-D

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina koła są dobre oczywiście wózek nie ma amortyzacji ale wgl to nie przeszkadza w prowadzeniu nawet lepiej mi się prowadzi niż gondolę z amortyzacja.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym przy pompowanych kołach zawsze ryzyko przebicia dętki co mi się zdarzyło w gondoli a sama nie umiałam wymienić tego. Tu nie ma takiego ryzyka. Najlepiej chyba przejść się do sklepu i pojeździć wózkiem

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, lubię tylko ostatnie zdanie :-D

Co do prania to ja i tak mam sporo ale głównie to pieluchy. Ubranka najbardziej przy jedzeniu. Wpadki pieluchowe u nas jedna na pół roku także nie narzekam jeszcze ;-) za to jak była noworodkiem to w ogóle już nie było problemu. Dziewczyny z sali chłopaków po 3 razy dziennie przebierały a moja mogła 3 dni w jednym "chodzić" ;-)

age.png

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już się chyba pogubiłam w tych ich nazwach i sama nie wiem co oglądałam jeszcze XD zaciekawiłaś mnie tym nowym modelem Ultra, ale chyba boję się oglądać, żeby nie żałować, że nie poczekałam XD

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Poza tym przy pompowanych kołach zawsze ryzyko przebicia dętki co mi się zdarzyło w gondoli a sama nie umiałam wymienić tego. Tu nie ma takiego ryzyka. Najlepiej chyba przejść się do sklepu i pojeździć wózkiem
    W sklepie nie ma śniegu, błota i dziurawych chodników - tam się wszystkie koła sprawdzają ;-) a prowadzenie valco chyba takiego jak Twój sprawdzałam przy okazji i jest super :-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    To ja już się chyba pogubiłam w tych ich nazwach i sama nie wiem co oglądałam jeszcze XD zaciekawiłaś mnie tym nowym modelem Ultra, ale chyba boję się oglądać, żeby nie żałować, że nie poczekałam XD
    Nie oglądaj :-D

White Innocent lubi tę wiadomość

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No śniegu nie ma w sklepie ale u nas był taki tor z różnym podłożem żeby przetestować;)
    Najwyżej kupimy plozybi doczepiany do kół;p

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie wolę dziewczynki.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miala drugie dziecko, to moglabym miec syna. Czuje tak jak Wowka, jedna krolowa w domu XD
    Ale raczej sie nie zdecyduje, choc moj podgaduhe ze jeden maluch to tak troche slabo.

Berbecia, co ty na pomysl meza? :D

A wlasnie mi sie wydaje, ze latwiejszy do ogarniecia w sprawach higieny jest chlopiec, ale nie mam pewnosci, bo nie mam potownania :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teretycznie higiena chłopców łatwiejsza ;)

teoretycznie chłopcy to rozrabiaki

praktycznie to "duze" dziewczynki sprawiaja wieksze problemy wychowawcze :D

ale gdybac sobie mozna

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie fotelika to pojedziemy do sklepu na przymiarki, ale chciałam mieć jakieś pojęcie w tym temacie zanim to zrobimy.

W kwestii wózka milczę, bo używamy na razie 2 w 1 i nie narzekam, ale oglądam Wasze typy w necie :D

• Sela Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia to trzeba działać :-D

hmmm ja jako drugie dziecie chce dziewczynke, mój Leo miał być dziewczynką i wtedy się mega napaliłam na te sukieneczki itp,chociaż od męża strony same chłopaki i coś mi się wydaje, że będzie chłopczyk... no ale zobaczymy w przyszłym roku (chyba, że mi się spodoba powrót do pracy heh)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie, wczoraj nastawiłam się na blw, kupiłam brokuła, wsadziłam na pare i zapomniałam o nim i zrobiła się ciapa, wymieszałam z pietruszką i Leo zjadł taką papke

kurcze tylko ja nie myje okien? nie chce mi się, myłam jakoś pod koniec listopada jak było ciepło i teraz już mi się nie chce. Sąsiadów jeszcze widać hehe

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja nie robie nic tzn nie sprzątam na święta to pierwszy raz chyba od kilkunastu lat. Ja byłam w ciąży to też chciałam 2 chłopca ale jak się urodziła Emilka to stwierdzam że dziewczynki są cudnee. Ale i tak priorytet to zdrowie
    Szybkiego powrotu do zdrowia dla Uli

Sela, pawojoszka lubią tę wiadomość

‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ