X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, dwa razy... to trzeba miec niezwykle szczescie XD

U mnie 24h jest wlaczony podgrzewacz.

MajowaMamusia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o drugim dziecku nie mysle na razie xd Tzn.mysle, ale bardzo przyszlosciowo :p

Kamil padl i to doslownie po 7 godzinnej przerwie :p Odlozony nawet nie szukal cycka jak zawsze tylko spi :o

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O biedna Ula :/ zdrówka :*

Ja tak sobie myślę że jakbym miała mieć drugie dziecko to koniecznie dziewczynkę <3 szkoda oddawać te łaszki fatałaszki XD

Przyznać się... kto nie umył okien dla Jezuska?!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65cacf3594a7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05038d1e52b0.jpg

Feeva, Sela, MajowaMamusia, Katy, Berbecia, Wowka lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bidon B.box jest bidonem niekapkiem.

Majowa Mamusia u nas tez wrzatek w termosie i zimna w szklanym dzbanku. Mam tez podgrzewacz ale podgrzewa za mocno i za długo. Takze takie rozwiązanie jest dobre bo szybkie :)

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie ja tam się nie wymadrzam ale ja sobie kupiłam zaraz po urodzeniu Barbary takie coś i uważam ze to jest akurat rewelacja i za 12zl warto takie coś mieć. Więc na wypadek wprowadzenia mm zamierzam z tego korzystać. Zobaczcie sobie, może akurat któraś się skusi. Uważam że warto

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/438465a9c568.jpg

MajowaMamusia, Wowka, Tanda lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wieczór!

Ja tak samo jak Mała Matylda czytam czytam, nie mam czasu odpisać a jak wracam do napisania to znowu nadrabianie.

Wszystkiego dobrego wszystkim solenizantom/solenizantkom <3 Rosnijcie zdrowo.

Ja drugiego chce syna :) ale to za jakieś min. 2lata.

Gotuję wodę do mm i rozrabiam z zimną. Na noc gotuję wodę do butelki, wsadzam butelkę do termoopakowania a to jeszcze owijam w koc i dzięki temu trzyma mi temperaturę cała noc.
    Patk niezłe ustrojstwo, ale ja na czuja robie, tak samo jak już na czuja leje wodę do wanienki.

Pawojoszka trzymaj się :* zdrówka dla Ulci.

Dzisiaj Mania załapała bidon!
    Wlalam do niego kompotu jablkowego i dolalam wody pod sam korek. Jak Mania lapala do buzi to naciskalam butelkę, żeby samo leciało i jak posmakowala to za którymś razem zalapala i już sama ciągnęła :)
    Miałam nagrać filmik z koci łapki, ale na złość nie chciała do aparatu zrobić :D
    Ale jak mówię do niej "buzi" to nieruchomieje, przybliża się, otwiera usta i czeka aż ja pocaluje :D <3

Bylysmy dziś w końcu na spacerze. Super się jeździło w zimowej aurze - śnieg plus słońce, połączenie idealne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 21:29

MajowaMamusia, Katy, Sela, Mycha666, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda myślałam że wir gotowania Cię ogarnął ;)
    Chciałam żebyśmy jeździły w gondoli minimum do stycznia bo jakoś wydaje mi się że cieplej, ale od kilku dni Zuzia kręci się na spacerach bo nic nie widzi, muszę jej budę otwierać, ale jak leży to widoczność ma ograniczoną, jak podkręce plecki to zjeżdża bo kombinezon śliski. Zobaczymy jak w spacerówie jej się spodoba.

Patk czego to ludzie nie wymyślą, gadżet przydatny. Dokładnie temp nie mierze, wlewam na oko (nie swoje XD).
    Okien przed samymi świętami nie myjemy, zawsze wcześniej a później przetrze się ścierą i dobra jest. Moja mama miała szał mycia okien w grudniu do czasu, aż dostała angine a po niej powikłania, rumień- takie guzy na nogach,bardzo bolące,aż chodzić nie mogła. 3 razy w życiu miała angine i 3 razy takie powikłania po niej.

Dobranoc.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia są bbox wlasnie i avent.

Fatalita dzieki, mi chodzi o ten
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/410565/?&gclid=Cj0KCQiAr93gBRDSARIsADvHiOoXlvwjWRa9_bHoD0sYYJRbaCSmuEoy8VLWRaIElvUhlxCcIO-jvzgaAmbLEALw_wcB

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    ale z tego bidonu nie kapie :D
    ale to juz dokładnie tanda opisywała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez ide spac
    róznie bywa z tymimoimi dziecmi kiedy matka sama ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alleluja, Prezes zakumał NIE WOLNO, pijemy!

Przy okazji radości odkrywania jedzenia. Uprzedzam, że tak może być. Moje dziecko odmawia jedzenia. Warzywa gotowane nim telepią, tarte owoce są ble, miksowane zupy niejadalne, je wyłącznie to co może w kawałkach sam włożyć do buzi - pod warunkiem, że to coś jest bułą z szynką lub bananem oraz ponownie ciągle chce cyca.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Uleńka za kratami :* zdrowiej maleńka.

Patk, co za nadzwyczajne urządzenie! Muszę to mieć :)

Majowa, mój czajnik jakoś długo trzyma ciepło. Testowałam termosy, termoopakowania i cały czas podgrzewacz. Jak mąż idąc spać pstryknie wodę (W dzbanku mam zimną), to na jakieś 4h trzyma. Może nie jest to wrzątek, ale minimum te 40 stopni ma.

Do mycia okien lubuję się w myjce karcher. Z tym koncentratem to super sprawa :)

Kupiłam sukienkę :) czyli jednak nie pójdę w dresie na chrzest Skrzata. I chyba jako ostatnia nabyłam ten bidon canpola, jutro próba picia wody :)

Edit. Jak to Prezes odmawia JEDZENIA? Może się zakochał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 22:23

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy termos emsa senator. Nie uzywamy mm, ale chlopak bierze w tym termosie herbate do pracy. Dlugo trzyma ciepło. Ostatnio mielismy w nim napoj na podróż. Na drugi dzien byl nadal cieply (ale nie goracy)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, pokaż sukienkę :-)

Znowu... My nie mamy bidonu więc tym razem nie Ty jesteś ostatnia ;-)

Fatalita, przesiadka do fotelika jakoś w styczniu - nosidełko przejmuje mój bratanek, który ma się urodzić w dzień babci :-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, a taka https://www.reserved.com/pl/pl/ty400-33x/plain-dress . Zwykła, klasyczna, bez głupot. Talia podkreślona, biodra schowane-jest ok :) przy okazji nice price :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tata kupił jakiś czas temu czajnik w Lidlu, który można ustawić żeby nagrzał się do konkretnej temperatury. Więc raz gotuje wodę, a potem już tylko podgrzewam.

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Kattalinna, a taka https://www.reserved.com/pl/pl/ty400-33x/plain-dress . Zwykła, klasyczna, bez głupot. Talia podkreślona, biodra schowane-jest ok :) przy okazji nice price :D
    Ładna. zazdroszczę dekoltu ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, super sukienka, takie zwykle lubie najbardziej :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka fajna sukienka :)

My nie mamy bidonu, kupiłam ostatnio ten kubeczek https://www.aptekagemini.pl/canpol-kubek-trening-kol-roz-35-207-120ml.html. załapała niby od razu, ale pije z niego mało, tak jak i z butelki. Daje jej wodę łyżeczką po jedzeniu, wtedy pije sporo, aż sama buzie otwiera.

Wowka potwierdzam myjka karcher robi robotę. Teraz okna przetarłam tylko zwykłym płynem do szyb.

Czajnik z funkcją trzymania temp też rozważałam zakupić. Podgrzewacz mam, nawet 2, używam tylko do grzania jedzenia.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie mamy bidonu. Ani specjalnego zestawu do jedzenia. Strasznie badziewne są te rzeczy. Ciężko się myją z tłustego, wiecznie gdzieś pogubione, łatwo je zadrapać i wchodzi w nie bród. Nie mam jakoś na to sensownego pomysłu. Używam naszych naczyń.

Mam za to trzeci dzień sr a n ie. Jakaś jelitówka :( No ale ile to jeszcze będzie trwać?

Wowka fajna sukienka, ściemniozakrywka a jaka ładna. Będzie Ci w niej pięknie.

Wowka lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1916 1917 1918 1919 1920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ