X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, no tak. Facet i choroba :P DOBIJ.

Kurde, u Was tak się sypia te zeby a u nas nadal nic o.O

Wrocilysmy ze spaceru (siostrzanego). Doopa mi zmarzla. Wczoraj było zdecydowanie ciepłej.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec75c95ce997.jpg

No i tak pięknie stoimy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6b07974170d.jpg

Berbecia, Hoope, kattalinna, Mycha666, Fatalita, MajowaMamusia, Patk, Katy, kamciaelcia, Wowka, Nynka, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka gratulacje dla zębacza będzie miał czym podgryzać, moja nadal szczerbata ale już chyba niedlugo

Feeva pięknie stoi zdolniacha ,moje to leniwe dziecię jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:04

Wowka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka dżem jagodowy, no przecież! Wyślę najstarszą jak wróci ze szkoły, chociaż raz się przyda.

Bo przecież facet UMIERA.

A mówiłam że ten szpital na wyrost, uciekajcie! A jak z cycem w nocy gdy Cię nie ma? Mnie nie może nie być...

Kamcia przypomniało mi się, kiedyś byłam opiekunką 3 latka. Nie mówił. Choć wszystko rozumiał. Dziecko lekarzy. Wszystko z nim ok. Wtedy, bo dziś to dorosły facet. Niestety nie mam kontaktu.

Feeva brawo dla turkaweczki ❤ Szykuj plecy ;) Prezes jest na etapie stoję sam! A potem lecę na glebę, więc cierpi moje ciało.

Biedne te dzieci kokoniki, rozczapierzone jak lalki bez możliwości ruchu XD Zima jest okrutna.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka gratki dla Rekina, u nas zęby niby męczyły ale jeszcze nic nie widać konkretnego.

Pawojoszka myślisz że z tego względu do szpitala Was skierował? Kurde nikomu nie można ufać.

My też już po spacerze, ciepło u nas jakby wiosna szła.
    Zuzia w karocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 21:50

Hoope, kattalinna, Fatalita, Katy, D_basiula, Wowka, Nynka, Feeva, Sela, Berbecia, Patk lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Rekina i brawa dla Mani :-)

Bożenka ciągle kasownik.

Czy któraś z Was składała może wniosek o becikowe elektrycznie? Chyba czuję się bardziej głupia niż po wizycie w urzędzie osobiście... Póki co jakiś error mi wyskoczył więc chyba dziś nic nie zrobię.

Edit: Majowa, cudna Zuzia w ślicznym śpiworku :-) pod śpiworkiem kombinezon? Ja ciągle nie wiem jak ubierać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:59

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kombinezon, ale wydaje mi się że za grubo ją ubieram,znowu bez śpiworka chyba za zimno. Ehh też nie wiem jak ubierać. Mam kurteczkę i spodnie narciarskie, nie mam niechodków,chyba kupię do kurtki. Nic nie wiem

A co to becikowe? Było coś takiego? XD papiery wypełniałam.

Coś moja 2 dzień też mleko to głównie przed spaniem je, rano wypiła tylko 90 ml i nie chciała więcej.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa Ula zupełnie zdrowa nie jest ,kaszel ma paskudny ale to co oni tu robią to spokojnie mogłam w domu robić ,tyle dobrego że badania zrobili . Jednakże nasz pan doktor ma wyjątkową łatwość ,kłaść dzieci na oddział,a wiadomo rodzic siedzi z dzieckiem to roboty nie ma a kasa leci bo za pacjenta płacą i rodzic płaci żeby mógł być.

Hoope rozmawiamy o Uli ona nie wstaje w nocy . Jak ja nakarmilam wieczorem przed spaniem to do rana spala . Poza tym ona nie jest już tylko na piersi ,dokarmiam ja mm. Tak że tata dał flache rano ja przyszłam to dostała cyca.

Kattalina to ty jeszcze becikowego nie odebrałaś ? Ja już nie pamiętam kiedy wydałam ,nie składałam elektronicznie ( elektrycznie też nie)byłam w urzędzie dostałam książkę telefoniczną do wypełnienia bo wszystko razem składałam wypełniłam co wiedziałam resztę mi urzędniczki wypełniły jak zanosiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 14:22

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co bez śpiworka, ale z kołderką i kocem pod plecki. Ale chyba czas śpiwór wyjąć a nie wiem jak ubierać z nim. Buty też muszę kupić bo obecny kombinezon jest na styk, a kolejny bez stópek. I chyba jednak kurtka zimowa się przyda. Chyba...

No nie składałam jeszcze. Wymyśliłam elektrycznie bo mam alergię na urzędy. Ale komputer był zepsuty i więcej się człowiek nawkurzal niż zrobił. Mąż dokonał naprawy (odciął mechanicznie jakieś kabelki ;-) ) i śmiga, więc mogę się zabrać za formalności ;-) ale poległam chyba... No i przed chwilą dostałam maila, że mój profil zaufany został unieważniony. Nie ogarniam tej kuwety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 14:25

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, po co Mani zeby jak ona cwiczy stanie :p Kamil ma 2 od dwoch miesięcy ponad i nie widac zeby sie cos wiecej na razie szykowalo xd

Ale opatulone te dzieciaki :p

My zaraz idziemy na jakis krotki spacer ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci w kokonach <3 wszystkie piękne, oczy Zuzi hipnotyzują, Mania chyba zaciekawiona czymś, u siostry tylko oczy wystają :D

Ja ubieram w gruby kombinezon, pod koc i przykrywka na nogi. Styka :) ta przykrywka na nogi u mnie robi robotę :)

Pawojoszka, no to bez sensu... Ale w takim razie jutro Was puszczą?

Katy, Kamillo ma dwójki, ale też nie ma jedynek? Stylówa na wampira? :D

Kamcia, w sumie bombki to też piłki, jakby się ktoś uparł. Chyba, że szklane, to tylko jednorazowe piłki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 15:43

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wróciliśmy
    Chyba 3h nam zlecialo
    Ja z ubiorem nie szaleje. Jak dzisiaj-może plus 1 stopień-jeansy, skarpetki, body dlugi rękaw, na to kurtka, czapka jesienna bo na głowie kaptur od kurtki, zamiast szaliczka to taki golfik
    I tyle
    Ręce muszą być na wierzchu
    Bez rękawiczek oczywiście
    Dziecię cieplutkie i zadowolone
    A jak byl mróz to pod jeansami mial polspiochy i czapkę zimową chyba nikt nie pobije nas w ubieraniu ;)
    Choinka prawie ubrana
    Dziś przyszly nasze drewniane bombeczki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, który tak ubrany? ;-) U nas z rękami i rękawiczkami ciągłe wojny...

Wowka, Kamil to chyba ma dwa zęby, nie dwójki ;-)

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk nie ma rękawiczek bo sa zbędne, takie ma cieplutkie rączki od samego ubioru :)

kattalinna, LadyInna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza choinka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 07:25

kattalinna, pawojoszka, Hoope, Feeva, MajowaMamusia, Katy, Wowka, Sela, D_basiula, Berbecia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zębów nie mamy
    Ja tam nawet nie widzę żeby były w drodze :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa
    I już wiem o co chodzi z tym mm na stronie rosmmanna ze jest lub go nie ma...chodzi o dostępność w miejscowym sklepie stacjonarnym(ktory przygotowuje zamowienie)
    Jak u nich nie ma to i ja nie kupię online
    A dziś jak kupiłam to już po 5min byl sms że moge mleko odebrać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, miałam to swego czasu Wam napisać, ale zanim nadrobiłam czytanie to zapomniałam :-P

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wan też się chce tak spać? Maskara...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalabym
    Ale idę młodzieży z matmy pomeczyc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie siedzę z farba na głowie u fryzjera, myślami jednak jestem w domu. juz sie stresuje bo zbliża się pora drzemki i zastanawiam się czy babcia czy mąż podejmie próbę usypiania i czy będzie skuteczna :/

Wowka 30.12 mamy chrzciny, mam nadzieję że malutka będzie grzeczna :-)

Majowa Ja wlasnie chce na białe body i białe rajstopy ubrać spódniczkę jeansowa i kamizelkę futerkowa.

My na spacery też nie ubieramy rękawiczek bo mala caly czas musi mieć coś w raczce, a to zabawkę a to sznureczek od spiworka. Jak tylko zasypia to chowam rączki do środka spiworka. Chociaż ten szogun mój i tak zawsze powyciaga rączki na wierzch. Jak ma ciepłe dlonie a zazwyczaj ma to już nie chowam jej z powrotem.
    Ale ok tygodnia temu zamówiłam w smyku i tak rękawiczki, mąż dzisiaj odebral. Przy mrozach spróbuję jej ubrać.

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 1918 1919 1920 1921 1922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ