X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, no tak. Facet i choroba :P DOBIJ.

Kurde, u Was tak się sypia te zeby a u nas nadal nic o.O

Wrocilysmy ze spaceru (siostrzanego). Doopa mi zmarzla. Wczoraj było zdecydowanie ciepłej.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec75c95ce997.jpg

No i tak pięknie stoimy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6b07974170d.jpg

Berbecia, Hoope, kattalinna, Mycha666, Fatalita, MajowaMamusia, Patk, Katy, kamciaelcia, Wowka, Nynka, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka gratulacje dla zębacza będzie miał czym podgryzać, moja nadal szczerbata ale już chyba niedlugo

Feeva pięknie stoi zdolniacha ,moje to leniwe dziecię jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:04

Wowka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka dżem jagodowy, no przecież! Wyślę najstarszą jak wróci ze szkoły, chociaż raz się przyda.

Bo przecież facet UMIERA.

A mówiłam że ten szpital na wyrost, uciekajcie! A jak z cycem w nocy gdy Cię nie ma? Mnie nie może nie być...

Kamcia przypomniało mi się, kiedyś byłam opiekunką 3 latka. Nie mówił. Choć wszystko rozumiał. Dziecko lekarzy. Wszystko z nim ok. Wtedy, bo dziś to dorosły facet. Niestety nie mam kontaktu.

Feeva brawo dla turkaweczki ❤ Szykuj plecy ;) Prezes jest na etapie stoję sam! A potem lecę na glebę, więc cierpi moje ciało.

Biedne te dzieci kokoniki, rozczapierzone jak lalki bez możliwości ruchu XD Zima jest okrutna.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka gratki dla Rekina, u nas zęby niby męczyły ale jeszcze nic nie widać konkretnego.

Pawojoszka myślisz że z tego względu do szpitala Was skierował? Kurde nikomu nie można ufać.

My też już po spacerze, ciepło u nas jakby wiosna szła.
    Zuzia w karocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 21:50

Hoope, kattalinna, Fatalita, Katy, D_basiula, Wowka, Nynka, Feeva, Sela, Berbecia, Patk lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Rekina i brawa dla Mani :-)

Bożenka ciągle kasownik.

Czy któraś z Was składała może wniosek o becikowe elektrycznie? Chyba czuję się bardziej głupia niż po wizycie w urzędzie osobiście... Póki co jakiś error mi wyskoczył więc chyba dziś nic nie zrobię.

Edit: Majowa, cudna Zuzia w ślicznym śpiworku :-) pod śpiworkiem kombinezon? Ja ciągle nie wiem jak ubierać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:59

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kombinezon, ale wydaje mi się że za grubo ją ubieram,znowu bez śpiworka chyba za zimno. Ehh też nie wiem jak ubierać. Mam kurteczkę i spodnie narciarskie, nie mam niechodków,chyba kupię do kurtki. Nic nie wiem

A co to becikowe? Było coś takiego? XD papiery wypełniałam.

Coś moja 2 dzień też mleko to głównie przed spaniem je, rano wypiła tylko 90 ml i nie chciała więcej.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa Ula zupełnie zdrowa nie jest ,kaszel ma paskudny ale to co oni tu robią to spokojnie mogłam w domu robić ,tyle dobrego że badania zrobili . Jednakże nasz pan doktor ma wyjątkową łatwość ,kłaść dzieci na oddział,a wiadomo rodzic siedzi z dzieckiem to roboty nie ma a kasa leci bo za pacjenta płacą i rodzic płaci żeby mógł być.

Hoope rozmawiamy o Uli ona nie wstaje w nocy . Jak ja nakarmilam wieczorem przed spaniem to do rana spala . Poza tym ona nie jest już tylko na piersi ,dokarmiam ja mm. Tak że tata dał flache rano ja przyszłam to dostała cyca.

Kattalina to ty jeszcze becikowego nie odebrałaś ? Ja już nie pamiętam kiedy wydałam ,nie składałam elektronicznie ( elektrycznie też nie)byłam w urzędzie dostałam książkę telefoniczną do wypełnienia bo wszystko razem składałam wypełniłam co wiedziałam resztę mi urzędniczki wypełniły jak zanosiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 14:22

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co bez śpiworka, ale z kołderką i kocem pod plecki. Ale chyba czas śpiwór wyjąć a nie wiem jak ubierać z nim. Buty też muszę kupić bo obecny kombinezon jest na styk, a kolejny bez stópek. I chyba jednak kurtka zimowa się przyda. Chyba...

No nie składałam jeszcze. Wymyśliłam elektrycznie bo mam alergię na urzędy. Ale komputer był zepsuty i więcej się człowiek nawkurzal niż zrobił. Mąż dokonał naprawy (odciął mechanicznie jakieś kabelki ;-) ) i śmiga, więc mogę się zabrać za formalności ;-) ale poległam chyba... No i przed chwilą dostałam maila, że mój profil zaufany został unieważniony. Nie ogarniam tej kuwety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 14:25

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, po co Mani zeby jak ona cwiczy stanie :p Kamil ma 2 od dwoch miesięcy ponad i nie widac zeby sie cos wiecej na razie szykowalo xd

Ale opatulone te dzieciaki :p

My zaraz idziemy na jakis krotki spacer ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci w kokonach <3 wszystkie piękne, oczy Zuzi hipnotyzują, Mania chyba zaciekawiona czymś, u siostry tylko oczy wystają :D

Ja ubieram w gruby kombinezon, pod koc i przykrywka na nogi. Styka :) ta przykrywka na nogi u mnie robi robotę :)

Pawojoszka, no to bez sensu... Ale w takim razie jutro Was puszczą?

Katy, Kamillo ma dwójki, ale też nie ma jedynek? Stylówa na wampira? :D

Kamcia, w sumie bombki to też piłki, jakby się ktoś uparł. Chyba, że szklane, to tylko jednorazowe piłki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 15:43

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wróciliśmy
    Chyba 3h nam zlecialo
    Ja z ubiorem nie szaleje. Jak dzisiaj-może plus 1 stopień-jeansy, skarpetki, body dlugi rękaw, na to kurtka, czapka jesienna bo na głowie kaptur od kurtki, zamiast szaliczka to taki golfik
    I tyle
    Ręce muszą być na wierzchu
    Bez rękawiczek oczywiście
    Dziecię cieplutkie i zadowolone
    A jak byl mróz to pod jeansami mial polspiochy i czapkę zimową chyba nikt nie pobije nas w ubieraniu ;)
    Choinka prawie ubrana
    Dziś przyszly nasze drewniane bombeczki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, który tak ubrany? ;-) U nas z rękami i rękawiczkami ciągłe wojny...

Wowka, Kamil to chyba ma dwa zęby, nie dwójki ;-)

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk nie ma rękawiczek bo sa zbędne, takie ma cieplutkie rączki od samego ubioru :)

kattalinna, LadyInna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza choinka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 07:25

kattalinna, pawojoszka, Hoope, Feeva, MajowaMamusia, Katy, Wowka, Sela, D_basiula, Berbecia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zębów nie mamy
    Ja tam nawet nie widzę żeby były w drodze :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa
    I już wiem o co chodzi z tym mm na stronie rosmmanna ze jest lub go nie ma...chodzi o dostępność w miejscowym sklepie stacjonarnym(ktory przygotowuje zamowienie)
    Jak u nich nie ma to i ja nie kupię online
    A dziś jak kupiłam to już po 5min byl sms że moge mleko odebrać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, miałam to swego czasu Wam napisać, ale zanim nadrobiłam czytanie to zapomniałam :-P

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wan też się chce tak spać? Maskara...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalabym
    Ale idę młodzieży z matmy pomeczyc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie siedzę z farba na głowie u fryzjera, myślami jednak jestem w domu. juz sie stresuje bo zbliża się pora drzemki i zastanawiam się czy babcia czy mąż podejmie próbę usypiania i czy będzie skuteczna :/

Wowka 30.12 mamy chrzciny, mam nadzieję że malutka będzie grzeczna :-)

Majowa Ja wlasnie chce na białe body i białe rajstopy ubrać spódniczkę jeansowa i kamizelkę futerkowa.

My na spacery też nie ubieramy rękawiczek bo mala caly czas musi mieć coś w raczce, a to zabawkę a to sznureczek od spiworka. Jak tylko zasypia to chowam rączki do środka spiworka. Chociaż ten szogun mój i tak zawsze powyciaga rączki na wierzch. Jak ma ciepłe dlonie a zazwyczaj ma to już nie chowam jej z powrotem.
    Ale ok tygodnia temu zamówiłam w smyku i tak rękawiczki, mąż dzisiaj odebral. Przy mrozach spróbuję jej ubrać.

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 1918 1919 1920 1921 1922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ