Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimo wiatru byliśmy na spacerze ale tylko 1,5h bo marudny Piotruś ozyl skacząc po kaluzach...ok...nie taka tragedia...ale potem histeria i kleknal w kałuży
Łby przewietrzone to nam lepiej
3pikolo a ha czuję się jak na kacu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 16:41
-
Jak caly rok ma wyglądać jak dzisiejszy to ja pakuje sie i uciekam.
Jedna ryczy piszczy nie je i nie śpi wszedszie moze być ale na rękach mamy u innych placz jakby ja ze skóry obierali.
A drugi ryczy i rzuca kartkami bo mama kazała chwilkę sie pouczyć, później płaczę bo Milena płacze, istny dom Wariatów.
A mąż się cieszy że jutro idzie do roboty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 17:08
-
Drugi ząb się przebił. Matylda przespała fajerwerki, a było słychać dość głośno. Za to od 2:00 do 6:00 obudziła się na cyca 3x. Musiał być cyc, bo próbowałam za każdym razem najpierw tylko przytulić, ale ewidentnie się domagała. Wiążę to z zębem, bo przed przebiciem pierwszego też była taka noc.
Wszystkiego najlepszego w nowym roku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 17:58
kattalinna, Katy lubią tę wiadomość
Matylda
-
Wiem, że było milion razy ale weszłam do sklepu zamówić i zgłupiałam, doznałam całkowitego zaćmienia umysłu. Co tam najlepiej kupić księżniczce na wodę? Bidon cannpola to był? Ktory, bo kilka tego... a może kubek niekapek, kubek treningowy, kubek 360? Ma się nie lać na nią. Doidy służy do gryzienia i wylewania na siebie. No i samodzielnie nie ma szans jeszcze.
-
KATTALINNA
WIDZIAŁAM ŻE CANPOL ,MA TERAZ I BIDONY Z UCHWYTAMI
JA MAM TEN ZWYKLY-MAŁY I DUZY, BO TYLKO POJEMNOŚCIĄ SIĘ RÓZNIĄ
kapki (lovi) i niekapki mam po poprzednich próbach i uzywam ich jako butelek
kubek 360 ostatnio Piotra zainteresowal ale bez uszczelki wiec prawie jako normalny kubek
ogólnie-zadne moje dziecko nie załapało nic oprócz butelki ze smoczkiem oraz bidonukattalinna lubi tę wiadomość
-
Kattalinna piszę z opóźnieniem ale może jeszcze pomogę. Mamy canpola z uchwytami właśnie. Oczywiście z polecenia Kamci.
Dziś u nas też dzień marudy . Były 2 drzemki 30 i 40 minut. Teraz właśnie tata daje butlę i do łóżeczka, a rodzice będą mieli już wolne. Hurrrrra
Edit. Kattalinna jaki rodzaj makaronu podałaś? Pociapałaś go czy w całości?
Zaliczyliśmy dotąd 2 poważne epizody chyba dławienia: skórka chleba i banan, więc mam obawy. Podałam później miękką część chleba z awokado i też gdzieś w gardle stawało. Ale będę próbować dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 19:32
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Wg. mojej wiedzy najlepsza pod względem logopedycznym (minimalizowanie ryzyka wad zgryzu, wymowy) jest rurka. Czyli jakiś bidon z rurką. My mamy teraz kubek dyduś z uchwytami, potem mam w planach ten większy Canpol, tak samo jak dla starszej miałam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08b1b57af9eb.jpg
Canpola z uchwytami nie widziałam, tylko z klipsem. Jakbym spotkała to byłby Canpol. A dlaczego Canpol - tani a niczego mu nie brakuje. Avent, bbox, tommee tippee itp też mają fajne kubki z rurką ale 2-3x droższe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 20:03
kattalinna lubi tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualny
-
tanda
na allegro z uchwytami
ale te same rurki
bardzo ładne wzory-kolorowe
cena ciut wyzsza
miałam kupic ale zrezygnowałam tylko dlatego ze Piotrek i Patryk swietnie łapia bez uchwytów
edit
nie moge teraz znalezc (?)
przejrzałam i nie znalazłam a nie było to dawno...
wpadłam własnie na jeden pomysł...sprawdze uchwyty z loviWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 20:14
Tanda lubi tę wiadomość