X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, oby spal, chociaz nasz jak ma dzien lenia to potem noc slabiutka.

Kattalina, u nas doida tez sie kurzy :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, u nas się nie kurzy, u nas się przelewa ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie diody to niewypal już przy Piotrusiu. Lepiej już wychodzil zwykły kubeczek z pepco za 4zl

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koszyku mam nadal ten kubek (kiedyś wam pisalam) ale cena mnie nie przekonuje żeby kupić bez opinii osoby znajomej...
    może was zainteresuje co nie oznacza że go proponuję
    Dla mnie to nowość na rynku jeśli chodzi o moje doswiadczenia z dziećmi
    https://allegro.pl/oferta/kubek-dla-maluszka-reflo-smart-cup-niebieski-7573205594

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 21:35

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wichura wichura
    Może usne
    Dobrej nocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, też chodzę wokół tego kubka ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kubek/ bidon plan jest, na przechowywanie zabawek też - dziękuję. To teraz kolejne pytanie :-D

Co robicie na dzień babci/dziadka? Bo nasze dzieci raczej same jeszcze nie wykombinują nic ;-)

age.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Co robicie na dzień babci/dziadka? Bo nasze dzieci raczej same jeszcze nie wykombinują nic ;-)

Fotoksiazkę.

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna może Ci umknęło. Pytałam jaki rodzaj makaronu podawałaś i czy w całości?

• Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, oby wasze dzieciaczki wiecej spały zwłaszcza w nocy, żeby zęby wychodziły najlepiej bezbolesnie i szybko i wszystkiego co tam chcecie.

Moj mały psioch był bardzo grzeczny w sylwestra, u znajomych co maja roczną dziewczynke pięknie się bawił a potem spał.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście nocka super. Tylko ten wieczór był taki ciężki. Ja jeszcze nie wiem co babci i dziadkowi kupimy, sama jestem ciekawa waszych pomysłów :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

Ja tez myslalam o czyms w stylu fotoksiazki, ale sama nie wiem...Tak samo nie wiem czy kupowac cos dziadkowi, ktory ma wnuka gdzies...

U nas usypianie dramat znowu, nie wiem o co chodzi znowu, ostatnio mial dwie drzemki dluzsze w ciągu dnia i ladnie zasypial wieczorem...W Sylwestra i wczoraj wygladalo jakby sobie robil drzemke i ostatecznie szedl spac kolo 23 dopiero..To jednak mu robic 3 drzemki dalej? Nie wiem sama...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Kattalinna może Ci umknęło. Pytałam jaki rodzaj makaronu podawałaś i czy w całości?
    Nie umknęło, ale dobrze że przypominasz :-) specjalnie dla Ciebie wrzuciłam filmik poglądowy ale co miałam dać link to coś...

https://youtu.be/OeSoAgJcCzU

Mycha666, Wowka, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja róznego rodzajunitki siekam, a ostatnio małe kolanka z sosem pom. (obiad Piotrusia) szły spokojnie w całości, do zupy daje wieksze (kokardki czy penne) i te rozdrabniam czesto mechanicznie ale nie na papke

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było spaghetti pociapane widelcem. Ostatnio blender poszedł tylko do buraka no u pójdzie do mięsa.

Katy, wczoraj u nas wyszły dwie drzemki i też nie wiedziałam co robić ale stwierdziłam, że nie kładę na trzecią bo to była już pora spania nocnego. Nastawiłam się na pobudkę za godzinę. A było tylko karmienie, pobudka dopiero 4:37 ;-) na szczęście nie rozbudziła się na dobre, to przez godzinę trochę drzemałam. Ostatecznie spałyśmy prawie do 8. Piszę o tych godzinach bo jednak jest różnica i u nas we wstawaniu - mimo, że lubię spać to wolę żeby budziła się nawet i tej 6 ale wieczorem już niech śpi. Dzień wtedy lepiej mija, szybciej ;-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wole jak Kamil wstaje wcześniej bo wcześniej idzie spać, dzisiaj wstal 7.30 wiec ciekawa jestem co bedzie wieczorem :p Nie wiem jak te drzemki dzisiaj ogarnac xd

Teraz marudzi jakby mu sie juz chcialo spac xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas juz od jakiegos czasu dwie drzemki po 30 min, rzako jedna 1h
    w sylwestra skończy druga o godz 13 i trwał do tej 19:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, współczuję. Ja mam przynajmniej te drzemki ostatnio dłuższe.

Katy, Bożenka ostatnio tak ściemnia, że wstanie, nie minie godzina a dziecko już marudzi, że spać. Kilka razy się nabrałam. Rzadko kiedy zasypia wcześniej niż 3 godziny.

A zauważyłyście, że dzień jest dłuższy? :-) Nie wiem jak rano bo późno odsłaniam okna ale wczoraj po 16 jeszcze nie było czarnej nocy :-D

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    dzień sie wydłuza od 22. grudnia ;) ale tez zauwazyłam o 16, rano jeszcze nie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czas aktywnosci miedzy pol godz drzemkaki to max 3 godzm i sie zastanawiam czy to malo. Zazwyczaj trzy takie drzemki. Ale skoro potrzebuhe sie zdrzemnac to nie bede bronic tym bardziej jak marudzi. Co innego jak marudzi, oczy do spania a spac nie chce..

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
‹‹ 1953 1954 1955 1956 1957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ