X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    a dałas jej w koncu cos przeciwbólowego?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie, bo nie byłam pewna, czy to zęby czy brzuch, bo jeśli brzuch to nie chciałam podrażniać... A ona pedicetamol wypluwa, nie wiem jak mam jej dawać...
    Jak dzisiaj się powtórzy to dam jakoś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 11:50

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pedicetamol jest gorzki
    z paracetamolu uzywam apap forte
    z ibuprofenu nurofen forte

jak juz ją rozbierałaś to czopki (nie podraznią brzuszka-mam paracetamol w czopkach oraz nurofen)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 11:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę dziś na zakupach to wstąpię do apteki i kupię.
    Pedicetamol jak jej daje to ma odruch wymiotny...

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a może jej to mleko nie służy, że tak często wymiotuje? Moja rzygała tylko przy jedzeniu z grudkami, tak to nigdy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mocno płaczace dziecko wymiotuje, nawet takie dwuletnie (choc u nas Piotrus raz miał wymiot-zakrztusił sie jabłkiem niedawno)
    przy płaczu to nie jest dziwne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Będę dziś na zakupach to wstąpię do apteki i kupię.
    Pedicetamol jak jej daje to ma odruch wymiotny...

wole ogolnie syropy bo łatwiej dawke dostosowac, kupuje małe buteleczki bo to i tak ważność pół roku)
    czopki natomiast działaja szybciej no i żołądek pomijają

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ona Bebiko pije od 4mca, bo wtedy zaczęłam ją dokarmiać. Nie było problemów, a wymiotowała dzisiaj od płaczu. Tak jak Kamcia napisała, od mocnego płaczu.
    A wieczorem wymiotowała jak za dużo na raz zjadła, teraz po połowie butelki ją odbijam i nie ma tego problemu już.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie i tak by zwymiotowała, w sytuacji Feevy chyba tylko czopek. Biedactwo.

Prezes śpi już tylko 2 x dziennie. Liczę, że wychodzenie na dwór wiosną korzystnie wpłynie na jego sen i w dzień i w nocy. Dużo wrażeń, świeże powietrze, to zawsze działa.

Z tym żłobkiem bym nie demonizowała, przecież dzieci nie są zamknięte w domu 3 lata, wychodzą na dwór, na spacery, na plac zabaw, normalne kobiety (przeciętne) mają koleżanki z dziećmi (wszystkie oprócz mnie :P), dzieci nie są oderwane od ludzi, spotykają rówieśników codziennie. Jeszcze lepiej gdy mają rodzeństwo. Uspołecznianie jest stopniowe i pod czujnym okiem matki.

Z psychologicznego punktu widzenia dziecko do 3 r.ż potrzebuje głównie matki, ale najważniejsze, wiedzieć jakie ma się dziecko. Są tzw. podrzutki, którymi zajmuje się każdy tylko nie matka i obie strony są zadowolone, są dzieci bardzo wrażliwe i nieufne, które nie mają odpowiedniej dojrzałości do takich zmian jak obca opieka, itd itp. Dużo też zależy od samej rodziny i ich wyglądu. Dzieci są różne. Starsza gnała do przedszkola na skrzydłach, nigdy nie uroniła łzy, młodsza nigdy się nie zaaklimatyzowała, nie chciała chodzić, w końcu nie chodziła, do dzieci dojrzała dopiero w wieku 6 lat, teraz jej oderwać nie można. Obie moje córki a jak różne. Zobaczymy jaki będzie ich brat i tak jak teraz tak i później, pójdę za nim. Wolałabym, żeby chodził do przedszkola. Najlepiej do 5 i 6 latków. Zobaczymy czy się uda.

U nas w domu się nie przeklina, nie bije, szanuje dzieci, dużo rozmawia, czyta książki, maluje a w środowisku przedszkolnym (i szkolnym) dziecko styka się z różnymi patologiami. Niestety. Wszystko ma swoje plusy i minusy. A, że mam obydwa przedszkola pod nosem, niejedno już z okna widziałam (czego nie widzą i nie wiedzą rodzice).

Kattalinna już pokazywałam mufki :P

https://allegro.pl/mufka-mufki-do-wozka-sanek-rekawiczki-ocieplacz-i7026957257.html

Tanie, ciepłe, ładne, osobne, polecam.

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobowalam ostatnio pedicetamolu (Kamil tez mial odruch wymiotny) i nie dziwie sie, ze dzieci go nie chcą pic bo jest paskudny:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pedicetamol chyba jako jedyny jest od urodzenia (syrop mam na mysli), miałam tylko raz ;) tzn raz uzyłam reszta na szczescie sie przeterminowała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas taki bałwanek powstał 1:1 z moim chlopem.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61ffd093824d.jpg

kamciaelcia, MajowaMamusia, pawojoszka, Hoope, Katy, Cola87, D_basiula, Sela, Mała Matylda, MonikaJ lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie zdziwiło jak spróbowałam że ten pedicetamol dla maleńkich dzieci a taki paskudny

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Chyba tylko na tym zdjeciu widać mufki(ale iz torba i ze spiworkami)
    ;) torbę często wieszam odwrotnie ;) żeby komuś nie przyszło do głowy zaglądać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:40

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tego śniegu
    U mnie wczoraj rano było ciut biało, potem lal deszcz

LadyInna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia skąd wytrzasneliscie tyle śniegu? Dorodnego chłopa masz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 12:50

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk i Piotruś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:39

pawojoszka, kattalinna, Hoope, Cola87, MajowaMamusia, Wowka, D_basiula, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, a jak taka duża torba z drugiej strony wózka? Nie przeszkadza w chodzeniu i rozkładania oparcia?

Hoope, wtedy nie byłam zainteresowana taką wersją ;-)

Pierwszy raz od kiedy znam mojego męża wypowiedziałam się o nim negatywnie do osób trzecich :O używając wyrazów. Teraz nie wiem czy płakać czy się śmiać. Po napadzie furii została rezygnacja. Na pewno to znacie: gadasz, gadasz, ba! rozmawiacie, on się wypowiada i przytakuje po czym okazuje się, że nie ma pojęcia o co chodzi i to Twoja wina... Co to za gatunek???

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Nigdy mi ta torba nie przeszkadzala
    W żadnym wózku (ma plastikowe klipsy do zapięcia wiec zawsze pasuje)
    Na drzemce odpale "archiwum" (nie żebym się poswiecala :D i tak muszę odpalić zewnetrzny dysk bo nie mam pamięci w tel-tyle tych filmików)
    Może przy okazji coś się znajdzie tzn torba z tylu z przodu w obu wózkach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina znam ten ból ,u mnie zazwyczaj po fazie furii następuje rezygnacja i kilka dni ciszy nie dlatego że jestem obrażona tylko nie widzę sensu dialogu , zazwyczaj jestem gaduła więc jak widzi że nic nie mówię to dopiero w tedy mu się zalancza jakieś słabiutkie światło że chyba coś nie tak i zaczyna dopytywać o co chodzi ,co mnie totalnie wyprowadza z równowagi bo przecież mu to wręcz wykrzyczałam . Nic do nich nie dociera to walka z wiatrakami wogole nie wiem jak i dlaczego ja z nim tyle wytrzymałam ,ale pocieszam się że z innymi wcale nie jest lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 14:39

cf409fc7e7.png
‹‹ 1966 1967 1968 1969 1970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ