X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucę wam moją cwaniare jak zasuwa razem z bujaczkiem
    https://youtu.be/sJx5iveGVhA

Asix, kamciaelcia, kattalinna, Hoope, Wowka, Katy, Sela, Fatalita, Cola87, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    cudna jest :)
    az mi sie geba smieje

pawojoszka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, dawaj nam częściej podziwiać Uleńkę, jest cudna, przedmówczyni dobrze gada :-D

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva zbadaj jutro mocz (ogólne) jeśli masz jakieś laboratorium czynne w niedzielę. Kosztuje grosze a przynajmniej wykluczysz jedno paskudztwo, które ma takie objawy.

Pawojoszka rozkoszna a jaka cwana XD Jesteś pewna, że w nocy nie opróżnia lodówki?

Kamcia dane można odzyskać. W razie W. Nie zabijaj, poszukaj speca ;)

Kattalinna to nie jest prawdziwa wełna, nie filcuje się, jest miłe w dotyku. Bardzo przyjemne.

kattalinna, pawojoszka, kamciaelcia, Cola87 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kupuję. Dokładnie z tego linka od Ciebie, nie kombinuję więc jak coś to jesteś u pani! ;-)

Edit: przypadkiem nie masz szarych? Bo zastanawiam się czy to bardziej jasny czy ciemny na żywo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 21:35

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, no cudowna jest Uleńka! Jaka zręczna i zadowolona że udało się przemieścić :)

Zdrowia dla Mani i Oli. Cokolwiek by to nie było, niech szybko puszcza.

Co to ja chciałam. Nie bardzo wiem, bo mój mózg jest rozkawałkowany. Mamizm na jeszcze bardziej zaawansowanym poziomie, do tego jedna drzemka na cały dzień...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ale aparatka z tej Uli :p

Nie wiem czy ktoras ma taka zabawke drewniana typu "przeplatanka", ale u nas bardzo sie sprawdza wiec polecam :p Dzisiaj Kamil przelozyl sam dwa koraliki xd Wiecej zaintersowania jest nia niz szczeniaczkiem :)

A w ogole to musialam wyprać ostatnio ciuchy Kamila w naszych kapsułkach i nie dostał zadnego uczulenia ani nic wiec chyba juz mu nie bede prala osobno :p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny ale naprodukowałyście....

Asix ja mam nawilżacz eldom nu5, kosztował coś 160 zł, szkoda mi kasy było na coś drogiego, a ten jak dla nas jest super. Ma higrometr ;-) i spory zbiornik

Kattalinna ja jeszcze używam torby z wózka ale kuzynka szczerze polecała właśnie torbe ze skip hopa ;-)
    oj szalejecie z tymi zębami, u nas nadal cisza

Wowka u nas teżtaka reakcja jak zabieram chusteczki, ostatnio nawet był mega ryk w sklepie jak zabrałam pampki, żeby pani zeskanowała sobie kod, tak się darł, że mu w końcu zostawiłam i pani musiała się wychylić z tym przenośnym skanerem heh

Widzę temat mufek powrócił, to chyba i ja w końcu kupię

Feeva oby Mani szybko przeszło, współczuje.

Dbasiula zdrówka!

U nas dzisiaj tyle śniegu nasypało, że ciężko było z podwórka wyjechać, a umówiliśmy się na dzisiaj w 2 salonach, że przyjedziemy auta zobaczyć z jazdą próbną oczywiście i co... do jednego nawet się wjechać na plac nie dało, ale w drugim było lepiej i nawet odbyłam jazde próbną na LETNICH oponach ! szok jak można mieć w salonach auta w zime na letnich (pan chyba zwątpił jak zobaczył pogodę i moje kozaczki zimowe, które oczywiście są na wysokim obcasie)

Mój dzieć dopiero padł, masakra. Oby pospał chociaż 1,5h

Uleńka jaka spryciula!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 22:36

pawojoszka, kattalinna lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka no mój chłop jest spory nie całe 2 metry i 120 kg żywej wagi także ten pozycja po bożemu odpada bo mi tylko rece i nogi wystają.

Uleńka nieźle to sobie wykombinowała!

Ale wam dzisiaj te chłopy podpadły, moj jest miły dzisiaj cały dzień bo liczy na coś.

Byłam na zakupach w biedronce i kupiłam 2 opakowania mleka bebilon 2 za okolo 75 zl pakowane po 1000g to chyba dobra promocja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 22:55

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, moja jeszcze nie padła... Chociaż padała ponad 2 godziny temu. Przeszło jej :-|
    Jakie auto kupujecie? My niedługo musimy się wziąć za to tylko czekamy żeby się zluzowało w pracy u męża.

Wowka, oddam 3 drzemki, 3-2-1 za jedną + spanie w nocy. Dziś pobudka była o 6, gdyby ktoś pytał...

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna mam czarne czarne :D

Wowka mamizm, coś o tym wiem. Dzisiaj wspinał się na szczyty mamizmu, całował mnie, tulił głowę, obejmował, cieszył się jak gupi a to wszystko dlatego, że poszłam siku XD XD

Katy mój syn nie grzeszy póki co intelektem, jakie koraliki, jakie przeplatanki, wlecze za sobą pół dnia odkurzacz za rurę i grzmoci nim o podłogę...

Piszcie ile dajecie za mleko, miód na moje serce XD

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to za to silny chlopak jest :p Kamil ma teraz faze na zrzucanie zabawek na podloge xd

Wczoraj zasnal wczesnie, ale sie budzil ciagle, w koncu po 22 obudzil sie calkiem i usnal dopiero o 00 :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, niestety u mnie nie ma czynnego labo w niedzielę.
    Myślisz o zapaleniu pęcherza czy cos?
    Tylko, że pieluszki normalnie moczy.
    W nocy i rano już temperatury nie było. Teraz ma drzemke, jak wstanie to jej zmierze.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Wczoraj dzień zakończony o 23:30 dziś standardowo rozpoczęty o 6. Od 7 drzemka i trwa. Matka zaliczyła drzemkę z kawą w wannie i je śniadanie.

Bożenka rzuca zabawkami, odkurzacza się boi to go nie ruszy :-P przeplatankę planuję. Katy, jaką macie?

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dupa, a nie spanie w nocy :/ tzn. przywykłam już do innych standardów ;) ale ok, kręci się, marudzi, ale nie w głowie mu zabawy w godzinach ciszy nocnej, nie narzekam.

Haha, Hoope, ja jak idę siku to zakochany facecik śpiewa pod drzwiami, lamentuje, a później buczy jak latarnia morska we mgle :D

A najbardziej chce się tulić jak zaczynam sprzątać kuchnię :D wspina się po nogach, żeby go wziąć na ręce i jest uparty i zdesperowany :)

Ulubione zabawki to rzemyk z mamy torby, piloty, chusteczki, kabelki i nowy hit-stoper od drzwi :)

LadyInna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabelki to i Mania lubi. Może mieć wokół siebie milion zabawek a i tak zwycięży kabel wystający gdzieś spod dywanu. O pilota się kłóci, kanały mi przełącza :D
    Bardzo lubi gryźć zabawki do kąpieli. Miałam 5, za każdym razem po kąpieli zabierala jedna ze sobą. Nie wiem gdzie się podziały... o.O
    Z ulubionych zabawek to jeszcze telefony i USB. Jakieś ma zamiłowanie do elektroniki...

O jakich przeplatankach mówicie?

Nie jestem na bieżąco bo mi się łeb zlasowal. Dziś w nocy też o 23 pobudka z płaczem. Ale zjadła i moment usnela. O 3:30 pobudka, jeść nie chciała za bardzo, poplakiwala, dałam jej czopek, ale usnela o 4:30 dopiero.

Nie daje mi sobie w ogóle zajrzeć do buzi, palca włożyć już w ogóle...

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek lizał stoper :D

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle, to mam wrażenie, że z wybiciem 8 miesięcy dużo się zmieniło.

Sen na niekorzyść, więcej ryku jak robię coś nie po myśli panicza, np. zakładam spodenki, mamizm level up. Częste zmiany humoru, raz się śmieje do rozpuku, zaraz marudzi bo coś tam. Minimalizacja ilości drzemek. Ale z drugiej strony wieksza świadomość własnego ciała, wieksza rozwaga przy nowych próbach-już nie leci jak kłoda a ładnie wystawia dupalka :) widać przemyślane działania, z upodobaniem Skrzat chowa wszystko do pudełka, robi brawo (nie zawsze) i daje buzi dzidzi w lustrze. Zachęca do zabawy w ganianie, uwielbia być ganiany na czworaka i śmiać się. Zauważył że sztuczka z wyciąganiem rączek działa, więc używa jej bardzo często.

Ten mamizm, z poszukiwaniem mnie po domu i niespokojnym snem to już ten osławiony lęk separacyjny?

Kamcia, mamy z lidla taki gumowy stoper, więc jest u nas gryziony :D

A, zapomnialam. Piłka, zwykła mała plastikowa piłka. Lepsza do ganiania niż cokolwiek innego, krabik jest ignorowany ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 09:28

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilot to tez ukochana zabawka Kamila, gwarantuje z 15min spokoju xd

Kattalina, taka dokladnie mamy https://www.google.com/search?q=przeplatanka+melissa&client=ms-android-samsung&source=android-browser&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj2spGT3djfAhWLY1AKHY36BNAQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=412&bih=708&dpr=2.63#imgrc=9c-pP3DFdF9ZaM

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka liże nas po stopach. Znaczy ciumka skarpety. A ulubione zajęcie to gryzienie brzegów maty bo są obszyte grubą nicią. Już odkryła, że z drugiej strony jest kolorowo.

U nas mamizm to włączona syrena ostrzegawcza po kilku minutach nieobecności mamy. Słyszałyście mniej więcej ;-) tylko bardziej tragicznie brzmi.

Śpi dalej. Dobije do 10 a wieczorem dobije starych.

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1968 1969 1970 1971 1972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ