Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czaję się na taką https://m2.ikea.com/pl/pl/p/mula-kolejka-80387615/ ale jak na razie nie byłam w Ikei
Kattalinna, może Bożenka całuje Was po stopach, żebyście nie byli źli podczas wieczornych imprez?"czcigodna matko, ja Cię po stopach wycałuję"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 09:36
Katy, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZuzia tez lubi skarpetki i moje kapcie łapać jak idę
pilot jak dorwie to liże.
U nas od 3 dni chyba próby siadania, bo jak jest na czworaka to tak próbuje jakby na boku trochę usiąść i się zaraz przewraca.
Wodnisty katar to od zębów? Od 2 miesięcy myślę, że jej idą, a tu nic.
Mój mi wczoraj tez podpadł, poszło o wszystko i o nic, oczywiście stwierdził że mam wk.rwa bo pewnie okres dostane (fakt mam mieć za kilka dni), ale on zawsze jak jest spięcie zwala na mój okres. Główny temat kłótni to porządki, on wróci z pracy chce odpocząć- ok, rozumiem, ja jestem cały dzień w domu z dzieckiem to nie muszę. Jestem trochę pedantyczna, a nie rozerwę się, nie dam rady sprzątać i zajmować się dzieckiem jednocześnie, muszę się nauczyć żyć w syfie i nie spinać. Potem temat przeszedł na teściówkę i dym gotowy. -
Fajne takie bardziej skomplikowane te przeplatanki xd
Przed chwila w dzien dobry tvn byla dzielnica, w ktorej mieszkalam przez 20 lat czyli wiekszosc zycia :p Dokładnie byli pod kosciolem, w ktorym mialam chrzest, komunie i bierzmowanie xdSela lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
No i mój też podpadł . Coś jest w powietrzu czy jak? I u mnie to napewno nie okres bo to najszybciej za dwa tygodnie .
Te przeplatanki to ulubione zabawki moich dzieci nawet tych starszychWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 10:12
-
nick nieaktualny
-
kattalinna wrote:Ależ to był słodziak!
A teraz słodki łobuz
Torba do wózka - co macie, co się sprawdza, co nie? Pytanie głównie do mam starszakow ale niekoniecznieja do tej pory jeździłam z torbą dedykowaną, teraz zostałam bez niczego. Przeglądam internety i głupieję. Na pewno nie chcę takiego otwartego organizera bo będę miała pierdolnik, muszę mieć jakieś kieszonki, przegródki. Ale nie wiem czy iść w dużą torbę dla mamy co to ma wszystko i nawet więcej czy mniejszy elegancki organizer torebkę (podobają mi się kolorowe wzory głównie
). Matka polka rumunka czy matka polka kobieta - oto jest pytanie! Ceny też patrzę bo potrafią zabić... Helpunku!
Ja mam babyono so city, kierowałam się wyglądem, myślałam że mi będzie służyć jako torebka, ale jest tak wielka, że niestety - jest nadal tylko torbą do wózka tak jak poprzedniaWcześniej używałam torby od wózka, jednak przy dwójce dzieci zrobiło się ciasno. Do tej baby ono zabieram pół domu
Hoope wrote:
Słyszałyście, że prof. Dębski nie żyje? Takie forum jak BB powinno tonąć w czerni. Przedwcześnie odszedł nasz (kobiet) Wielki Przyjaciel...
Już przed świętami jakoś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 11:43
kattalinna lubi tę wiadomość
Matylda
-
Dzień dobry
Kattalinna 23:30 to widzę, że Bożenka szaleje na całego.
Chcemy kupić renault talisman grandtour (musi być kombi, bo ja się nie mieszcze z tymi wózkami itp, a takie zawsze się przyda, mąż ma megana, także dla mnie musi być ten grandtour), jak tylko do niego wsiadłam i się przejechałam tak skradł moje serce, jeszcze ten masaż fotela kierowcy (co prawda delikatny ale wychodzić mi się nie chciało).
Hoope aż sobie wyobraziłam Kamilka bawiącego się grzecznie przeplatankami, a z boku Prezesa szalejącego z rurą hehe
Z tymi skarpetami i pilotami to coś jest na rzeczy heh a i jeszcze telefon
Musimy kiedyś kupić taką przeplatanke, widziałam kiedyś i ikei
Cola to wszystkiego dobrego dla Was
Cola87 lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Katy wrote:Pilot to tez ukochana zabawka Kamila, gwarantuje z 15min spokoju xd
Kattalina, taka dokladnie mamy https://www.google.com/search?q=przeplatanka+melissa&client=ms-android-samsung&source=android-browser&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj2spGT3djfAhWLY1AKHY36BNAQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=412&bih=708&dpr=2.63#imgrc=9c-pP3DFdF9ZaM
My mamy tę z ikei
Katy lubi tę wiadomość
Matylda
-
Witajcie! Czytam, polubiam
ale z pisaniem ciężko.
Przedwczoraj Zosia skończyła 7 miesięcy. Od tygodnia efektywnie pełza do przodu, zawzięcie ćwiczy też pozycję do raczkowania. W dzień i w nocy. Od świąt tylko jedną noc przespała bez długiej pobudki, długiej to znaczy co najmniej 1,5 godziny, a zwykle 2-3h. Rano wstaje jak wcześniej 6-7, więc ja ledwie żyję.
Mąż był chory. Obiektywnie mocno przeziębiony, subiektywnie w stanie agonalnym
Trudny ten początek roku.
Pisałyście o urlopie, też muszę znaleźć jakieś fajne miejsce nad morzem. Marzę o wypoczynku i łudzę się że wyjazd mi go da. Proszę, nie wyprowadzajcie mnie z błędu
Możecie polecić jakąś nieobleganą miejscowość z fajną plażą w województwie pomorskim? Te wspomniane są dla nas trochę za daleko.
My też mamy przeplatankę z Ikei, robi dobre wrażenie, myślę że z czasem stanie się atrakcją. Od świat w domu pojawiło się tyle nowych zabawek, że Zosia tylko pobieżnie się z nią zapoznała. Bardzo polubiła pcharz-zebrę i szczeniaczka uczniaczka. Uciekającej ośmiornicy najpierw się bała, teraz uważnie ją obserwuje ale nie goni. W akcie desperacji kupiłam ostatnio misia z projektorem chicco, w nocy potrafi mi zapewnić kwadrans spokoju.
Najbardziej atrakcyjne są jednak kable. W dalszej kolejności mój telefon (Zosia widuje tylko wyłączony, mam jasną obudowę, a ekran standardowo czarny więc odwraca go sobie i podziwia) brzeg dywanu i moje skarpety.
Temat żłobka jest trudny. U nas bez takiej placówki się nie obejdzie, ale im bliżej tym bardziej boli mnie serce. Będziemy się ubiegać o państwowy, ale szanse raczej marne. Po macierzyńskim wykorzystam urlop wypoczynkowy i wrócę do pracy na kilka miesięcy. Później planujemy drugą ciążę.
Brawa dla raczkującej Basi, Bożence gratuluję ząbka, brata ciotecznego oraz nowej bryki
Załapałam się na filmik – preferowałam oglądanie bez dźwięku, bo podobne brzmienie ma Zofia, przesyt mam
Kotek, fajnie że wróciłaś. Niedawno myślałam o naszych formowych bliźniakach
W pamięci utkwili mi jeszcze słodki maleńki Kamilek, dostojny przystojniak Staś i figlarny Skrzacik o pięknych oczkach
No i oczywiście cudowna, sprytna Uleńka
Cola, gratuluję rocznicy, najlepszego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:31
kattalinna, Cola87, Wowka lubią tę wiadomość
-
Ja sobie na razie daruję zabawki dla intelektualistów, mój syn stawia na rozwój fizyczny, może chociaż zostanie sportowcem a nie patolem i karkiem z osiedla...
W przyszłym miesiącu kupuję jeździk.
Feeva jeśli pojawia się gorączka bez wyraźnej przyczyny zawsze trzeba zbadać mocz. Objawy u maluchów są niespecyficzne. Moczenie pieluch nie jest wyznacznikiem. Bywa ZUM bezobjawowy. Po prostu wyklucz, dla swojego (i mojego) spokoju
Ach Wowka przypomniałaś mi, Prezes śmieje się gdy my się śmiejemy, choć zupełnie nie wie z czegoUważam to za społeczny krok milowy
Katy, Fatalita lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Moje obie z czworaków usiadły i wg. fizjo jest to częste i jak najbardziej prawidłowe.
Widzę, że jestem w mniejszości mam, które z dzieckiem zostają.
Przed pierwszą ciążą zrezygnowałam z pracy (nie chciałam już tam pracować, bo przyszła nowa kierowniczka, która całą robotę zwalała na nas a sama przed szefami przypisywała sobie wszystkie zasługi), nie znalazłam nic aż do zajścia w ciążę, jak miałam zacząć szukać to zaszłam w drugą ciążę i tak jestem bezrobotna już jakiś czas. Na szczęście mąż ma możliwość dorobić w pracy, zresztą sam mówi, że woli popracować w weekend, tym bardziej, że to w większości praca zdalna, z domu) niż żebym miała iść gdziekolwiek za najniższą krajową a dzieci oddać do żłobka.
Co do przedszkola - moja starsza ma 3 lata, nie chodzi jeszcze, może od września pójdzie jak się dostanie tam gdzie chcę. Mimo to jest bardzo rozwinięta społecznie, ludzi się nie boi, jest bardzo otwarta. Każdy mówi, że widać, że sobie w życiu poradzi, myślę że to kwestia charakteru, żłobek/przedszkole może ten charakter rozwinąć, ale dziecko musi to w sobie mieć.
Sela lubi tę wiadomość
Matylda
-
Mała Matylda, już polecałam. Od nas dobry dojazd do Karwieńskich Błot. Fajnie, cicho, bez tłumów i stoisk z tandetą. Na plaży praktycznie w każdym parawanie dzieci.
Jedyny minus to że do plaży trzeba przejść się ok 10 minut, albo podjechać samochodem.
To tam byliśmy z dwumiesiecznym Skrzacikiem. Byliśmy zadowoleni.
Współczuję tych pobudek. Kiedyś minie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:47
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Wowka, a jakąś konkretną miejscówkę polecasz w tych błotach?
Przeplatanka z ikei u nas też na liście tylko do Ikei daleko (ze 2km aż)...
Tanda, mówisz, że bardzo duża ta torba? Bo patrzyłam też na niązazdroszczę siedzenia w domu z dziećmi! Serio, też bym chciała i mogła psychicznie. Potrzebę kontaktów społecznych załatwia mi Internet