X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Torba i wózek w różnych pozycjach
    Pewnie widzisz że torbę mogę wyżej podsunac ale wolę niżej-nie wyciera rączki i nie zakrywa hamulca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:37

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda ja też jestem w domu, tylko, że ja mogę i zamierzam pracować z domu. Ewentualnie jechać gdzieś raz na jakiś czas.

W sumie torby do wózka też nie mam, wzzystko wrzucam do mojej a torbę do kosza na zakupy.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nawet spacerowal przodem do świata ;) bo marudził a wtedy nie marudził
    Chyba się podobało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:37

Katy, Cola87, Fatalita, pawojoszka, Hoope, Wowka, kattalinna, Mała Matylda, Berbecia, MajowaMamusia, Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, strasznie zleciał ten rok :) też byłam kiedyś w Karwieńskich Błotach, fajnie było i rybkę też było gdzie zjeść :)

Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Villi Arkadia. Właścicielka bardzo miła, zadbany ogród, dzieci miłe widziane. Nawet takie małe jak dwumiesieczny Skrzati :)

My na rybkę szliśmy do Karwii, odkryliśmy tam super knajpkę, ale w Blotach też coś było.

Cola, najlepszego! Spełnienia kolejnych marzeń :)

Kamcia, Patryś widać że zadowolony i prosi o częściej :)

Cola87, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jaki kawaler,też bez rękawiczek Ula też nie ma ale ona rączki w śpiworki ma nie na wierzchu i zawsze ciepłe ,ale ja i tak mam wątpliwości jak widzę te gołe paluszki a mi dodatkowo zawsze zimno ,więc mam wrażenie że jej też .

Ja torbę do wózka miałam kiedyś ale już jest w słabej kondycji. Do tego wózka po Patryku też była i miała uchwyty ale ja jak szłam na zakupy i napchalam do torby to pourywalam teraz mam moja torbę wkładam tylko pieluchę i paczkę chusteczek nawilżonych . Brakuje mi w niej miejsca na butelkę ale już niedługo nie będzie potrzebne ,jak Ula się nauczy pić z dziubka to taka butelkę można wrzucić luzem do torby i się nie wyleje.

A tak z innej beczki to się pochwalę co dostaliśmy dziś od księdza. Ma urodziny i dostał dwa to jeden nam oddał.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbe88ea63313.jpg
    Nie wiem czemu w tych okolicach jak ktoś chce coś oddać potrzebującym to na myśl przychodzi im tylko nasza rodzina ,nie wiem czy się cieszyć czy martwić,czy ich wyprowadzać z błędu czy pozwolić żeby sobie poprawiali samopoczucie że robią coś dobrego dla biednych ? Takie oto dylematy nad kawka i tortem w niedzielne popołudnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:24

kamciaelcia, kattalinna, Fatalita, Sela lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wowka uświadomiłaś mnie że rybkę to właśnie w Karwii jadłam. My przechodziliśmy codziennie przez Karwie na plażę :)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka jak tort dobry to ja bym się cieszyła :D

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o to pierwsza przejazdzja na sankach sama i z bratem.

Pawojoszka torcik wygląda smakowicie.mniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 12:49

kamciaelcia, pawojoszka, Katy, kattalinna, D_basiula, Hoope, Mała Matylda, Fatalita, Cola87, Sela, Wowka lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    berbecia
    skad ty???
    moje zdjecia u góry-z dzisiaj!!! nawet błota posniegowego nie ma
    ja nie posiadam sanek bo u nas sniegu od lat nie widziasłam(a ostatnio w Kołobrzegu-akurat spadł)
    super dzieciaczki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    raczki zawsze ciepłe :) ale! ale rekawiczki zawsze w torbie mam, jeszcze z metka :) dałam całe 2zł :D
    a tort pysznie wyglada, najwazniejsze ze dał sie podzielic na osiem
    i zanim doczytałam tekst pod zdjeciem, od razu pomyslałam ze wielodzietni to potrzebujacy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja z małopolski mieszkam miedzy krakowem a katowicami.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia to na bank musi gdzieś w górach mieszkać ewentualnie na Syberii. U nas trochę popruszylo w nocy ale szału nie ma.

Kamcia podzieliłby się nawet na 20 ludzi bo duży jest no i pyszny ,leciutki. Aśka wciągała dwa kawałki.
    Wiem że ludzie to z życzliwości robią i w społeczeństwie jest pogląd że dużo dzieci to bieda. Tylko ja nie jestem osobą , która narobić sobie dzieci i wyciąga ręce że teraz mi pomagajcie bo jestem biedna a moje dzieci chodzą głodne . Jesteśmy duża rodzina z pełną świadomością konsekwencji. Całe życie pracowaliśmy na to żeby nam niczego nie brakowało( wiadomo zawsze można mieć więcej) i czasem jak tak wszyscy chcą pomagać to mam wrażenie że myślą o nas że biedni ,tyle dzieci tam trzeba pomóc ,a my nie jesteśmy biedni i nieszczęśliwi ,jesteśmy tacy jak chcieliśmy być. Wiem że to pewnie tylko moje subiektywne odczucia a ksiądz akurat to wiem że nie z litości do nas przyszedl tylko dlatego że tort duży a u nas dużo ludzi to damy mu radę. Wogole nasz ksiądz jest w porządku z jego strony mam wrażenie uznania a nie litości.
    No to tak trochę filozofi ,chyba pogoda taka melancholijna

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro bede bez komputera
    ło matko!
    ostatnio tak miałam w szpitalu ;)
    sprawa z dyskiem bardzo dziwna (była próba telefonicznego rozwiazania zagadki z kumplem meza) i jutro i dysk i laptop jada z mezem...auto jedzie tez do naprawy(odkad je mamy nie było u mechanika a teraz warto przed wyjazdem troszke powymieniac) czyli dzień napraw
    ciekawe czy cos Piotrek w komputerze wcisnał???
    maz poszedł z Piotrkiem do garazu ;) bez wózka :) Piotr zmeczony wiec swoje powył przy ubieraniu
    wycie obudziło Patryczka
    ale ululany z szumami spi
    ale bloga ciiiisza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    wiem co to rodziny wielodzietne = biedne
    w pracy 5 z 12 wychowywalismy
    u meza na wsi takiej ludzie dom postawili (teraz jednego z synów za gwałt posadzili)
    u mnie w miescie kolejna taka "powstaje" (co wygnany ojciec w domu sie zjawia to nowe dziecko w rodzinie)
    dlatego usmiechnełam sie pod nosem odnosnie waszej gromadki
    i wiecej jednak słyszałam o tych wielodzietnych zaradnych
    ale ogólna mentalnosc ludzka jest nam znana ;) ogólnie sympatyczna ta zyczliwosc ;) a karma wraca, ludziom na dobre pomoc wyjdzie-jaka by nie była

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia masz jeszcze telefon dasz radę

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na telefonie moja gra nie chodzi :D :D :D
    dam rade, pewnie
    z dwójka maluchów daje rade to i pewnie bez kompa te kilka godzin wytrzymam

ale maz poszedł do garazu po kabel od starego laptopa :D (nie wiadomo czy jeszcze działa)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczek, uroczy ;)

W Krakowie tez sporo sniegu, ale sanek nie mamy, na przyszly rok kupimy dopiero xd

Kamcio tez sie śmieje jak inni sie śmieja, biedny czesto nie wie, ze to z niego:p

Bylismy u mojej mamy, znowu Kamilowi ubranek nakupowala, chyba sama zaczne je nosic niedlugo xd Jeszcze akurat trafiliśmy na akcje z sasiadka (babcia 90lat), ktora sie darla pomocy itp. Przyjechała straz wywazyla drzwi, okazalo sie, ze sie zatrzasnela i nie mogla wyjsc, a darla sie jakby umierala :/

kamciaelcia, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobijcie.
    Głodna jest a jeść nie chce... Zjadła rano 70, potem marne 30, potem 90 i teraz od pół godziny jej wciskam i zjadła może z 50ml... :(
    Nawet jabłka nie chciala... Wypiła tylko trochę wody ze szklanki. Już nie wiem co robić...

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva może to gardelko ? Przy tym może być gorączka i kłopot z jedzeniem ,no chyba że jakieś oznaki brzuszkowe. Po przeciwbólowych też nie chce jeść? Bo jeśli to ząbek to powinno być lepiej też z jedzeniem. Ja bym jednak poszła do lekarza jutro ,choćby dla pewności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 16:44

cf409fc7e7.png
‹‹ 1970 1971 1972 1973 1974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ