Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka
Nic poza gorączka
Marudzil bardziej niż zwykle i tknelo mnie go obmacac(mąż zabawial)
Ale nie płakał
Nic chorobowego
Już nawet nie piszę jakie jajca z termometrem(termometrami sztuk 3)
Idziemy spać bo może być różnie. Patryk usnął o 19:20, coś tam zjadł, miał 38,2, ale czuć bylo że spada po nurofenie, na spiocha go tylko obmacalam. Nie chcę obudzić. -
Bożenka spała i jadła
ale nie pamiętam kiedy przestała
jakoś pod koniec pierwszego chyba zaczęły się wydłużać okresy aktywności, a w miarę rozwoju zmysłów zaczęły się akcje z cyrkami do spania. No i problemy brzuszkowe, o których się zapomina
Wowka lubi tę wiadomość
-
Kattalina to samo pomyślałam że chyba amnezja cię dopadła ,co ja się tu naczytałam że dzieci nie śpią tylko płaczą i odłożyć się nie da i z mamą muszą spać bo inaczej nie i odliczanie skoków itp i że my to trole bo Ula spala jako jedna z niewielu
Ciebie to chyba zegar biologiczny do kolejnej ciąży przygotowywuje i na początek amnezja.
Bratu powiedz niech się cieszą puki mogą ,jeszcze sami przyjdą się o wymianę prosić -
Dobry wieczor.
Pamietam cudne dzieciaczki - Patryczka, Ulenke, Bozenke i PrezesaJesli kogos pominelam to przepraszam, ale nadrobic was nie jest latwo. Wypadlam z obiegu.
My mamy urwanie dupy. W moje dziecko wpadl szatan, Wowka - jakbym czytala o nas... Drzemek prawie w ogole u nas nie ma, zasypianie okupione krzykiem, wszystko jest na nie. Spacer przodem do swiata tak pod warunkiem, ze zasnie po jakims tam czasie, innej forny nie toleruje.
Zasypia sobie o 22, budzi sie o 4, dzis zasnal o 20 to nie wiem o ktorej wstanie, o 2? Gdzie te przespane noce?
Feeva, duzo zdrowka dla Mani, mi sie wydaje ze ta Camilia pomaga bo my jej uzywamy.
Ja nie pamietam zeby moje dziecko spalo, bo po powrocie do domu darlo sie 3 miesiace, a w nocy spal po 2-3 godziny. Nie zapomnialam, wyrylo mi sie to w pamieci doskonaleWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 22:19
kattalinna lubi tę wiadomość
-
JS, to musi być taki wiek u tych naszych kawalerów
przecież i u Was już było tak dobrze.
Też Igorek ukazuje rollercoaster nastrojów? Od śmiechu do płaczu i spowrotem do śmiechu w ułamek sekundy?
Kattalinna, co Bożenka je? Pizzę?kiedy pierwsze zapoznanie kuzynów? Ale będzie kontrast
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Feeva ja ostatnio też tak miałam, Leo darł się nic nie chciał jeść, zaczęłam smarować dziąsełka, pomagało do momentu kiedy wyciągałam palec. W końcu dałam tą camilie i padł jak nigdy. Wtedy ciągiem przespał 3h, gdzie u nas 1.5h to meega wyczyn. Oby Mani szybko przeszło. Bidulka musi się nacierpieć.
Zdrówka dla wszystkich chorowitków.
U nas tyle śniegu, że nawet wszystkie ulice białe i to nawet te główne. Nie nadążają zgarniać...
Coś miałam jeszcze pisać i nie pamiętam...
W końcu się udało...
-
Berbecia wrote:Cześć
JA CHCE SPAĆ
Senna piąteczka.
Kawa to za mało. Mam red bulla i księdza po kolędzie.
Feeva, kciuki. Daj znać.
Efwka, no hej. Pytałam o Ciebie jakiś czas temu. Co u Was? Jak Jasiek? Nasza pierwsza strona jest bezpańska i zawiera jeszcze terminy porodów -
Hej :p
To ja moze nie bede pisac jak u nas noc, nie wiem czemu on zawsze jak spi w lozeczku musi sie obudzic chwile po tym jak blogo zasne...
Feeva, powodzenia u lekarza :p
Jak sobie przypomnę darcie sie Kamila po pierwszym szczepieniu to az mam ciarkiSylviah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
My znow za granica. Podroz minela bardzo dobrze. Patryk to aniolek w dzien, a maruda w nocy.
Budzi sie juz trzy miesiace co godzine, dwie. Ostatnio poplakuje takze po odlozeniu po cycku. Musze go kilka razy przytulac i uspokajac. Nie pomaga spanie w tym samym lozku. Jest to samoA rano budzi sie jak gdyby nic sie nie dzialo cala noc. Usmiech od ucha do ucha. Ja nie wiem co mu sie dzieje noca...
Moze prezes mi poodkurza?
U nas zębów nie ma. Dziasla bez zmian. Tzn.chyba sa grubsze niz byly, ale rozowiutke, nieopuchniete.
Dzis po 4tyg przerwie ide na kurs. Nawet nie wiem czy odciagac mleko, moje dziecko nadal niebutelkowe.
Czy wszyscy juz siedza i raczkuja? Bo my utknelismy na bujaniu w pozycji czworacznej. Niedawno zaczelismy mowic ba ba i ma ma, ale ma ma tylko w zlosciWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 08:36
-
Kwiatkowa my też się tylko bujamy ewentualnie pelzamy do tyłu.
A nas noce są straszne co chwilę pobudka tak myślę że max co 2 h. Nie wiem czy to kwestia zębów bo już tak od ponad 3 miesięcy jest. Jestem wykończona nocami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 09:31
-
nick nieaktualnyKwiatowa u nas próby siadania z czworaczej, wczoraj próbowała tak kilka razy,ale póki co to bujanie się na czworaka najlepiej jej wychodzi. I obracanie się wokół własnej osi, ewentualnie wyskok jak z procy jak zobaczy coś czego chce np.pilot.
Pawojoszka ja bym się cieszyła jak bym takiego torta dostała. Ludzie lubią pomagać myślę, że jeśli nie czujecie się urażeni to nie ma co ich z błędu wyprowadzać. Zawsze miło coś dostać, a jak Wam niepotrzebne można dalej komuś oddać.
Katalina nie wypisuj takich bajek. Moja tak mi dała czadu przez pierwsze 4 miesiące, że teraz każdemu kto spodziewa się dziecka mówiły żeby nie myślał, że dziecko je i śpi bo to bujda.
Jak to możliwe że w dzień po 2.5-3 h aktywności jest lament że śpiąca, a wczoraj zaliczyła 2 drzemki po 1 h, wstała z ostatniej o 15.30 i do 20.30 miałam problem żeby usnęła.