Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej no, czuję się zaszczuta
przecież napisałam, że większość dzieci a nie wszystkie
i nie określiłam przedziału czasowego, nie? A mowa jest o świeżym noworodku więc proszę mi tu nie imputować bo zacznę czytać historyczne wpisy
Wowka, Skrzat spał i to jeszcze jak spał! Potem go nie widziałam zbyt często ale ten raz też spał
Wowka lubi tę wiadomość
-
Wowka wrote:Senna piąteczka.
Kawa to za mało. Mam red bulla i księdza po kolędzie.
Feeva, kciuki. Daj znać.
Efwka, no hej. Pytałam o Ciebie jakiś czas temu. Co u Was? Jak Jasiek? Nasza pierwsza strona jest bezpańska i zawiera jeszcze terminy porodów
Myślałam że były już informacje o rzeczywistych datach porodu ale moze mi się cos pokickało
no ja mam 8 mcy wyjęte z życiorysu, mały mnie tak pochłonął że o forum zapomniałam
pokaże Wam mojego chochlikakończy jutro 8 mcy, dwa ząbki na dole, raczkuje wrecz galopuje na czworaka, siedzę i podnoszę się dosłownie na wszystkim
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/871f28f0e12b.jpgCola87, Wowka, Katy, Sela, Feeva, Fatalita, kamciaelcia, MajowaMamusia, Hoope, D_basiula, jangwa_maua, MonikaJ, Ewciaa83, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, jednak przyznaję rację, skoro nie określilaś horyzontu czasowego
Bratanek ma kilka dni, w tym czasie budziłam Skrzata chusteczką z wodą, bo spał a nie jadł. Przypomniałam sobie jak siedzialysmy w szpitalu a on nawet nie ruszył powieką przy przewijaniutaki był malutki...
Ale za tydzień/dwa/trzy już sytuacja uległa zmianie i zaczął się ryk
Efwka, fajny chlopaczekgratuluję postępów i wpadaj częściej
efwka83, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Kamil jutro 9 miesiecy i ani pozycji czworaczej ani nic...
Pamiętam jak moja siostra, przyjechala Kamila zobaczyc szpitalu i ani na chwile nie otworzył oczu :p On tylko w nocy plakal, a w ciagu dnia byl cichutko, za to inne dzieci z sali nadrabialy :p Jak ten czas szybko leci... -
Efwka wpadaj częściej do nas
Chłopanio jak ta lala
Dziewczyny, my po wizycie.
Ewidentnie zęby... Gardło czyste, uszy też, osłuchowo w porządku. Dostałyśmy skierowanie na badanie moczu w razie W.
No, ale wszystkie objawy wskazują po prostu na bolesne ząbkowanie. Po badaniu palcem pani doktor stwierdziła, że dolne jedynki już niebawem. I najgorsze jest to, że tak może wyglądać każdy kolejny wychodzący ząb.
Wypier...alam w kosmos.
Paracetamol w czopku 125mg za słaby dla Mani. Dostała nuforen w czopku 60mg i 150mg paracetamolu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 10:34
-
03.05.2018
Już mam internet w domu (dziex Kattalinna za przekazanie info). U nas przedwczoraj nocna awantura, ale wczoraj i dzisiejsza noc już ładnie. Skrzacik je i śpi. Więcej śpi. Aż go muszę nieraz budzić na jedzenie bo przesypia, a ja się boję że nie dojada. Ale ma też czas aktywności i dużo gadamy Dzisiaj szykujemy się na pierwszy spacer. Matka umyla głowę z tej okazji i okazało się że mieszcze się w takie większe przedciazowe jeansy i wogole znowu mam się w co ubrać
07.05.2018
Dzisiaj u mnie dzień jęczybuły. A niedługo muszę wyjść z domu zapisać Skrzata do przychodni. Nie chce jechać z nim, musi w końcu się skimać i zostać z tatą.
Jednak dałam radę pojechać do przychodni. Skrzat dał teraz tacie popalić. Dobrze, niech tatuś też wie że synek wcale całą dobę nie śpi
08.05.2018 5:32
U nas też już pospaneczy ja kiedyś budziłam w nocy to dziecko na karmienie? Nie sposób uwierzyć
BueheheWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 11:16
Fatalita, Sela, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
10.04.2018
Pierwsza wspolna noc z Kamilkiem za nami, troche sie awanturowal przy przebieraniu, ale ja mu nie kazalam tyle kupkac :o Probowalam go przystawiac do cycka, ale jeszcze nie mam za bardzo pokarmu wiec to bardziej byly cwiczenia, jak tylko tracil go z zasiegu ust to byl ryk Z butelki tez je bez szalu wiec boje sie, ze jednak dzisiaj nie wyjdziemy..Po za tym przeraza mnie jego ulewanie
11.04
Wczoraj mialam naprawde kryzys, dziekuje za wszystkie rady, juz jest troche lepiej Niestety tego, ze Kamilek ma za slaby odruch ssania nie przeskocze, ale na szczescie mleko sie zaczyna pojawiac u mnie w wiekszej ilosci wiec moze mu bedzie latwiej Chce wyjsc stad wiedzac, ze bede w stanie go wykarmic..Wcxoraj przy kazdym jedzeniu spal i musialam prosic o pomoc bo nie dawałam rady w ogole go obudzic..Mialam go nawet oddac na noc do poloznych zeby go karmily, ale o dziwo w nocy nagle zaczal ladnie jesc i to po 20 ml:) Dali mi tez mleko dla wczesniakow zeby lepiej mu sie trawilo
A teraz ssak z niego taki, ze hoho xdSela, kattalinna lubią tę wiadomość
-
feeva
w sumie dobre wiesci
niedobre ze te poczatkowe zeby daja tak popalic bo nastepne bywaja gorsze
wiem, nie pocieszam
dlatego pisałam ze sa takie bezobjawowe (miałam taka dwojke) i te z namocniejszymi objawami (mamy nawet dwulatka na wrzesniowych ktory niestety idzie w slady siostry)
badanie moczu pewnie wykluczy zum
to własnie wada czopków(dla mnie jedyna)-ze trudniej dostosowac dawke leku w czopku do wagi dziecka, stąd kupuje na bieżaco, syropy mam w zapasie
ale moje dzieci to lekomanii - uwielbiaja syropki przez pierwszy rok życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 10:55
-
u nas noc srednia, spokojnie było, nawet zjadł około 3 ale juz około 4 pojawiła się goraczka, dostał nurofen, wylądował u nas w łózku-obudziło mu się
po godzinie spaliśmy wszyscy, temp spadł, nad ranem cos zjadł, pospaliśmy do 7;30
teraz temp chciała rosnąć (37,ale było juz widać po Patryczku, dałam nurofen, spi z szumami bo zasypiał ładnie ale trudniej go było odłożyć
w czasie snu spadnie temp i bedzie jak nowonarodzony
oby
u nas na pewno nie zeby
obstawiam trzydniówkę, obym sie i tu nie mysliła
okaze sie za 3 dni
trzymam się zasady że do 3 dni gorączka w domu (jeśli innych objawów brak i ładnie reaguje na leki) -
Dzień dobry.
Feeva no i nie wiem czy to dobre czy złe wieści po tym lekarzu ,niby dobrze że nie ma żadnej infekcji ale wizja bolesnego ząbkowania nie wiem czy nie gorsza .
Katy dzięki za ten wpis bo już miałam mieć kompleksy znowu ,bo Ula też ni hu hu jedynie obroty opanowała no i pomykanie w bujaku .
U nas też dziś ksiądz po kolędzie czas się zabrać za sprzątanie.
Wiecie ja bym mogła kabarety nagrywać z tymi moimi dziećmi. Mój szykował się do pracy i wszedł już ubrany w butach po kanapki tylko , Patryk jak go zobaczył to zaczął po swojemu na niego wyzywać i rączka pokazywać że ma natychmiast wyjść jeszcze drzwiami za nim trzasnął ,taki porządkowy chłopak mi się trafił. Swoją drogą dwulatek zrozumiał że w butach po domu nie chodzimy a dorosły chłop nie potrafi.
Efwka fajny chłopak . Lista była aktualizowana po porodach ale to nie na pierwszej stronie bo nam się założycielka wykruszyła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 11:00
-
Feeva, ja też nie wiem czy cieszyć się, że żadna choroba, czy współczuć że tak może u Was być za każdym razem...
Kamcia, oby szybko przeszło...
Patryk-rezolutny dwulatek, jak egzekwuje zasady
Haha, Wy o sprzątaniu przed księdzem, a u mnie czysciutko, bo mąż wczoraj dostał motorek w dupie żeby posprzątać przed księdzem. Nawet umył wannę i sprzątnął kotłownię. Można tego księdza prosić częściej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 11:05
-
U nas katar i kaszel na całego
tyle dobrze że bez gorączki. Wszyscy zakatarzeni chodzimy. Ja nie wiem gdzie tyle glutow się tym dzieciom mieści
Adaś chyba ok 3 tyg., może miesiąc głównie spał i jadł, a potem już mu się aktywność zdecydowanie wydłużała.
-
Efwka, fajny łobuz
Ej, ja mam księdza w czwartek ale nie robię jakoś ekstra porządków bo u nas nie robią testu białej rękawiczki
Wowka, przyślij no tu tego męża swojego, trochę kątów się znajdzie do sprzątania, nie to co u Was w nowiutkim domu
Cieszę się, że Wam dzień wspomnień zorganizowałam
Jako, że zanim znajdę to mi bratanek wyrośnie, to poproszę namiary na nianię fajną ale nie za całą kasę z PZU -
nick nieaktualnyKatalina, zwracam honor, nie doczytałam że nie wszystkie dzieci
u mnie jak u J.S. w pamięci mam wykryte darcie się i trzymanie na rękach, więc innego mało co pamiętam.
Ot jak panienka ćwiczy siad.
P.S. zwróćcie uwage na kukuryku na głowieteraz ma ksywke płetwal błękitny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:47
kamciaelcia, pawojoszka, Berbecia, Wowka, kattalinna, Cola87, Katy, D_basiula, Fatalita, Feeva, MonikaJ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny