WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Katy jaki malusi Kamilek...słodziak, kiedy to było :)

Katy lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ to był słodziak! :-) A teraz słodki łobuz ;-)

Torba do wózka - co macie, co się sprawdza, co nie? Pytanie głównie do mam starszakow ale niekoniecznie ;-) ja do tej pory jeździłam z torbą dedykowaną, teraz zostałam bez niczego. Przeglądam internety i głupieję. Na pewno nie chcę takiego otwartego organizera bo będę miała pierdolnik, muszę mieć jakieś kieszonki, przegródki. Ale nie wiem czy iść w dużą torbę dla mamy co to ma wszystko i nawet więcej czy mniejszy elegancki organizer torebkę (podobają mi się kolorowe wzory głównie ;-) ). Matka polka rumunka czy matka polka kobieta - oto jest pytanie! Ceny też patrzę bo potrafią zabić... Helpunku!

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

Słuchajcie, głowa mnie nie boli! Sukces :)

Katy, Kamcio przeslodziak, kiedy nam te dzieci tak urosły? Teraz tak patrzę, że i mój taki był do jedzenia, pamiętam jak go rozbierałam i przemywałam chusteczką, a on i tak spał, a nie chciał ssać.

Kattalinna, ja mam torbę z x lander skupioną do kompletu, ale już ostrzyłam zęby na torby ze skip hopa. No co by tu dużo gadać, piękne są, bardzo praktyczne i użytkowe. Może cena nie jest zachwycająca, ale w sumie kupujesz dwie torebki-do wózka i dla siebie, więc zakup rozkłada się na dwa ;) często widziałam też promki na nie, ale jeszcze jak byłyśmy w ciąży :)

Edit, podoba mi się jeszcze torbo-plecak, że schowkiem na chusteczki https://allegro.pl/plecak-torba-do-wozka-a4-dla-taty-i-mamy-uchwyty-i7625185353.html?reco_id=24bfebc5-10c5-11e9-9ed0-ecf4bbc7fef8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 09:42

Katy, kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja mam torbe ze skip hopa i bardzo polecam. Przegrodki, duzo miejsca, praktyczna bardzo.

Katy, kiedy to bylo... Ja juz nie pamietam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 09:43

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy to zleciało, taki byl malutki :o Jak szperalam w tych wszystkich papierach to znalazlam wypis ze szpitala i najmniejsza wage mial 2340g, toz to nie bylo co nosic, a teraz taki klocek xd

Wowka, moja szwagierka tez tak miała z mala, ale szybciej przeszlo:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torby trzy :)
    Dwie wozkowe i skip hopa
    Tę dokładnie

Starszy już model bo kupiona za malusiego Piotrusia
    Na limango trafiona za 100zl

Czarna oczywiście
    Bo uniwersalna i brudu nie widać
    Nosimy teraz tę jedną by nie myśleć co pakować(po prostu jest zawsze zapakowana)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:40

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk wstal 7:15 (do końca spał u siebie) Piotrek jeszcze śpi o.O
    Śpi bo staram się być z Patrykiem cichutko :) toż to wyzwanie
    Dziś sami bez męża tzn do jutra do 10:30

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcio jaki malutki, butla ogromna przy nim.

Katalina ostatnio natknęłam się na bardzo polecany plecak z ali https://pl.aliexpress.com/item/Lequeen-Opieki-Torba-Mumia-Macierzy-stwo-Pieluszka-Marka-Du-a-Pojemno-Dziecko-Plecak-Torba-Podr-na/32919713217.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.49b42e0eQvw8xg
    ponoć super się sprawdza i ma haczyki do wózka, choć sam fakt, że to plecak, a nie torba trochę mnie zniechęca.

Dzieci od 3rz zaczynają się bawić z innymi, ale to nie zmienia faktu, że kontakt z innymi dziećmi ma ogromne znaczenie. W przedszkolu widziałam dzieci, które były do 3rz w domu z rodzicami i potem nie ogarniały co się dzieje. Jedna dziewczynka przez miesiąc stała w kącie i nie chciała się bawić, inne dziecko płakała rano i po drzemce bo chciało, żeby dziadek przyszedł.

Nynka pisałaś o pomyśle babci, żeby zabierać dziecko na weekendy... ehhh, szkoda gadać. Widziałam taki przypadek, dziecko tak bardzo przeżywało spotkanie z rodzicami, że nie spała w piątek całą noc, zamknięta w sobie, a rodzice zamiast poświęcić jej czas do psychologa targali.

Kotek, faktycznie sporo przeszliście na początku, podziwiam mamy bliźniąt, że sobie radzą, ale ponoć człowiek jak musi do wszystkiego się przyzwyczai i sobie poradzi. Najważniejsze, że są zdrowe i jest coraz lepiej :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie piszę jaki super wplyw na dziecko ma żłobek a więc dzieci dookoła
    Ubolewam że mój Piotruś w domu ze starymi zamiast uspoleczniac się wśród rówieśników. Bo obok nie znaczy osobno
    I nie piszę tego jako pedagog z zawodu
    Jako mama Piotrusia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk Śpi. Idę po starszego. Wstal królewicz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście do żłobka nie chciałabym musieć oddawać dziecka, ale zobaczymy jak to będzie.

Co do pracy na kasie, to wiem, że nie chciałabym w życiu, nie dla mnie. Kontakt z tak dużą grupą ludzi by mnie przytłaczał,a wiadomo, ze różnie jest. U nas przebudowali biedre i jest sporo większa, ale pracowników nie ma więcej, z reguły czynna 1 kasa i kolejka na pół sklepu, ludzie się denerwują, kasjerka mówi, że są we 3 i nie mogą otworzyć kolejnej kasy, bo np przyjęcie towaru mają- masakra.
    Kiedyś byłam na rozmowie w banku, jak mi powiedzieli ile trzeba opchnąć kredytów i ile założyć lokat to wiedziałam, ze tam nie pójdę. Zapytałam co jeśli nikt nie będzie potrzebował kredytu i się nie opchnie, to mi powiedzieli : my z takimi osobami nie współpracujemy i będziemy musieli się pożegnać. Okropne co miesiąc mieć nóż na gardle.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do banku tez sie nie nadaje (ale próbowałam) własnie dlatego ze nie umiem komus wciskac czegos czego bym nie chciała
    choc na szkoleniu byłam juz "prymusem" i bardzo mnie chcieli ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że skip hop wygra... Tylko na żywo muszę zobaczyć. No i pytanie jak to się na wózku sprawdza - nie przeszkadza rozkładać? Główkuję cały czas.

Kamcia, Ty masz podwójne mufki do wózka, poleć no coś. Hoope, Ty też pokaż swoje. I jak ktoś ma podwójne to też :-) właśnie odebrałam z womaru te 2w1. Tra-ge-dia! Albo podróba. Ogólnie beznadziejne, nawet pomijając kolor. Odsyłam bo mi się na wózku nie mieszczą, za mała średnica na rączkę przy suwaku. Jak złączę to taki worek się robi bo nic ich na środku nie łączy. No tragedia...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    mam te ;)
    https://allegro.pl/oferta/mufki-z-minky-cieple-rekawiczki-do-wozkow-sanek-6948767392?snapshot=MjAxOC0xMS0xOFQxNzoxMzozOC4wNjFaO2J1eWVyOzJmNDIwMTc3YjY0MDVjNWM1ODMyMTEwNTY2YThlM2ZjZGY2NzRkMmEzOTYwYTlhYjcyNmY5OThjNjY3MDkxODk%3D
    ale podejrzewam ze złaczyc mozna, sa na napki-nie laczyłam nie mam potrzeby
    oczywiscie komplet do spiworka
    lubie prostote-np bez futerka
    czarne tezbo uniwersalne, bo brudu nie widac i jak juz pewnie widzisz-tez do kompletu z torba (mam teraz 3 wózki i kazdy w innym kolorze)
    ja mam wykupiony "smart" wiec juz dostawe i zwrot mam gratis(paczkomat inpost)

Patryk ma teraz mój tel (szumy) potem zobacze czy mam gdzies przy okazji te mufki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 11:00

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już też wiem, że kolor musi być normalny - z czarnym trudno przekombinowac. ;-) Łączenia właśnie nie chcę bo mam przycisk do składania w rączce. Pytanie zasadnicze: ciepłe są? Bo ja z tych, co rękawiczki mogą chętnie od września do czerwca nosić, zależy jaki czerwiec ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie ciepłe (rekawiczek z mezem nie nosimy) ale nie sa z tym najcieplejszych ;) grubosc jak jednak spiworek a w nim przeciez Patryk jest wiosennie niemal ubrany)
    mysle że cena też fajna
    jednak ja kupiłam je do śpiworka a nie odwrotnie (nadal się cieszę ze spiworka bo duzy Piotruś miesci sie w nim idealnie, a Patryk ma cieplutko, a wyglada to uniwersalnie w kazdym wózku ;) )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk bujnął się na brzuch już trzeci raz a więc 3x już interweniowałam, teraz nawet wypił mleczko i spi dalej (szumy głośniej ;) bo Piotrek ćwiczy swój układ taneczny)-już 1h

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    No i po śniegu a tak było ładnie wczoraj ,może jeszcze popada

Ja z tą kasa w biedrze to tak np.tylko mówię ,chciałabym poprostu gdzieś wyjść ,zmienić środowisko a praca to zawsze dodatkowa kasa .

Co do żłobków to najwcześniej mój Szymon był pod opieką żłobka miał 9 miesięcy i powiem wam że kto jak kto ale on to sobie w życiu poradzi ,może to zbieg okoliczności i taki charakter poprostu ,jednak nie oddawał abym do żłobka malutkiego dziecka bo taki maluszek jeszcze bardzo potrzebuje bliskości mamy i oderwanie od niej może się odbić ,myślę że ta 9-12 miesięcy to takie minimum ,nie wyobrażam sobie zostawić półroczne nawet dziecko na cały dzień przez pięć dni w tygodniu nawet jeśli to babcia pilnuje ,ale wiadomo że w życiu bywa różnie. Natomiast starsze to nawet dobrze żeby przebywały z rówieśnikami.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz klubik przyjmuje dzieci od 1.r.ż. wiec dla mnie to juz optymalny wiek
    ale młodszego bym nie oddała ;) 8-miesieczny Piotrus trafiał do "niani" na 1-2h i był przeszczesliwy ale to szybko tez sie skonczyło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, salon kosmetyczny :)
    Lokal mam, potrzebna kasa na remont i rozruch :) Klientki stałe już mam :D Nawet sporo, bo siedzę już w tym 3 lata ponad.

Ja też się muszę rozejrzeć za inną torbą... Fajna jest, duża, dużo się mieści, ale znaleźć w niej cokolwiek graniczy z cudem.
    U mnie też śniegu nawaliło, ale jest na plusie więc się roztapia, do tego deszcz pada na zmianę ze śniegiem.
    Jutro ma być -4 to ładne lodowisko będzie...

Ja też pracowałam w spożywczym na okres wakacyjny, never again. Ja tak samo jak J.S nie nadaję się do pracy w tak bezpośrednim kontakcie z tyloma ludźmi z zewnątrz, bo mnie wkurwiają i na siłę staram się być mila, a mi nie wychodzi XD
    Pracowałam rok w centrum handlowym - też nie dla mnie.

U nas noc koszmar...
    O 23 pobudka, usnęła 00:30... o 2 pobudka z mega płaczem, jakby ją rozdzierali. Jeść nie, leżeć nie, na rękach płacze. Jeszcze jej pielucha przeciekła (pierwszy raz!) i musiałam ją przebrać - ryk niesamowity, aż Mąż przyleciał zobaczyć co się dzieje. Nie wiem co jej się stało... Usnęła dopiero po 3, a przez godzinę caly czas płakała, jeszcze mnie obrzygala z tego płaczu.
    Rano powtórka z rozrywki, zjadła 80ml, popłakiwała, chciałam jej posmarować dziąsla, nie dała włożyć palca, zaczęło się darcie. Zakrztusiła się z tego płaczu, zaczęła się dusić. Ze strachu zwymiotowała 3x na łóżko, na mnie i na siebie. Przebieranie - ryk.
    Usnęła, spała 30 minut, była strasznie ciepla, zmierzyłam temperaturę, miała 37,3 jak wstala miala już 36,8.

Nie wiem czy nie mamy prawej dolnej jedynki w natarciu, ale nie jestem pewna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 11:47

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1965 1966 1967 1968 1969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ