WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice pracują, męża już na emeryturach, ale im nigdy w życiu dziecka nie zostawię. W sumie i tak mamy się starać o drugie, może jakoś pod koniec roku... także na chwilę mogę zamieszkać z moimi rodzicami i do pracy bym miała 1km ;-) tylko obawiam się, że mąż się mega wkurzy jak mu o tym powiem

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwazam wychowawczy choć totalnie mnie na niego nie stać
    Piotrek do klubiku się nie dostal (u nas nawet zlobka nie ma, prywatnego tym bardziej)
    Niania??
    Nie znalazlam
    Nianie mają cenniki i mają wymagania...którym nie sprostam(nianczenie 7-15)
    Miałam chwilowo nianię na godziny dorywczo-takie diamenty nie są wieczne...
    A wiec rozwazam...bo Piotrek ma zagwarantowane przedszkole ale moja o praca to głównie 14-22 ;) rzadziej rano, średnio w nocy(ta opcja by przeszła bo na nockach się zarabia)
    Pewnie zagmatwalam
    Ale same widzicie
    Albo wychowawczy albo zmiana pracy...
    Postawię na korepetycje...Albo męża za granicę wyślę...albo zrobimy Malgosie...

Dobrze liczę prywatny 1500zl?
    Tyle nianie też chcą
    Zarabiam 1400zl :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, chyba wszędzie tyle jakoś w państwowych. Ja właśnie ze względu na odległość nie wracam do tej pracy.

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, u nas niania 2,5 minimum. Przy jednym dziecku. Każde kolejne to stawka rośnie. Niania to luksus zatem. Sama rozważałam rzucenie roboty i niańczenie ale własne dziecko mi plany zmieniło ;-)

Żłobek prywatny jeden na razie patrzyłam koło mnie 1-1,2k.

Pan nowy prezydent Warszawy obiecał w ramach kiełbasy miejsca dla wszystkich dzieci w żłobkach państwowych lub dopłatę do prywatnych. Od września 2019 czyli się łapiemy. Teoretycznie bo w kłamstwa wyborcze nie wierzę...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się śmiałam że jak mam z Piotrusiem w domu siedzieć to wezmę i obce :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna właśnie najgorsza ta odległość.
    Nas też nie stać na wychowawczy, ew.wróce do pracy i od razu zaczniemy starania... masakra z tym wszystkim.

Oooo Kattalinna to aż mnie ciekawi czy prezydent dotrzyma słowa...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozbudowali klubik. Patryk ma szansę się dostac(ale to się okaże jak ruszy)jednak już mnie to nie zbawia. Kto wymyslil przedszkole do godz 12,klubik do 16?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    Cieszę się że opcja zupy maczanki i u was przeszła :D
    A tak serio-Patryk absolutnie nie jest zupowy o.O
    Piotrek pożera je w mega ilosciach...więc też się wycwanilam z Patrykiem ;) oprócz chleba z zupą jest ziemniak z masłem i zupą ;)
    Sama zupa aż nim doslownie trzęsie

Ps
    Dziś też była u nas jarzynowa w sensie kalafiorowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 18:58

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena lubi zupy. Wczoraj i dziś jarzynowa zn królikiem - pierwszy raz mięso. Nie wyrabiałam z karmieniem

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez sie rozpisalyscie :p

Tesciowa wziela pożyczkę na zycie, zdazyla kupic wegiel, a reszta sie "rozplynela" :p Nie jest z nia latwo dlatego strasznie zaluje, ze sie zgodzilam na mieszkanie tutaj, ale jak tylko sie zrobi cieplej murujemy wejscie do nas i licze na spokoj w koncu xd

Ja myslalam o zlobku, ale poki narzeczony ma prace nocna to moze z małym siedziec w ciągu dnia, pozniej bedziemy sie martwic co dalej:p Nie chce isc od razu na pełny etat bo pewnie odstawianie od cycka nam chwile zajmie, a po za tym chce jeszcze troche z Kamile posiedzieć ;)

Znowu dzisiaj dwie krotkie drzemki tylko i juz spi, mam nadzieje, ze nie zrobił sobie sam trzeciej...

U nas tez krolik byl dzisiaj i smakowal :p Jutro planuje w koncu rybe mu dac xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:32

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn wyrywa sobie zębola aż ciary mam. Musze skoczyc do sklepu po loda

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina u mnie 900, granica ze stolicą

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcą żeby rodzić dzieci, a potem zęby w ścianę bo albo wychowawczy i 0 kasy albo żłobek prywatny. Ostatnio rozmawiam ze znajomą która ma półroczne bliźniaki i mieszka we Wrocku i mówiła że ją nie stać bna powrót do pracy :D bo prywatny żłobek kosztuje 1800 zł! Mówię za 2 dzieci, ona- nie za 1, a zarabia 2 tyś. Szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:43

• J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dam do przedszkola od 3 lat, ale i tak u nas jest brak miejsc, takze nie wiem jak to bedzie.

Nynka, ja mieszkam w malutkim miescie a u nas prywatny zlobek kosztuje 1000 zl :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:05

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia róbcie Małgosię ;) a tak poważnie to masakra, taka polityka prorodzinna miała być, a tu większość z nas ma problem z powrotem do pracy. Bo faktycznie niania teraz to luksus, na który nie stać kazdego. U nas żłobki średnio 900-1100 zł. Państwowy z wyżywieniem 415 zł. A co do jedzenia do mój się trzęsie na widok buły z masłem i na banana :D

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet nie wiem po ile chodzą u mnie nianki i za ile są żłobki i przedszkola XD
    U nas na razie plan taki, że jak już otworzę swój salon, to i tak nie będę siedziała tam cały dzień, tylko na zapisy będę przyjeżdżać, a w tym czasie Mania będzie z teściami, bo póki co moi pracują :)

Chyba nam będzie prawa dolna jedynka niebawem wychodzić, bo ma spuchniete od środka, mendzi cały dzień, jeść nie chce, nerwowo trze, płacze. Na noc teraz zjadła 130ml, a zawsze je 270ml minimum... o.O

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy na wsi, przedszkole do g. 13. Żłobek państwowy w mieście obok jest 1, tylko dla miastowych, wieśniakom wstęp wzbroniony,bo przecież ludzie ze wsi nie pracują tylko gnoj przewalają to mogą razem z dziećmi. Prywatny kosztuje chyba 800 zł z tego co brat mówił, także 900 zł jak na stolicę to i tak ok. Nie mówię że ti mało, bo uważam że żłobki i przedszkola powinny być bezpłatne tak jak szkoła, ewentualnie za jedzenie opłata.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o tych cenach to mi się ciepło robi, serio. Jak może pensja netto wynieść 1500 a żłobek 2000-2500, przecież to chore jest.

Ja żadnego dziecka do żłobka nie musiałam prowadzić to i tego nie dam. Jakoś to będzie, biednie bo biednie ale razem. A przedszkole... zobaczymy. Martwić się będę za dwa lata. Dwa państwowe mam pod blokiem. I dużo znajomych :P Coś się załatwi.

W sumie nie tyle nie musiałam, bo kasa zawsze była potrzebna i było jej za mało, ale nie wyobrażam sobie oddać malucha w obce ręce. Żadne pieniądze nie były dla mnie tego warte. U nas działy się złe rzeczy w przedszkolach i żłobkach. Boję się, po prostu.

U nas nie ma problemu z pracą. Jest odwrotnie, brak ludzi do pracy. Tu nikt nie chce robić za 2500. Co mnie wcale nie dziwi bo też nie chcę.

Ale na dziadków liczyć nie mogę. Nigdy specjalnie nie mogłam.

Kattalinna polecam się XD Zacznij wychodzić z nią gdy jest nakarmiona, zmęczona i śpiąca. My na razie tylko tak. Wiosną będzie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:54

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Ja dam do przedszkola od 3 lat, ale i tak u nas jest brak miejsc, takze nie wiem jak to bedzie.

Nynka, ja mieszkam w malutkim miescie a u nas prywatny zlobek kosztuje 1000 zl :/

przedszkole ustawowo już dla kazdego trzylatka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, no to super, takze nie mam co sie martwic :)

Hoope, u nas jest pracy full ale tez nikt nie chce pracowac za takie pieniadze, wcale sie nie dziwie, nie wyobrazam sobie tego jak zycie jest takie drogie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1963 1964 1965 1966 1967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ