Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Kurcze Majowa przekichane masz z tą teściową, w sumie u mnie chyba gorzej.
Ale pewnie bym robiła jak Pawojoszka pisze, za każdym razem trzeba stawiać jasno granice, bo tak to sobie później nie poradzicie, kit z tym, ze rodzina się obrazi, ale w sumie każdy wie jaka ona jest. Ja za każdym razem mówie głośno co mi nie pasuje, tym samym teść jest na mnie obrażony, ale szczerze wali mnie to za przeproszeniem.
Może jak powiesz jej dosadnie pare razy to do niej trafi??
no i masz popisane, koniec drzemki, całe 15min
Kotek 87 witamy na pokładziepisz co u Was
W końcu się udało...
-
nick nieaktualnySela wątpię, że trafi.
Zrobiłam przymiarkę uchwytów z kubka lovi,do bidonu pasują elegancko, jak komplet wyglądaKamcia dzięki.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aed884a4a6a1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 12:46
kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI elegancko, mamy oryginalne zestawy
posprzątałam i nic mi się nie chce, chce lato bo zima mnie przytłacza,ale lato=koniec macierzyńskiego
też nie wiem co dalej. Chcielibyśmy kolejne dziecko, ale na tą chwilę tego nie widzę, może za kilka miesięcy. Co bym dała żeby u nas były 3 lata macierzyńskiego
rok to jest nic, czas leci za szybko.
Planuje któraś z Was iść na wychowawczy? Pracodawca może odmówić i nie udzielić? Czy to jest gwarantowane, że jak chce to mogę iść? -
Kattalina, pojechaliśmy tam, ale babka dopiero na poniedziałek to da wiec dzisiaj do urzedu juz nie jechaliśmy bo bez sensu jak znowu nie mamy czegos ;/
Hoope, wiem :p
Próbowałam dzisiaj Kamilowi znowu dac jajko, cos tam dziubnal, ale marnie bo grudki
Tesciowe to sa straszne :p Moja przepila teraz pozyczke, która wziela i probuje sie wprosic do nas na obiad chociaz przez najbliższy tydzień w ogole nas olewala..Ja nie wiem jak jej nie wstyd -
nick nieaktualnyKaty, dla mnie alkoholik to najgorsze co może być w rodzinie. Współczuję.
Ja też nie wiem jak nauczyć Zuzie jedzenia grudek. Ugotowałam płatki owsiane i zblendowałam z musem, ale nie na pape, tylko tak trochę. Dałam łyżeczkę,cofa ją, dodałam wody, zjadła 2 łyżeczki i zwymiotowała. Próbowałam jeszcze dac, to pluła i nie chciała wcale, dałam owoce ze słoiczka zjadła. -
Katy, współczuję teściowej
najlepsza pomoc w takich przypadkach to cztery spusty i kłódka na lodówce. Brutalne ale alkoholik jak nie poczuje dna to dryfuje i manipuluje...
Pierwszy spacer zaliczony w nowej bryce. No cóż... ja zachwycona, Bożenka mniej ale się przyzwyczaimy -
Siemcia!
Z pracą...też od Nowego Roku jestem bezrobotna. Ale jeszcze do maja płacić mi będą. Potem trzeba coś wykombinować...
MajowaMamusia, Katy, któraś już pisała o kawałkach np. Chleba. My zaczynaliśmy od dyni w kawałku i banana. Wiktoria na nich nauczyła się radzić sobie z kawałkami. Też mi się zakrztusiła kilka razy, ale starałam się nie panikować i dać jej sobie z tym poradzić. Dzisiaj już żadne grudki i kawałki jej nie straszne. Ostatnio jadła ogorka zielonego z kukurydza i makaronem penne lekko posiekane i ani jednego zakrztuszenia.
Ale wiem też, że są dzieci, które po prostu są bardziej wrażliwe na bodźce w jamie ustnej i wtedy nasze rady mogą na niewiele się przydać.
Kotek, witam ponownie. Co u Was? Wiesz, że jakiś czas temu nawet o Tobie myślałam?
Wowka, jak dzisiaj samopoczucie?
Teściowych współczuję. U nas też nie jest kolorowo. W zeszła niedzielę miałam spinę z teściem. Znów o podszczypywanie jej. Aż się wydarłam, a potem miałam wyrzuty i byłam zła na siebie, bo przez nerwy nie do końca potrafiłam wyartykułować sensownie co i dlaczego ma przestać robić. Oni nie są złymi ludźmi ale ich sposób "zabawy" z Wiktoria sprawia mi fizyczny ból.
Ehh...też muszę się wybrać w końcu po to becikowe.
Kattalinna, gratuluje nowego nabytku
kattalinna lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83ce11c722e5.jpg
Polecamy na ząbkowanie drewniana łyżkę
Lepsza od jedzeniakamciaelcia, Berbecia, pawojoszka, kattalinna, Hoope, MajowaMamusia, Fatalita, Sela, Katy, D_basiula, Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość
-
MajowaMamusia ja chce iść na urlop wychowawczy bo nie ma kto mi sie zajać dzieciem moim a chodzic na zmiany szczególności nocne nie wyobrazam sobie wrócic po nocce i z malą siedzieć do powrotu meza z pracy. A najlepiej chcialabym zmienic prace a nie mam zadnego pomysłu.
Wszystkiego o wychowawczym bede dowiadywala sie w marcu. -
Kattalinna, w sylwestra sałatka makaronowa: świeży ogórek w kostkę, kuurydza, makaron w kształcie ryżu, świeży koperek i jogurt naturalny.
Jadła, aż jej się uszy trzęsły.
Wczoraj na obiad makaron penne z sosem z pomidorów i mascarpone.
kattalinna lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O.