X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie licytujcie się które ostatnie zębate, bo mój Rekinu-Wampiru jak zostanie bez górnych jedynek, mając już dwójki to będą jaja :D

W każdym razie te górne dwójki zostały okupione wielokrotnymi pobudkami i ugryzieniem matki do krwi. No Wampiru. Nic dziwnego że zew krwi z oczu patrzy :P

Kattalinna, gratuluję bratanka :) wózek fajny, zamawiam fotkę Bożenki w bryce :) drugi filmik z jojczeniem polubiłam za rozśmieszenie dziecka, Skrzat jest mało empatyczny :P Ania czarująca nawet jak marudzi :)

Majowa, może po prostu nie jedź. Skoro nie ukrywasz swojej niechęci, to co Ci zależy?

Kamcia, Patryk przystojniak i bidon taki męski :) też kupujesz spokój chlebem i wodą? :D

Magda33, co u Was? :)

Edit, na zdjęciu wózka też jest mistrz drugiego planu :) pojeździłby!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 22:24

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na moment, żeby wszedł w kadr ;-) i jeździł, musiałam użyć podstępu żeby wygonić czyli po prostu zaczęłam składać wózek. Nie spodobało się ;-)
    Pasażer na gapę jest w koszu jakby co ;-)

Kamcia, zależy który joie bo mytrax jest większy od litetraxa. U nas wchodził w grę właśnie mytrax ze względu na wielkość i regulację rączki.

Majowa, cacko trochę drogie :-| 1649zl, kupiłam z 5% rabatu więc wyszło mi 1566,55. Nie zmienia się kierunku jazdy. Cudo z taką opcją będzie w lutym w Polsce i na taki czeka Patk :-)

Patk, a propos wózka! Gdzie zamawiałaś? Bo u dystrybutora czyli w sklepie 4kids.com na hasło "domowatv" jest właśnie te 5% rabatu. Przy ultra trendzie uzbiera się ładny grosz. Można z nimi też negocjować ceny ale napisali mi, że na wózki do 5% dają. Chciałam 20 ;-)

Kamcia, fajnie Patryczek pije, jeszcze doczekam też ;-) i pięknie te okruszki wybiera. Dziś u Bożenki zauważyłam, że też zaczyna chwytać pęsetkowo choć do pełnej precyzji jeszcze długo.

Katy, jakie dokumenty musieliście uzupełnić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:05

J.S, Berbecia, Katy, Wowka, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie znalazłam prezent na dzień babci :-) znaczy pomysł, konkret do wyboru jeszcze. No i konsultacji z mężem. Wpisałam na allegro "dzień babci" i wypluło mnóstwo różności. Spodobał mi się pomysł ramki na zdjęcie z odciskami dłoni i stópki. Nam też taką kupię, żałuję, że nie mamy odcisku sprzed 7,5 miesiąca...

Aaa, Majowa, pytałaś o "parametry" bratanka: 3320g, 52cm. Bożenka urodziła się równo 2 tygodnie później i ważyła 3330g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 23:33

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina gratuluję bratanka. My mamy ciężkie dni ostatnio. Staś ma problem z zasypianiem budzi się z rykiem jakby ktoś go obdzierał ze skóry. Wychodzą nam dwie górne jedynki i to chyba jest ich przyczyna. Dziś cały dzień płacz. Niech już wyjdą w calosci! Podobno ząbkowanie boki bardziej niż dorosłych boli dziura w zębie

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix u nas wczoraj był taki ryk ale przez dzień, w nocy też mu się zdarzało, masakra z tymi zębami. Teraz nam dolne dwójki wychodzą. Adaś ma katar przy tym :( a mnie i męża też rozkłada jakieś przeziębienie :/

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ograniczony budżet, za samą spacerówke 1600zl trochę dużo dla mnie :) a te dwa modele w granicach 1100zl :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, polubiłam za gratulacje oczywiście. Dziś o Tobie myślałam, jak Ty się czujesz? U nas też szaleństwo z tymi górnymi jedynkami, ja bez ciąży czasem nie wyrabiam, głównie nerwowo...

Feeva, jak zaczęłam szukać wózka to 1000 było dla mnie dużo. W międzyczasie były chrzciny i Bożenkę już stać ;-) no i ja mam oszczędności na pieluchach :-D

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję się bardzo dobrze. Już prawie połowa. Szybko to leci przy dziecku;)

kattalinna, Cola87, Nynka, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Dokładnie
    Chleb zatyka buzię, choć na chwilę :)

Kattalinna
    Potem będą ćwiczyć chwyt pesetkowy i wkładanie karmy kociej do buzi :)
    A co do wózka
    Wiem że mytrax wiekszy rozgaszczal się na rynku za czasów Piotrusia i widziałam wiele porównań. Jest rączka regulowana, jest inna wentylacja w budce, jest wiekszy. Ale serio ciut.
    My kilka razy spogladalismy na spcerowki ale po prostu wkladalismy do nich Piotrusia. Dwulatek może wózka nie lubić a może być tak że z niego nie wyjdzie. Ostatnio zauwazylam na mieście że pewna dwulatka zmienila znów spacerowke na tę od kompletu 2w1 pewnie że gabaryty.
    Ostatecznie Piotrusiowi kupilam spacerowke(chcialam składana fajnie ale i czołg na drodze)w ciemno ;) cena tak kusila, a okazja tak krótka że musiałam zaryzykowac :)

Wstajemy wlasnie z Patryczkiem od 6byl u mnie w supialni, potem trochę szumów, ale dawno nie pospalismy do 8:06

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix
    Też myślałam o tobie :)
    Ciąża z małym dzieckiem bardzo szybko leci :D
    Super że wszystko dobrze

Asix lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dziś śniło, że jestem w ciąży ;-) ostatnio znowu mi brzuch rośnie (święta i te sprawy) i mam schiza, że to ciąża z zaskoczenia i nawet sprawdzam czy czuję ruchy :-D w tym śnie nawet widziałam ;-)

Asix lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka ladne ma te goloneczki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ma :-D chociaż i tak mam wrażenie, że te jej krótkie nóżki zaczynają się wyciągać i goloneczki tym samym robią się chudsze. Minimalnie ;-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, pokaż brzucha :D <3

Kattalinna u nas chrzciny dopiero 31.05.2019, Mania będzie miała już roczek, a po ślubo-chrzcie chcemy gdzieś o razu wyjechać, a ta kolubryna obecna się nie zmieści. Znaczy zmieści do samochodu, ale już nic innego nie wejdzie... Więc już chciałabym jak najszybciej zamienić bo i łatwiej mi by było teraz. A nie chcę szaleć z kasą, bo jak sprzedam swój wózek 3w1 to trzeba będzie od razu fotelik kupić, to już się minimum 2tys zrobi :P

Co do ciąży to mi jak czasem coś zawibruje (czyt.gazy) w brzuchu to mam też schizy XD Ale okoliczności do zajścia w ciażę jest ostatnio bardzo mało, więc...

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna brakowalo nam umow o prace lub świadectw pracy :p Myslalam, ze pity tylko maja byc xd

Mamy pierwsza drzemke jak sie skonczy to jedziemy znowu do urzedu :p

Mam nadzieje, ze Kamil z naszego Joie nie wyrośnie za szybko:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva narazie nie mam co pokazywać bo raczej to tłuszcz hehehe. Narazie waga stoi na szczęście. Jeszcze zdążę przytyć;p

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie miałam zapytać, Katy, 500+ na pierwsze dziecko ? o.O

Asix to czekamy, aż urośnie i się pochwal :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, no Bozenka mnie oczarowla <3 Sliczna jest!

Ja wlasnie zbieram sie do fryzjera, musze zafarbowac.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko fryzjer! To jest coś czego potrzebuje od dłuższego czasu a jakoś wybrać się nie mogę.

Wgl Staś obraca się jak szalony na czworaka pupa macha tylko do przodu jeszcze ciężko ale ćwiczy;)

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, jak sie nie przekracza 800zl na osobe to sie dostaje na pierwsze:p Tylko, ze liczą sie dochody za 2017, jak chlopak nie znajdzie jednej umowy to nam nie dadzą chociaz sie nam nalezy :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ