X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie licytujcie się które ostatnie zębate, bo mój Rekinu-Wampiru jak zostanie bez górnych jedynek, mając już dwójki to będą jaja :D

W każdym razie te górne dwójki zostały okupione wielokrotnymi pobudkami i ugryzieniem matki do krwi. No Wampiru. Nic dziwnego że zew krwi z oczu patrzy :P

Kattalinna, gratuluję bratanka :) wózek fajny, zamawiam fotkę Bożenki w bryce :) drugi filmik z jojczeniem polubiłam za rozśmieszenie dziecka, Skrzat jest mało empatyczny :P Ania czarująca nawet jak marudzi :)

Majowa, może po prostu nie jedź. Skoro nie ukrywasz swojej niechęci, to co Ci zależy?

Kamcia, Patryk przystojniak i bidon taki męski :) też kupujesz spokój chlebem i wodą? :D

Magda33, co u Was? :)

Edit, na zdjęciu wózka też jest mistrz drugiego planu :) pojeździłby!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 22:24

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na moment, żeby wszedł w kadr ;-) i jeździł, musiałam użyć podstępu żeby wygonić czyli po prostu zaczęłam składać wózek. Nie spodobało się ;-)
    Pasażer na gapę jest w koszu jakby co ;-)

Kamcia, zależy który joie bo mytrax jest większy od litetraxa. U nas wchodził w grę właśnie mytrax ze względu na wielkość i regulację rączki.

Majowa, cacko trochę drogie :-| 1649zl, kupiłam z 5% rabatu więc wyszło mi 1566,55. Nie zmienia się kierunku jazdy. Cudo z taką opcją będzie w lutym w Polsce i na taki czeka Patk :-)

Patk, a propos wózka! Gdzie zamawiałaś? Bo u dystrybutora czyli w sklepie 4kids.com na hasło "domowatv" jest właśnie te 5% rabatu. Przy ultra trendzie uzbiera się ładny grosz. Można z nimi też negocjować ceny ale napisali mi, że na wózki do 5% dają. Chciałam 20 ;-)

Kamcia, fajnie Patryczek pije, jeszcze doczekam też ;-) i pięknie te okruszki wybiera. Dziś u Bożenki zauważyłam, że też zaczyna chwytać pęsetkowo choć do pełnej precyzji jeszcze długo.

Katy, jakie dokumenty musieliście uzupełnić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:05

J.S, Berbecia, Katy, Wowka, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie znalazłam prezent na dzień babci :-) znaczy pomysł, konkret do wyboru jeszcze. No i konsultacji z mężem. Wpisałam na allegro "dzień babci" i wypluło mnóstwo różności. Spodobał mi się pomysł ramki na zdjęcie z odciskami dłoni i stópki. Nam też taką kupię, żałuję, że nie mamy odcisku sprzed 7,5 miesiąca...

Aaa, Majowa, pytałaś o "parametry" bratanka: 3320g, 52cm. Bożenka urodziła się równo 2 tygodnie później i ważyła 3330g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 23:33

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina gratuluję bratanka. My mamy ciężkie dni ostatnio. Staś ma problem z zasypianiem budzi się z rykiem jakby ktoś go obdzierał ze skóry. Wychodzą nam dwie górne jedynki i to chyba jest ich przyczyna. Dziś cały dzień płacz. Niech już wyjdą w calosci! Podobno ząbkowanie boki bardziej niż dorosłych boli dziura w zębie

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix u nas wczoraj był taki ryk ale przez dzień, w nocy też mu się zdarzało, masakra z tymi zębami. Teraz nam dolne dwójki wychodzą. Adaś ma katar przy tym :( a mnie i męża też rozkłada jakieś przeziębienie :/

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ograniczony budżet, za samą spacerówke 1600zl trochę dużo dla mnie :) a te dwa modele w granicach 1100zl :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, polubiłam za gratulacje oczywiście. Dziś o Tobie myślałam, jak Ty się czujesz? U nas też szaleństwo z tymi górnymi jedynkami, ja bez ciąży czasem nie wyrabiam, głównie nerwowo...

Feeva, jak zaczęłam szukać wózka to 1000 było dla mnie dużo. W międzyczasie były chrzciny i Bożenkę już stać ;-) no i ja mam oszczędności na pieluchach :-D

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję się bardzo dobrze. Już prawie połowa. Szybko to leci przy dziecku;)

kattalinna, Cola87, Nynka, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Dokładnie
    Chleb zatyka buzię, choć na chwilę :)

Kattalinna
    Potem będą ćwiczyć chwyt pesetkowy i wkładanie karmy kociej do buzi :)
    A co do wózka
    Wiem że mytrax wiekszy rozgaszczal się na rynku za czasów Piotrusia i widziałam wiele porównań. Jest rączka regulowana, jest inna wentylacja w budce, jest wiekszy. Ale serio ciut.
    My kilka razy spogladalismy na spcerowki ale po prostu wkladalismy do nich Piotrusia. Dwulatek może wózka nie lubić a może być tak że z niego nie wyjdzie. Ostatnio zauwazylam na mieście że pewna dwulatka zmienila znów spacerowke na tę od kompletu 2w1 pewnie że gabaryty.
    Ostatecznie Piotrusiowi kupilam spacerowke(chcialam składana fajnie ale i czołg na drodze)w ciemno ;) cena tak kusila, a okazja tak krótka że musiałam zaryzykowac :)

Wstajemy wlasnie z Patryczkiem od 6byl u mnie w supialni, potem trochę szumów, ale dawno nie pospalismy do 8:06

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix
    Też myślałam o tobie :)
    Ciąża z małym dzieckiem bardzo szybko leci :D
    Super że wszystko dobrze

Asix lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dziś śniło, że jestem w ciąży ;-) ostatnio znowu mi brzuch rośnie (święta i te sprawy) i mam schiza, że to ciąża z zaskoczenia i nawet sprawdzam czy czuję ruchy :-D w tym śnie nawet widziałam ;-)

Asix lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka ladne ma te goloneczki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ma :-D chociaż i tak mam wrażenie, że te jej krótkie nóżki zaczynają się wyciągać i goloneczki tym samym robią się chudsze. Minimalnie ;-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, pokaż brzucha :D <3

Kattalinna u nas chrzciny dopiero 31.05.2019, Mania będzie miała już roczek, a po ślubo-chrzcie chcemy gdzieś o razu wyjechać, a ta kolubryna obecna się nie zmieści. Znaczy zmieści do samochodu, ale już nic innego nie wejdzie... Więc już chciałabym jak najszybciej zamienić bo i łatwiej mi by było teraz. A nie chcę szaleć z kasą, bo jak sprzedam swój wózek 3w1 to trzeba będzie od razu fotelik kupić, to już się minimum 2tys zrobi :P

Co do ciąży to mi jak czasem coś zawibruje (czyt.gazy) w brzuchu to mam też schizy XD Ale okoliczności do zajścia w ciażę jest ostatnio bardzo mało, więc...

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna brakowalo nam umow o prace lub świadectw pracy :p Myslalam, ze pity tylko maja byc xd

Mamy pierwsza drzemke jak sie skonczy to jedziemy znowu do urzedu :p

Mam nadzieje, ze Kamil z naszego Joie nie wyrośnie za szybko:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva narazie nie mam co pokazywać bo raczej to tłuszcz hehehe. Narazie waga stoi na szczęście. Jeszcze zdążę przytyć;p

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie miałam zapytać, Katy, 500+ na pierwsze dziecko ? o.O

Asix to czekamy, aż urośnie i się pochwal :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, no Bozenka mnie oczarowla <3 Sliczna jest!

Ja wlasnie zbieram sie do fryzjera, musze zafarbowac.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko fryzjer! To jest coś czego potrzebuje od dłuższego czasu a jakoś wybrać się nie mogę.

Wgl Staś obraca się jak szalony na czworaka pupa macha tylko do przodu jeszcze ciężko ale ćwiczy;)

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, jak sie nie przekracza 800zl na osobe to sie dostaje na pierwsze:p Tylko, ze liczą sie dochody za 2017, jak chlopak nie znajdzie jednej umowy to nam nie dadzą chociaz sie nam nalezy :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ