WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do mojej fryzjerki i pierwszy wolny termin ma 28.01. a tez już muszę ogarnąć włosiwo.

Bożena zadowolona z furki :) Bratanek faktycznie spory jak na 3 tyg przed terminem, moja urodzona dzień przed terminem 3240g i 51 cm.

Wowka po ostatniej wrześniowej wizycie powiedziałam, że moja noga prędko tam nie postanie, pewnie pamiętacie jak wkurzona pisałam o akcjach z udziałem teściowej w roli głównej. Mąż mówi, żebym się nią nie przejmowała, bo ona taka jest całe życie. No właśnie ona taka jest, po każdym jedzie jak chce, a wszyscy udają że nic się nie dzieje i nikt jej nic nie powiem. Powiedziałam, że albo zapraszają nas i szanują to że mamy małe dziecko i to my jesteśmy jej rodzicami i podejmujemy decyzje, albo ja tam jeździć nie będę. Jedyne czego chcę od niej, to żebym nie musiała się z nią spotykać.

• J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja sie umawialam w listopadzie, u nas pelno fryzjerow i salonow a trzeba sie zapisywac 1-1,5 wczesniej o.O

Katy, mam nadzieje ze chlopak znajdzie umowe i wam przyznaja.
    Dla mnie to jest chore w PL, bo jak dawac to wszystkim nawet z jednym dzieckiem a nie tak bez sensu.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję okropnych teściowych...
    Jak dobrze, że mi się dobra trafiła o.O

Katy, aaa ok :D
    To nam teoretycznie też się należy, bo Mąż ma najniższą krajową na umowie, a ja jestem teoretycznie bezrobotna XD

Ja się biorę w końcu za ogarnianie dotacji na otwarcie działalności, bo do maja niewiele zostało...
    A najpóźniej po ślubie chciałabym otworzyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 09:59

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia wczoraj jak ją usypiałam wieczorem i chciałam posiedzieć z nią chwilę na rękach to zaczęła się kręcić i płakać, jak ją odłożyłam do łóżeczka usnęła :D czyżby to objawy obrazy na usypianie na rękach, nie łudzę się, nie wiem kiedy zacznie zasypiać w łóżeczku.

Katy, zawsze mnie rozwalają dochody sprzed kilku lat, a co ma do rzeczy ile zarabiałam 2 lata temu, jak teraz mogę nie mieć co do garnka włożyć. Znam przypadek, że dziewczyna z dzieckiem mieszka u rodziców, bo po rozwodzie po prostu musiałaby iść pod most. Nie dostała zasiłku, bo ops stwierdził, że rodzice mają zbyt dobre warunki mieszkaniowe, a ona mieszka z nimi, więc ona tez ma. Paranoja.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a z tą jeszcze jedną umową nie będzie miał więcej? Czy po do kompletu potrzeba? Jest jeszcze coś takiego jak dochód utracony - jeśli teraz Wasza sytuacja się pogorszyła względem tej z pitów to też powinno to być uwzględnione. Ale to pewnie Wam powiedzieli :-) ja się muszę zabrać znowu za to becikowe...

JS, ja to jestem zdania, że nie powinni nikomu dawać, za to każdego powinno być stać na normalne życie bez względu na ilość dzieci. Gdybyśmy nie oddawali jednej trzeciej w kosmos to już by było łatwiej wszystkim. Ale to temat rzeka i dość niebezpieczny więc nie ciągnę ;-)

Kamcia, sprawdziłaś te uchwyty z lovi do bidonu, pasują do canpola?

Zamówiłam ramki dla babć :-D teraz "tylko" wybrać zdjęcia...

Dziś pomyślałam, żeby zrobić wyzwanie "pokaż brzuch 7-8 miesięcy po porodzie" ale przypomniałam sobie, że niektóre chodzą na siłkę, inne skaczą z ewka ch. i doszłam do wniosku, że może jednak lepiej nie :-P ale zamawiam multisporta i od lutego złażę z kanapy ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, zdecydowanie jestem zdania takiego samego - wszyscy ludzie powinni zyc godnie, aby bylo stac na wszystko, bez dwoch zdan. Dla mnie 500+ jest po prostu kretynizmem, jesli nalezy sie bez wzgledu na dochod (?) rodzinie z dwojka dzieci, a tym z jednym juz nie, a co to za roznica pierwsze czy kolejne. Jakos w DE dostaje sie na wszystkie dzieci bez wzgledu na zarobki.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    musze znalezc uchwyty :D
    ponizej najwyzszej szafki ich nie ma ;) pozostaje wspinaczka :D

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska to pojebany kraj, za przeproszeniem.
    Woli sponsorować żuli, patologię, nierobów i inny margines społeczny z kasy uczciwych, pracujących ludzi, no bo my im to sponsorujemy z naszych podatków :/

Patk lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, trzeba płacić podatki jeszcze :-P

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Musialam wchodzić na blat :) gorzej z zejściem :D
    Do małego bidonu(tego 270ml) ideał

To są dwa rodZaje uchwytow-małe i duże
    Pewnie tez pasują te od niekapkow lovi

Od kapkow(ten akurat od kubka treningowego który nie ma uszczelek więc kapie) też pasują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:42

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, a one mają różną średnicę? Nasz bidon ma chyba tę większą pojemność ale podejrzewam, że różnica jedynie w długości.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srednica wiekszego wieksza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s widzisz a w UK należy się tylko na dwoje ,na trzecie i kolejne już nie ,takie wprowadzili prawo niedawno.
    Dla mnie 500+ jest potrzebne ale to nie powinno być jakiś dodatkowy zasiłek tylko normalne rodzinne na każde dziecko bo to co oni dają jako rodzinne to jest śmieszne poprostu. Dziecku należy się normalne dzieciństwo niezależnie ile ma rodzeństwa a rodzice nie powinni wybierać między duża rodzina i skrajna bieda a w miarę normalnym życiem i rezygnacja z tego jaką rodzinę chcą mieć . Kwestie patologi ,która zazwyczaj jest tak drażliwa w tym temacie powinno się rozwiązać systemowo . Rodzinom z problemami uzależnień można nie dawać gotówki a np bony na żywność i płacić rachunki bezpośrednio tak jak to jest w UK, że czynsz jest przelewany z zasiłku na konto właściciela . U nas w systemie już są narzędzia do tego bo już teraz można rodzinę ubezwłasnowolnić finansowo tylko tego się nie stosuje. Wszystko da się rozwiązać tylko trzeba chcieć zamiast rzucić ludziom kasę jak kiełbasę wyborcza .

Feeva jak wam się należy to czemu nie składasz ? Oni wam pięciu groszy nie podarują płacicie masę podatku przez całe życie i dziecko też całe życie będzie płacić na ten system niech choć trochę tej kasy odbierze .

Majowa mój też tak zawsze mówił ,bo ona już taka jest ,nie przejmuj się ,ona już się nie zmieni ,i zobacz gdzie nas to doprowadziło ,nie pozwól sobie wejść na głowę ,postaw granicę ,mów co myślisz niech będzie jasna sytuacja między wami ,nie musisz jej przecież obrażać czy być wulgarna żeby pokazać o co ci chodzi.

Asix ciąża zawsze mija szybko nie tylko przy dziecku dopiero dwa tygodnie przed terminem czas staje w miejscu , ale nie wyobrażam sobie być teraz w ciąży ,choć Ula to anioł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 10:40

cf409fc7e7.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jak zależy Ci na kompaktowych wymiarach wózka po złożeniu to zerknij na Baby Jogger City Mini Zip, najlepsze składanie jakie widziałam :) cenowo troszeczkę przekracza, ale używane chodzą poniżej 1 tys. Mnie przed kupieniem powstrzymały tylko piankowe koła ;)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy bliźniacze jak sobie radzicie? Jesteście tu jeszcze? Ja sobie idpuscilam forum po nagonce że nie chce robić badań prenatalnych e12 tyh. Dzieciaki mają teraz 8 miesięcy :)
    Mogę wrócić do Was?

kattalinna, Hoope, Sela, Feeva, Tanda, Katy, pawojoszka, Nynka, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju rozpisalam sie i wyszlo mi :/

Kattalinna, wlasnie te umowy musza byc chyba parami z pitami zeby mogli odjac to jako ten dochód utracony, tak zrozumialam..Teoretycznie zyjemy za moj marny tysiac, ktory mi zabiora w kwietniu, praktycznie jest troche lepiej bo chlopak pracuje poki co bez umowy w nocy:p Jak mi zabiora ten tysiac to planuje isc chociaz na pol etatu do pracy, a w ciagu dnia z Kamilem bedzie tata siedzial :p

No wlasnie to jest bez sensu bo w 2017 jak pracowalismy oboje to na nic nam nie brakowalo, a od pazdziernika ja nie pracuje przeciez...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a pracuje tam jeszcze? W razie czego może jakaś kopia z kadr czy zaświadczenie?

Kotek, nie mamy aktualnie żadnej bliźniaczej mamy na stanie, zapraszamy :-D jak to jest z dwójką? Najlepszego na 8 miesięcy :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziecko...wyspalo się w 20min

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, właśnie cały czas stawiam te granice, ale ona tego nie rozumie. Nie wiem jak mam mówić, żeby nie rzucać "grochem o ścianę", nie chcę robić dymu, ale na spokojnie jak mówię co mi przeszkadza, to nic nie daje. Tema wraca co jakiś czas jak bumerang, a ja mam dość. Powiedziałam mężowi, że jeśli nic się nie zmieni do czasu, aż pojawi się dziecko, a ja będę ciągle wysłuchiwała krytyki i pretensji to nie będę tam jeździć. Byliśmy 2 razy u nich, po ostatnim wyjeździe dałam wszystkim do zrozumienia, ze jetem wkurzona i zmęczoną. Mąż mówi, że nie chce mu się do niej gadać, bo ona nic nie zrozumie z tego,widujemy ich raz na jakiś czas to nie ma co się kłócić. Ja jestem zdania, że albo będzie poważna rozmowa, albo całe życie będę się denerwować (a na to sobie nie pozwolę, nie kosztem mojego zdrowia). Nie bez powodu mówią, ze teściowe są przyczyną rozwodów.
    Jeździ po swoim mężu, siostrze, krytykuje ich i mówi o rzeczach bardzo osobistych w towarzystwie Opierdzieliła swoją siostrę, ze ta pojechała na wyciekę za granicę XD dacie wiarę, powiedziała jej, że już jej się w d. poprzewracało i nie wiem co ma robić z pieniędzmi to jeździ nie wiadomo po co. A co na to jej siostra- nic, ja bym ją z.ebała jak nic.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek pewnie, że możesz, jak tam, co Ci się w końcu urodziło, opowiadaj :D

Kamcia s weź daj spokój, wykorzystuję to, że tata wciąż w domu, bo inaczej okno życia... Nie mam cierpliwości do tego spania/niespania, serio za trzecim razem to się już robi mało zabawne.

Katy tylko jak pójdziesz do pracy.to nie możesz przekroczyć 800 więc uważaj. Ale to chyba wiesz ;) Tysiące ludzi musiało zwrócić 500+ na 1 dziecko z tego powodu.

Ja też od kwietnia praktycznie będę bez kasy, mózg mi paruje żeby coś wymyślić sensownego.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1960 1961 1962 1963 1964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ