X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie zalatwilismy bo brakowało nam jeszcze kilku papierów, tylko biednego Kamcia wymeczylismy bo mu sie spac chcialo,a nie mogl, w koncu padl u taty na rekach na chwile i teraz nie chce spac...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba oszaleje moje dziecię jest nie do wytrzymania jak sie ruszyly zęby to ida i idą i idą i skończyć nie chcą.
    Ale jak jej dziwnie wychodzą pierwsze jedynki dolne teraz wyszly 2 górne a teraz w natarciu 3 dolne.

Moja pije z takiego szklanego bidonu z rurką.

Nauczyła sięnpić na takich tubkach
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/877b0bf3e491.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 17:57

kattalinna lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat! Sorry Wowka, wiem, że wiesz ale muszę: wykapany tata :-D

Bożenka śpi, bratowa rodzi, znaczy dalej czekamy na info to se puzzle złożyłam i takie coś wyszło <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b8a6802fb94.jpg

pawojoszka, kamciaelcia, Sela, Feeva, Katy, Wowka, Mycha666, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina super karoca fajnie ze się składa 1 przyciskiem

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, dokładnie :-) faktycznie jedną ręką. I można na ramieniu nosić bo jest lekki i ma pasek :-) tylko Bożenka się boi... Ale ona ostatnio chyba wszystkiego się boi, przynajmniej wydaje taki dźwięk :-| kot za to chętnie podróżował po mieszkaniu na gapę i tłumaczenie, że jest za ciężki ma gdzieś. Kosz jest dla niego idealny.

Edit: nie mam z wózka ale tak jest ostatnio na wszystko... oczywiście jak tata w domu to już nie, wtedy wszystko jest super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2024, 03:55

Berbecia, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratanek się urodził przed 17, prawie identyczny jak Bożenka bo 10g mniej tylko, reszta to samo :-D ma nochal po ojcu ale na usg już widziałam ;-)

D_basiula, Berbecia, kamciaelcia, Sela, Katy, Hoope, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina i jak tam sytuacja ? Jesteś już ciocią? Wozek super .

Katy widzę że poległad w nierównej walce z urzędami

Ulka dziś pochłaniała placki ziemniaczane ,bo nawet chyba nie gryzła tylko łykała . Weszła w fazę że jak ktoś coś je to ona musi natychmiast to dostać . Zauważyłam że ma nieproporcjonalnie długie ręce sięga wszystko prawie do drugiej strony stołu. Muszę przestać ja klasc do bujaczka bo się menda nauczyła że tak się buja że przemieszcza się razem z bujaczkiem i bardzo jej się podoba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 19:11

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i za długo pisałam .
    Kattalina gratulacje

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina gratuluję bratanka :) Wowka oby bóle głowy szybko minęły! U nas dziś była taka histeria jakby go przypalali na żywca :( już byłam mega zestresowana i nie wiedziałam co się dzieje. Chyba tak mu ząbki dają popalić, jeszcze się zastanawiam czy po tych wczorajszych szczepieniach nie jest jakiś wrażliwszy...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna gratulujemy bratanka!!

Bożenko, Skrzaciku jak milo Was oglądać :*****

Cola u nas też ząbki i wczoraj szczepienie i taka menda, że nic już na niego nie działa.
    Jeszcze teraz zaczął okropnie się prężyć i płakać, jak zwykle nie mógł zrobić kupy i dopiero wlewka pomogla... masakra 7 mies a tu nadal kupa nie idzie sama...

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna gratuluję :D
    Przypomnij co to za wózek? :)

Ja się zastanawiam nad Joie Litetrax 4 Air albo Valco Snap 4. Pomozcie.
    Obecną bryke wystawie niebawem na sprzedaż za 1000zl (kupiłam za 1500,jest w dobrym stanie, użytkowania nie długo więc za mniej nie sprzedam) i akurat będzie na spacerówke :)

Mani wyrosło coś na górnym dziąsle w miejscu jedynki. Ząb to to nie jest. Chyba ta perła epstaina czy jak to się tam pisze.
    Zębów nadal brak. Chyba jako jedyna zostanie bez zębów.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, ze to male wlochate krzyczące dziecko w koncu spi xd Wymeczyl mnie dzisiaj okropnie, pol dnia wrzeszczal "nenene" i na rekach chcial byc caly czas...Leb mnie boli i kregoslup:/
    Mam nadzieje, ze jak juz wyjda calkiem te jedynki na gorze to bedzie troche spokoju :p

Kattalinna, gratulacje bratanka :) Wozek bardzo fajny :p

Pawojoszka, no niestety tyle tych papierów chca, ze masakra...Na szczęście dzisiaj wszystko poznajdywalam w domu wiec tylko pokserowac musze i jutro zawieziemy ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, to valco snap trend v2 i jest rewelacyjny :-) zwykły snap 4 ma trochę mniejszą budkę i w ogóle trochę mniejszy. Chyba też się inaczej składa ale na pewno jest super lekki, lżejszy od mojego i składa się też tapicerką do środka :-) ale joie też fajny.

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela u nas też dziś bobki jakieś z rana :/ ale u nas śliwka suszona pomaga na szczęście!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dopiero zasnal. Mam winowajce. Dwojka na gorze idzie, kawalek sie wylania z dziasla, nie na wierzchu jeszcze, dluga droga przed nami zanim wyjdzie. Jak wyszly gora i dol jedynki to potem spal calymi nocami a teraz znowu cyrk.

Kattalina, gratulacje! Super ze wszystko ok, jak sie czuje dzielna mama?
    Bardzo fajny wozeczek.

Feeva, nie wiem czy za tyle sprzedasz, ja duzo duzo mniej dostalam za swoj wozek, a tez byl krotko uzywany, moze tobie sie uda :)

Wowka sliczny Skrzato ;*

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, super, że bratanek już na świecie, a ile Bożena miała jak się urodziła (ciekawa jestem jaki duży się urodził 3 tyg przed terminem)?. Furka elegancka, ile takie cacko? Można wozić przodem i tyłem?

Wowka, ból głowy może być faktycznie z przemęczenia, tym bardziej, że grudzień był u Was mocno zwariowany, może też być na tle nerwowym (czasami organizm odreagowuje dużo później sytuacje stresowe), ale faktycznie jak nie przejdzie lepiej iść do lekarza.

Co by tu zrobić, żeby nie musieć kombinować za każdym razem dlaczego nie chce jechać do cudownej teściowej? Mówię mężowi, że jej po prostu nie trawie i po spotkaniu z nią muszę dochodzić nerwowo do siebie, bo mnie wkur... Ta mu głowę suszy, że wnuczki nie widuje i mówi mi (przez przypadek z nią rozmawiałam przez tel), że Zuzia ma prezent i musi po niego przyjechać póki choinka stoi. Miałam jej powiedzieć, że kolejnego chłopięcego kompleciku nie potrzebuje, bo na strychu mi się składzik robi, ale sobie darowałam. Całą dekadę znosiłam jej pierdzielenie, teraz albo mąż zrobi porządek, albo ja, tylko obawiam się, że w nerwach rzucę wiązankę i będzie obraza całej rodziny i ja najgorsza, ale już nie mam siły. Dlaczego nie umiem się nie przejmować? Ehhh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 21:11

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JOIE
    WIDZIAŁAM OSTATNIO NA KLATCE SCHODOWEJ I STWEIRDZIŁAM, ŻE PIOTREK DO NIEGO SIE NIE ZMIEŚCI
    ogólnie mała spacerówka
    i pisałam juz-na wrzesniowych szczuplaczek nie może byc juz zapięty w te pasy...
    to takie uwagi bez osobistego uzytkowania ;)

feeva
    my bedziemy mieli ostatni zeby ;) bo u nas nawet nie ma objawów zebowych itp ;) ja tam ich nie widzę na długo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczek pijez bidonu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 13:00

Magda33, Hoope, Wowka, Katy, kattalinna, Feeva, Berbecia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna gratuluję, bratanka, Bożenki gwiazdorki i wózka :D

Wowka przeprzystojniak ale jakoś źle mu z oczu patrzy XD Bożence zresztą też ;)

Kamcia daj dziecku więcej jeść, biedny okruszki zbiera XD

Ja dziś miałam złote dziecko, więc się musiałam nasycić jak gupia. W życiu piękne są tylko chwile, z Prezesem jeszcze krócej.

kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przerażacie mnie tymi jedynkami górnymi.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ