WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes jadł typową sałatkę jarzynową na Święta. Ale on to w ogóle je od 4 miesiąca życia i może to jednak była lepsza droga, bo dziś je wszystko. Czasem się krztusi ale umie też dać sobie z tym radę.

Za Waszym głosem namoczyłam bułę z masełem w kalafiorowej, taką zjadł. Bez buły nie chciał.

Kattalinna może w obracanej poszłoby łatwiej?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix fajna dzidzia ❤ fajne krzesełko.

Asix lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita lubie tą sałatkę, ale dodaje jeszcze szynkę.

Bebercia wiesz gdzie można się dowiedzieć nt. wychowawczego oprócz kadr? Zus?

Katalina mąż będzie więcej zarabiał, czy planujecie kolejne dziecko?

• J.S Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, dla mnie to mega dziwne ze na pierwsze - drugie zasilek tak, a potem sie nie nalezy, ale coz pewnych rzexzy nie zrozumiesz.

Kattalina, u nas spacery to meka, zeby godzine wytrzymal to cud. Zawsze marudzi, zawsze, nie wazne czy jedzie w moja strone czy do ludzi, tak czy siak zle.

Jezu co za dzien. Normalnie koszmar. Placze takie, dopiero jak dalam krople to sie uspokoilo troche i dopiero zasnal po 5,5h aktywnosci o.O

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia nie wiem czytałam na internecie no i wybiore sie do kadr. Ciekawe co mi powiedzą.
    Kattalina tez mi sie nie widzi bo jednak odejdzie moja pensja ale coż zrobić. Bedzie trzeba pasa zacisnąć ewentualnie jakąś dorywczą prace załapać.

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy przy ząbkowaniu dzieci odrzucają lyzeczke? U nas wyżyna sie dolnw jedynka, czuc pod palcem tyci kielek. Dzisiaj kazda proba włożenia lyzeczki do buzi to wielki płacz, lzy. I bardzo duzo pije wody.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos u nas jest tak przy ząbkowaniu z łyżeczką. Otwiera buzię chce jeść , ale każde spotkanie z łyżeczką to płacz. Z butla nie ma takich problemów, tylko jak łyżeczka karmię. I wody też wtedy więcej pije.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy górnych zostalo praktycznie wszystko odrzucone a w szczególności dobry humor. Obiadu prawie nie zjadł bo tak płakał. Przy dolnych to zero objawów było.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę dać Adasia do żłobka, niania chyba jednak zbyt dużo kosztuje. Ale to dopiero od sierpnia bym wracała do pracy. Choć jak pomyślę że mam go zostawić to mi się serce krają :(

• olciabos Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Olciabos u nas jest tak przy ząbkowaniu z łyżeczką. Otwiera buzię chce jeść , ale każde spotkanie z łyżeczką to płacz. Z butla nie ma takich problemów, tylko jak łyżeczka karmię. I wody też wtedy więcej pije.
    U nas dokladnir to samo, otwieralw buzie i wielki płacz. Dzisiaj z rans jeszcze kaszkę zjadla, ale obiadku juz nic a niv..

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mówisz jak moja mama, dziś zdążyłam mi już ciśnienie podnieść. Może byłoby lepiej ale jest taki jaki jest :-P a lepiej by nie było bo w gondoli było podobnie ostatnio. Damy radę.

Fatalita, zapisać muszę :-)

Majowa, chciałabym jedno i drugie ale póki co jest szansa na pierwsze bo mąż w nowej pracy na próbnej, teraz ma mieć umowę docelową, liczę na dobre warunki.

Berbecia, u nas obecnie z jednej pensji to nawet by nie było czego zaciskać bo pasa byśmy chyba zjeść musieli. Niestety koszty życia w stolicy są duże :-(

Cola, my też żłobek. Muszę ją zapisać choć nie liczę, że uda się państwowy :-( u nas nawet do prywatnych jest problem z miejscami czasem... W sytuacji beznadziejnej mąż wymyślił, że pojadę z młodą do mojej mamy i tam znajdę jakąkolwiek pracę a Bożenka z babcią. Nie wiem co gorsze dla mnie: babcia z nami na małej powierzchni czy ja u babci z mężem na weekendy. Szczerze liczę, że nie dojdzie do realizacji takiego scenariusza. A pracy i tak będę musiała szukać od sierpnia.

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina też próbujemy do państwowego żłobka ale szansę marne...pewnie skończy się na prywatnym. U nas tylko jedna babcia została i to aktywna zawodowo także ta opcja odpada niestety.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas babcia musiałaby zamieszkać z nami. Obie na emeryturze więc mogłyby na zmianę. Ale to nie chcemy zdecydowanie bo się pozabijamy w tej klitce naszej. To rozwiązanie awaryjne krótkoterminowe.

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi państwowymi żłobkami to jakaś masakra takie kolejki że cud jak się dostanie dziecko. Na szczęście nam to odpadło narazie ale w przysLym roku będziemy musieli zapisać bo do teściów wozić napewno nie będę

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix w naszym żłobku miejskim mają pierwszeństwo rodziny wielodzietne, u Was pewnie też, także szanse też większe będziecie mieć :D a tak na poważnie to też uważam że masakra z tymi żłobkami. I to akurat powinni zmienić, zwiększyć ilość miejsc itd. i to by była polityka prorodzinna.

Asix lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja na dłuższą metę też miałabym ciężko mieszkać z moją mama ;) kocham ją i lubię z nią spędzać czas ale jednak charaktery mamy różne i mogłoby być różnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Widzę, że żłobki sie nawinely....
    Ja nawet nie próbuje do państwowego bo takiego nie mam tu, dziś dzwoniłam do prywatnego....prawie mnie nie zabili ceną.
    No ale cóż...
    U nas opcja żeby babcie przyjezdzaly, ale ja nie wytrzymam 24h z babcią ani jedną ani drugą. Jedna wpadła na cudowny pomysł żeby przewozić małego i na weekendy zabierać, myślałam że sie zapytam czy kompletnie już jej padło na głowę...

A w ogóle u nas idą znowu jakieś zęby i noce to koszmar.....

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na wsi i u nas jest tylko przedszkole od 3 lat

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, aż się boję... Ile?

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też żłobek (serce pęka) ja chyba mam spore szanse na państwowy, bo pracuje w urzędzie i już powiedziałam, że wrócę jak mi się uda żłobek załatwić. Tylko jest taki poblem, że do pracy mam ponad 35 km i nie mówiłam jeszcze tego mężowi, ale chyba w tygodniu zamieszkam u rodziców, a w weekendy z mężem, bo budzić codziennie dziecko o 6, żeby zdążyć na 7 do pracy to ciężko. No chyba, że dzieć mi się przestawi, jak narazie codziennie wstaje ok.9 A tak to moi rodzice zawiozą małego do żłobka lub mój dziadek, bo jeszcze na chodzie, a ja przy okazji będę mogła spokojnie wstawać o 5:30, a nie przed 5, żeby do pracy jechać...
    U nas czesne w państwowym z wyżywieniem wychodzi ok. 360zł

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1962 1963 1964 1965 1966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ