Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Berbecia najlepsze życzenia z okazji miesięcznicy.
U nas co prawda nie oczekują że dziecko będzie pisać i czytać bo oni poznają literki od początku ale idzie to tak szybko że co drugi dzień nowa literka i teraz po 4 miesiącach są już spore czytanki do nauczenia i jak Asia z początku radziła sobie nieźle i lubiła to składanie literek tak teraz już za dużo i się pogubiła już jej się mylą literki i zaczynają się problemy z czytaniem .Berbecia lubi tę wiadomość
-
Pawojoszka
I za chwilę szkoła będzie beeee...
Za moich czasów do szkoły z chęcią się szło
Tam było fajnie
I lekcje z przyjemnością się odrabialo...
W swojej"karierze" miałam korepetycje nawet z pierwszoklasistka!!!(w sumie priwadzilam ją do końca gimnazjum)
W drugiej klasie doszły sprawdziany z religii bo komunia
Szkoda mi po prostu dzieci
Ale jako rodzice przyczyniamy się do tych szkolnych mąkHoope, Tanda lubią tę wiadomość
-
Jest jeszcze program nauczania. Ktoś zatwierdza te książki.
Faktycznie tempo jest zdecydowanie za duże. Bardzo mi się to nie podoba, szkoła przez to faktycznie przestaje być "fajna".❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dołączę się do dyskusji.
Mój syn chodzi do zerówki i po 2 miesiacach przechodził testy i byłam wzywana na spotkanie z Panią gdzie pani omawiała jego rozwój emocjonalny , ruchowy i poznawczy(czyli uczenia sie literek czytania itp.) Dla mnie to był szok ze juz tak male dzieci sa testowane.
Tempo nauki też jest zajebiste jak nie literki to cyferki sie uczą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 22:23
-
Berbecia, też już po choince u nas. Pierwszy raz tak szybko, zawsze stała do 2 lutego. A raz do Wielkanocy
Stała się przed chwilą rzecz niebywała. Nie obudziło mi się dziecko na sikurozbieranie, przewijanie itd. wszystko w półśnie. Położyłam i śpi dalej. Ale rzuca bez zmian
Chyba muszę iść na sanki dziś. Mąż do pracy więc zaszczyt dla mnie. Z takim kokonem to nie ma funu -
Dzien dobry
Mi kuzynka ciagle narzeka, ze jej dzieci po za szkola nie maja praktycznie wolnego czasu bo tyle nauki...Masakra :p
Noc do d..i po co ja go ostatnio chwalilam? Krecil sie, jeczal, plakal, nie mam pojecia czemu..Drzemke sobie zrobil po 19 i szalal do 21.30..Jestem niewyspana -
U nas w nocy też kiepsko. Jeszcze wczoraj koleżance powiedziałam, żeby się cieszyła, że rodzi drugą córkę bo chłopcy są okropni i usłyszałam kolejny raz: nie pierwsza mi to mówisz.
Budzi się w nocy z krzykiem. Owszem, zmienia się ostatnio bardzo, społecznieje, ale żeby od razu w nocy tak wrzeszczeć... ech...❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Katy, idę o zakład, że gdybyś nie chwaliła to też by było do d.upy
ja jestem wychowana za czasów gdy się nie chwaliło dzieci, za to krytykowało. Nic poza frustracją matki to nie dało. A jak człowiek tak poopowiada jakie jego dziecko super to od razu się lepiej czuje nawet jeśli to tylko na moment
bo pamiętać trzeba, że wszystko co dobre szybko się kończy
Berbecia, od jakiegoś czasu ja tak miałam ze wstawaniem do pracy więc co się dziecku dziwićWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:47
Katy lubi tę wiadomość
-
Ciekawe czy zadziała
Edit: trzeba kliknąć w zdjęcie
GIFWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 19:49
Berbecia, kamciaelcia, olciabos, Cola87, pawojoszka, Katy, Wowka, Kwiatkowa24, Ewciaa83, Mała Matylda, Hoope, D_basiula, MajowaMamusia, Asix, Sela, Tanda lubią tę wiadomość
-
Kattalina, super! Co jak co ale Bozenka styloweczke ma piekna
To jest moja ulubienica
Jedziemyyyy, jeszcze 90 km!
Syn nie spal w nocy prawie wcale, ech, dzisiaj dotknelam a ta dwojka jakas taka wypukla
A ja znam dziewczynki same szatany, jedna darla sie do 13 miesiaca i nie przespala ani jednej nocy, druga nie spi tez wcale. Nie ma reguly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 09:12
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Moja siostra jak byla mala tez sie darla podobno strasznie:p
Moj narzeczony podobno byl aniolkiem, jak dostal butle o 20 to spal cala noc xd
Także loteria :p Licze po cichu na to, ze drugie bedzie grzeczne xd Chociaz za każdym razem jak widze jakies chore dzieci to jestem zla na siebie, ze potrafie sie zloscic o ciezka noc zamiast doceniac, ze to tylko tyle...
Kattalina, super :p jak to zrobiłaś?
Chyba kazda z nas ma jakiegos dzieciowego ulubieńca tutaj, moim jest Skrzat :p Wiadomo wszystkie dzieciaki slodziaki, ale jakos on zawsze skrada moje serce :p
Berbecia, najlepszego dla solenizantkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 09:53
J.S lubi tę wiadomość
-
JS, ja już otworzyłam fun club Bożenki, zapisać Cię?
Miłego dnia Wam życzę, pokaż później fotkę, żeby mnie skręciło
Kattalinna, suuuper
U nas też noc do dupska. Koncert, nurofen, lulanie, chlipanie, jęczenie, buczenie. Jestem nieżywa, a synek ma zabawę z łupania piłką w kaloryfer lub podłogę. Głowa mi pękła i mózg się wylał.kattalinna, J.S lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Co do szkoły to lekcji rzeczywiście mają dużo nawet w pierwszej klasie ,Aśka biedna nieraz po 3 godziny siedzi bo nie dość że w książkach pozadawane to jeszcze karty pracy dostają ,już pierwszaki piszą sprawdziany . Od września przerobili cały alfabet prawie, cyferki do 10 a teraz zaczęli zegar . Jak przychodzi ze szkoły o 15 zanim coś zje ,odsapnie chwilę i lekcje od 17 to nieraz do 20 siedzi potem zanim zje i się umyje jest po21 a wstaje o 6 a potem pani w szkole mówi że Asia nie chce pracować może niewyspana jest niech wcześniej idzie spać . Jak tylko jest haslo"robimy lekcje" to już jest płacz . Ona jeszcze ma kłopoty wynikające z dwujęzyczności i tego że urodzila się w innym kraju i była wychowywana w innym systemie i tam już chodziła do szkoły. Uważają że przez rok to już się piwinna przystosować.
Ale szkoła to temat rzeka zawsze polskim dzieciom tłukło się do głowy masę rzeczy które były do niczego nie potrzebne ale z roku na rok jest gorzej .
Zawsze mówiłam i zdania nie zmieniam że chłopcy są latwiejsi do wychowania od noworodka do nastolatka bo są racjonalni , dziewczyny są marudne same nie wiedzą czego chcą ,mają fochy ,humory żadne racjonalne argumenty nie działają .Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 10:12
-
Wowka, dzięki że pytasz
bilirubina nieznacznie powyżej normy ale nie na tyle, żeby coś robić. Cyc, cyc, cyc czyli w zasadzie żadno zalecenie
Z imieniem nastraszyłam brata opieką społecznąbo nie zapisał młodego do przychodni, ja nie pamiętam dobrze ile jest czasu ale powiedziałam mu, że 7 dni. Zasugerowałam, e też rejestracja w urzędzie od razu. Jakby pomyślał, to by się zorientował, że do przychodni urząd niepotrzebny, ale co tam, może w końcu się zdecydują na coś. A oni ankiety po rodzinie robią, gdzie wiadomo, jazdy ma inną wizję.
Wowka, co temu Skrzatu? Może niech śpi w kotłowni czy coś?
JS, udanej zabawy!
Pawojaszka, ja szkolnictwo tylko z dalekiej odległości obserwuję ale cały czas się trąbi, że teraz niczego w szkołach nie uczą, że program ciągle okrajany, z drugiej strony odchodzi się od dawna od systemu naszej nauki, że uczyliśmy się wszystkiego o wszystkim. I przyznaję, że nie wiem o co chodzi. Bo jeśli program jest okrojony, jeśli w szkołach niczego nie uczą to skąd te przeciążone dzieci? Pytam szczerze i bez żadnych podtekstów, żeby nie było. Po próbuję rozkminić o co chodzi.
A co do wcześniejszych postów: ja nie chodziłam chętnie do szkoły, a odrabianie lekcji to już w ogólesłaby przykład wychowawczo jestem bo zżynałam od koleżanek na przerwie pod klasą albo pisałam na kolanie na szybko wypracowania czy cośtam. Kilka zeszytów od kilku osób i gotowe
nie jestem z tego dumna ale takie były fakty. Niestety, leciałam na opinii, a że była dobra to sobie pozawalałam na leserstwo.
Wowka lubi tę wiadomość
-
Wowka, ja sie pytalam o przeplatanke, dzieki!
Katy, wiesz ze ja mialam wczoraj takie same przemyslenie? Ja tu sie zloszcze o jakas pierde, a moja znajoma w lipcu urodzila dziecko z zespolem downa z idealnego usg, wyobrazacie to sobie.
Od razu docenialam ze mam zdrowe dzieckatko, trzeba to doceniac i dziekowac, ze na watku mamy same zdrowe maluszki i nikomu nic sie nie przydarzylo. Zdrowe i piekne
Wowka, koniecznie zapisuje sie do clubu!
Kattalina, dziekuje
Ja tez bylam leserem w szkole, taka prawdaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 10:28
kattalinna, Katy lubią tę wiadomość