X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee matko i córko nie wiem co odpisać komu tyle tego...

Feeva podobna do... nikogo XD Pokaż jeszcze listonosza XD ;)

Kamcia co to za przekłamane foty, u nas śnieżyca, wichura, wieczorem burza, nad jakim morzem jesteście?

W kwestii pieluch no cóż... Jak ja byłam malutka dzieci sadzano na nocniku od 6 m.ż. Takie były zalecenia, tendencja, chciano szybko porzucić tetrę (co akurat rozumiem, nie każdy miał pralkę a pieluchy były gotowane, tetra kaleczy dłonie do krwi, ogólnie porażka). 18 lat temu twierdzono, że dziecko w wieku 18 miesięcy dojrzewa fizycznie do trzymania zwieraczy na baczność i na tej zasadzie odpieluchowałam obie córki. 18 i 7 lat temu. Nauczone bez płaczu w dwa dni. Starsza czasem jeszcze w nocy miała pieluchę, młodsza już nigdy. Obecnie rodzicom w większości po prostu się nie chce, bo fizyczne warunki dzieci 1,5 roczne już mają. Pampers i z głowy. 18 lat temu trzylatek z pieluchą był podejrzany o odstępstwa od normy. Teraz pieluchy są tańsze więc i motywacji brak. Bo takiego młodego człowieka nie wystarczy odpieluchować, jeszcze wiele lat trzeba mu wycierać tyłek :D Dzieci z przedszkola borykają się z odparzoną pupą, bo same się muszą podcierać. O tym się otwarcie nie mówi nie?

Wowka u Was stołek, u nas odkurzacz XD

A teraz obiecany drugi filmik, wersja angielskojezyczna (zabawki) i odciski twarzy Prezesa na prześcieradle ale co tam XD Idziemy na żywioł zaraz po wstaniu, dobrej zabawy XD

https://youtu.be/_rDHfVRpXNw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 13:25

J.S, Feeva, kamciaelcia, Wowka, kattalinna, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze Mania to mix. Nie moge sie szczegolnie dopatrzyc podobienstwa

• Feeva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah, czyli dobrze Mąż mówi, że robi się troche do mnie już podobna, bo do tej pory było "O, cały tatuś! Jakby ją wysrał!" XD

Hoope, Bartuś jest przecudny <3

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec świata, Ulka nie chce mleka ,piersi nie chce już nawet w nocy przez sen a od wczoraj nawet mm jej nie podchodzi i moje plany cycania do osiemnastki szlak trafił i przykro mi bo mogłabym karmić jeszcze ale jest taki krzyk i odpychanie jak tylko próbuje ją przystawić jakby ją ze skóry obdzierali. Będę próbować odciągać ale jak ona butli też nie chce to kiepsko to widzę może jej przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 13:48

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva a ja chcialam napisac że tatuś :D

Tanda tak apropo picia fantazjowalam dzisiaj w piwnicy o moich winach slubnych które na mnie czekaja ❤❤❤

Tanda lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    piękne słoneczko
    nic nie pada
    no, ale wieje, ze hej! mogę jeszcze widok x okna pokazać
    a Patrynio w wózku spał 1,5h o.O jakiś cud

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może sie znacie?
    Czy jak na przetworach z nabialu: serach, twarogach, jogurtach itd nie ma napisanego ze zmną mlekab pasteryzowanego tzn ze nie ma takiego mleka? Czy nie ma konieczności pisania tego?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, z tego co kojarzę to to mleko zawsze jest pasteryzowane chyba, że inne to wtedy jest info. Albo sobie to wymyśliłam ;-)

Nynka, Tanda lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, to w jakim wieku masz syna? Bo się pogubiłam :-) masz chyba kilku :-P

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko śpi, kot śpi na moim brzuchu to zrobię spam ;-)

w temacie pieluszek jeszcze ;-)

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście Owsiak zrezygnował

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

Tyle napisalyscie, ze sie nie odniose, zwlaszcza, ze w tym tygodniu zarzadzilam odwyk od neta wiec chyba nigdy Was nie nadrobie...

O odpieluchowaniu zaczne w ogole myslec jak Kamil w koncu zacznie siedzieć :p

U nas wichura i sniezyca :/

Feeva, Mania faktycznie mix, ale ciut bardziej tatus :p

Wiecie, ze mialam jakies przeczucie, ze w tym roku na WOŚP sie cos stanie? Nie wiedzialam tylko, ze coś takiego:/ Strasznie co sie dzieje na tym świecie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego mnie słyszałam jeszcze ale prezydent Gdańska zmarł

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva oczy Twoje, uszy tatusia :) taki mix ;) no smutne informacje też do mnie doszły, prezydent Gdańska nie żyje, Owsiak zrezygnował. Za dużo tego zła na świecie, dobijają kolejne złe informacje :(

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odpieluchowania to ja planuję zacząć jak Adaś skończy roczek. Wydaje mi się że pora roku też będzie sprzyjająca. A jak wyjdzie to zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 15:41

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, co to się wyprawia.
    Ile WOSP robi to się w głowie nie mieści, uświadomiłam to sobie jak leżałam z Zuzią w szpitalu i poszłam z nią na badanie słuchu. Chyba wszystkie sprzęty w sali miały naklejone serduszko.

Mi się zdaje że Mania do mamy bardziej podobna:) Feeva gdzie na wakacje jedziecie? Może my chociaż w Polskę ruszymy w czerwcu.

Wróciliśmy ze spaceru,a tu po 10 min Armagedon. Zamieć śnieżna, dobrze że teraz nigdzie daleko się nie wypuszczamy.

• J.S Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie dobilo to info... :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, maz ma rację. Wczesniej bardziej do niego, teraz trochę do Ciebie. Ale "cały tatuś" nie, niech sobie nie przypisuje wszystkich dominujących genów ;)

Hoope, przypomniałaś mi, że mamy lewka z fp z tej serii z trzeszczącą głową :D

Prezes fajny gość :)

Doprawdy nie wiem, dlaczego wszystkie od razu zgadłyście, że stolik jest lepszym pchaczem :D pierwsze kroki do przodu ze stolikiem mamy zaliczone, od piątku trwają ćwiczenia :)

Pogoda zmienna jak kobieta. Aktualnie pada grad. Już nie było prądu i panikowałam jak zagrzać zupkę dziecku, ale włączyli, na szczęście.

No to też mnie dobiłyście tym WOŚP. To już nie bedzie to samo.

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię ćwiczenia Skrzata.

Bożenka jak już chce, to ćwiczy siadanie. Dziś doświadczyła pierwszy raz paneli w sypialni. Ake tam są fajne drzwi ;-) i na tych panelach prawie siadła ale jeszcze nie. Teraz sobie śpi a ja się delektuję ciszą :-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, narobiłaś mi ochoty na ten pociąg a nawet na olx słabo dostępny...

age.png
‹‹ 1998 1999 2000 2001 2002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ