Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eeee matko i córko nie wiem co odpisać komu tyle tego...
Feeva podobna do... nikogoPokaż jeszcze listonosza
Kamcia co to za przekłamane foty, u nas śnieżyca, wichura, wieczorem burza, nad jakim morzem jesteście?
W kwestii pieluch no cóż... Jak ja byłam malutka dzieci sadzano na nocniku od 6 m.ż. Takie były zalecenia, tendencja, chciano szybko porzucić tetrę (co akurat rozumiem, nie każdy miał pralkę a pieluchy były gotowane, tetra kaleczy dłonie do krwi, ogólnie porażka). 18 lat temu twierdzono, że dziecko w wieku 18 miesięcy dojrzewa fizycznie do trzymania zwieraczy na baczność i na tej zasadzie odpieluchowałam obie córki. 18 i 7 lat temu. Nauczone bez płaczu w dwa dni. Starsza czasem jeszcze w nocy miała pieluchę, młodsza już nigdy. Obecnie rodzicom w większości po prostu się nie chce, bo fizyczne warunki dzieci 1,5 roczne już mają. Pampers i z głowy. 18 lat temu trzylatek z pieluchą był podejrzany o odstępstwa od normy. Teraz pieluchy są tańsze więc i motywacji brak. Bo takiego młodego człowieka nie wystarczy odpieluchować, jeszcze wiele lat trzeba mu wycierać tyłekDzieci z przedszkola borykają się z odparzoną pupą, bo same się muszą podcierać. O tym się otwarcie nie mówi nie?
Wowka u Was stołek, u nas odkurzacz
A teraz obiecany drugi filmik, wersja angielskojezyczna (zabawki) i odciski twarzy Prezesa na prześcieradle ale co tamIdziemy na żywioł zaraz po wstaniu, dobrej zabawy
https://youtu.be/_rDHfVRpXNwWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 13:25
J.S, Feeva, kamciaelcia, Wowka, kattalinna, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
Koniec świata, Ulka nie chce mleka ,piersi nie chce już nawet w nocy przez sen a od wczoraj nawet mm jej nie podchodzi i moje plany cycania do osiemnastki szlak trafił i przykro mi bo mogłabym karmić jeszcze ale jest taki krzyk i odpychanie jak tylko próbuje ją przystawić jakby ją ze skóry obdzierali. Będę próbować odciągać ale jak ona butli też nie chce to kiepsko to widzę może jej przejdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 13:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
-
Dzien dobry :p
Tyle napisalyscie, ze sie nie odniose, zwlaszcza, ze w tym tygodniu zarzadzilam odwyk od neta wiec chyba nigdy Was nie nadrobie...
O odpieluchowaniu zaczne w ogole myslec jak Kamil w koncu zacznie siedzieć :p
U nas wichura i sniezyca
Feeva, Mania faktycznie mix, ale ciut bardziej tatus :p
Wiecie, ze mialam jakies przeczucie, ze w tym roku na WOŚP sie cos stanie? Nie wiedzialam tylko, ze coś takiego:/ Strasznie co sie dzieje na tym świecie... -
nick nieaktualnyMatko, co to się wyprawia.
Ile WOSP robi to się w głowie nie mieści, uświadomiłam to sobie jak leżałam z Zuzią w szpitalu i poszłam z nią na badanie słuchu. Chyba wszystkie sprzęty w sali miały naklejone serduszko.
Mi się zdaje że Mania do mamy bardziej podobna:) Feeva gdzie na wakacje jedziecie? Może my chociaż w Polskę ruszymy w czerwcu.
Wróciliśmy ze spaceru,a tu po 10 min Armagedon. Zamieć śnieżna, dobrze że teraz nigdzie daleko się nie wypuszczamy. -
Feeva, maz ma rację. Wczesniej bardziej do niego, teraz trochę do Ciebie. Ale "cały tatuś" nie, niech sobie nie przypisuje wszystkich dominujących genów
Hoope, przypomniałaś mi, że mamy lewka z fp z tej serii z trzeszczącą głową
Prezes fajny gość
Doprawdy nie wiem, dlaczego wszystkie od razu zgadłyście, że stolik jest lepszym pchaczempierwsze kroki do przodu ze stolikiem mamy zaliczone, od piątku trwają ćwiczenia
Pogoda zmienna jak kobieta. Aktualnie pada grad. Już nie było prądu i panikowałam jak zagrzać zupkę dziecku, ale włączyli, na szczęście.
No to też mnie dobiłyście tym WOŚP. To już nie bedzie to samo.kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość
-
Lubię ćwiczenia Skrzata.
Bożenka jak już chce, to ćwiczy siadanie. Dziś doświadczyła pierwszy raz paneli w sypialni. Ake tam są fajne drzwii na tych panelach prawie siadła ale jeszcze nie. Teraz sobie śpi a ja się delektuję ciszą
Wowka lubi tę wiadomość