Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
W tej ciąży mam pryszcze ale takie inne niz poprzednio. Już jest ich duzo duzo mniej. Czyli nie ma powtorki z wcześniejszych ciąż ale znów sobie można wkrecac że coś nie tak skoro brak objawów a wręcz jakiś objaw znikł...
Włosy nadal się przetluszczaja
Więzadła czasami zakluja
Gorzej wciągnąć mi brzuch (ktory i tak jest duzy bez ciąży)
Usg mam za tydzień -
Pajka
Dla niektórych lekarzy ważne jest jaka to ciąża blizniacza...jednojajowa, jednokosmowkowa czy jednowowdniowa? Im trudniej tym bardziej nie chcą się podejmować. Dla nich to patologia ciąży. Trzeba ich po prostu unikać. A jak mieliby coś spaprac to tym bardziej. Wierzę że znajdziesz super lekarza -
Mnie przestają boleć piersi, ale bardzo stopniowo, każdego dnia troszkę mniej i postanowiłam się tym nie martwić. Według mnie już dość urosły. I mdłości mi też płynnie przechodzą raczej we wrażenie, że nie mam na nic ochoty/apetytu. O niebo bardziej wolę tę opcję. Doszły mi przeszywające bóle w pachwinach.. Dziś się opiekuję kotką po sterylizacji, jest uparta i chce wygryźć szwy a kaftanik zasikała... W związku z tym ominęła mnie codzienna drzemka i padam.. jeszcze pół godziny do powrotu Męża.. Ja też tak mam! Z tymi kształtami. Dalej mam trochę kg na minusie ale biust - którego nie było i właśnie taka poduszeczka na brzuchu robią swoje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 15:32
-
Mnie tez bola mniej piersi, dzisiaj nie mam zadnych objawow, ale np przedwczoraj odczuwalam wszystko podowjnie, co drugi dzien mam objawy bardzo silne wraz z mdlosciami, a kolejny dzien juz spokojniej.
Fermina, powodzenia w opiece! Na wakacje tez sie zajmowalam kotka, tylko ze ja ja sama zlapalam, wysterylizowalam i przetrzymalam w domu, bo bylo mi jej bardzo zal, ktos ja podrzucil do nas pod klatke. Dlugo zajelo mi szukanie jej domu, ale w koncu sie udalo, ja nie moglam jej zatrzymac bo mam psa i krolika. A swoja droga byla tak kochana, ze uwielbiala przebywac z moim psem, nawzajem sie myly i spaly razem, a na spacerach kotka ja bronila przed innymi psami, bo na spacery wychodzila i chodzila jak pies za noga.Fermina lubi tę wiadomość
-
Och pryszcze... mam ciągle jakieś pryszcze, włosy tłuste godzinę po myciu, jestem gruba, wyglądam tak jak się czuję, okropnie! Najchętniej nie wychodziłabym z domu do kwietnia. Jeszcze M powiedział, że zrobiła mi się kwadratowa doopa! Jak to możliwe, że ta ciążą jest aż tak inna od pozostałych, jak nie moja.
Mdłości też chyba w końcu pomału przechodzą, też w coś w rodzaju braku ochoty na cokolwiek. Ale humorki mam przy tym straszne❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Poprzednio w 10 tc już ciazowo wygladalam ale szłam już na l4
Teraz kurtka mi trochę pomoże(przed wscibskimi sasiadkami np)
W pracy-okazalo się wczoraj-jeszcze nic nie muszę mówić o ciąży
Bo my dopiero po prenatalnych może coś komuś powiemy
I mi zawsze na poczatku waga spadała. Ponad pół ciąży nie rosła waga a skończyłam +3,5kg. Za to szybko kilogramy odzyskiwalam po ciazy!!
Teraz spadlo mi od starań 6kg
Ale jestem otyla
I taki moj fenomen ciazowy
Tym razem obiecałam sobie że nie pozwolę po ciąży wrócić kilogramom -
J.S. gratuluję postawy. Ja mam w domu dwa kociaki, kotkę i kocurka, które matka zostawiła jak miały 4 tygodnie.. odchowane już. Chcę je docelowo przerobić na domowo - podwórkowe. Poza domem, na podwórku, mam już trzy psy i kota, więc też niezła ferajna do obsłużenia. Hoope.. współczuję, też się nie czuję boginią kobiecości, jak to podobno bywa u niektórych ale czekam aż zacznę, ciągle w to wierzę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 15:52
J.S lubi tę wiadomość
-
Fermina, my chcielismy ja zatrzymac, ale powiem ci ze ja jestem chyba typem osoby, ktora nie moze miec kota. Pomoge kazdemu zwierzakowi, bo dla mnie ludzie ktorzy wyrzucaja, zaniedbuja, to zwykle potwory. Tylko ze ta kotka doslownie wszedzie wlazila, wskakiwala na polki, bylo mega duzo futra wszedzie, ja sie irytowalam na zwierzaka, a to przeciez bez sensu. Na podworku kota zniose, ale w domu nie za bardzo Wydaje mi sie ze to kwestia przyzwyczajenia. Ale fakt faktem masz niezle towarzyatwo, ja bym chciala jeszcze jednego psa, ale moja nie toleruje absolutnie zadnego innego psa, wiec kupilismy kroliczka
-
U mnie o dziwo twarz super, bez pryszczy, gladziutka. Ostatnio byłam u kosmetyczki i pochwalila nawet ze cera wygląda młodziej . Pewnie chciała mi przyjemność sprawić
Za to włosy baaaardzo się przetluszczaja, dużo mocniej Niż przed ciążą.
Humory hmmm w zasadzie brak. Ale co ciekawe po ciazach moje pms -y były duuuuużoooo łagodniejsze niż przed ciazami - mniejsze bóle, mniejsze wahania nastrojów... Liczę że po porodzie tendencja się utrzymaJagna 15.04.2018 -
Ja właśnie też mam problem z przesuszaniem. Aż mi się takie płatki suchej skóry robią. Już nie wiem czym smarować, bo nic nie daje ulgi.
Odnośnie zwierzaków, jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami dwóch kotów. Jedna to znajdka, sama nas wybrała jak kiedyś wracaliśmy z imprezy. Okazało się, że była w ciąży (w ogóle mam kota po cesarce , bo biedna miała skręt macicy) no i zostawiliśmy sobie jej córę, która jest najwspanialsza na świecie.
Oczywiście wszyscy,z teściowa na czele uważają, że powinniśmy pozbyć się kotów, bo to zła wcielone.
Jestem bardzo ciekawa jak nasze kociaki zareagowałyby na dzidzię
Wczoraj na jakimś filmiku na YT odpalił mi się płacz noworodka to obie się poderwały z miejsca i zaczęły szukać źródła płaczu, a potem lizać telefon
Edit: propo humorów: dzisiaj obraziłam się na męża, bo obleśnie rozsmarował masło na chlebie i pokroił pomidora na za grube plasterki. Wrrr...nie odzywałam się do niego dwie godziny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 17:39
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita, hah padłam! no jasne, że jak plasterki za grube to foch!
A co do kotów, mamy jednego, ale domowego ( z wyboru kota), nasz kot taki specyficzny, hmm po prostu ma uszkodzony uklad nerwowy i nie jest takim typowym kotem Ale jest kochany, przytulaśny i dzieci nigdy nie ruszył - tzn nie podrapał, ani nic z tych rzeczy - wręcz przeciwnie, podkłada się do głaskania i mizianiaJagna 15.04.2018 -
Femina, bogini hahahaha chyba smalcu i bekonu, niedoczekanie, jak brzuch zacznie własną ci..kę zasłaniać
Fatalita ja Cię doskonale rozumiem, mam całkiem podobne powody do focha Mój tak się już boi, że jak tylko zamarzyły mi się lody w polewie karmelowej z maca, od razu zmienił trasę kursu i pognał po lody, podobno inaczej nie dam mu żyć do wieczora❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
kamciaelcia wrote:Moja poradnia usg i krew robią jednego dnia i z tego co mi wiadomo tylko tak jest prawidłowo
Przeciez chodzi o poziom wolnej bhcg oraz pappa w tym danym dniu.
Zrobią mi w szpitalu usg i potem od razu idę na oddział patologii ciąży oddać krew. Wyniki po tyg
Tak samo robią u nas i to samo mi powiedzieli - że jak chcę zrobić to najlepiej tego samego dnia, bo te badania się do siebie odnosi.Matylda
-
J.S wrote:Dziewczyny, co polecacie dobrego na zaparcia?
W pierwszej ciąży to samo.
Pajka wrote:Dokładnie to w zasadzie to samo badanie tylko razy dwa. Jak nie to poszukam gdzie indziej:)
J.S wrote:Kamcia, ja swojego w ogole nie wciagne, mam juz taki dosyc wypiety ale to nie jest ciazowy, ja sama nie wiem jaki to, bo zrobilo sie normalnie sadelko a zanim zaszlam w ciaze to bylam bardzo chuda, teraz juz jakby nabralam ksztaltow
Fatalita wrote:Ja właśnie też mam problem z przesuszaniem. Aż mi się takie płatki suchej skóry robią. Już nie wiem czym smarować, bo nic nie daje ulgi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 18:48
Matylda
-
J.S. było trochę twarde i odkroił kawałek masła i położył na chleb i tak z 5 razy z tym, że już potem nie wyrównał (nie rozsmarował). I w jednym miejscu kawał masła,a w drugim suchy chleb
Taka kanapka na odpiep**
Wciąż trochę uważam, że to dobry powód
No z woda ostatnio kiepsko, bo nawet po niej chce mi sie wymiotkować
morowa lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O.