X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży mam pryszcze ale takie inne niz poprzednio. Już jest ich duzo duzo mniej. Czyli nie ma powtorki z wcześniejszych ciąż :) ale znów sobie można wkrecac że coś nie tak skoro brak objawów a wręcz jakiś objaw znikł...
    Włosy nadal się przetluszczaja
    Więzadła czasami zakluja
    Gorzej wciągnąć mi brzuch (ktory i tak jest duzy bez ciąży)
    Usg mam za tydzień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka
    Dla niektórych lekarzy ważne jest jaka to ciąża blizniacza...jednojajowa, jednokosmowkowa czy jednowowdniowa? Im trudniej tym bardziej nie chcą się podejmować. Dla nich to patologia ciąży. Trzeba ich po prostu unikać. A jak mieliby coś spaprac to tym bardziej. Wierzę że znajdziesz super lekarza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja swojego w ogole nie wciagne, mam juz taki dosyc wypiety ale to nie jest ciazowy, ja sama nie wiem jaki to, bo zrobilo sie normalnie sadelko :D a zanim zaszlam w ciaze to bylam bardzo chuda, teraz juz jakby nabralam ksztaltow

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przestają boleć piersi, ale bardzo stopniowo, każdego dnia troszkę mniej i postanowiłam się tym nie martwić. Według mnie już dość urosły. I mdłości mi też płynnie przechodzą raczej we wrażenie, że nie mam na nic ochoty/apetytu. O niebo bardziej wolę tę opcję. Doszły mi przeszywające bóle w pachwinach.. Dziś się opiekuję kotką po sterylizacji, jest uparta i chce wygryźć szwy a kaftanik zasikała... W związku z tym ominęła mnie codzienna drzemka i padam.. jeszcze pół godziny do powrotu Męża.. Ja też tak mam! Z tymi kształtami. :D Dalej mam trochę kg na minusie ale biust - którego nie było i właśnie taka poduszeczka na brzuchu robią swoje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 15:32

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bola mniej piersi, dzisiaj nie mam zadnych objawow, ale np przedwczoraj odczuwalam wszystko podowjnie, co drugi dzien mam objawy bardzo silne wraz z mdlosciami, a kolejny dzien juz spokojniej.
    Fermina, powodzenia w opiece! ;) Na wakacje tez sie zajmowalam kotka, tylko ze ja ja sama zlapalam, wysterylizowalam i przetrzymalam w domu, bo bylo mi jej bardzo zal, ktos ja podrzucil do nas pod klatke. Dlugo zajelo mi szukanie jej domu, ale w koncu sie udalo, ja nie moglam jej zatrzymac bo mam psa i krolika. A swoja droga byla tak kochana, ze uwielbiala przebywac z moim psem, nawzajem sie myly i spaly razem, a na spacerach kotka ja bronila przed innymi psami, bo na spacery wychodzila i chodzila jak pies za noga.

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och pryszcze... mam ciągle jakieś pryszcze, włosy tłuste godzinę po myciu, jestem gruba, wyglądam tak jak się czuję, okropnie! Najchętniej nie wychodziłabym z domu do kwietnia. Jeszcze M powiedział, że zrobiła mi się kwadratowa doopa! Jak to możliwe, że ta ciążą jest aż tak inna od pozostałych, jak nie moja.

Mdłości też chyba w końcu pomału przechodzą, też w coś w rodzaju braku ochoty na cokolwiek. Ale humorki mam przy tym straszne :(

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio w 10 tc już ciazowo wygladalam ale szłam już na l4
    Teraz kurtka mi trochę pomoże(przed wscibskimi sasiadkami np)
    W pracy-okazalo się wczoraj-jeszcze nic nie muszę mówić o ciąży :)
    Bo my dopiero po prenatalnych może coś komuś powiemy
    I mi zawsze na poczatku waga spadała. Ponad pół ciąży nie rosła waga a skończyłam +3,5kg. Za to szybko kilogramy odzyskiwalam po ciazy!!
    Teraz spadlo mi od starań 6kg
    Ale jestem otyla
    I taki moj fenomen ciazowy
    Tym razem obiecałam sobie że nie pozwolę po ciąży wrócić kilogramom

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. gratuluję postawy. :) Ja mam w domu dwa kociaki, kotkę i kocurka, które matka zostawiła jak miały 4 tygodnie.. odchowane już. Chcę je docelowo przerobić na domowo - podwórkowe. ;) Poza domem, na podwórku, mam już trzy psy i kota, więc też niezła ferajna do obsłużenia. ;) Hoope.. współczuję, też się nie czuję boginią kobiecości, jak to podobno bywa u niektórych ale czekam aż zacznę, ciągle w to wierzę... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 15:52

J.S lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, my chcielismy ja zatrzymac, ale powiem ci ze ja jestem chyba typem osoby, ktora nie moze miec kota. Pomoge kazdemu zwierzakowi, bo dla mnie ludzie ktorzy wyrzucaja, zaniedbuja, to zwykle potwory. Tylko ze ta kotka doslownie wszedzie wlazila, wskakiwala na polki, bylo mega duzo futra wszedzie, ja sie irytowalam na zwierzaka, a to przeciez bez sensu. Na podworku kota zniose, ale w domu nie za bardzo ;) Wydaje mi sie ze to kwestia przyzwyczajenia. Ale fakt faktem masz niezle towarzyatwo, ja bym chciala jeszcze jednego psa, ale moja nie toleruje absolutnie zadnego innego psa, wiec kupilismy kroliczka :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, moje humorki po prostu sa straszne, jestem baaardzo nerwowa

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o dziwo twarz super, bez pryszczy, gladziutka. Ostatnio byłam u kosmetyczki i pochwalila nawet ze cera wygląda młodziej :-P. Pewnie chciała mi przyjemność sprawić :-D

Za to włosy baaaardzo się przetluszczaja, dużo mocniej Niż przed ciążą.

Humory hmmm w zasadzie brak. Ale co ciekawe po ciazach moje pms -y były duuuuużoooo łagodniejsze niż przed ciazami - mniejsze bóle, mniejsze wahania nastrojów... Liczę że po porodzie tendencja się utrzyma ;-)

Jagna <3 15.04.2018
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też mam problem z przesuszaniem. Aż mi się takie płatki suchej skóry robią. Już nie wiem czym smarować, bo nic nie daje ulgi.

Odnośnie zwierzaków, jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami dwóch kotów. Jedna to znajdka, sama nas wybrała jak kiedyś wracaliśmy z imprezy. Okazało się, że była w ciąży (w ogóle mam kota po cesarce o.O, bo biedna miała skręt macicy) no i zostawiliśmy sobie jej córę, która jest najwspanialsza na świecie.
    Oczywiście wszyscy,z teściowa na czele uważają, że powinniśmy pozbyć się kotów, bo to zła wcielone.
    Jestem bardzo ciekawa jak nasze kociaki zareagowałyby na dzidzię :)
    Wczoraj na jakimś filmiku na YT odpalił mi się płacz noworodka to obie się poderwały z miejsca i zaczęły szukać źródła płaczu, a potem lizać telefon ;)

Edit: propo humorów: dzisiaj obraziłam się na męża, bo obleśnie rozsmarował masło na chlebie i pokroił pomidora na za grube plasterki. Wrrr...nie odzywałam się do niego dwie godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 17:39

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, hah padłam! no jasne, że jak plasterki za grube to foch! ;-)

A co do kotów, mamy jednego, ale domowego ( z wyboru kota), nasz kot taki specyficzny, hmm po prostu ma uszkodzony uklad nerwowy i nie jest takim typowym kotem :-) Ale jest kochany, przytulaśny i dzieci nigdy nie ruszył - tzn nie podrapał, ani nic z tych rzeczy - wręcz przeciwnie, podkłada się do głaskania i miziania :D

Jagna <3 15.04.2018
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, niezle haha rozbawilas mnie :D a jak wyglada oblesnie rozsmarowane maslo? Jestem ciekawa haha :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi za to wlosy prawie wgl sie nie przetluszczaja :) a odnosnie zwierzat to mam psa rasy beagle (ma 11 miesiecy i jest to okropnie wymagajaca uwagi i czasu rasa) i kota, ale on w sumie nie jest moj,ale jest w domu tez...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femina, bogini hahahaha chyba smalcu i bekonu, niedoczekanie, jak brzuch zacznie własną ci..kę zasłaniać XD

Fatalita ja Cię doskonale rozumiem, mam całkiem podobne powody do focha :D Mój tak się już boi, że jak tylko zamarzyły mi się lody w polewie karmelowej z maca, od razu zmienił trasę kursu i pognał po lody, podobno inaczej nie dam mu żyć do wieczora :D

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Moja poradnia usg i krew robią jednego dnia i z tego co mi wiadomo tylko tak jest prawidłowo
    Przeciez chodzi o poziom wolnej bhcg oraz pappa w tym danym dniu.
    Zrobią mi w szpitalu usg i potem od razu idę na oddział patologii ciąży oddać krew. Wyniki po tyg

Tak samo robią u nas i to samo mi powiedzieli - że jak chcę zrobić to najlepiej tego samego dnia, bo te badania się do siebie odnosi.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Byłam wczoraj na usg i jest serce. Co za ulga :-)

kamciaelcia, malwka08, Fermina, ula15104, MysiaMarysia, Hoope, Mama3, Witch15 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Dziewczyny, co polecacie dobrego na zaparcia?
    Ja jem dużo jabłek i nie mam zaparć :)
    W pierwszej ciąży to samo.

Pajka wrote:
    Dokładnie to w zasadzie to samo badanie tylko razy dwa. Jak nie to poszukam gdzie indziej:)
    Może musi dopytać ile zarezerwować czasu, jednak to dwa dzieciaczki :)

J.S wrote:
    Kamcia, ja swojego w ogole nie wciagne, mam juz taki dosyc wypiety ale to nie jest ciazowy, ja sama nie wiem jaki to, bo zrobilo sie normalnie sadelko :D a zanim zaszlam w ciaze to bylam bardzo chuda, teraz juz jakby nabralam ksztaltow
    Może wodę zebrałaś? Każda kobieta w ciąży mniej lub bardziej puchnie.

Fatalita wrote:
    Ja właśnie też mam problem z przesuszaniem. Aż mi się takie płatki suchej skóry robią. Już nie wiem czym smarować, bo nic nie daje ulgi.
    Spróbuj pić więcej wody, mi to pomaga a też mam tendencje do suchych skórek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 18:48

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. było trochę twarde i odkroił kawałek masła i położył na chleb i tak z 5 razy z tym, że już potem nie wyrównał (nie rozsmarował). I w jednym miejscu kawał masła,a w drugim suchy chleb ;)
    Taka kanapka na odpiep**
    Wciąż trochę uważam, że to dobry powód :)

No z woda ostatnio kiepsko, bo nawet po niej chce mi sie wymiotkować :(

morowa lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ