Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A propo tych NIFTOW to czytam czasem bloga bakusiowo.pl i dziewczyna robiła te badania i wyszło że zdrowa dziewczynka, ale na usg chyba w 17 tygodniu lekarz zobaczył siusiaka i ona też więc powtórzyła badanie z krwi na płeć i na razie cisza na blogu więc nie wiem jak się to skończy ale ktoś tu na pewno się myli. Ja tego badania nie zrobie że względy na cenę zresztą nigdy nie wiadomo, bo dzieciatko może być w brzuszku w 100% zdrowe a przy porodzie coś pójdzie nie tak i urodzi się bardzo chore, a jak urodzi się zdrowe to i tak po jakimś czasie może ciężko zachorować itd. Dlatego nie ma co przesadzać i lepiej po prostu o tym za wiele nie myśleć, skupić się na dobrych rzeczach:-) cieszyć się ciąża i wierzyć że będzie dobrze. Miłego dnia dziewczyny
Ola_Ola, malwka08, Tanda lubią tę wiadomość
02.09.2015 Marusia -
hej dziewczynki
wczoraj byłam na wizycie na nfz dzidziolki żyja i maja się dobrze ;)jeden mierzy 1,02 cm a drugi chyba 0,96
dostałam skierowanie na WR (ostatnio zapomnieli mi zrobić) mocz i morfologie, lekarz z gamety chciał na nast. wizyte.
a na zaparcia to jabłka podobno też są dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 09:13
kamciaelcia, malwka08, Katka., MysiaMarysia, Mama3, Hoope, Fermina lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki
wczoraj byłam na wizycie na nfz dzidziolki żyja i maja się dobrze ;)jeden mierzy 1,02 cm a drugi chyba 0,96
dostałam skierowanie na WR (ostatnio zapomnieli mi zrobić) mocz i morfologie, lekarz z gamety chciał na nast. wizyte.
-
Ale jestem zła
na dziś mam ginekologa na nfz podeszłam rano żeby się zarejestrować A ona mi gada że lekarza dziś nie ma i że dzwonili do wszystkich
tylko że do mnie nikt nie dzwonił specjalnie wzięłam wolne
mało tego nie chciała mnie zapisać na następny tydzień
musiałam zrobić afere straszyć ich kierownikiem bo to znajomy rodziny tyle że lekarz rodzinny do tego rzucić ustawa że muszą mnie przyjąć bo jestem w ciąży
udało się z łaska na wtorek i znowu muszę brać wolne ! -
Dzień dobry!
Hoope ja uważam, że łatwiej jest oswoić się z wiadomością o urodzeniu chorego dziecka jeśli wiemy o tym szybciej. Jest czas na znalezienie ośrodków pomagajacym chorym i rodzicom, przygotowanie mieskzania czy domu, przygotowanie całej rodziny.
Wiaodmo - każdy ma jednak swoje zdanie i każda z nas sama zadecyduje co jest dla niej i jej rodziny "lepsze".
Głęboko jednak wierzę, że wszystkie maluchy z naszego forum będą zdrowe jak ryby i tego się trzymam!
Miłego dnia!Jagna 15.04.2018 -
Hej dziewczyny, gratuluję kolejnych udanych wizyt
Widzę, że rozmawiacie o prenatalnych. Robiłam nifty z synkiem i teraz też będę robić. Przy dziewczynkach nie robiłam, bo przy ciąży mnogiej ani nifty ani harmony nie jest do końca miarodajne.
Nifty to nie statystyka, tylko badanie DNA dziecka odwirowanego z krwi oobwodowej matki, więc to tak, jakby badać krew obwodową dzidcka. Wykrywa ok 20 chorób z czego najdokładniej 3 najczęściej występujące trisomie. Nie wykryje mozaicyzmów genowych, ale tych nie wykrywają w zasadzie zadne badania z krwi pacjenta. Nifty daje 99% wykrywalnosci wad, czyli tyle ile każdy test genetyczny. Żaden nie daje 100%. W niektórych krajach Nifty jest ubezpieczone od błędnego wyniku, więc to mówi samo przez się.
Pappa to niestety przeżytek, totalna ruletka i statystyka, ale na szczesciecmedycyna idzie do przodu i może niebawem pappa przestanie istnieć .
Życzę spokojnego i nudnego ciążowo week My wyjeżdżamy dzisiaj na week, będziemy się rodzinnie rwlaksowaćMysiaMarysia, Mama3, Witch15 lubią tę wiadomość
-
Katka. wrote:Też chciałam robić te wszystkie badania. Ale ginekolog mi odradzil, bo mówi że w ciąży bliźniaczej wyniki mogą wyjść fałszywe...
byłas jakos stymulowana że będą blixniaki? jedno czy dwujajowe?