X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka wrote:
    Umówiłam się w innej przychodni na usg genetyczne, do lekarza z certyfikatem, ale przy rejestrcji zapomniałam powiedzieć że to ciąża bliźnicza. Myślicie, że powinnam to zgłosić podczas rejestracji?

zadzwoniłabym i spytała , czy to istotne
    bo sa lekarze, którzy powiedza, ze mnogiej nie badaja , inni maja na to cennik duzo wyższy, a niektórym ta informacja obojetna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka na badanie dwójki dzieci potrzeba więcej czasu - ja bym zadzwoniła i dopytała, zeby potem nie było badania w pośpiechu. No i tak jak Kamcia pisze, cena moze być inna.

Nat92 w ciazy wiele bóli w podbrzuszu uważanych jest za "normę". Często jest to rozciąganie więzadeł. Niemniej jednak jeśli sie bardzo niepokoisz to najlepiej zadzwonić do lekarza i dopytać.

Jagna <3 15.04.2018
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia- właśnie jest to takie uczucie rozciągania więc być może to jest to o czym piszesz.. Ale jak dalej będzie dokuczac to zadzwonię rzeczywiście do swojej gin. Dzięki za odpowiedź :)

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Mama3 Debiutantka

Wysłany: 13 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie kłucia po bokach, gdzieś na wysokości jajników wtedy jak kichnę albo zbyt szybko wstaje np. z łóżka w nocy do toalety i to na 100% wiązadła. Zauważyłam też, że podbrzusze lekko mnie pobolewa (jak na okres) po jeździe po jakiejś wyboistej drodze i tak miałam w poprzednich ciążach też. Organizm może daje znać, że to złe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:43

nat92 lubi tę wiadomość

c55fs65gnfeq3khf.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta o 19.30... więc jeszcze trochę poczekam. Zajme się pracą :)

A mnie też pobolewa po prawej stronie, bardziej przy pachwinie, w dole. Raczej takie uczucie, niż ból. To mój jedyny - oprócz wrażliwych piersi - objaw, więc mam nadzieje, ze dobry ! :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Mama3 Debiutantka

Wysłany: 13 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Dziewczyny, co polecacie dobrego na zaparcia?

śliwki suszone (ok 4 szt) zalane wieczorem gorącą wodą i pozostawione na noc. Rano na czczo zjadasz te rozmiękłe śliweczki i wypijasz wodę :)

c55fs65gnfeq3khf.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otręby są świetne. Ja zalewam wrzątkiem, namaczam, dodaję starte jabłko i serek wiejski lub jakiś smakowy jak już bardzo mam ochotę bo staram się bezcukrowo. POtem trzeba dużo pić.

Mama3 lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• J.S Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, sproboje z tymi sliwkami, mam nadzieje ze pomoze :)
    ChicChic ja ogolnie jem otreby i juz na mnie tak nie dzialaja jak kiedys, jablka nie moge bo mam strasznie wzdety brzuch, ale te sliwki moze zadzialaja ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie umowiłam się na USG prenatalne. Niestety lekarz jedyny wolny termin miał na 31.10,a chciałam odrobinę później. To wg OM będzie 12 tc. Chociaż wczoraj dzidzia wyszła młodsza o 6 dni,a prywatnie tylko 3 dni młodsza.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    w prostszej wersji-sliwki w słoiczku dla niemowlaczkow
    smaczne :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Pajka na badanie dwójki dzieci potrzeba więcej czasu - ja bym zadzwoniła i dopytała, zeby potem nie było badania w pośpiechu. No i tak jak Kamcia pisze, cena moze być inna.

Nat92 w ciazy wiele bóli w podbrzuszu uważanych jest za "normę". Często jest to rozciąganie więzadeł. Niemniej jednak jeśli sie bardzo niepokoisz to najlepiej zadzwonić do lekarza i dopytać.

Zadzwoniłam, i pani w rejestracji nie pptrafiła udzielić mi informacji :O Powiedziała, że mam zadzwonić we wtorek, wtedy będzie jakaś lekarka i podejmie decyzję ...

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kazdy chce ciąże mnoga prowadzić...
    niektórzy maja kosmiczny cennik
    boją się
    ale to przecież nie chodzi o prowadzenie ciązy a usg prenatalne...do wtorku na szczescie niedaleko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Umowilam sie na USG prenatalne 26.10 juz sie stresuje, ale wierzę, ze będzie dobrze. Innym testów nie robię, pragnę urodzić dzieciątko takim jakim będzie i juz, a ze wszystkie nasze dzieciątka będą zdrowe to nie mamy czym sie martwić! <3

Co do srodkow na zaparcia to polecam nawet śliwki węgierki po prostu świeże sobie przegryzac tym bardziej, ze akurat czas na nie. Ponadto kawa zbożowa z dodatkiem błonnika i woda z cytryną na czczo.

Kochane mam problem z cerą!! Jest tragiczna, zawsze miałam gładką bez zadnych wypryskow, a teraz cos okropnego jakies wielkie pryszcze. Nie wiem co mogę z nimi zrobic? Nigdy nie zajmowałam sie tym tematem. :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka
    Podsuszalam te pryszcze wodą utleniona ( z polecenia mojej szefowej)
    A pryszcze minęły w 5. miesiącu

malwka08 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Malwka
    Podsuszalam te pryszcze wodą utleniona ( z polecenia mojej szefowej)
    A pryszcze minęły w 5. miesiącu

Super, spróbuje ! :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez non stop cos wyskakuje. wczezniej żądło kiedy i tylko na okres pojedynczy jakiś się pojawiał i zaraz znikał a teraz masakra

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku wygladałam jak nastolatka, i tu jest plus tego że leżałam i nie wychodziłam z domu. ;) nikt mnie nie oglądał. :D Mi bardzo pomaga sudocrem, do kupienia w Rossmannie. Można w ciąży i nie niszczy cery jak woda utleniona. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wlasnie na buzi nic nie wyskakuje, tylko np na ramionach. Wczesniej gdzieniegdzie wyskakiwaly mi na twarzy a teraz ani jednego, idealnie gladka skora, moze tylko troche bardziej przesuszona niz zwykle ;) Ja dzisiaj sie super czuje w porownaniu do wczoraj, bylismy na duzych piatkowych zakupach i mozna sie relaksowac weekendem ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Taki jakis dzisiaj leniwy dzien mam, ze nic mi sie nie chce...co do pryszczy to mi cala brode wysypalo okropnie :/ Czytalam ostatnio caly wątek od poczatku i zaluje, ze wczesniej tu nie dolaczylam bo poczatkowo mialam niezle przeboje (dzien po zobaczeniu dwoch kresek na testach chlopak wyladowal ze zlamana rzepka w szpitalu, mama od czerwca w szpitalu na drugim koncu miasta i musialam sobie z wieloma rzeczami radzic) i nie mialam nawet komu sie za bardzo wygadac i okropnie bylam tym wszystkim przytloczona...Ale bylo minelo i na szczescie juz jest coraz lepiej ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    nie kazdy chce ciąże mnoga prowadzić...
    niektórzy maja kosmiczny cennik
    boją się
    ale to przecież nie chodzi o prowadzenie ciązy a usg prenatalne...do wtorku na szczescie niedaleko

Dokładnie to w zasadzie to samo badanie tylko razy dwa. Jak nie to poszukam gdzie indziej:)

Moja cera też jest straszna, pod nosem i wokół ust mam taką zaczerwienianą i przesuszoną skóre.....

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ