Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pajka wrote:Umówiłam się w innej przychodni na usg genetyczne, do lekarza z certyfikatem, ale przy rejestrcji zapomniałam powiedzieć że to ciąża bliźnicza. Myślicie, że powinnam to zgłosić podczas rejestracji?
zadzwoniłabym i spytała , czy to istotne
bo sa lekarze, którzy powiedza, ze mnogiej nie badaja , inni maja na to cennik duzo wyższy, a niektórym ta informacja obojetna -
Pajka na badanie dwójki dzieci potrzeba więcej czasu - ja bym zadzwoniła i dopytała, zeby potem nie było badania w pośpiechu. No i tak jak Kamcia pisze, cena moze być inna.
Nat92 w ciazy wiele bóli w podbrzuszu uważanych jest za "normę". Często jest to rozciąganie więzadeł. Niemniej jednak jeśli sie bardzo niepokoisz to najlepiej zadzwonić do lekarza i dopytać.Jagna 15.04.2018 -
Ja mam takie kłucia po bokach, gdzieś na wysokości jajników wtedy jak kichnę albo zbyt szybko wstaje np. z łóżka w nocy do toalety i to na 100% wiązadła. Zauważyłam też, że podbrzusze lekko mnie pobolewa (jak na okres) po jeździe po jakiejś wyboistej drodze i tak miałam w poprzednich ciążach też. Organizm może daje znać, że to złe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:43
nat92 lubi tę wiadomość
-
Wizyta o 19.30... więc jeszcze trochę poczekam. Zajme się pracą
A mnie też pobolewa po prawej stronie, bardziej przy pachwinie, w dole. Raczej takie uczucie, niż ból. To mój jedyny - oprócz wrażliwych piersi - objaw, więc mam nadzieje, ze dobry !
-
Ja właśnie umowiłam się na USG prenatalne. Niestety lekarz jedyny wolny termin miał na 31.10,a chciałam odrobinę później. To wg OM będzie 12 tc. Chociaż wczoraj dzidzia wyszła młodsza o 6 dni,a prywatnie tylko 3 dni młodsza.
-
MysiaMarysia wrote:Pajka na badanie dwójki dzieci potrzeba więcej czasu - ja bym zadzwoniła i dopytała, zeby potem nie było badania w pośpiechu. No i tak jak Kamcia pisze, cena moze być inna.
Nat92 w ciazy wiele bóli w podbrzuszu uważanych jest za "normę". Często jest to rozciąganie więzadeł. Niemniej jednak jeśli sie bardzo niepokoisz to najlepiej zadzwonić do lekarza i dopytać.
Zadzwoniłam, i pani w rejestracji nie pptrafiła udzielić mi informacji Powiedziała, że mam zadzwonić we wtorek, wtedy będzie jakaś lekarka i podejmie decyzję ...
-
Witajcie,
Umowilam sie na USG prenatalne 26.10 juz sie stresuje, ale wierzę, ze będzie dobrze. Innym testów nie robię, pragnę urodzić dzieciątko takim jakim będzie i juz, a ze wszystkie nasze dzieciątka będą zdrowe to nie mamy czym sie martwić!
Co do srodkow na zaparcia to polecam nawet śliwki węgierki po prostu świeże sobie przegryzac tym bardziej, ze akurat czas na nie. Ponadto kawa zbożowa z dodatkiem błonnika i woda z cytryną na czczo.
Kochane mam problem z cerą!! Jest tragiczna, zawsze miałam gładką bez zadnych wypryskow, a teraz cos okropnego jakies wielkie pryszcze. Nie wiem co mogę z nimi zrobic? Nigdy nie zajmowałam sie tym tematem. -
Ja od początku wygladałam jak nastolatka, i tu jest plus tego że leżałam i nie wychodziłam z domu. nikt mnie nie oglądał. Mi bardzo pomaga sudocrem, do kupienia w Rossmannie. Można w ciąży i nie niszczy cery jak woda utleniona.
-
A mi wlasnie na buzi nic nie wyskakuje, tylko np na ramionach. Wczesniej gdzieniegdzie wyskakiwaly mi na twarzy a teraz ani jednego, idealnie gladka skora, moze tylko troche bardziej przesuszona niz zwykle Ja dzisiaj sie super czuje w porownaniu do wczoraj, bylismy na duzych piatkowych zakupach i mozna sie relaksowac weekendem
-
Czesc dziewczyny Taki jakis dzisiaj leniwy dzien mam, ze nic mi sie nie chce...co do pryszczy to mi cala brode wysypalo okropnie Czytalam ostatnio caly wątek od poczatku i zaluje, ze wczesniej tu nie dolaczylam bo poczatkowo mialam niezle przeboje (dzien po zobaczeniu dwoch kresek na testach chlopak wyladowal ze zlamana rzepka w szpitalu, mama od czerwca w szpitalu na drugim koncu miasta i musialam sobie z wieloma rzeczami radzic) i nie mialam nawet komu sie za bardzo wygadac i okropnie bylam tym wszystkim przytloczona...Ale bylo minelo i na szczescie juz jest coraz lepiej
-
kamciaelcia wrote:nie kazdy chce ciąże mnoga prowadzić...
niektórzy maja kosmiczny cennik
boją się
ale to przecież nie chodzi o prowadzenie ciązy a usg prenatalne...do wtorku na szczescie niedaleko
Dokładnie to w zasadzie to samo badanie tylko razy dwa. Jak nie to poszukam gdzie indziej:)
Moja cera też jest straszna, pod nosem i wokół ust mam taką zaczerwienianą i przesuszoną skóre.....