X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, to nie jest jednostkowa, wyjątkowa noc, tak to u nas wygląda od miesiąca :/ wiem, że niektóre z Was mają tak od ośmiu miesięcy, ale ja pamiętam inny standard.

Nie chodzi o jedzenie, bo idzie jedna butlą 120ml na całą noc. Chodzi o jęczenie, wstawanie, siadanie i raczkowanie przez sen, obijajac się o szczebelki i wyjąc jak latarnia morska we mgle.

Pomaga glaskanie po główce. No to tak głaskałam, że przysnęłam na kolanach przy łóżeczku :D drugi czy trzeci raz mi się zdarzyło :D

Wzięcie do dużego łóżka pomaga tymczasowo. Dzisiaj dwie godziny przespał u nas, z tym, że ja wtedy nie śpię. Ale i tak kończy się jęczeniem, buczeniem i siadaniem przez sen.

Ale wszystko mija, nawet najdłuższa żmija...

Cieszę się, że Igorek już wyluzował :)

Na te pogrzeby to może trzeba jeszcze za życia się zapisać? :D sorka za czarny humor ;)

Feeva, mogę Ci pożyczyć nosidełko ergo, przynajmniej spacer nie na rękach ;)

J.S lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teraz ma jakiś wilczy głód, w nocy zjadła: g.18.30- 150ml z kleikiem, g.20-120 ml mleka, g.24-120 ml mleka, g.5-120 ml mleka, g.8-12 0ml z kaszą.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    fajna ta karuzela, no nie? ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nie lubie poranków
    wiec na noce az tak nier narzekam-dzis pobudka o 3 na butle, potem 4:30-dostał picie, o 6 wychodzacy maz mnie przebudził, 6:30 mini butla, 7 właczyłam szumy
    i w sumie spał od 19:45-7:45 i to u siebie,ja wolałam zaczac dzien od pysznej ciepłej kawuni wiec o 6:30 sie nie kładłam
    plusy-pomidorowa dla dzieci jest, drugie pranie sie konczy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dzisiaj noc odrobinę lepsza – nocna aktywność też była, ale „tylko” 1,5h i o piątej krótka pobudka na jedzenie. Po poprzedniej nocy byłam tak zmęczona, że położyłam się wcześnie, więc jestem w miarę wyspana :)

U nas też zębów brak i nic nie sugeruje aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Czekamy spokojnie, ja podobno ząbkowałam dopiero około 11 miesiąca.

Dzisiaj szczepienie.

J.S, cieszę się, że u Was nocna aktywność Igorka to już przeszłość, bardzo wyczekuję na moment gdy u nas też zniknie. Dwa razy myślałam, że to już, ale niestety wciąż czekam. To trwa u nas od świąt.

Cola, właśnie tak, kiedyś się wyśpimy! Oby jak najszybciej :P

Majowa, u nas niestety to nie są pobudki na karmienie tylko na aktywność. W nocy je zwykle dwa razy. A Zuzia faktycznie ma w nocy niezły apetyt :)

Kotek, śliczna Marcelinka! Pierwsze zdjęcie niestety mi się nie otwiera.

Bożence gratuluję nowego obiektu uczuć ;)

LadyInna, śliczna dziewczynka. Ja nic nie widzę, ale jeśli pediatra zasugerował wizytę u neurologa to dobrze, że się umówiliście. Wszystko się wyjaśni, mocno wierzę w uspokajające wieści.

Wowka, współczuję ciężkiej nocy, solidaryzuję się jeśli chodzi o problem z mężem i jego budzikiem. U nas dzwoni za głośno, za długo, za wcześnie i czasem w wolne dni.

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie nawidze ranków, wole w nocy wstawać niż samego rańca.

O mało w nocy zawału nie dostałam jak syn do mnie w nocy przyszedł. Jak zwykle od jakiegoś czasu nie dam rady spać była 1.30 leze i nagle slysze jakies zapalanie swiatła wiec nasluchuje bo stary mial przyjsc z roboty a tu nagle syn przychodzi zakrwawiony jakby świnke zarzynali. Puściła mu sie krew z nosa ale to tak ze musia£am go calego myć przebierać i jego i łóżko.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Dzień dobry!

Dzisiaj noc odrobinę lepsza – nocna aktywność też była, ale „tylko” 1,5h i o piątej krótka pobudka na jedzenie. Po poprzedniej nocy byłam tak zmęczona, że położyłam się wcześnie, więc jestem w miarę wyspana :)

U nas też zębów brak i nic nie sugeruje aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Czekamy spokojnie, ja podobno ząbkowałam dopiero około 11 miesiąca.

Dzisiaj szczepienie.

J.S, cieszę się, że u Was nocna aktywność Igorka to już przeszłość, bardzo wyczekuję na moment gdy u nas też zniknie. Dwa razy myślałam, że to już, ale niestety wciąż czekam. To trwa u nas od świąt.

Cola, właśnie tak, kiedyś się wyśpimy! Oby jak najszybciej :P

Majowa, u nas niestety to nie są pobudki na karmienie tylko na aktywność. W nocy je zwykle dwa razy. A Zuzia faktycznie ma w nocy niezły apetyt :)

Kotek, śliczna Marcelinka! Pierwsze zdjęcie niestety mi się nie otwiera.

Bożence gratuluję nowego obiektu uczuć ;)

LadyInna, śliczna dziewczynka. Ja nic nie widzę, ale jeśli pediatra zasugerował wizytę u neurologa to dobrze, że się umówiliście. Wszystko się wyjaśni, mocno wierzę w uspokajające wieści.

Wowka, współczuję ciężkiej nocy, solidaryzuję się jeśli chodzi o problem z mężem i jego budzikiem. U nas dzwoni za głośno, za długo, za wcześnie i czasem w wolne dni.
    Na2-jest wojtek a na 3 marcelinka
    Na pierwszym sa razem zaraz wstawię jeszcze raz

Mała Matylda lubi tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek
    no i wszystko jasne :D
    to sa trzy linki ;) załadowałam dwa na raz i nie weszko wiec za trzeci sie nie brałam cudne dzieciaczki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ma valco snap4 trend a ja trend sport. Powiem tak - valco snap4 sport jest z nich najcięższy, a i tak jak dla mnie jest super lekki. Wg tego co napisane na kartonie całość waży 7.6kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:13

• Feeva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej chodzi mi o koła, bo wolałabym pompowane, które ma joie ale reszta bardziej pasuje mi w valco, tyle że ma koła piankowe i nie wiem jak sie jeździ na takich kołach :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trend sport ma pompowane koła właśnie i tylko tym różni się trend sport od trend.
    W ogóle jestem mega zadowolona z tego wózka. Podejrzewam że z tego z piankowymi też bym była. Chrzest nad morzem przeszedł bez zarzutu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    majowa
    fajna ta karuzela, no nie? ;)
    Bardzo fajna, a najfajniejsze jest to, że ma projektor :) dobrze, że mnie zachęciłaś do zakupu, hmm już drugi raz, bo teraz torba :D

Nie wiem własnie o co chodzi Zuzi z tym nocnym jedzeniem, w dzień zjadła oprócz mleka kaszkę mleczną, obiadek i banana, od dwóch nocy jak się obudzi, to za każdym razem musi mieć butle, bo nie uśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:41

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://matkadentystka.pl/2016/04/wszystko-co-chcielibyscie-wiedziec-o-valco-baby-snap-4/ tu jest fajnie opisany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:52

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil dzisiaj tak pomagal w robieniu obiadu xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5d937d3838c.jpg

Berbecia, D_basiula, kamciaelcia, kattalinna, Patk, Wowka, Mała Matylda, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil powinien mieć czapkę kucharską

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja się bałam piankowych kół, ale niepotrzebnie :-) to znaczy tak: różnica jest duża w prowadzeniu takiego wózka, ale nie ma tragedii. Tylko pytanie zasadnicze w jakim terenie głównie będziesz używać wózka. Bo u nas typowo miejski, stosunków po jakimś trawniku, udeptanej ziemi i czy lesie. Wtedy jest trudniej ale jedzie. Gdybym mieszkała w lokalizacji podmiejskiej czy na wsi i moje spacery byłyby głównie drogami natury a nie cywilizacji to bym brała pompowane. Tu polecam valco snap 4 sport. Recenzję masz na domowa.tv ;-) jedno jest pewne: o lżejszy wózek niż valco jest bardzo trudno ;-) a te nasze trendy i tak cięższe od zwykłych. Polecam! Aa, valco snap 4 ma Asix i też nie narzeka na piankowe :-D

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Valco Snap 4
    I szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to e nie ma pompowanych kół. Prowadzi się super tylko trzeba na początku się przestawić

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z Valco byłam już w lesie i dal radę także da się!;)

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja głównie miejski :)
    To chyba jestem zdecydowana :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie Pani zadowolona :-D

Ja jutro mam kuriera po odbiór fotelika. Plus taki, że zajmuje się tym koleś, który zajmował się reklamacją na poczcie transportu więc zna sprawę pod tym kątem. W razie czego będę go nękać telefonami bo mam jego komórę ;-) ale tak nie chcę bo wiem, że to wcale nie pomaga, a może wręcz odwrotnie. Oby szybko podjął jedynie słuszną decyzję. Ja już chyba nie chcę tych 300 promocyjnych, niech mi oddadzą kasę, pojadę do gwiazdek i mi coś wybiorą. Czyli tak jak powinno być od początku ;-) tymczasem czekam.

Feeva lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2023 2024 2025 2026 2027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ