X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, to nie jest jednostkowa, wyjątkowa noc, tak to u nas wygląda od miesiąca :/ wiem, że niektóre z Was mają tak od ośmiu miesięcy, ale ja pamiętam inny standard.

Nie chodzi o jedzenie, bo idzie jedna butlą 120ml na całą noc. Chodzi o jęczenie, wstawanie, siadanie i raczkowanie przez sen, obijajac się o szczebelki i wyjąc jak latarnia morska we mgle.

Pomaga glaskanie po główce. No to tak głaskałam, że przysnęłam na kolanach przy łóżeczku :D drugi czy trzeci raz mi się zdarzyło :D

Wzięcie do dużego łóżka pomaga tymczasowo. Dzisiaj dwie godziny przespał u nas, z tym, że ja wtedy nie śpię. Ale i tak kończy się jęczeniem, buczeniem i siadaniem przez sen.

Ale wszystko mija, nawet najdłuższa żmija...

Cieszę się, że Igorek już wyluzował :)

Na te pogrzeby to może trzeba jeszcze za życia się zapisać? :D sorka za czarny humor ;)

Feeva, mogę Ci pożyczyć nosidełko ergo, przynajmniej spacer nie na rękach ;)

J.S lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teraz ma jakiś wilczy głód, w nocy zjadła: g.18.30- 150ml z kleikiem, g.20-120 ml mleka, g.24-120 ml mleka, g.5-120 ml mleka, g.8-12 0ml z kaszą.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    fajna ta karuzela, no nie? ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nie lubie poranków
    wiec na noce az tak nier narzekam-dzis pobudka o 3 na butle, potem 4:30-dostał picie, o 6 wychodzacy maz mnie przebudził, 6:30 mini butla, 7 właczyłam szumy
    i w sumie spał od 19:45-7:45 i to u siebie,ja wolałam zaczac dzien od pysznej ciepłej kawuni wiec o 6:30 sie nie kładłam
    plusy-pomidorowa dla dzieci jest, drugie pranie sie konczy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dzisiaj noc odrobinę lepsza – nocna aktywność też była, ale „tylko” 1,5h i o piątej krótka pobudka na jedzenie. Po poprzedniej nocy byłam tak zmęczona, że położyłam się wcześnie, więc jestem w miarę wyspana :)

U nas też zębów brak i nic nie sugeruje aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Czekamy spokojnie, ja podobno ząbkowałam dopiero około 11 miesiąca.

Dzisiaj szczepienie.

J.S, cieszę się, że u Was nocna aktywność Igorka to już przeszłość, bardzo wyczekuję na moment gdy u nas też zniknie. Dwa razy myślałam, że to już, ale niestety wciąż czekam. To trwa u nas od świąt.

Cola, właśnie tak, kiedyś się wyśpimy! Oby jak najszybciej :P

Majowa, u nas niestety to nie są pobudki na karmienie tylko na aktywność. W nocy je zwykle dwa razy. A Zuzia faktycznie ma w nocy niezły apetyt :)

Kotek, śliczna Marcelinka! Pierwsze zdjęcie niestety mi się nie otwiera.

Bożence gratuluję nowego obiektu uczuć ;)

LadyInna, śliczna dziewczynka. Ja nic nie widzę, ale jeśli pediatra zasugerował wizytę u neurologa to dobrze, że się umówiliście. Wszystko się wyjaśni, mocno wierzę w uspokajające wieści.

Wowka, współczuję ciężkiej nocy, solidaryzuję się jeśli chodzi o problem z mężem i jego budzikiem. U nas dzwoni za głośno, za długo, za wcześnie i czasem w wolne dni.

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie nawidze ranków, wole w nocy wstawać niż samego rańca.

O mało w nocy zawału nie dostałam jak syn do mnie w nocy przyszedł. Jak zwykle od jakiegoś czasu nie dam rady spać była 1.30 leze i nagle slysze jakies zapalanie swiatła wiec nasluchuje bo stary mial przyjsc z roboty a tu nagle syn przychodzi zakrwawiony jakby świnke zarzynali. Puściła mu sie krew z nosa ale to tak ze musia£am go calego myć przebierać i jego i łóżko.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Dzień dobry!

Dzisiaj noc odrobinę lepsza – nocna aktywność też była, ale „tylko” 1,5h i o piątej krótka pobudka na jedzenie. Po poprzedniej nocy byłam tak zmęczona, że położyłam się wcześnie, więc jestem w miarę wyspana :)

U nas też zębów brak i nic nie sugeruje aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Czekamy spokojnie, ja podobno ząbkowałam dopiero około 11 miesiąca.

Dzisiaj szczepienie.

J.S, cieszę się, że u Was nocna aktywność Igorka to już przeszłość, bardzo wyczekuję na moment gdy u nas też zniknie. Dwa razy myślałam, że to już, ale niestety wciąż czekam. To trwa u nas od świąt.

Cola, właśnie tak, kiedyś się wyśpimy! Oby jak najszybciej :P

Majowa, u nas niestety to nie są pobudki na karmienie tylko na aktywność. W nocy je zwykle dwa razy. A Zuzia faktycznie ma w nocy niezły apetyt :)

Kotek, śliczna Marcelinka! Pierwsze zdjęcie niestety mi się nie otwiera.

Bożence gratuluję nowego obiektu uczuć ;)

LadyInna, śliczna dziewczynka. Ja nic nie widzę, ale jeśli pediatra zasugerował wizytę u neurologa to dobrze, że się umówiliście. Wszystko się wyjaśni, mocno wierzę w uspokajające wieści.

Wowka, współczuję ciężkiej nocy, solidaryzuję się jeśli chodzi o problem z mężem i jego budzikiem. U nas dzwoni za głośno, za długo, za wcześnie i czasem w wolne dni.
    Na2-jest wojtek a na 3 marcelinka
    Na pierwszym sa razem zaraz wstawię jeszcze raz

Mała Matylda lubi tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek
    no i wszystko jasne :D
    to sa trzy linki ;) załadowałam dwa na raz i nie weszko wiec za trzeci sie nie brałam cudne dzieciaczki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ma valco snap4 trend a ja trend sport. Powiem tak - valco snap4 sport jest z nich najcięższy, a i tak jak dla mnie jest super lekki. Wg tego co napisane na kartonie całość waży 7.6kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:13

• Feeva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej chodzi mi o koła, bo wolałabym pompowane, które ma joie ale reszta bardziej pasuje mi w valco, tyle że ma koła piankowe i nie wiem jak sie jeździ na takich kołach :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trend sport ma pompowane koła właśnie i tylko tym różni się trend sport od trend.
    W ogóle jestem mega zadowolona z tego wózka. Podejrzewam że z tego z piankowymi też bym była. Chrzest nad morzem przeszedł bez zarzutu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    majowa
    fajna ta karuzela, no nie? ;)
    Bardzo fajna, a najfajniejsze jest to, że ma projektor :) dobrze, że mnie zachęciłaś do zakupu, hmm już drugi raz, bo teraz torba :D

Nie wiem własnie o co chodzi Zuzi z tym nocnym jedzeniem, w dzień zjadła oprócz mleka kaszkę mleczną, obiadek i banana, od dwóch nocy jak się obudzi, to za każdym razem musi mieć butle, bo nie uśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:41

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://matkadentystka.pl/2016/04/wszystko-co-chcielibyscie-wiedziec-o-valco-baby-snap-4/ tu jest fajnie opisany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:52

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil dzisiaj tak pomagal w robieniu obiadu xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5d937d3838c.jpg

Berbecia, D_basiula, kamciaelcia, kattalinna, Patk, Wowka, Mała Matylda, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil powinien mieć czapkę kucharską

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja się bałam piankowych kół, ale niepotrzebnie :-) to znaczy tak: różnica jest duża w prowadzeniu takiego wózka, ale nie ma tragedii. Tylko pytanie zasadnicze w jakim terenie głównie będziesz używać wózka. Bo u nas typowo miejski, stosunków po jakimś trawniku, udeptanej ziemi i czy lesie. Wtedy jest trudniej ale jedzie. Gdybym mieszkała w lokalizacji podmiejskiej czy na wsi i moje spacery byłyby głównie drogami natury a nie cywilizacji to bym brała pompowane. Tu polecam valco snap 4 sport. Recenzję masz na domowa.tv ;-) jedno jest pewne: o lżejszy wózek niż valco jest bardzo trudno ;-) a te nasze trendy i tak cięższe od zwykłych. Polecam! Aa, valco snap 4 ma Asix i też nie narzeka na piankowe :-D

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Valco Snap 4
    I szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to e nie ma pompowanych kół. Prowadzi się super tylko trzeba na początku się przestawić

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z Valco byłam już w lesie i dal radę także da się!;)

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja głównie miejski :)
    To chyba jestem zdecydowana :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie Pani zadowolona :-D

Ja jutro mam kuriera po odbiór fotelika. Plus taki, że zajmuje się tym koleś, który zajmował się reklamacją na poczcie transportu więc zna sprawę pod tym kątem. W razie czego będę go nękać telefonami bo mam jego komórę ;-) ale tak nie chcę bo wiem, że to wcale nie pomaga, a może wręcz odwrotnie. Oby szybko podjął jedynie słuszną decyzję. Ja już chyba nie chcę tych 300 promocyjnych, niech mi oddadzą kasę, pojadę do gwiazdek i mi coś wybiorą. Czyli tak jak powinno być od początku ;-) tymczasem czekam.

Feeva lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2023 2024 2025 2026 2027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ