X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 u nas Zosia ominela pelzanie, wysoki podpor. Odrazu przeszla w pozycje do raczkowania. Turlala sie też krotko. Takze kazde inne.
    U nas dzisiaj armagedon kup. Kupy brzydkie, smierdzace i trochę z śluzem.. Obstawiam gorne jedynki, slini sie zas bardzo, i przy gryzieniu chrupka placze. I katar wodnisty. Ale o dziwo ładnie spi w nocy. Pfff pfff nie chwale..
    Tez nie waze ile je. Kaszki rano robie z 60-90 ml mm, i do tego pol sloika owoców to takie drugie śniadanie. Zosiw nie ogarnela jeszcze otwieranja szuflad, choc jak zauwazh ze otwieram to bardzo szybko sprawdza co w środku.

Mama32 lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie śliczne dzieci :)
    U nas z jedzeniem jedna wielka niewiadoma, rano pije mleko z kaszą, ale tylko około 90ml, na spanie w ciągu dnia 150 ml, na noc 150ml z kleikiem, obiadku je mały słoiczek prawie cały, owoców zależy nieraz całą tubkę, nieraz całego banana. Głównie jej gotuję, ale słoiczki też kupuję, obiadki, żeby mieć w razie W i często owoce. Dzisiaj u nas postęp rozgniotłam banana widelcem i zjadła bez ani jednego odruchu wymiotnego :)

Zuzia pełza wszędzie, przechodzi przez próg i wchodzi w każdy zakamarek, obija głową o wszystko i płacze co rusz. Ulubiona zabawka- kapcie, dałam jej mojego japonka, żeby miała swoje osobiste klapki do zabawy XD

Mała Matylda gratuluję swojego mieszkania i postępów córki :)

Współczuję kiepskich nocek, koleżanka do tej pory kp i tez mówi, że jej córka cały czas się budzi na ciumkanie cyca i w ogóle nie chce spać w łóżeczku, może to taki etap.

Patk fajne porównanie, też muszę swoje zdjęcia odkopać.

Feeva dzięki za polecenie lumpka internetowego, zamówiłam śpiworki do spania po 15 zł, dzisiaj przyszły, naprawdę fajne i mało co widać, że używane.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, zapomniałam o naszym szczeniaczku, wyprany leży na szafie, muszę jej ściągnąć :)

kattalinna lubi tę wiadomość

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Może kogoś zainteresuje promocja na Axkid Move. Gdybym wiedziała, że będzie promocja nie kupiłabym w sobotę Axkid Minikid 1 ;(

https://osiemgwiazdek.pl/axkid-move-9-25kg-grupa-1-2-black,3,729,769

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 17:27

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze cos mnie niepokoi u malej. Od wczoraj tak dziwnie rusza glowka przod/tyl. W taki sposob jakby glowa odpowiadala "tak tak". I glupia ja, czytam juz dzisisaj co wujek google pisze. Z jednej str pisza ludzie ze to normale, bo sie rozwija i moze poprostu sie uczy czegos, albo chce cos zrobic inny ktos pisze ze moze przejaw autyzmu. A ja tylko siedze i ja oberwuje.
    Jak trzymam ja na rekach to tak nie robi, jak siedzi i sie bawi albo lezy Na brzuszku. Ale to mowie tez nie zawsze. Dzisisiaj Jak lezala Na brzuszku to az sie czolkiem o panele uderzyla. Miala moze któras z was z tym stycznosc?

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/196e19ef7aab0.jpg.html https://zapodaj.net/6625787095df6.jpg.html
    https://zapodaj.net/372ce8a12158f.jpg.html

D_basiula, Berbecia, Mała Matylda, Cola87, Sela, kamciaelcia lubią tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu nadrobilam.
    Dzieci jak zawsze cudne. Dziekujemy za zyczenia, wczoraj Ola skonczyla 8 miesiecy. Nadal troche kaszle i ma katarek. I zeby... tu jest tragedia, w nocy budzi sie z krzykiem, placze, w dzien jeczy. Syropkow typu paracetamol, apap, ibufem nie chce pic. Zaciska usta i koniec. Zostaja tylko czopki zeby jej ulzyc. Jak zacznie dzialac to robi sie zlote dziecko, bawi sie smieje, piszczy. Strasznie to przechodzi. Mamy 2 gorne jedynki ida dwojki, sa blisko i chyba trojki ale ciezko zagladnac do buzki.
    Ja gotuje zupki, ale tez daje gotowe, zeby sobie odmienila np dynie bo tego nie ugotuje.
    Przed choroba zjadala caly maly sloiczek bo w nich mroze jedzenie. Teraz jak zje pol to jest dobrze, a kaszke to robie na gesto z 60-70ml mm, bardzo smakuje jej 5zboz z hippa, ale zje manne z owocami, czy kleik z kaszka malinowa.
    U nas dzis zimno, a w nocy ma byc jeszcze zimniej.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiękam. Niech te zębiska juz wyjdą.
    Czuję się dzisiaj jak by mnie czołg przejechał mała marudzi płaczę nie śpi do tego wszystkiego syn ma ferie i też nieziemsko dokazuje.

Moja kreci głową tak jakby pokazywała nie nie. Mama32 może widziała jak wy pokazujecie krecąc tak głową i teraz jak sobie przypomni to tak sobie robi.

Mój leń nie pełza nie czołga sie nie raczkuje ale zabiera sie do wstawania.

Mama32 lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia tak tez wlasnie maz mowi, ze moze popatrzyla u nas i sie nauczyla. Ostatnio nauczyla sie robic brawo i klaszcze nawet w w nocy. Moze z tym kreceniem glowka jest tak samo.

ex2bio4pttsuyqga.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociesze was - jak wyleza bedzid chwila oddechu
    U nas wyszla ta przekleta dwojka i mam inne dziecko, ma juz 8 zebow ogolnie ale ta jedna dwojka dala nam popalic bardzo
    Przespal cala noc do 7 a tak mial pierdylion pobudek w nocy, dzisiaj nastawiam sie na wczesna pobudke bo zasnal sam o 19:30
    Ale nie przyzwyczajam sie bo zaraz kolejne beda w natarciu i znowu bedzie to samo

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 moja jak jej sie uda kogoś ugryźć to sobie bije brawo.

J.S. 8 moja ma dopiero 4 i wygląda jak wampirzyca

Pawojoszka gdzie się zagubiłaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 20:53

Mama32 lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam sobie w telefonie i mniej widzę tzn czy jeszcze jest
    Torba skip hop na limango

https://www.limango-outlet.pl/skip-hop/torba-duo-signature-ze-wzorem---s-33-x-w-35-x-g-10-cm-2-6013560

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stan uzębienia Barbary- null zero nic pustka. Żadnych śladów, opuchlizny, zaczerwienienia...nic...

• Katy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4 zeby i wyglad ala Karolak przez przerwe miedzy jedynkami xd

Zasnal dopiero przed chwila..

U nas dzisiaj zielona kupa, nie wiem od czego...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, po co mi pokazałaś te torby??? :-( Ja dałam 167 i się cieszyłam, że tak tanio a tu zonk... Idę jeść z tego smutku :-P

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk
    U nas tak samo ;) nic a nic w gebusi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Swoją też upolowalam na limango
    Ba!moj jane crosswalk tam kupilam za niecale 1300zl
    Tam kupuję buty Piotrusiowi ;)
    Lubię ich róŻowe kartony od zakupów :D

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja pracuje na Indigo :) przetestowałam Silcare, Semilaca, Victorie Vynn, Neonail, Makear, żadna firma nie podeszła mi tak jak Indigo.
    Do utwardzenia i odzywienia płytki baza Proteinowa, działa cuda, ratowała mi paznokcie po zelach. Albo bazy mineralne 3w1 czyli baza kolor top w jednym. Są super. Tu masz przykład bazy mineralnej kolor Natural :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f02f0034c7fb.jpg
    Te bazy dobiera się do karnacji, najbardziej uniwersalne to właśnie Natural lub Blush.
    No i balsamy i oliwki do paznokci ślicznie pachną! Jak coś to wypróbuj, mój ulubiony zapach Arome99, Indigolicious, Seveth Heaven :)

J.S w sumie nie wiem ile mam stopni w domu :D ale dziś było wyjątkowo chłodno, chyba zamróz z okien wychodzi.

Kurde u nas nadal nic w paszczy :(

Wysłałam reklamację wózka. Ciekawe, kiedy rozpatrza... Póki co jesteśmy uziemione. Co najwyżej na rekach mogę z nią wyjść na dwór przed blok na chwilę...

Majowa nie ma za co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 21:16

Wowka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, pamiętam, że pisałaś o limago, nie wiem czemu nie sprawdziłam nawet ..

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limango ma teraz kampanię na ubranka carter's. ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2021 2022 2023 2024 2025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ