X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci zjadają 120-160kaszki? o.O Ale z butli czy z łyżeczki?

Bo moja czasem nawet nie zje kaszki (łyżeczką) z 70ml wody o.O Zależy od dnia.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dd5e790ac49.png

Suwak przy ustach, trzeba polizać, jak zawsze XD

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d90f160e6c6a.jpg

kattalinna, J.S, Katy, kamciaelcia, Berbecia, Patk, Cola87, Mała Matylda, MajowaMamusia, D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna Mania :-D w tym misiu pomyka w domu?

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo dziś wyjątkowo chłodno jakoś mamy, chłodne miała rączki i kark a to akurat miałam pod ręką :) No i lubi w tym chodzić :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva kaszke zjada z łyżeczki.z butli nie chce mimo że mam smoczek do kaszki

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszkę na śniadanie robię na ok 150ml wody i idzie cała, łyżeczką.

Mania słodka :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jakim cudem Wasze dzieci tyle zjadają.
    Mania z entuzjazmem je pierwsze 5 łyżeczek, a potem jej uwagę przykuwa milion innych rzeczy. Zjeść zje, ale trochę to zajmuje.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat też się czasem rozprasza, ale czymś co zagaduję lub wygłupiam się i zjada :)

Feeva, muszę odświeżyć kolekcję hybryd. Jakie polecasz? Do tej pory miałam tylko semilaca i neonaila. Na czym Ty pracujesz?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja gotuję na oko? ;-)

Edit: z hybryd to toyota daje radę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 13:25

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie kaszke na 200ml wody, zje max. 10 łyżeczek i przestajw buzie otwierac albo ma odruch wymiotny:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, akurat wiem ile idzie do kaszki, bo rozrabiam mm :D

Obiad gotuję tak samo jak dla nas. Na oko mięsko, warzywa, kasza, ryż lub ziemniak. Ile się rzuci :D i na oko tyle, żeby na dwa dni było :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat robiący remanent w szufladzie boski!

Mania ślicznotka i jaka elegancka <3

Kaszkę podaję Zosi łyżeczką i zjada w ten sposób 100-120, kiedyś próbowałam na noc dawać z butelki z moim mlekiem, ale wypijała po 50 i nie chciała więcej więc po trzech razach sobie odpuściłam.

Kattalinna, jakiś czas temu byłam ciekawa ile Zosia zjada więc kilka razy ważyłam porcję przed i po :P
    Teraz też oceniam na oko, korzystam z pojemników do przechowywania Canpol, które mają po 180 ml, więc łatwo oszacować :)

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna współczuję nocy, oby te zęby szybko wyszły.

Mała_Matylda, Wowka ile radości może dać zwykła szuflada ;-)

Mama cóż za wspaniała noc ;-) u nas jest pełzanie (odpycha się tylko rączkami, a nóżki proste jak kłody i w górze heh, ale znajomej córa właśnie się cały czas turlała, aż w końcu wstała)

Mała_Matylda ale nocy współczuję

Co do ilości posiłków, to u nas marnie, kaszka to max 4 łyżeczki, obiad zależy jaki humor raz zje porządnie (raz w tyg, ale nie wiem ile tego jest dokładnie) a np dziś tylko pare łyżeczek i buzia zamknięta, ale za to ugotowałam kompot i o dziwo wypił sporo, jak nigdy, bo przeważnie są 2, 3 łyki.

A właśnie to surowa marchewka pobudza jelita?? bo niby gotowana zatwardza, jak to jest?
    Nawet ostatnio gdzieś wyczytałam,żeby przy zatwardzeniu nie dawać tartego jabłka :-/

Jeeeeny MANIULA jakaś Ty cudna :-*

kattalinna, Mała Matylda, Mama32, Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na oko... Ale małżonek to jakby ok konstruował bombę tak wszystko odmierza. Ale jak mu się chce... to nie komentuję :P

Czekam na koleżankę. Bardzo Fajna dziewczyna ale ma jedną wadę- przychodzi z rana wychodzi wieczorem. I dziś musiałam sklamac żeby nie siedzieć z nią cały dzień. Bo wiem że i tak wyjdzie ok. 21. Któregoś razu. Przyszła o 10, stary młody był jeszcze w domu. Poszedł na 13 do pracy, wraca o 21.30 A tu Gośka jeszcze siedzi. Także nie skrobcie za dużo bo nie będę miała jak czytać.

Ej a z tym jabłkiem to nie jest tak że surowe rozluźnia a pieczone gotowane soki itp zatwardza? Teraz to zgłupiałam. Baśka zawsze za przeproszeniem sruta po jabłka jak szalona. XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 14:40

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, surowa marchewka podobno pobudza. Ja na sobie sprawdziłam kilka razy, a przed i w trakcie ciąży byłam mistrzynią w kategorii zaparcia :-| ale nie traktuję jej jako remedium na wszystko bo może to tylko zbieg okoliczności i metod. Ale nie zaszkodzi na pewno, nie zagęści.

Panna Anna spała 3 godziny. W łóżeczku. Czemu w nocy to nie działa?

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, wiesz jak to jest - jak się nudzisz i masz czas to na forum tylko wiatr, ale niech tylko coś lub ktoś stoi na przeszkodzie to potem 8 stron w godzinę :-P

Śniła mi się dziś Kwiatkowa, o! W ogóle to chyba byłyśmy w Oslo. Chyba, że jednak w Danii. I było nas więcej. I na było zimno a ja nie miałam butów. I w ogóle nie wiem o co chodziło w tym śnie :-D

Bożenka ma nowego chłopaka. Zakochana po uszy w szczeniaczku. Wczoraj wieczorem dostała go po przerwie. A w ogóle najfajniej jest bawić się wszystkimi zabawkami jednocześnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:53

kamciaelcia, Katy, Sela, Cola87, MajowaMamusia, Berbecia, D_basiula, Mała Matylda, Hoope, Wowka, Feeva, Patk lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko moje dziecko tyle je? :O ja się śmieję że wychowałam trzeciego sępa (dwa pozostałe to psy). Nie mogę zjeść w spokoju bo siedzą wszystkie i patrzą na mnie. Adaś ma mega apetyt. Zawsze wszystko wsuwa. Mega rzadko coś zostawi. Obiadek robię na oko, jak słoik to cały duży zje. Kaszkę robię na 150 ml wody.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdupel tak mało je że nie mierze ile ;) dotyczy to wszystkiego
    Tzn do probowania chętny ale żeby z tego byl posiłek to mogę pomarzyc
    Ale już raz to przechodzilam-mega wkrzajace ale dam rade hihi
    Ktoś linię w tym domu musi trzymać

Piotrek za to jadl wszystko i każda porcję ;) kochał sloiczki. Późno zaczął jeść moje gotowane

Patryk spał 1,5 h na spacerku

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Co wy tak skrobicie, nadrabiam was i nadrabiam.

Katy, mam nadzieje ze ta rehabilitacja pobudzi cos, ze Kamilek bedzie chetniej sie poruszal, a grudki pewnie polubi, niektore dzieci po prostu pozniej to zalapuja. Na pewno wszystko jest ok.

Mala Matylda, wspolczuje kiepskiej nocy, ale nie wiem czy pamietasz - u nas tez sie zdarzaly takie pobudki jakis czas temu, na szczescie przeszlo. Zycze wam, aby dzis noc byla spokojna i bez takiej akfywnosci Zosi.

Wowka, Skrzat boski, niezle tam patrzy co i jak :D Zrobil porzadek?

Cola, no moje dziecko ma taki sam apetyt. Zjada caly sloik, kaszke robie na oko ale wsunie cala co zrobie, cala nulke z maslem, ogolnie ma duzy apetyt XD

Feeva, to ile macie stopni? U mnie musi byc cieplo bo ja mega zmarzluch jestem :D

Katy, Cola87, Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pół słoika to cud, a co dopiero cały i to duży!

Kurde to sama nie wiem jak to jest z tymi jabłkami. Żeby się nie okazało, że ten dzisiejszy kompot jeszcze bardziej go zatwardzi eh...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne dziewczyny mamy na forum :) fajnie że Bożenka polubiła się że szczeniaczkiem, Adaś ostatnio też wykazał zainteresowanie nim ;) Mania ślicznie w tej kamizelce wygląda :) Mała Matylda trzymam kciuki za dłuższy sen. W końcu każda z nas się kiedyś może jeszcze wyśpi ;)

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 2020 2021 2022 2023 2024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ