X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywołuję:

- Fatalitę,

- Pawojaszkę,

- Hoope,

Proszę chociaż podpisać listę obecności!

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piankowe kola tez daja rade tylko Kamil czasem ma wstrząsy troche wieksze :/

Racja Kamcia, chociaż na szczescie u niego gubienia wlosow nie zauwazam, gorzej z moimi xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 14:41

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, co to za kropka - cenzura? :-P (Posta można usunąć ;-) )

Przypomniało mi się... Wowka, zjedz ciasto! Będziesz dalej niewyspana, ale za to docukrzona i doendorfinowana! :-)

Ps. Co to za dieta? Nie lubię jej.

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas same dziury i korzenie. Więc bardziej terenowo.
    Jakikolwiek Valco wybierzesz -potwierdzam będziesz zadowolona. Uwielbiamy tą spacerówę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 14:56

Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, zamiast edytowac zacytowałam sama siebie:p Jak sie usuwa? ;)

O juz ogarnelam :p Tyle czasu tu siedze, a o tym nie wiedzialam xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 15:53

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak weźmiesz "edytuj" to się pojawi opcja "usuń" :-)

Feeva, właśnie sklep 4kids.com na fejsie mi wyskoczył, że nowy kolor tego snap 4 dostępny jest :-) pamiętaj, że tam 5% można zejść z ceny :-D

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż wstaje tak że nie słyszę ani jego budzika ani jak wychodzi. Synek też się nie budzi. Ja nie wiem jak on to robi, ale mi to pasuje ;p jeszcze się dopytywał kiedyś czy nas nie budzi. To chyba ja jestem tą głośniejsza w tym związku ;)

kattalinna, Wowka, Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale współczuję tym co tak nie mają...gdyby mąż budził mi dziecko to też bym mu kazała je usypiać jak tak robi.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Kamcia. Kamilkowi brakuje takiej czapki kucharskiej :D słodziak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 16:22

Katy lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakimś sklepie mignęła mi ostatnio czapka kucharska dla dzieci ;-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcio super pomocnik :)

Są czapki kucharskie dla dzieci, regulowane tak, że nawet dla naszych będą dobre ;)

Kattalinna, dieta z niskim ig. Nie lubię nie jeść słodyczy, ale lubię te kilogramy co ich nie ma :D

Trzymam kciuki za reklamację, właśnie miałam pytać czy już coś wiadomo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 17:18

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilek w roli kuchennego pomocnika cudowny :D
    Często daję Zosi coś „kuchennego” do zabawy – wczoraj chochla wywołała euforię XD

Dołączam do Wowki w zaciskaniu kciuków za pozytywne rozpatrzenie reklamacji. Mam dobre przeczucia :)

Zosia już po szczepieniu, zaczęła płakać na sam widok pielęgniarki (poprzednie szczepienie było dwa tygodnie temu), była bardzo rozżalona, po wyjściu z gabinetu potrzebowała chwili i cyca aby się uspokoić. W domu szybko odzyskała dobry nastrój, ale miała problem z zaśnięciem na drzemkę. Waga 7820. Chyba fit ;)

Kotek, w takim razie to mój błąd - zaznaczałam oba linki z pierwszej linijki jako jeden :P
    Piękne dzieci! Wojtuś ma niesamowite włoski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 18:01

Katy, kattalinna, Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia zdecydowanie fit - Bożenka ostatnio była 8900 a już spadła do 90 centyla ;-)

Fotelik zapakowany - gdyby tak go wysłali to by mogli szklankę wody dołączyć i przyszłaby cała. A nie mamy oryginalnego opakowania, małżonek użył chyba z 8 mniejszych pudełek, całą masę taśmy oraz folii streczowej. Też jestem dobrej myśli :-)

Wowka, dietę ig to akurat jednak lubię :-D i nie wiem co masz za ciasto, ale z tą dietą można dużo słodkości jeść ;-) i nie chodzi mi o to, że np. nutella rzekomo jest ok ale jest pole do popisu. Zwłaszcza dla takiego szefa kuchni jak Ty :-D na mnie niestety ta dieta nie działa :-( chociaż podejrzewam, że gdybym się za nią wzięła to ze 3 kilo by poszło. Ile już zgubiłaś? Na bank bym Cię poznała :-P

Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no padnę dzisiaj :/ już godzinę usypiam moje dziecko. Wydaje się że zasnął, a ten znów siada, wstaje, chichra się przy tym. No masakra. Już drugi wieczor pod rząd taki z tym że dzisiaj jeszcze dłużej...powiedzcie że to tak nie zostanie :/

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, co jeszcze??? 5.20 rano bylo mleczko, 6.00 zakaszlala i zaczela wymiotowac, cala na dodatek ciepla. Mierze temp. Na jednym 38,1 na drugim 37,8 no wiem ze to jeszcze nie wysoka bardzo no ale... byla strasznie slaba, spiaca i plakala wystraszona bo pierwszy raz w zyciu wymiotowala. Zasnela na rekach to pies sasiada ja obudzil. Wstalysmy juz o 7. Caly dzien na rekach i tylko u mamy. Pozniej juz nie wymiotowala. Ladnie jadla male porcje co 1,5-2h. Spala chyba 5x po 30 min. Temp caly dzien w okolicy 38 i straszna maruda, juz sama nie wiem czy to zeby czy co?? Zobaczymy co bedzie w nocy i najwyzej jutro do lekarza sie wybierzemy, ale tam znow zarazki...

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że widziałam wszystkie dzieci, jak zawsze jestem zachwycona i nienasycona, DAJCIE MI WIĘCEJ DZIECI!

Wczoraj i dzisiaj Dzień Dziadobaby, więc zajętam wizytami i jedzeniem ciast (Wowka raz się żyje, na starość człowiek żałuje czego nie zrobił a nie co zrobił, pamiętaj o tym XD).

Powiem Wam tylko jaką scenę mieliśmy wczoraj w nocy.

Wiecie, ciemno, cicho, dzieci śpią, nam spać się nie chce, postanowiliśmy z moim to uczcić w wiadomy sposób. Fajnie się zrobiło, jest klimacik i już już mieliśmy zacząć i wtedy dotknęłam nogą ta cholerną zebrę pchacz z fiszerszajsa. Nagle rozległo się na cały pokój: RRRUUUUSZAAMYY!! XD XD XD XD XD

Kurtyna.

Wowka, Patk, Mama32, kattalinna, J.S, Sela, Asix, Mała Matylda, Cola87, olciabos, pawojoszka, Katy, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, padłam :D

Dalej jest "I W TYŁ, I W PRZÓD" :D

Mama32, kattalinna, Sela, Hoope, Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XD XD XD XD XD sikam serio...
    Oby nam się nie zdarzyło bo my teraz w dużym pokoju śpimy (wydaje nam sie ze Baska jeszcze lepiej spi sama w pokoju) a ta zebra tu stoi XD XD XD

Popłakałam się i w ogóle. Mam nadzieję że ruszyliście XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 19:53

D_basiula, Wowka, kattalinna, Sela, Hoope, Mała Matylda, Cola87, Katy, Feeva, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, mam karpatkę z cukierni. Odpada. Dobrze, że można moje ukochane owoce pod kruszonką ;)

Schudłam 7,5kg od wagi wyjściowej, ale łącznie 9kg, bo 1,5kg doszło przez święta :D

D_basiula, nie wiem o co chodzi, ale mam nadzieję, że noc będzie już spokojna.

Mała Matylda, czyżby Zosia osiągnęła już ten wiek, że dba o linię? :P

Cola, na pewno nie będzie już tak ZAWSZE. Co najwyżej przez najbliższe 3 lata :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 21:05

kattalinna, Mała Matylda, Cola87 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Hoope leżę ze śmiechu:-)

Przebiła się lewą górna jedynka :-) Yeah
    Liczę na to że za dwa dni przebije się i prawa górna jedynka. Dolne jedynki wychodziły parami może i górne wezmą przykład z dolnych :-)

kattalinna, Sela, Hoope, Mała Matylda, Cola87, Wowka, Katy lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ