X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W coccodrillo fajnie się zwraca, darmowy kurier. 30 dni.

Kamcia 12,5-13 cm.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    W coccodrillo fajnie się zwraca, darmowy kurier. 30 dni.

Kamcia 12,5-13 cm.

mówiłam, xe Bartus ma juz 2 latka :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Nie nadążam za Wami, gonię od rana i dogonić nie mogę ;)

Noc tym razem całkiem niezła. Wprawdzie chyba 4 pobudki, ale krótkie. Rano Zosia obudziła się o szóstej, po karmieniu podziwiałyśmy gwiazdki z projektora – ja z łóżka, ona z łóżeczka, bo w łóżku za bardzo dokazywała. Najpierw zasnęłam ja, a potem Zosia, ostateczna pobudka o ósmej :)

Ktoś mi podmienił moją marudę z ostatnich dni na aniołka, który aż do drzemki był w doskonałym nastroju. Potem tylko ziewnięcie i do łóżeczka, raz musiałam zajrzeć podać smoczek. Jeśli wróci poprzednia wersja wpadnę w depresję :P. Jak łatwo człowiek przyzwyczaja się do dobrego :D

Któraś z Was wczoraj polecała kaszkę 5 zbóż z Hippa (Basiula?). W każdym razie Zosia dziękuje ;). Akurat kończy nam się Holle, więc przy okazji wizyty w Rossmannie kupiłam i dzisiaj dałam na próbę. Zjadła tyle ile zrobiłam, około 150g, jutro zrobię więcej.

Zdrowia dla Oleńki! Co u Was? Jak tam noc?

Hoope, przeczytałam o Twojej przygodzie z zebrą XD (też ją mamy) wieczorem, po kłótni z mężem. Miał być foch, ale jak tu powagę zachować gdy czyta się coś takiego XD :D, cała złość mi przeszła, choć początku okresu odzyskanie spokoju to wyczyn ;)

Patk, jaka piękna Kluska!
    Wspaniale, że spanie w drugim pokoju tak korzystnie wpłynęło na Wasze nocki, to już kilka razy, nieśmiało można zacząć się cieszyć ;)

Cola, Tobie z kolei nocy współczuję.
    Adaś konsumujący spaghetti cudowny! Według mnie świetnie sobie poradził, stosownie do wieku :D

Patryczek pięknie je, widać że mu smakuje :)

Mama32, gratuluję ząbka i perspektyw na szybkie wyjście drugiego :)

Brawo Stasiu!

Nie wiem jaki rozmiar stopy ma Zosia, skarpetki wprawdzie klasycznie zakładam na stopę ale kupuję na oko ;)

kamciaelcia, Cola87, Wowka, Mama32 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile cm stopy ma Mania :P

Mała Matylda jakaż to kaszka?

Koło przyszło :P

Prezenty dla Dziadków też.

Idę dziś załatwiać do księdza papiery o ślub i zgodę na chrzest w innej parafii. Biorę teściową, bo ona w razie co umie się kłócić XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 13:51

Sela, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, to ta kaszka:
    https://www.rossmann.pl/Produkt/Kaszki-i-kleiki/HiPP-BIO-bezmleczna-kaszka-5-zboz-po-5-miesiacu-200-g,296900,8485
    Zosia zdecydowanie poleca ;)

Powodzenia podczas spotkania z księdzem! Pomysł na poszczucie duchownego teściową bardzo mnie rozbawił XD

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia je taką samą, czy z owockami? :)

XD XD XD XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, mówiłam że ja to mam szczęście- Ty zamawiałaś 31 razy i wszystko ok, ja 1 i już problemy.

Feeva jak zalatwiałam zgodę na chrzest w innej parafii to też wzięłam mamę, szedł z nami mój brat, który jest na bakier z kościołem (chrzestny) i stwierdziłam, że takie combo może nie przejść, więc mama dla złagodzenia sytyacji się przydała XD
    Powodzenia
    A taka zgoda nie jest przypadkiem ważna 3 miesiące czy jakoś tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 14:38

• Feeva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa w sumie nie wiem :P Teraz muszę w pierwszej kolejności ogarnąć papiery, żeby moja parafia wysłała do innej parafii, że inna parafia ma nas przygotowywać do ślubu i akty chrztu wziąć.
    Co do zaświadczenia to zapytam najpierw, w razie co przyjdę po nie później :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, do porannej kaszki na wodzie zawsze ścieram pół jabłka lub gruszki albo kawałek banana. Jutro zrobię większą porcję, więc owoc będzie cały :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jemy hippa-tę i drugą
    Ale miernie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc dobra. Jedzenie bylo o 1.30 i o 5.30 standard. Wstalysmy o 7 w lepszym nastroju. Goraczki nie ma, bawi sie je, pije tylko ze mna u babci czy dziadzia jest zle...
    Teraz ma juz 3 drzemke, troszke wczesniej niz zwykle.
    Ta kaszke tez wzielam na probe i bardzo jej posmakowala. Je lyzeczka na mm, jadla na wodzie z owocami a wczoraj do mm dodalam 1 lyzeczke i ladnie wypila z butelki. Teraz je juz 2 opakowanie. Zastanawialam sie jeszcze nad ta druga ryzowo-jaglana, ale mam ta z bobowity i tej nie chce jesc.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada często choruje na infekcje różnego typu niestety. A to ze względu na problemy z płuckami. Serduszko ma regularne oględziny bo coś z zastawką jest nie tak. Ogólnie nie jest tak źle jak zakładano na początku. Jest strasznym leniuszkiem dlatego taka papuśna XD

U nas kasza hippa nie wchodzi w ogóle. Woli bezmleczną brązowa bobivitę. A przed snem wciąga tą nieszczesną nestle na noc z lipą. I tylko tą zjada. Teraz robię jej na 150ml mm i wciąga wszystko jeszcze do tego jakieś truskawki pokrojone... Ale żadna inna nie wchodzi w grę. Nie ruszy za nic w świecie.

Słuchajcie chciałabym spróbować dawać jej mm. Ale nie chce z żadnych butli. Próbowałam już kilka. I nic. Tak było dobrze że jadła fajnie z medeli jak trzeba było A teraz nie chce z żadnej... z bidonu też nie... zepsuła się coś...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko kaszki bobovita, właśnie teraz mamy ryżowo-jaglaną, łyżeczką jeszcze nie próbowałam dawać, ale z butli każdą zje.
    Muszę kupić następnym razem tą z hippa

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, a to parafia przygotowuje do ślubu? My mieliśmy zrobić sobie gdzie chcemy nauki przedmałżeńskie i dokumenty przynieść. Polecam kurs weekendowy, nam super się udało i zrobiliśmy w 1 dzień.

• Sela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to powodzenia u księdza z teściową :-D

Kamcia jak Leo wstanie i nie zapomnę to aż zmierze stopke ;-)

U nas po każdej kaszce były wymioty(bobovita, nestle), ostatnio kupiłam bezmleczną gryczaną z humany i o dziwo wymiotów nie było, więc po 3 tyg kupiłam także z humany 5 zbóż ale już mleczą i wymiotów nadal nie ma. Nie wiem co z tamtymi było nie tak, ale całe szczęście po tych nic nie jest.

Mała_Matylda to aż ja spróbuje dodać do tej kaszki bezmlecznej owoc, może w końcu zje więcej niż 3 łyżeczki.
    W ogóle u nas od 2 tyg marnie z jedzeniem czegokolwiek, max po 2-3 łyżeczki wszystkiego i tyle.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, biedne maleństwo, oby wszystko już było tylko dobrze z jej zdrówkiem.

Wspominałam, że mam szczęście do zakupów. Końcem grudnia zamówiłam smoczki do butelki, przyszły. Zakładam z lovi, cieknie spod smoczka, napisałam maila do sprzedawcy, kazał sprawdzić czy nie ma wad- odpisałam, że nic nie widać, ale cieknie. Minął tydzień, drugi, mówię sobie kij z nimi, kupię nowy, ale nie omieszkam wystawić negatywa, za 3 godziny do mnie dzwonią z przeprosinami, że tak długo, ale chcą się upewnić, czy mają dobry mój adres, bo producent mi wyśle nowy smoczek XD XD XD tak jasne i akurat dzisiaj przez przypadek pani do mnie dzwoni. Ehh jak człowiek jest miły to go okroją i oleją, a jak pokaże swoje zdanie, to zaraz sobie przypomną.

Sela lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam Adasiowi stopę :) 11 cm. My też mamy hippa 5 zbóż. Zawsze jemy z jakimś owockiem i bardzo lubi.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, spróbuj. Jeśli Leo lubi owoce to może pomóc :)
    Według mnie taka kaszka na wodzie jest nijaka i nieapetyczna, a nawet niewielka ilość owoców bardzo poprawia smak.

Zosia akurat kaszkę i owoce je bardzo chętnie i w tym przypadku wielkość porcji nam wzrasta. Obiadki na początku porcji też je z apetytem, ale dość szybko traci zainteresowanie. Pytałam wczoraj o to lekarkę – zaproponowała aby podawać jej obiadek dwa razy dziennie. Spróbuję, ale bez napinania się, zależy jak nam się będzie dzień układał, bo to będzie czwarty posiłek.

Sela lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Bożenka mogłaby samą kaszę wcinać ;-) ale z owocami też pycha. Owoce są mega :-D

Tatuś kupił jogurt kozi. Dawała któraś?

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa nie wiem no tak mówił ten ksiądz z innej parafii XD ale nie wiem o co chodziło.
    Byłam ale nic nie załatwiłam XD bo kolęda jeszcze trwa i kancelaria inaczej działa, od 1lutego ruszają normalnie. Ale gadałam z proboszczem, mam przyjść do wikariusza i bez problemu wyda dokumenty. Chodzi o pismo jakieś tam ze tam mamy ślub, że tam będą zapowiedzi itd.
    A co do nauk to ja mam źródło że kupię za 300zl i nie będę musiała chodzić XD już od razu z poradnia :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 2028 2029 2030 2031 2032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ