X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina jogurtu nie dawalam ale ser kozi. Tyle że dodawałam go do warzywnych muffinków. Nic jej nie było. W ogóle alergia na bmk już dawno mineła. Bo chyba zapomniałam o tym wspomnieć. Ale Wydaje mi się że mango ją uczula. Któryś raz jakieś krostki są akurat po tym jak zje mango. Albo coś z mango. Szkoda bo ja uwielbiam A tak miałam pretekst że dla dziecka XD

kattalinna lubi tę wiadomość

• amygdala Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko piszemy ale często czytamy :)
    Witamy się w 8 miesiącu i pytamy czy jest tu jeszcze jakiś 8 miesięczniak, który jeszcze sam nie siedzi? Bo nasza Córa coś leniwa w tym zakresie...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc027800c7b6.jpg

kattalinna, kamciaelcia, Berbecia, MajowaMamusia, Sela, Wowka, Katy, Hoope, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rzuć no przepis na warzywne muffiny :-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzyło Wam się jechać na zakupy z cyckiem na wierzchu? Bo mi tak. Kilka razy.

Gdzie Fatalita?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, najlepszego, piękna jubilatka :-D

Hoope, nie zdarzyło się :-) ale za każdym razem jak mam otworzyć drzwi to sprawdzam stan cycków ;-)

amygdala lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ma kopytko 10cm.

Feeva 300 zł? My zapłaciliśmy 25 zł za osobę, spotkanie trwało chyba 3h, o żadnej poradni nie było mowy.

Kaszka ryżowo-jaglana z jabłkiem weszła jak złoto.
    U nas jak u Małej Matyldy kaszki idą, gorzej z obiadem, jak jej podpasuje zje cały,jak nie to po kilku łyżeczkach zaciska usta.

kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Rzadko piszemy ale często czytamy :)
    Witamy się w 8 miesiącu i pytamy czy jest tu jeszcze jakiś 8 miesięczniak, który jeszcze sam nie siedzi? Bo nasza Córa coś leniwa w tym zakresie...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc027800c7b6.jpg

My jutro mamy 8m, a zaczelismy siedziec dopiero w sobote.

amygdala, kamciaelcia, D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala
    my tez nie siedzimy
    i jak najbardziej jest to w normie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr od 14:30 niby senna, poszła spać dopiero dwie godziny później. Spała 40 minut i od tego czasu wyje i mendzi sama nie wie czemu... Dziś mam w planach noc w łóżeczku. Może być ciekawie...

age.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, jestem trochę spokojniejsza ale pediatra poleciła nam na wszelki wypadek iść do neurologa. Jeszcze parę dni poczekam, jak nic się nie ruszy to dla spokoju pójdę.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, ale tylko dlatego, że jeszcze nie siada? :O Zmień pediatrę...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie z pediatra...

i to nie musza byc dni, ale na spokojnie tygodnie jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 18:30

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina no tylko dlatego bo poza tym to jest bardzo ruchliwa, czołga się do przodu, przyjmuje pozycję czworacza i turla się na wszystkie strony. Dlatego jeszcze się wstrzymam z tym neurologiem...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci super, widać, że chlebek i makaron to uniwersalne ulubione potrawy :)

Martusia urocza :)

Kamcia, skłoniłaś mnie do pomiarów mojego dziecięcia ;)

Waga: ok 8.200kg
    Wzrost: 71cm
    Stopa: 10cm.

Kaszki. U nas teraz najlepsza jest zwykła manna z owocem. No więc matka gotuje.

Kattalinna, i jak wszedł kozi jogurt? Mam dojście do koziego mleka, może się skuszę ;)

kamciaelcia, amygdala lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala u nas za pare dni 8 mies i też nie siada, mało tego nie przyjmuje pozycji czworacznej, ćwiczy ale to jeszcze nie to.

Hoope heh ja zawsze zapominam schować cycków po karmieniu jak podchodzę z małym do okna (nie mam firan, zasłon, rolety zwinięte). Ogólnie po każdym karmieniu nie zasłaniam od razu cycków, bo później mnie bolą i chwilę tak sobie chodzę po domu, tylko cholera wiecznie stoje przy jakimś oknie, a tu sąsiadów nie brakuje...

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie chyba nie ominie nas wizyta u pediatry eh a tam tyle zarazków. Kurcze Leo ma coraz więcej takich suchych plamek z krosteczkami (na szyjce z jednej i drugiej strony, obydwa łokcie, na piszczelach w tych samych prawie miejscach i teraz na żeberkach z jednej strony i pomwłu z drugiej się robi)... :-(

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja to trochę na oko robię. Bo to w.sumie dla naszej trójki. Każdy chętnie sobie to chapnie.
    1.5 szklanki szpinaku
    2 jajka (czasem 3 jak małe)
    2/3 cukinii takiej średniej
    60g sera koziego (tego zawsze daje tyle samo no ja nie jestem jego fanką)
    Szczypiorek
    Ząbek czosnku i sól i pieprz. Szpinak blanszujesz i potem siakasz dość grubo. Cukinię i ser ścierasz na dużych oczkach. Roztrzepujesz jajka dajesz to wszystko do tych jajek sól pieprz i do piekarnika. 180 stopni 15 min. A no i na wierzch jak lubisz pomidora to możesz dać pomidora. Nie pamiętam czy to z alantkowego blw czy tego przepiśnika mamy lekarz. Ale dobre. Tzn ja lubię i nam wszystkim smakują. Ja dla siebie nie daje pomidora bo dla mnie pomidor tylko surowy.
    Bardzo fajne. I chyba jutro zrobię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 19:54

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się urobiłam, 3 razy odkładałam do łóżeczka, za 2 minuty na czworaka buja się w poprzek łóżeczka. Zasnęła,oby na długo,albo na całą noc.

Lekarze naprawdę powariowali,wszystkie dzieci do neurologa,na rehabilitację, a to źle robi to czy tamto. Koleżanka mi mówiła, że lekarka kazała im iść na rehabilitację bo dziecko zaczęło raczkować 2 nogami jednocześnie. Zuzia też tak zaczęła, ale później załapała i normalnie chodzi. W przyszłym tyg mamy iść na szczepienie, ciekawe co nasza powie, bo też jest przewrażliwiona i szuka czasami problemów. Mówiła żebyśmy przyszli na początku stycznia to ona ją sobie poobserwuje, mówię tak, tak- nie poszłam. Nie będę latać z byle G.

• Katy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, ślicznotka ;)

Ladnie Wam te dzieciaczki wcinaja :p Moj to niejedek chyba :/

Kamil je kaszke Helpa nie pamiętam z czym jest dokladnie, ale bezmleczna na pewno :p

Stopa 11-11.5 nie wiem dokladnie bo ciezko zmierzyć xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przemian daje kaszke z Hippa ryzowa, innego dnia jaglana, a następnego dnia 5 zbóż.
    Niby dzieci zabkujace mają mniejszy apetyt, a córka dzisiaj zjadła 160ml kaszki, później cyc i drzemka. O dziwo spała aż 50min w łóżeczku. Przed obiadem cyc, 160ml obiadku (warzywa z ryżem, sama gotowałam). Znowu cyc, pozniej spacer. Spala 1,5h. Cyc. Kaszka z Hippa na dobranoc 140ml. I na noc 200ml mleka plus cyc.
    Spi juz godzinę, obstawiam że za niedługo obudzi się na karmienie już. Także korzystam i idę spac bo łeb mi pęka dzisiaj. Jutro zdam relacje z nocy.

Wszystkim spokojnej nocy życzę :*

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 2029 2030 2031 2032 2033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ