X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAJLEPSZEGO DLA PATRYCZKA

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaprosiłam na ferie córke kuzyna ;) chyba chętna hihi (Zuzia, co była na wakacjach, lat zaraz 16 o.O )
    troszke odetchnę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale Wy drukujecie, zza krzaka staram się co jakiś czas czytnąć ale takie ilości nie da się :D Gratuluje Patryczkowi, My też 8 miesięcy dziś. Z racji imprezy, Olafek budził się co 30 min w nocy z dłuższą przerwą 1,5 h :) a ja zapalenie pęcherza...

kattalinna, Cola87, MajowaMamusia, Wowka, Hoope lubią tę wiadomość

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    u nas noc tragedia, pobudki co 30 min, jak zwykle nie dało się uspokoić niczym tylko cycem, nawet nie zassał, tylko chwycił i zasypiał (ja pier****, wykończe się)

Kattalinna u Was, noc w miare :-) fajnie się czyta "możliwe, że jadła w międzyczasie ale nie pamiętam " heh bo też tak mam. U nas też nie da się rozmawiać przez tel, bo zaraz krzyk, a jak tylko jest u mnie na rękach i akurat rozmawiam przez tel, to jest taka radość jak widzi z bliska tel, że szok (taka sama rekacja na pilot)

Kamcia no noc cudna, oddaj trochę, i gratulacje ząbka :-)

Cola, Katy aż zazdroszczę nocy

aaaa Kamcia, stopa 10,5

Mała_Matylda aż nie mogę uwierzyć, że Zosia tyle zjada kaszki, u nas max 3 łyżeczki i codziennie kosz, właśnie zapomniałam, że miałam do dzisiejszej dodać gruszke eh a i my też nie mamy zadnego zęba.
    Powiem tak, karmiące poprostu lubią się chwalić swoim biustem, czy to przez okna, czy na zakupach jak Hoope :-P pełen luz :-P

Majowa oby ten ząbek szybko wyszedł, bo marudy przy zębach to jak same wiemy coś strasznego (ja chyba jeszcze nie wiem eh)

Kwiatkowa, super prezent dla dziadków!!! a i najlepszego dla Patryczka

Kamcia, podeślij mi tą Zuzie jak skończy u Was opieke, z chęcią przygarne

Olafku sto lat!!! daj się mamie wyspać chociaż troszkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:22

Anusias, Mała Matylda, kamciaelcia lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gotuje zwykłą jaglankę i ryż. Z gotowych potraw to tylko przecieru owocowe bo swój mam tylko z jabłek.

Dziewczyny odnośnie zabawek to za czym szaleją Wasze dzieciaczki, czym lubią się najlepiej bawić? Oczywiście pomijam rzeczy codziennego użytku bo to wiadomo, że najfajniejsze :) U nas np. butelka z wodą żywiec wprowadza moje dziecko w euforię.

A z zabawek to najfajniejszy garnuszek na klocuszek fp - bardzo lubi się tym bawić A resztą mam wrażenie że jusz się nudzi, i tak się zastanawiam co kupić...? Macie jakieś sprawdzone pomysły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:31

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie ja też w lutym planuję coś kupić, bo te zabawki co mamy to się też chyba znudziły. Jedynie co to telefon sowa ze skip hopa jest super i taka myszka (wańka wstańka ze smiki)

A mam do Was pytanie, po jakim czasie po cycu czy butli dajecie posiłek stały i czy po nim dajecie cyca/butle do popicia, jak mało zjadł?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala
    euforia z butelki mineła
    teraz musi z niej pić :D

sela
    nocy nie oddam
    ale i wam zycze tych dobrych i bardzo dobrych (u nas się coś zmienia od jakiegoś tyg)
    i u nas w sumie nie ma czegos takiego jak "po jakim czasie" bo jak nic nie zje to jest szybko butla, jak zje porcje a jeszcze po drodze cos się trafi (np dzis kaszka o 8:15 a 2h póxniej zjadł z pół kromki chleba) to butle dostosowuję-i dzis spróbowałam dać do drzemki a więc punktualne 3h od kaszki, jednak nie zjadł dużo(efekt chleba)
    jedynie czego na stałe sie trzymam to butla do spania czyli około 19:30 i to mąż zawsze karmi

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczku, Olafku, najlepszego!

Kwiatkowa, lubię za spontan :-)

Kamcia, graty zębaty :-D zapomniałam o sukience! Za każdy oddzielny jedną czy jak idą parami to za parę? Szkoda, że nie mam gdzie chodzić w tych sukienkach... Ale kupić można :-D

Wowka, jogurtu jeszcze nie dawałam. Dziś był plan ale szybko został zmodyfikowany bo też byłyśmy w sklepie ;-)

Coś jeszcze pewnie miałam pisać ale korzystam, że młoda padła i idę robić farsz do pierogów. Jak się uda to jeszcze może coś ulepię :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    chyba jedna sukienka ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zabawki! Polecam schować te znudzone i oddać niedługo. U nas oball cały czas, żyrafka i książeczki szmaciane. Z nowszych bączek, wieża z miseczek fishera oraz szczeniaczek. Chociaż w sumie cały czas się bawi wszystkim, lubi te wszystkie sensoryczne. My zabawek ogólnie mamy mało to może też dlatego nie traci zainteresowania tak szybko tylko odkrywa nowe możliwości. A kupić planuję gramofon z fiszera bo jak na córkę ex DJa przystało, sprzęt musi być ;-) i ten pociąg co go Hoope zareklamowała :-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Na początek dobrego wszystkim jubilatom :)

Kamcia, gratuluję zęba :)

U nas noc tragedia. Pierdyliard pobudek z czego 2x z mega wrzaskiem i płaczem, wiercenie, kręcenie, popłakiwanie. Od 3 spała ze mną to co 20minut się budziła, popłakiwała, wierciła się. Masakra.
    Ta prawa dolna w mocnym natarciu, myślę, że już niedługo. Trze sobie tamto miejsce, denerwuje się, jak dziś jej nacisnęłam palcem to się rozpłakała. No i mocno spuchnięte od tyłu.
    Eh zwariuję...
    Tym bardziej, że drzemki trwają chwilę, a potem mendzi.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co robi ten telefon sowa skip hop?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala: Przyciski wydają dźwięk jak w telefonie przy wyborze nr, a te na samym dole to jeden ma melodyjke, drugi naślasuje dzwięk sowy, a trzeci dzwoni jak tel. Po naciśnięciu każdego przycisku na bokach (to chyba skrzydła) świecą.

amygdala lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje ciezkich nocy z pobudkami:( mam nadzieje, ze sie poprawi juz niedlugo;)

Ja z cyckami na wierzchu calkiem nie wyszlam, ale tak, ze byly pod bluzka bez stanika to mi sie zdarzyło xd

Zrobilam dzisiaj Kamilkowi kisiel jagodowo-bananowy, jeju jakie to pyszne xd Zjadl nawet ladnie chociaz oczywiscie nie cala porcje :p

Wszystkiego najlepszego dla Olafka i Patryczka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 14:24

Anusias lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pokazujemy jak tata karmi XD

Zupy dzieciom zabrakło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 08:33

amygdala, Sela, Katy, D_basiula, kattalinna, Wowka, Hoope, Patk, Berbecia, pawojoszka, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratuluję ząbka!
    Współczuję ciężkiej nocy tym którzy ją mieli, nie fajne są takie noce :/ Patryczkowi i Olafku sto lat! Ja dziś zrobiłam Adasiowi placuszki z cukini i makaron w sosie jogurtowo awokadowym. Zajadał że smakiem. Chyba makaron z sosem był lepszy ;)

kamciaelcia, Anusias lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kamcia ale jaki zadowolony Patryczek z tego karmienia :D ❤️

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    i tata jaki uchachany XD

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, tydzień temu znajomi nam pożyczyli taką elektryczną huśtawke, nie chciałam, bo ja nie lubie pożyczać takich rzeczy, bo zawsze mam pecha i się coś dzieje... i co cholera raz wsadziłam małego do niej i już nie działa. No szlag mnie trafi. Nowa jakieś 250zł. Nie wiem co mam robić. Buja się tak strasznie delikatnie. Jak ją przywieźli to wszystko super, po 3 dniach mi się o niej przypomniało i wsadziłam dziecia i franca nie działa... no jaka jestem zła to szok

Co byście zrobiły na moim miejscu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 14:59

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    a mówiłas im wczesniej ze działa?
    moze jest na gwarancji?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ