X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jak byli u nas to od razu Leo się w niej huśtał i było wszystko ok. Odłączyłam ją i zaniosłam do drugiego pokoju i po 3 dniach włączyłam i nie działała, zapytałam ich jak ją załączyć, bo coś mi nie działa ale zauważyłam, że kabelek był delikatnie odłączony, wsadziłam, zaczęło działać to im pisze, że wszystko ok, ale wyniosłam ją, bo stwierdziłam, że jak działa to nie będę jej nawet tykać, wieczorem mnie podkorciło, żeby sprawdzić czy aby na pewno działa i guzik nie działa. Podociskałam wszystko jak należy, nawet gniazdka zmieniłam i nic to nie dało. Na gwarancji na pewno nie jest, bo to już ma ponad 2 lata i widać, że wysłużone. Kurde nie wiem co mam robić...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spytaj
    bo na pewno nie odkupuj (skoro wysłuzona)
    napomknełas wczesniej o tym działaniu wiec moze podpytaj czy u nich tez tak bywało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idziemy na spacer bo wzoraj przez smog odpuscilismy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekam na meza, niech ją jeszcze sprawdzi, jak nadal nic, to zapytam ich czy to normalne ze raz działa raz nie....

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, dokładnie jak Kamcia napisała. Spytaj i powiedz jak jest. Tak jak nam.

Melduję, że pierogi ulepione :-D wyszło 46 sztuk bo mi ciasto się skończyło ale już nie dorabiam, wieczorem albo jutro dokończę. Teraz jeszcze gotowanie, zdecydowanie najgorsza część tego całego pierogowania... Bożenka śpi dalej więc nawet zjeść coś mi się udało :-) prawie 2,5h zatem tylko co ją słychać.

Cola, jak ten sos zrobiłaś? Ja nie mam awokado wprawdzie ale też nie mam weny na obiad ;-) w planach makaron z serem. Tylko obawiam się, że może trochę za suche dla niej więc opcjonalnie dodam jogurtu. Chyba, że właśnie mnie natchniecie :-) mam brokuła ale ostatnio dwa dni pod rząd jadła.

Sela, Patk, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sos też robiłam na spontanie :Dałam jedno awokado, trochę jogurtu i zblendowałam. I tyle :) nam dodałam do tego trochę czosnku, pyszne jak dla mnie ;) nie wiem od kiedy czosnek można naszym dzieciom dawać?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna kurde tylko właśnie nie wiem co robić jak powiedzą, że normalnie działała, bo z czego mówili to nie mieli z nią problemów i byli zadowoleni. Nie wiem czy to da się w ogóle naprawić ten mechanizm czy to takie jednorazowe dziadostwo...

ale za pierogi podziwiam. Chyba sama się zmobilizuje i narobie trochę, żeby później były na szybkie obiady ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy dziś o jedzeniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 16:36

Katy, kattalinna, Wowka, Sela, Cola87, Hoope, Berbecia, D_basiula, Feeva, kamciaelcia, pawojoszka, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, powiedzieć i tak musisz raczej. Przecież nie oddasz mówiąc, że działa super. Zresztą, może to jakaś głupota i mąż ogarnie. Przecież nie zepsułaś specjalnie, pech po prostu. No i nie prosiłaś się o tę huśtawkę.

Cola, nie czekałam na odpowiedź, na szybko spytałam googla o pomysł i zrobiłam po swojemu na oko. No bym jadła :-)

z cyklu Bożenka prezentuje: makaron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:48

Katy, Wowka, MajowaMamusia, Sela, kamciaelcia, Cola87, Hoope, D_basiula, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, podziwiam :-) ja przyznam, że z lenistwa nie bawię się w BLW - to sprzątanie i przebieranie co chwila... Nie chce mi się ;-)

Sela, jak mi młoda śpi 3 godziny to grzech nie siąść do roboty raz na jakiś czas ;-)

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla jubilatów :)

Gratki zęba Patrykowi i możliwości zakupu kiecki Kamci :D

Ale łakomczuszki dziś na forum. Patryk i Baśka, widać że smakuje :)

Kattalinna, łomatkoicórko, prawie 50 pierogów i jeszcze inny obiad? :D

Sela, ja bym po prostu powiedziała znajomym. Też nie lubię takich sytuacji, no ale trudno, stało się. Siła wyższa, nie przeskoczysz, a nie ma sensu kombinować.

W Skrzatowym menu dziś zupa ogórkowa. Nie zna umiaru, też nam zabrakło :D

Edit. O pojawiła się jeszcze różowa landryneczka z makaronem :D teleskopowe rączki chciały szybciej, bardziej :D urocza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:59

Sela, kattalinna, kamciaelcia, Patk lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieć to na 100% powiem. Tylko nie wiem czy szukać naprawy (bo coś mi się wydaje, że to takie jednorazowe) czy dla świętego spokoju odkupić (kasy szkoda no ale nic nie zrobię)

Jeny jak Wasze dzieci super jedzą, mój dzisiaj 2 łyżeczki obiadu, ręce opadają

Kattalinna 3 h??!!!! o matko ja się modle zawsze o 30 min ale przegrywam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 17:07

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, po prostu na razie im powiedz. Zapytaj w razie czego ich, co sądzą, co możesz zrobić. Ja bym na razie nie kupowała i nie kombinowała z naprawą. Bo może im nie potrzebna, a Ty gadasz kasę na próżno. A moze zaproponują jakieś rozwiązanie :) A jak nie, to zdążysz kupić lub naprawić jeszcze :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Sela, po prostu na razie im powiedz. Zapytaj w razie czego ich, co sądzą, co możesz zrobić. Ja bym na razie nie kupowała i nie kombinowała z naprawą. Bo może im nie potrzebna, a Ty gadasz kasę na próżno. A moze zaproponują jakieś rozwiązanie :) A jak nie, to zdążysz kupić lub naprawić jeszcze :)
    Ta pani ma rację, dokładnie to chciałam rzec i ja :-)

No 3 albo prawie 3h. Zamiast poprawy nocek mam poprawę drzemek ;-) jak były 40minutowe to teraz taka to rzadkość, chyba że na spacerze. A tak godzina minimum, często 1,5-2,5. Dziś na spacerze spała bardzo krótko to potem sobie odbiła. A ja jej daję warunki bo w domu cisza ;-)

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka potrzebna im będzie, bo planują następnego dzidziusia ;-)
    Zobaczymy czy wolą naprawe czy nową, mąż zaraz wróci i zadzwonimy do nich... nie lubię takich sytuacji. Tym bardziej, że nie prosiłam się o nią, wręcz przeciwnie chyba z 5 razy im mówiłam, że jej nie chce. No nic już nie zrobię, kasy tylko szkoda...

Dziękuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 17:22

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela może nie będzie tak źle i będzie dało się naprawić. Dziewczyny Barbara i Bożenka cudne smakoszki :D

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka, ślicznie zajada:p Ale tego pisku to bym za dlugo nie zniosla xd

Basia, ladnie sobie radzi, ja chyba musze Kamilowi czesciej pozwolić sie "babrac" w jedzeniu, moze zalapie w koncu, ze ma jesc xd

Patryczek uroczy :)

Dzisiaj jak jadlam zupe to Kamil zarzadzal moim chlebem, wszystko lądowało na ziemi xd

Zupka szpinakowa ble, jutro kolejna proba, jak nie podejdzie to sie poddaje xd

A mam pytanie, kupiłam ostatnio zrodlana wode do picia Kamilowi i na opakowaniu jest napisane, ze po 24h juz sie nie nadaje do picia, cos sie faktycznie z nia dzieje i nie mozna juz dac dziecku?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

U nas nocka lepiej ale matka ma tetaz problemy ze spaniem. My sobie tak na zmiane jak mala spi to ja nie a jak ja spie to mała nie może.

Ja dzisiaj wchodze w nowy wiek biologiczny szkoda że to nie miesiące a lata.
    Po świetowałam po jadłam ciasta a teraz moge wykorzystać prezent od rodziców karnet na silownie i opieka nad dzieckiem.

Solenizantą dzisiejszym wszystkiego najlepszego.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, stóweczka!

Katy, na tym filmie to pisków nie ma :-P

Wody nie kupuję, pijemy kranówę tyle tylko, że Bożenka przegotowaną. Filtrowana wcześniej.

Berbecia lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazwyczaj dawalam przegotowana, ale chcialam iść na latwizne i lac z butelki xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2032 2033 2034 2035 2036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ