Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Majowa powodzenia u teściów.
Wowka gratuluję kolejnego zabka
U nas noc znowu tragedia. Wiercenie i poplakiwanie do samego rana. Od 1 spała już ze mną bo nie chciało mi się wstawać co chwila.
Kawy!!
I zasypalo nas.
Aaa Berbecia na upartego też bym Mani już związała ale bym się natrudzila
Katy jesteś pewna że nasz Kamila a nie Kamile?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 09:30
MajowaMamusia, Katy, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Ja bym Kamilowi najchetniej ta grzywe spinka spinala bo juz mu do oczu wlazi xd
U nas noc srednia, ja sie budzilam duzo razy, Kamil raz, ale nie zasnal tak szybko jak ostatnio tylko pomarudzil troche i dopiero poszedl spac:p Pobudka 7.40, narzeczony nam piekne zdjecie zrobil jak wrocil z pracy xd Ja z cycem na wierzchu, Kamil rozwalony na pol lozka haha :p
U nas nocne spanie zalezy od godziny wstania i drzemek, jak sie budzi tak jak dzisiaj to pierwsza drzemka jest po 10, kolejna ok.15 i idzie spac kolo 20 :p Jak wstanie pozniej to wszystko sie opoznia o 1-1.5h :p
Feeva, gdyby nie siusiak to nie bylabym pewna haha xdWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 09:42
-
U nas zazwyczaj kolo 19 spi, zazwtczaj do 6-7. Ale najczęściej 6. Przebudza sie na butle raz, i jak smoka nie mozne znalezc. Ogolnir od noworodka w nocy ładnie spala, gorzej w dzien ale nie mozna miec wszystkiego. W dzien 2_3 drzemki po max 40 min.
-
nick nieaktualnyTo tak jak u nas, sen nocny w miarę dobry był od początku, ale w dzień zwłaszcza przez pierwsze 4 miesiące był dramat.
Od 2 dni budzi się 2 razy na butle i to 2 razy do północy- potem śpi do rana.
Teraz uwaga śpi już prawie 1.5h.
Nas też zasypało, oby na trasie były dobre warunki do jazdy. -
No padlam
Wspólna pasja
Mam godzinę spokoju
Tzn siedzimy w kuchni, robię rosół, karmię Piotrusia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 08:24
Wowka, Berbecia, kattalinna, Patk, MajowaMamusia, Mała Matylda, Cola87, Katy, D_basiula, Sela, pawojoszka, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Kamcia, fajne hobby chłopaków
U nas też kuchenne zajęcia. Jak na razie zrobiłam śniadanie i zjadłam, w akompaniamencie pewnego perkusistyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 12:30
Berbecia, kamciaelcia, kattalinna, Patk, MajowaMamusia, Mała Matylda, Cola87, edwarda20, Katy, D_basiula, Sela, pawojoszka, Feeva, Hoope lubią tę wiadomość
-
Wowka
Skrzacik
Nawet pod kolor ubrany
Cudny jest
U nas garnki nigdy nie były fajne ale zawsze fajna była zmywarka
Piotrek wręcz mi ja oproznia
Pokaże gdzie co schować
A sztućce uklada po swojemu
Haha
Dałam Patrykowi chochle-Piotrek zabrał i schowal do szufladyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 10:28
kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
Skrzat multiskillowy bo i ugotuje w kuchni, i pogra, a i posprzątać potrafi
Kamcia, cieszyć się tylko z pomocnikówa młody jeszcze nie ucieka Ci z bujaka?
Wowka, u nas sen nocny to 10-12 godzin obecnie. Nie biorę pod uwagę przerw w spaniu, liczę od położenia się spać 19-20 (21,22...) do 8, dziś 7:30 bo kupa w natarciu spać nie dała. A walczyła z nią chyba od 4 bo rzucała się strasznie przez sen.
Majowa, powodzenia!
Pawojaszka widzę, że lajkuje z partyzanta, znaczy żyje. Czekamy na Ciebie!
Fatalita mnie niepokoić zaczynaWowka lubi tę wiadomość
-
kattalinna
my jeszcze niemobilniale już zdarza mu się obrócić na bok/brzuch i stopami siegnąc podłogi, bujak sprawdza sie w kuchni bo najmniej waży przy przenoszeniu
problem sie zacznie jak i Patryk zacznie sie przemieszczac
a przez głupotę starych jeden talerzyk matka straciła-Piotrek zwyczajnie go nie utrzymał-wyjmuje, trzyma dwoma łapkami i czeka na odbior...dwoje starcych i nikt nie odebrałWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:07
-
oj, tak majowa
powodzenia!!!
ja na szczesci4e swoją tesciowa mam daleko daleko
ale kilka dni temu szwagierka przesadziła z pewnym warunkiem / propozycja...ogolnie chodziło że kupoi fotelik jesli w czerwcu pojawimy sie z dziecmi u nich na wsi (te daleko daleko)ugryzłam się tylko w jezyk
oj szybko nas (mnie i dzieci) tam nie bedzie
600km nie dla nas
i towarzystwo nie przyciaga
fotelik sama kupię
a taka podróż więcej nas by wyszła aniżeli fotelik
zbulwersowało mnie to, zagotowałam sie w srodku, ale milczę
oczywiście powiedziałam, ze nieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:11
-
nick nieaktualnyWyruszamy. Dzięki dziewczyny, Kamcia już Ci kiedyś pisałam, ze jesteś fuksiarą (600km od teściowej- raj). Przyszedł mi sms, jedziemy odebrać torbę.
Mamy ząbka, lewa dolna jedynka, 2 dni miała tam krwiaczek.kamciaelcia, Katy, kattalinna, Sela, Wowka, Feeva lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Noc ciężka – 3 godziny aktywności. Mamy nową umiejętność ruchową – klękanie z opieraniem się o coś niskiego i robienie przysiadów, Zosia odkryła to wczoraj wieczorem, nie sprzyja to spaniu…
Śniadanie ponownie bardzo udane. Pomijam zrobienie kupy na widok miski z kaszką
Zosia zjadła całą porcję, wyskrobwałam miseczkę. Tym razem zważyłam porcję – zjadła ponad 200 g
Sela, jak tam u Was? Dodałaś gruszkę do kaszki?
U nas cyc jest przed drzemką, po przebudzeniu proponuję, ale zwykle nie chce. Gdy się ogarniemy ze zmianą pieluchy i gotowaniem/podgrzewaniem Zosia dostaje stały posiłek. Kolejny cyc jest dopiero przed drzemką, bo wcześniej nie chce. Czas aktywności to u nas po 2h przed pierwszą i drugą drzemką, po południu Zosia hasa znacznie dłużej i wtedy inaczej to organizujemy, ale nie ma w tym schematu.
Sto lat dla wczorajszych jubilatów, Patryczka, Olafka i Berbeci
Amygdala, u nas ulubione zabawki to przedni panel pchacza zebra, kubeczkowa wieża, książeczki, szczególnie Księga Dźwięków (Zosia uwielbia przewracać kartki) i miękka książeczka z FP, butelka z soczewicą w środku
Patryczek podczas posiłku cudo, przy pracy z bratem obaj wspaniali
Basia jak zawsze urocza i bardzo łądnie sobie radzi. Patk, ja też podziwiam za blw i gotowość codziennego sprzątania takiego pobojowiska
Nocy i poranka współczuję…
Ania urocza! Dźwiękowo identycznie jak Zosia gdy jest już zmęczona, albo ma gorszy dzień.
Milenka i Kamilek ekstra fryzury
Majowa, życzę udanej wizyty – oceanu spokoju, nerwów ze stali, a przede wszystkim tego aby teściowa zachowywała się przyzwoicie.
Gratuluję nowego ząbka Zuzi!
Wowka, u nas od pory zaśnięcia wieczorem do ostatecznej pobudki rano mija 11 godzin, ale należy od tego odjąć 2-3h na nocne harce. Na dobę też zwykle wypada 12-13 godzin snu.
Gratulacje dla Skrzata w tytułu nowego uzębienia
W roli perkusisty jest rozkoszny!
Mama32, nic nie wiem na temat tego krzesełka, ale wizualnie według mnie fajne.kamciaelcia, MajowaMamusia, Mama32, Wowka lubią tę wiadomość