X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

Wg belly 30 mają, wg gin 1 czerwca ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    hej dziewczynki, ja jutro mam wizytę i jutro kończę 10 tc :) ostatnio miałam wizytę w 6,6 tc, też się zaczynam denerwować, zwłaszcza że oprócz przybierania na wadze nie mam żadnych dolegliwości, każda z Was piszę o mdłościach i wymiotach, ja takowych nie miałam..niepotrzebnie się naczytalam o niebijących serduszkach itp..

Witaj w klubie, ja też zero mdłości, wymiotów itp. Jestem w 7 tyg. 3d :-)

Kasia_82 lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Zuzik86 Znajoma

Wysłany: 16 października 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe majowe mamy:)
    Chciałabym do Was dołączyć. Termin wg owu 28.05.2018. Jestem mamą 3 Aniołków i 10-cio miesięcznego urwisa:) Liczę, że ta ciąża będzie najspokojniejsza. Póki co męczą mnie mdłosci, ale wiem, że mogłoby być o wiele gorzej, wiec nie ma co narzekać:)

oar8rjjgv8eqzisa.png

7.2015 Aniołek [6tc]
    11.2015 Aniołek [9tc]
    1.2016 Aniołek [6tc]
    11.2016 Synek 10pkt:)
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce nikogo straszyc, ale mi wymioty zaczely sie dopiero pod koniec 8 tygodnia..Trzymam kciuki zeby u Was bylo inaczej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:16

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Nie chce nikogo straszyc, ale mi wymioty zaczely sie dopiero pod koniec 8 tygodnia..Trzymam kciuki zeby u Was bylo inaczej ;)
    ja jestem koniec 10 tyg :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mam zrobić ten suwaczek na dole ?? Co mam skopiować. Nie wiem czy ja jestem taka tępa. Pomożecie ?

930687ff59b9e40a8aee2cd07ab

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:42

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Katy Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    ja jestem koniec 10 tyg :)

A no to moze Cie to ominie calkiem :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Zuzik86 Znajoma

Wysłany: 16 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic mozesz skorzystać np ze str https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html, jak juz wygenerujesz suwaczek to kopiujesz pierwszy link i wklejasz go w belly: ustawienia>społeczność i tam jest miejsce na podpis, tam go wklejasz:)

oar8rjjgv8eqzisa.png

7.2015 Aniołek [6tc]
    11.2015 Aniołek [9tc]
    1.2016 Aniołek [6tc]
    11.2016 Synek 10pkt:)
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wizycie. Dziecko ma już 2.88 cm, kawał byka ;)
    Krwiak się wchłonął, więc stopniowo odstawiam duphaston.
    Mam podejrzenie cukrzycy ciążowej, więc też wybieram się na krzywą...bleee...;)

MysiaMarysia, Hoope, Fermina, malwka08, Witch15 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! W życiu bym na to nie wpadła :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka cudne maluchy!!! to było już usg z pomiarem przezierności? Jaka wyszła?

Fatalita lubię za dobre wieści odnośnie maluszka, ale krzywej cukrowej już nie lubię - nie da się jednak polubić cześci posta ;-)

Ja dziś byłam z maluchami prawie 3h na placu zabaw, liczę, ze padną za niedługo :D :D

Hoope, ty już po wizycie?

U mnie mdłości zaczeły się też 7/8 tc ( skończone liczę). Teraz na szczęscie jest ciut lepiej, choć nadal bez szału.

Jagna <3 15.04.2018
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, cudne dzieciaczki :) Co do cesarki czy za szybko to sie nie wypowiem, bo nie mam o tym pojecia.

Fatalita, super ze krwiak sie wchlonal :)

Ja wizytuje w srode, nie moge sie doczekac. Mam nadzieje ze wszystko ok, staram sie juz nic nie czytac w internecie o obumierajacych plodach itp i spie spokojniej .

Hoope, jak tam?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Ja już po wizycie ;) maluchy mają 60 i 62 mm :D serduszka pięknie biją :) płeć dzieci wciąż nieznana... lekarz mi coś dzisiaj zaczął proponować cc. Nie za wcześnie o tym mówi? On w szpitalu gdzie będę rodzić przeprowadza ten zabieg.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e74a3abc5ab.jpg

Super dzieciaczki ❤ To było już usg prenatalne? Katka ja wolałabym rodzić sn ale to zależy jak się dzieciaczki ułożą i czy nie będzie innych przeciwskazań. Na pewno b. ważny jest wybór odpowiedniego szpitala o dużym poziomie referencyjności :)

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Ja już po wizycie ;) maluchy mają 60 i 62 mm :D serduszka pięknie biją :) płeć dzieci wciąż nieznana... lekarz mi coś dzisiaj zaczął proponować cc. Nie za wcześnie o tym mówi? On w szpitalu gdzie będę rodzić przeprowadza ten zabieg.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e74a3abc5ab.jpg
    ale super widok, ciekawa jestem co ja jutro zobaczę, bede miala jeszcze usg dopochwowe?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Ogarniam się psychicznie :D

Pojechałam na usg, gin zamontował usg dowcipne i... nic. Nie ma. Szuka. Skręca. Gniecie. No nie ma! Ta cisza trwała kilka sekund ale to były najdłuższe sekundy w moim życiu! Normalnie życie ze mnie uciekło! I nagle zobaczyłam machającą łapinkę. Luuudzie jaki stres!

Jest dzidzia. Serducho jak dzwon 160 u/m, wywija kończynami, kość nosowa widoczna ale przezierność nie zmierzona. Okazało się, że tyłozgięcie macicy nadal jest i to ono było przyczyną trudności w znalezieniu dziecka i w pomiarach. Nie pomogło słodkie, nie pomogło naciskanie, potrząsanie, usg dowcipne, przez brzuch, dzidź nie zamierzał ułożyć się do badania i już. Miałam wrażenie, że pokazał nam fakulca XD

Ale jest coś, co pokazywał chętnie i bezwstydnie - fiflaka XD Niestety wszystko wskazuje na to, że nie będzie Rozalki.

Dzidź ma ponad 6 cm, serduszko 160 (dziewczynki miały 140), termin z usg na 24 kwietnia. Z OM 28.04. I jeden i drugi termin wskazują na wczesną owulację.

Co za dzień!

Pozostałym dziewczynom gratuluję wizyt, dobre wieści :D

Witam nowe majówki.

Katka cudne maluszki, a jakie duże :D A nie chcesz czy nie możesz rodzić siłami natury?

Cola87, Witch15, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, no niezle!! Wyobrazam sobie, jaka przezylas chwile grozy, masakra!
    Super, ze wszystko w porzadku

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :) Katka piękne dzieciaczki :)

Hoope lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, pewnie bym padła na zawał. Cieszę się, że wszystko dobrze. Szkoda, że Maluszek się schował i lekarz nie zrobił wszystkich pomiarów, ale jeszcze chwilką i będzie przez brzuch.

Katka, cudowne Maluchy:D Myślę, że lekarz dobrze Ci zasugerował poród przez cc. Jak byłam w ciąży po raz pierwszy i drugi, na Karowej w Wawie był szał porodów naturalnych. Zmuszono pierworódki do porodów pośladkowych, mnie chcieli zmusić do porodu naturalnego mimo iż mam wadę serca i jestem po kilku zabiegach. Moja koleżankę zmuszano do porodu naturalnego bliźniaków. Dodam, że jedno było ustawione pośladkowo. Ale dostała zatrucia ciążowego i musieli jej zrobić na szybko cc. Warto wziąć pod uwagę każdą opcję.

Hoope lubi tę wiadomość

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Oj dziewczyny, pogoda cudowna!
    Moje pranie też schnie na balkonie, w końcu nie mam zagraconego pokoju suszarką :D Byłam na zakupach, wieczorem lecę z moim na spacerek trochę się dotlenić i dzieciątko <3

Trzymam kciuki za wizyty :)

Kajula takie złe myśli odrzuć gdzieś daleko :) Trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć w swoją dzidzię!
    W Swoją dzidzie wierzę baaardzo :D Ale niestety pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem i bardzo nie chce tego przeyżyć ponownie. Ale teraz staram się cały czas myśleć pozytywnie bo dlaczego teraz miało by się stać coś złego. Pozdrawiam dziewczyny :D

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Witaj w klubie, ja też zero mdłości, wymiotów itp. Jestem w 7 tyg. 3d :-)

Ja tez witam w tym gronie bez objawowym !
    I przyznać ze czasami tez mnie to martwi... wizyta dopiero za tydzień..
    pozdrawiam !

amygdala lubi tę wiadomość

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ