X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita idziemy łeb w łeb i nawet tego samego dnia mamy prenatalne ;)

Fatalita lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, u mnie jest bardzo duży problem z wypadaniem włosów - chyba już z połowe straciłam, a tak serio to nie wiem czemu się tak dzieje, myślałam, że jak je skrócę to nie będą tak wypadać ale nic to nie dało - już nie wiem co robić..

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    byłam dziś u lekarza na nfz u lekarza do którego parę lat chodziłam prywatnie niestety potraktował mnie bardzo nie fajnie
    ja mu pokazuje badanie bety A on no tak jest pani w ciąży i z czego się pani cieszy?
    szczena mi opadła powiedziałam mu że chodzę do niego prywatnie to jest bardzo miłych a teraz takie hasło że mi jest przykro że mnie tak potraktował
    dostałam wszystkie potrzebne badania i udawałam że przyjdę za 2tyg prywatnie
    jak się cieszę że znalazłam tamtą ginekolog mam nadzieję że już nic przykrego mnie nie spotka

oczywiście nie mam żadnego zdjęcia sprzęt taki stary że jest różnica tygodnia
    ale widziałam serce pięknie biło

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko to co niektórzy lelarze na nfz wyprawiają to się aż w głowie nie mieści :(

My mamy prenatalne za tydzień w czwartek i za to, że są bliźniaki za badanie zapłace 50zł więcej....

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też problem z włosami. Ale to co mam na twarzy to istna masakra :( nigdy nie miałam takich problemów z cerą...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj mialam wizyte i wyszlam z niej z placzem...Moja lekarka powiedziala, ze na tym etapie ciazy powinna juz macica dobrze ulozona (mam tylozgiecie) i kazala mmi 2 tygodnie lezec na brzuchu bo jak to sie nie zmieni to poronie..przerazila mnie nie na zarty i od razu pojechalismy z chlopakiem do innego lekarza. Czekalismy prawie 4 godziny, ale zostalam dokladnie zbadana (uslyszalam piekne bicie serduszka) i uspokojona, ze nie ma co panikowac bo nic nie zagraza dziecku. Musze sie tylko oszczedzac bardziej i byc pod stala opieka lekarza. Przepisal mi jeszcze magnez. Nie zycze nikomu takiej sytuacji...

Kasia_82 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a co to za głupoty Ci ta ginka nagadała! Gdybyś czytała forum wiedziałabyś, że nie Ty jedna masz tyłozgięcie i że to niczym nie grozi, taka uroda. Ja jestem w trzeciej ciąży z tyłozgięciem, mam dwoje dzieci urodzone w terminie. Dobrze, że skonsultowałaś się z innym lekarzem

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam kiedys na ten temat, ale myslalam, ze lekarka jednak ma racje bo sie bardziej na tym zna...a faktycznie macica powinna zmienic polozenie czy nie?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Mycha, u mnie jest bardzo duży problem z wypadaniem włosów - chyba już z połowe straciłam, a tak serio to nie wiem czemu się tak dzieje, myślałam, że jak je skrócę to nie będą tak wypadać ale nic to nie dało - już nie wiem co robić..

O to tak jak mnie ! Dzisiaj była u fryzjera żeby podciąć włosy bo wypadają mi garściami ! Witaminy biorę dodatkowe i już od 1,5 miesiąca to samo :( jak tak dalej pójdzie to będę łysa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy można brac globulki clotrimazolu w 1 trymestrze? Według ulotki dopiero od 2 trymestru ale mi dzisiaj lekarz w szpitalu przepisał

• Hoope Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Czytalam kiedys na ten temat, ale myslalam, ze lekarka jednak ma racje bo sie bardziej na tym zna...a faktycznie macica powinna zmienic polozenie czy nie?

Lekarka posłużyła się wiedzą przedpotopową i postraszyła Was problemem nielicznych i z czasów prehistorycznych.
    Bardzo rzadko zdarza się, że macica zostanie uwięziona w miednicy mniejszej, wtedy konieczna jest operacja. Czasem macica się nie odgina, wykonuje się to ręcznie, pod krótką narkozą. Ale to sporadyczne przypadki, zwykle z czymś związane, poprzednimi operacjami, guzami jajnika itd. Ja również nie mam jeszcze macicy odgiętej. W czwartek mam wizytę, napiszę co gin sugeruje.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, miałam 3 sekundowe badanie dopochwowe, zobaczyłam dzidziolka, bijace serduszko, mąż zdjecie ekranu zrobił :) prawda to że nie mozna miec często robionego usg, lekarz powiedzial że w może szkodzić dziecku.. teraz wizyta za 2 tyg z wynikiami krwi i moczu. Przybrałam 3 kg od ostatniej wizyty, obawiam się ze to ciut za dużo,1 kg na 1 tydz...chociaż nie uważam żebym jakoś dużo jadła..hmm

Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Lekarka posłużyła się wiedzą przedpotopową i postraszyła Was problemem nielicznych i z czasów prehistorycznych.
    Bardzo rzadko zdarza się, że macica zostanie uwięziona w miednicy mniejszej, wtedy konieczna jest operacja. Czasem macica się nie odgina, wykonuje się to ręcznie, pod krótką narkozą. Ale to sporadyczne przypadki, zwykle z czymś związane, poprzednimi operacjami, guzami jajnika itd. Ja również nie mam jeszcze macicy odgiętej. W czwartek mam wizytę, napiszę co gin sugeruje.

No w sumie ta babka dosyc wiekowa :p ok bede wdzieczna :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :) widziałam 2,5cm szczęścia! :)

Fatalita, kamciaelcia, malwka08, Feeva, Katka. lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Katy. Wiem, że mamaginekolog pisała o tyłozgięciu macicy. Nie wkleje linka, bo mi telefon szwankuje dzisiaj, ale wystarczy wpisać w Google ;)

Dominiqe skoro lekarz przepisał to może korzysci w Twoim przypadku przewyższają niebezpieczeństwo zastosowania.

Edit:

Efka - słyszałam, że to zabobon odnośnie szkodliwości usg. Ale położna w szpitalu powiedziała mi to samo co Tobie lekarz;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 20:18

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam u gina prywatnie:) Maluch 26mm. Pierwszy raz słyszałam serduszko!!! Wcześniej usg trwało 3 sekundy. Niesamowity dźwięk...

Następna wizyta 26 października u gina na NFZ. Tylko badania i karta ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 22:11

Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale niewyspana jestem... ooo masakra.... mlody mi dzisiaj swirowal i wstal o 5 zadowolony z życia a ja juz mniej....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 11 tygodniu ;)

Dzisiaj wizyta, musze dojechac do lekarza 90km a mnie jak na zlosc mega mdli :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi lekarzami, na serio. Niektórzy powinni mieć kategoryczny zakaz pracowania w tym zawodzie :/
    Ja tez miałam tyłozgięcie, teraz po wizycie z 9 października na opisie z usg mam, że "macica w przodozgięciu" więc już mi się odgięła.

Co do tycia, to przybyło mi póki co tylko 0,8kg :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 08:21

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem matką z tyłozgięciem . Na ostatniej wizycie lekarka mi powiedziała bym polegiwała na brzuchu jeśli tylko dam radę by macicy pomóc się prostować ale jeśli nie dam to nic się nie dzieje.
    Nie wiem po co takie mówienie pacjentkom i sianie w nich niepokojów stresu.

Hoop czy ty jesteś lekarzem lub położną ?? Często masz taką wiedzę wychodzącą poza ramy zwykłych informacji, które nie jednej z nas tu pomagają i uspokajają.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ