Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajula wrote:W Swoją dzidzie wierzę baaardzo Ale niestety pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem i bardzo nie chce tego przeyżyć ponownie. Ale teraz staram się cały czas myśleć pozytywnie bo dlaczego teraz miało by się stać coś złego. Pozdrawiam dziewczyny
Kajula czy to dzisiaj miała mieć wizytę, dobrze pamietam ? Daj znać co powiedział lekarz -
nick nieaktualnyJa także po wizycie:)
Na usg wszedł ze mną mąż i córka:)
Dzidziuś ma 6.29cm czyli 12w5d
Wszystko było dobrze i też słyszałam serduszko, nawet widziałam jak dzidziuś gwałtownie podskoczył
Dzisiaj przed wizytą leciała mi krew z nosa chyba przez 15min , strasznie to było bo dodatkowo czułam smak w buzi i prawie zwymiotowałam kilka razy...Hoope, malwka08, J.S, Fatalita, kelegena, Witch15, Katka., Feeva lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper Dziewczyny, same dobre wiadomości, oby już teraz tylko takie były
Też miałam dzisiaj prenatalne, wszystko jest super. Pauletta, mój maluch kilka razy tak podskoczył, jakby taka meduza, zwija się i gwałtwonie rozprostowuje. Bardzo wzruszający widok, poryczałam się jak bóbr, a pani doktor zimna jak lód, bałam się o cokolwiek zapytać. Poza tym dziecko ssało kciuk, a jedną rączkę trzymało za główką. Też bym się sama nie doliczyła wszystkich kończyn, a ze zdjęcia to już w ogóle. Trzeba zaufać lekarzom Dziecko jest większe niż z OM, termin porodu przesunął się na 22 kwietnia. U mnie akurat Pappa i USG jednego dnia, może jakoś różnie to potem przeliczają, nie mam pojęcia czemu są różnice w tej metodzie.J.S, Hoope lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj rozmawialam z lekarzem o testach. Powiedział zeby zrobic pappe i jak cos tam wyjdzie podejrzanego i cos nie tak na USG to wtedy zrobic te drogie testy. I powiedzial zeby pappe zrobic tydzień przed usg. No to zrobimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 22:56
boduszka lubi tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
Ale dziewczyny ja powiedziałam lekarzowi, żeby powiedział mi tak z ręką na sercu co on myśli o tych testach nie biorąc wogole pod uwagę ile kosztują. (Jest świetnym lekarzem a przy okazji ma swój własny gabinet gdzie też wykonuje wszystkie testy i byłam ciekawa własnie co powie).
Powiedział szczerze, że on nie widzi sensu od razu robic nifty itp. No chyba, że ktoś jest po 35 roku życia albo ma jakieś obciążenia to tak. Ale gdy jest wszystko ok to tylko pappa i USG, a gdyby cos poszło nie tak - wtedy nifty czy harmony.
Tak jak pisałam on ma swoją klinikę, więc wiadomo, że na takich testach zarabia, a mimo to powiedział, że bez sensu. Więc mam nadzieję, że wie co mówi
PS. Normalnie cała jestem dzisiaj w skowronkach Dzidziolek wygląda jak bałwanek
Zuzanka już z nami
-
Pierwszy raz wstawiam zdjęcie Mam nadzieję, że się uda Chcę wam pokazać mojego bałwanka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 22:45
lena77, J.S, Paulettaa, malwka08, nat92, kamciaelcia, Hoope, Witch15, Jagoda14, Katka., Doti87, Fatalita, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
cześć dziewczyny!
wooooowwww ile wspaniałych wiadomości!!! gratuluję! teraz juz tak musi być do końca - tylko dobre wiadomości
Minęły Wam mdłości?? U mnie jest znaczna poprawa, choć są momenty, kiedy nadal czuję się źle no i nadal zdarzają się wymioty przy myciu zębów. Powoli mam wrażenie, ze wracam do świata żywych...Jagna 15.04.2018 -
Aż się z uśmiechem na twarzy czyta tak same pozytywne wiadomości i niech już tak zostanie . Ja wczoraj odebrałam wyniki moczu, morfologię i Fe wszystko super a z żelazem jestem w szoku bo jest pięknie wysoko widać że mięso mi smakuje ( bez urazy dla veganek ) bo w pierwszej ciąży musiałam o to dbać bo było nisko.
-
efwka83, ja też nie planowałam, ale wczoraj rozmawiałam z lekarzem i mi polecił, że to zawsze z USG większe prawdopodobieństwo na wykrycie potencjalnych wad. A skoro tak zalecił, to wolę zrobić Dla świetego spokoju, żeby spokojniej spać wiadomo, że wszystko zrobię dla tego mojego małego bałwanko-misiaZuzanka już z nami