X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula wrote:
    W Swoją dzidzie wierzę baaardzo :D Ale niestety pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem i bardzo nie chce tego przeyżyć ponownie. Ale teraz staram się cały czas myśleć pozytywnie bo dlaczego teraz miało by się stać coś złego. Pozdrawiam dziewczyny :D

Kajula czy to dzisiaj miała mieć wizytę, dobrze pamietam ? Daj znać co powiedział lekarz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także po wizycie:)
    Na usg wszedł ze mną mąż i córka:)
    Dzidziuś ma 6.29cm czyli 12w5d
    Wszystko było dobrze i też słyszałam serduszko, nawet widziałam jak dzidziuś gwałtownie podskoczył :P

Dzisiaj przed wizytą leciała mi krew z nosa chyba przez 15min , strasznie to było bo dodatkowo czułam smak w buzi i prawie zwymiotowałam kilka razy...

Hoope, malwka08, J.S, Fatalita, kelegena, Witch15, Katka., Feeva lubią tę wiadomość

• kelegena Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :) ja tez po wizycie :) dzidziol ma ręce i nogi, ślicznie bylo wszystko widac :) i ma juz 3,5 cm :) taka jestem szczęśliwa ze szok! <3 <3 <3

malwka08, J.S, Hoope, Witch15, Katka., Feeva lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Dziewczyny, same dobre wiadomości, oby już teraz tylko takie były :)
    Też miałam dzisiaj prenatalne, wszystko jest super. Pauletta, mój maluch kilka razy tak podskoczył, jakby taka meduza, zwija się i gwałtwonie rozprostowuje. Bardzo wzruszający widok, poryczałam się jak bóbr, a pani doktor zimna jak lód, bałam się o cokolwiek zapytać. Poza tym dziecko ssało kciuk, a jedną rączkę trzymało za główką. Też bym się sama nie doliczyła wszystkich kończyn, a ze zdjęcia to już w ogóle. Trzeba zaufać lekarzom :) Dziecko jest większe niż z OM, termin porodu przesunął się na 22 kwietnia. U mnie akurat Pappa i USG jednego dnia, może jakoś różnie to potem przeliczają, nie mam pojęcia czemu są różnice w tej metodzie.

J.S, Hoope lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę miała usg i krew z jednego dnia. Poprzednio mi tlumaczono że tak trzeba...ja się tylko dostosowuje do poradni-bo wyniki odbieram po tygodniu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dzisiejszych wizyt. Oby zawsze świetne wieści

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj rozmawialam z lekarzem o testach. Powiedział zeby zrobic pappe i jak cos tam wyjdzie podejrzanego i cos nie tak na USG to wtedy zrobic te drogie testy. I powiedzial zeby pappe zrobic tydzień przed usg. No to zrobimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 22:56

boduszka lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, moj mi powiedzial tak samo, jesli nie jestem pewna czy chce robic nifty, na razie zrobie pappe i usg, a nifty przemysle. Jednak to jest naprawde spory koszt. Gdyby chociaz polowa z tego byla refundowana...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki dzisiaj dzień dobrych wiadomości :) gratuluje wszystkim ;)

No nifty jest strasznie droga :( sama bym zrobiła, gdyby nie ta cena. Ale będę myśleć po genetycznych.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny ja powiedziałam lekarzowi, żeby powiedział mi tak z ręką na sercu co on myśli o tych testach nie biorąc wogole pod uwagę ile kosztują. (Jest świetnym lekarzem a przy okazji ma swój własny gabinet gdzie też wykonuje wszystkie testy i byłam ciekawa własnie co powie).
    Powiedział szczerze, że on nie widzi sensu od razu robic nifty itp. No chyba, że ktoś jest po 35 roku życia albo ma jakieś obciążenia to tak. Ale gdy jest wszystko ok to tylko pappa i USG, a gdyby cos poszło nie tak - wtedy nifty czy harmony.
    Tak jak pisałam on ma swoją klinikę, więc wiadomo, że na takich testach zarabia, a mimo to powiedział, że bez sensu. Więc mam nadzieję, że wie co mówi :)
    PS. Normalnie cała jestem dzisiaj w skowronkach :) Dzidziolek wygląda jak bałwanek :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz wstawiam zdjęcie :D Mam nadzieję, że się uda :D Chcę wam pokazać mojego bałwanka :D

dg0ahe.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 22:45

lena77, J.S, Paulettaa, malwka08, nat92, kamciaelcia, Hoope, Witch15, Jagoda14, Katka., Doti87, Fatalita, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i wspaniałych wiadomości, też na takie liczę w przyszły czwartek. :)

Kelegena śliczny bałwanek! ❤

kelegena lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!

wooooowwww ile wspaniałych wiadomości!!! gratuluję! teraz juz tak musi być do końca - tylko dobre wiadomości ;-)

Minęły Wam mdłości?? U mnie jest znaczna poprawa, choć są momenty, kiedy nadal czuję się źle no i nadal zdarzają się wymioty przy myciu zębów. Powoli mam wrażenie, ze wracam do świata żywych...

Jagna <3 15.04.2018
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kochany balwanek :)

Mi mdlosci powoli mijaja,wczoraj w koncu pierwszy raz od dawna nie wymiotowalam, ale dzisiaj znowu cos mi niedobrze :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! ;)

Kelegena, cudne malenstwo

Ja mdlosci mam nadal

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się z uśmiechem na twarzy czyta tak same pozytywne wiadomości i niech już tak zostanie . Ja wczoraj odebrałam wyniki moczu, morfologię i Fe wszystko super a z żelazem jestem w szoku bo jest pięknie wysoko widać że mięso mi smakuje ( bez urazy dla veganek ) bo w pierwszej ciąży musiałam o to dbać bo było nisko.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wstret do miesa...przez to nie wiem co mam robic na obiady zeby wszyscy byli zadowoleni..

To sie nacieszylam brakiem wymiotow az jeden dzien..:(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bee131e1ce38.jpg
    a to moja dzidzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 10:20

Katka., Doti87, malwka08, Fatalita, Feeva, lena77, Witch15 lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny 06.11 umówiłam się na badanie genetyczne, będzie to 12,6 tc, nie planowałam zrobić pappa ale Wy wszystkie chyba wybieracie się na to badanie, dlaczego?

1usa3e5el69vdydq.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83, ja też nie planowałam, ale wczoraj rozmawiałam z lekarzem i mi polecił, że to zawsze z USG większe prawdopodobieństwo na wykrycie potencjalnych wad. A skoro tak zalecił, to wolę zrobić :) Dla świetego spokoju, żeby spokojniej spać :) wiadomo, że wszystko zrobię dla tego mojego małego bałwanko-misia :D

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ