Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie już za późno na to badanie i nie ma wskazań. Chyba nie robię. Zobaczę co mi gin powie, bo dziś mam wizytę kontrolną. W ogóle lekarze traktują mnie jak weterankę, dwoje zdrowych dzieci, dwie ciążę bezproblemowe, dwa porody prawidłowe, pani wie co robić, w ich oczach jestem przyjemnym przypadkiem. Szkoda, że nie w moich.
Usg daje 70% pewności, że wszystko jest ok. Z testem pappa zwiększa pewność do 98%. Decyzję pozostawię lekarzowi.
Wszystkie dokuczliwe objawy jeszcze mam, ale słabną. Za to coraz mocniej bolą mnie więzadła.❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dostalam dzisiaj energii, to chyba wczorajsza wizyta tak mnie podbudowala, jak wiem ze z okruszkiem wszystko dobrze. Posprzatalam caly dom, znowu zapanowal porzadek
Ja tez robie pappe + usg, ale to w sumie lekarz mi tak zasugerowal, ze te oba badania daja wieksza skutecznosc niz same usg, wiec robie. Zreszta ja tez zrobie wszystko, co tylko bedzie trzeba -
Ja chciałam tylko usg, ale ginekolog sie uparl, a ze mu ufam to robię jak uważa bo wiem Ze nie chce mnie naciągnąć. Takze robię usg i pappa....
Kolejna masakryczna nocka.. chyba syn czuje Ze nie ma taty w domu i swiruje... dzisiaj miałam 4 pobudki gdzie on przesypia juz noce, albo chce mnie przyzwyczaić jak to bylo do wstawania co 3h jak byl malutki -
Hej mam pytanie z innej beczki.
W niedzielę idziemy na obiad i kawe (na sali) z okazji 40 - lecia ślubu moich teściów.
Z uwagi na to, ze w tej rodzinie daje się tylko pieniądze, nie prezenty nie wiem ile włożyć do koperty... jak myślicie?
Dzięki za pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:24
-
Efka, kelegena - widzę, że Wasze dzieciaczki też wolą pokazać się buźką niż profilem na usg. Bałwanki to idealne określenie
Efka - mi ginekolog powiedział, że białko pappa określa również wydolność łożyska i ewentualne problemy z nim w późniejszej ciąży, jak i coś z nadciśnieniem. Dzięki temu będziemyv wiedzieć wcześniej czy trzeba będzie wdrożyć jakieś środki i będziemy przygotowani. Tak mi to wytłumaczył.
Malwka- zależy na ile możecie sobie pozwolić. Jeżeli to większą impreza na sali to tak według mnie minimum 300 - 400 zł. Żeby im się chociaż zwróciło za Wasze miejsce plus bonusmalwka08 lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/669d04786e67.jpg
A to ja tez wrzuce, tylko moje odwrocone calkowicie, nie chcialo sie tak ladnie pokazac.
Uwazam tak jak Fatalilta, ze jesli to impreza na duzej sali, to 300-400 zl bedzie odpowiednie, oczywiscie to zalezy od waszego budzetu. Duza impreza?Hoope, malwka08 lubią tę wiadomość
-
Witam się dziewczynki
Gratuluję udanych wizyt, piękne dzieciaczki Cieszę się, że jest w końcu tyle pozytywnych wiadomości
Mnie już te najgorsze objawy, tj. wymioty puszczają. Uf... A tak się bałam, że będą mi towarzyszyć dużo dłużej. W końcu mogłam sobie wreszcie paznokcie ogarnąć
Ja się w kwestii pieniędzy dawanych na imprezach nie wypowiem, bo nie chodzę na takowe
Jak tam dziewczyny Wasze brzuszki? U mnie zaraz 13 tydzień się zaczyna, a w ciągu 2-óch tygodni mnie już tak wywaliło, że nie da się już ukryć ciąży
Już się piłeczka tworzy. No i ta piłeczka waży jakieś 0,8kg bo na wadze przed ciążą było 55kg, teraz 55,8kg ważone ranoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:57
J.S, MysiaMarysia, Witch15 lubią tę wiadomość
-
Efwka ja pappa najpewniej nie będę robiła, jezeli w usg wyjdą nieprawidłowości zrobię NIFTY. Moja gin sugeruje, żeby zrobić dokładniejsze badania ( czy to pappa czy nifty) z uwagi na wiek - co prawda "dopiero" 32 lata, ale jednak młódką już nie jestem.
Szkoda tylko, ze te wszystkie badania takie drogie
Malwka pierwsza rzecz, to wiadomo zależy na ile Was stać heh no i jaki stosunek masz do teściów Ja moim mogłabym i 1000 zł włożyć, niezwykle pomocni i serdecznie, szczególnie teściowa. Trochę nam zajeło "dotarcie się" ale śmiało moge powiedzieć, ze mam fajną teściową
A swoją drogą 40 lat??? Jeny jak długoJagna 15.04.2018 -
J.S brzuszek mi się pojawił dosłownie w moment! Nie było, nie było a tu nagle bach Robię sobie regularnie zdjęcia co tydzień i widać bardzo różnicę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 14:00
-
Katy jestem po wizycie. Tyłozgięcie macicy nie jest problemem, lekarz powiedział, żeby nie słuchać głupot bo dzisiejsza medycyna nie uznaje tego nawet za wadę. Jeśli tyłozgięcie nie jest wynikiem przebytych chorób lub operacji, podniesie się na pewno i nie powoduje poronień. To co ja Ci radzę, zmień lekarza na bardziej współczesnego Nie kazał mi spać na brzuchu ani robić ćwiczeń ani w ogóle zawracać sobie tym głowę.
Tak z innej beczki, dostałam jednak skierowanie do poradni badań genetycznych. I tu jestem w szoku dziewczyny, tak wszyscy narzekają na publiczną służbę zdrowia, zadzwoniłam przed chwilą i wizytę mam... na jutro rano.
Zatem jeszcze jedno usg genetyczne i tego samego dnia test PAPPA. I od razu ciśnienie w górę. Oj w górę, w domu mam 90/60 a u gina 115/90.
Dostałam też (dopiero) skierowanie na wszystkie możliwe badania. Lekarz w czasie wypisywania mruczał pod nosem, a co mi tam, nie będę oszczędzał. Zatem - mogą. Jeśli nie wypisują na fundusz, nie chcą. Zapewne chodzi o limity ale decyzję komu należy się bardziej, podejmuje sam lekarz. Nie robię tylko różyczki bo nie chcę, nie dość, że chorowałam, to jeszcze byłam szczepiona.
I znowu stres... I się musiałam zważyć... Tragedia... Odmawiam ważenia!
Oprócz witamin mam brać magnez. Ot i całe zalecenia.
Marysia jestem całkiem jak Ty brzuchataWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 15:01
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope, czyli po prostu jak nie chca to nie wypisuja. W szoku jestem, ze masz na nfz, chociaz u mnie w tym ciemnogrodzie to na pewno by nie wypisali, tutaj jeszcze maja metody jak za starych czasow, dlatego jezdze do innego miasta bo nie ma nikogo kompetentnego tutaj. Pewnie gdybym wysloczyla z testem pappa, to by mnie wysmial
Ej dziewczyny uciekajcie z tymk brzuchami, nie wierze ze tylko ja nic nie mam. Marysia ty juz masz taaakk duzy brzuszek, to jest twoja pierwsza ciaza? Kurcze!! Ja tez chce -
dziewczyny już prostuję - to moja trzecia ciąża Dzieci mają 2 i 4 lata więc poprzednie stosunkowo niedawno - tak więc i mięśnie słabiutkie...
W pierwszej ciąży na tym etapie to ja płasko miałam jak deska w drugiej było już wcześniej widać i teraz jeszcze szybciej.
Jagna 15.04.2018