X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, gdybyś nie miała wieścią, to byś kuła, widocznie mogłaś bez.

Feeva, ja jeszcze mam cierpliwość, czekam. Kilka lat robiłam w reklamacjach i wiem, że nie zawsze dobrze działają nerwy ;-) mają jeszcze tydzień teoretycznie, ja poczekam do poniedziałku, we wtorek zaczynam wydzwaniać.

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja też 2 ciaze z insuliną a i tak wole w brzuch,ale był mus i trzeba było to i to plus acard.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    to sie nazywa nerwica lekowa ;) taka prawdziwa, w papierach

sama nigdy tej igły nie wbije

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czekam na kuriera kupiłam sobie robota planetarnego wielofunkcyjnego ciekawe co to za cudo przyjdzie.

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Co tam jeszcze, a doznałam dziś szoku... otóż ciuchy mojego chrześniaka dalej piorą osobno tylko w płynach dla dzieci... on skończył 2 lata teraz. Ja nie wiem ale ja już dawno nie piorę rzeczy osobno i nie używam tych płynów dla dzieci. NO chyba że Lenor ten sensitive uznać za płyn dla dzieci, tyle że ja go już wcześniej używałam bo zwyczajnie lubię ten zapach. Wy nadal pierzecie w tych płynach/proszkach?

Tak, kupiłam przed porodem chyba 3 butelki bobini i jeszcze ok półtora mi zostało, będę prać aż zużyję.

Sela wrote:
    Powiedzcie co dajecie do jedzienia oprócz obiadów, kaszek i owoców? Bo moje dziecie coś ostatnio świruje w dzień i nie chce cyca i już nie mam pomysłów...

Bułka lub kromka chleba z masłem lub bieluchem, chrupki kukurydziane. Poza tym nic więcej niż to co wymieniłaś.
    Cyca nie odmawia, choć rzadziej jej teraz daję jak je inne rzeczy.

Wowka wrote:
    Mówiłam już że mam okres od święta? Urodziny brata, wigilia, imieniny męża... kolejny pewnie będzie w dzień kobiet :D

W związku z tym pytanie do tych co okresują. Macie regularnie?

Zależy jak na to patrzeć - dla ginekologa będą regularne, bo jak kiedyś czytałam to musi być dość spore wahanie, żeby gin uznał cykl za nieregularny.
    Ale do "mojej" normy jeszcze nie wróciły. Mam co 22-26 dni. Przed ciążami miałam równo co 27 dni.
    Po pierwszej ciąży powrót do tej regularności trwał ok półtora roku.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czołem ;)
    Do wszystkiego się na pewno nie odniosę tyle malujecie.

Spóźnione sto lat dla Matyldy!:*

Olcia gratuluje! Rozumiem stres ale trzymam kciuki za maleństwo!!

I troszke zazdroszcze ja bym chciała sie starać ale raz że się boję, dwa że przeraża mnie wizja dwójki małych. Mimo że Kamcia pokazuje że się da.

Co jeszcze...piore ogólnie w lovelii i bobini ale jak mi brakuje w pralce to wrzucam normalnie z naszymi, ale zazwyczaj bez płynu do płukania. Myślę że jak mi się pokoncza te dziecięce bede prala już normalnie.

Katy korzystaj z drzemek:P
    U nas też pobudka z histerycznym płaczem, dzisiaj dwie w nocy nie da sie niczym uspokoić nawet cycem.
    Tak sie zastanawiam, może jakiś skok?:D

U nas niestety jelitowka ale młody dzielny, humor już świetny tylko kupy luźne. Mam nadzieję, że już lepiej bedzie

Tanda, Katy lubią tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciabos wrote:
    Dziewczyny jestem przerazonwla. Spoznial mi sie okres, wkoncu zrobiłam test odrazu dwie kreski. Zosie staralismy sir 4 lata. W koncu in vitro. W tym miesiacu nawet nir czulam ze mam owulacje, a zawszw czulam. Nie dość że krotki okres po cc, to czujr ze do konca nie jesrem gotowa. To bylo nieodpowiedzialne.. Ale parametrt nasienia meza byly zawsze beznadziejne, a tu taki cud. Musze jeszcze potwierdzuf krew.. Ale to jest cud.. W głębi serca sie ciesze bo nie wiem czy zdecydowalbym sie na drugie dziecko.. A tu los sam rozwiazal sytuacje.

Trzymam kciuki za zdrową, spokojną ciążę i pięknego bobasa za 9 mcy :*

---

My na drugim poziomie nadal choć od dawna Matylda wstaje, ale ja mam inne łóżeczko, u nas te poziomy wszystkie są niżej niż standardowo.
    Na trzecim poziomie nie dałabym jej rady odłożyć śpiącej, już teraz muszę się konkretnie nachylić. Przy starszej obniżyliśmy po roczku jak miała szczeble wyjęte i umiała sama wejść i wyjść.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, dajesz nadzieję,że mi może wyjść beza :D zapiszę przepis i się skuszę zrobić.

Berbecia jaki robot kupiłaś?

Byłyśmy na spacerze,po 15 min taką histerię odstawiła,że szok, musiałam wziąść na chwile na ręce. Nie wiem, czy nie chce siedzieć w wózku,czy była głodna, bo mało zjadła przed wyjściem(po powrocie też nie za wiele), coś mi się wydaję, że jak zacznie chodzić to już w ogóle nie będzie chciała jeździć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas środkowy poziom jest od miesiąca, nie wyobrażam sobie jak to będzie odkładać spać na najniższy.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, też sobie nie wyobrażałam. Do wczoraj. Aktualnie jestem po trzech razach i nie taki diabeł straszny ;-) u mnie trudność dodatkowa bo kładę na brzuszek, bałam się żeby mi nie wypadła...

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łóżeczko też obniżone od momentu jak mała zaczęła ćwiczyć wstawanie.

Co do okresu to mam względnie regularnie. +/- 2-3 dni. Jednak był czas, że miałam @ 2 razy w miesiącu i zauważyłam, że to podczas wysiłku (bieganie) . Przestraszyłam się, byłam u gina i dała mi duphaston na uregulowanie. Bieganie też sobie odpuściłam (pogoda nawet dla amatorów nie sprzyja xD ). Teraz cykl bez dupka wczoraj zaczęłam ćwiczyć i zobaczymy kiedy się zjawi wredota ;) .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    na najnizszy odkładam z modłem zebym nie wpadła :D

Patryk spał prawie 2,5 h ;) Piotrek walnał w jego drzwi, pewnie byłoby dłuzej
    ach ta miłość braterska :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa taki
    https://allegro.pl/oferta/robot-kuchenny-planetarny-wielofunkcyjny-akcesoria-7671636348?snapshot=MjAxOS0wMS0yOVQxNDo1OTozMC4yNzZaO2J1eWVyOzRlY2M2YmIxOWNkNmEzYzExYTg4MjViMTE3YWRiNWE0OTBmZjIzMmI3MTRkNzVjMjg3YmQ0NDJmMWJkZjliNmI%3D

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się prezentuje,lubię rzeczy które są wielofunkcyjne. Moc 1800 do już dobra? Nie znam się.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do robota planetarnego podchodziłam kilka razy i w końcu nie kupiłam. Stanęło na mikserze z misą. Koniecznie misa! I jej nie używam ;-) robota kupię jak będę miała więcej blatów kuchennych a do tego muszę kupić nową kuchnię. Znaczy dom...

Tanda lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u nas na obiad placki z cukini :-) w przepisie jedna cebula, ja dałam może ćwiartkę a i tak mocno cebulowe wyszły. Ale 2,5 zjedzone, do tego kasza kukurydziana i zagryza jabłkiem. Na śniadanie była owsianka z jabłkiem, cynamonem i jogurtem naturalnym oraz pierwsza próba jedzenia łyżką :-) szybko załapała do czego służy i którą stroną. Nabieranie jest za trudne.

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś że stolika edukacyjnego zrobił sobie dzisiaj pchacz ;)
    https://youtu.be/O8zECsZjagE

kattalinna, MajowaMamusia, Katy, kamciaelcia, Mała Matylda, Wowka, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaśko <3

age.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za gratulacjr. Krew oczywiscur potwierdza mieszkającego w brzuchu fasolka. Beta ponad 5000.Emocje od szczęścia i "napewno sobie poradzę" do placzu, strachu bo to przeciez tylko 7 mcy po cc, czuje sie troche jak taki gowniarz co to nie wie skąd się dzieci biora.. Wiem ze nie ma co plakac bo sie stalo ale jest mi/nam ciezko. Poprostu musimy sie przyzwyczaić do tej mysli. Z biegem dni i pewnie tez po wizycie mam nadzieję ze sie uspokoje. W pon mam wizyte u lekarza..

Mama32, Nynka, D_basiula, jangwa_maua, Wowka, Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, huśtawka emocji w takiej sytuacji jest normalna. Na pewno wszystko będzie dobrze i świetnie sibie dacie rade z dwójką dzieci. Pewnie każdy w Waszej sytuacji nie zabezpieczał by się. Gratulacje, wszystko będzie cudownie :) aż sama zapragnęłam znowu być w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 17:00

‹‹ 2053 2054 2055 2056 2057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ