Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia, gdybyś nie miała wieścią, to byś kuła, widocznie mogłaś bez.
Feeva, ja jeszcze mam cierpliwość, czekam. Kilka lat robiłam w reklamacjach i wiem, że nie zawsze dobrze działają nerwymają jeszcze tydzień teoretycznie, ja poczekam do poniedziałku, we wtorek zaczynam wydzwaniać.
-
Patk wrote:Co tam jeszcze, a doznałam dziś szoku... otóż ciuchy mojego chrześniaka dalej piorą osobno tylko w płynach dla dzieci... on skończył 2 lata teraz. Ja nie wiem ale ja już dawno nie piorę rzeczy osobno i nie używam tych płynów dla dzieci. NO chyba że Lenor ten sensitive uznać za płyn dla dzieci, tyle że ja go już wcześniej używałam bo zwyczajnie lubię ten zapach. Wy nadal pierzecie w tych płynach/proszkach?
Tak, kupiłam przed porodem chyba 3 butelki bobini i jeszcze ok półtora mi zostało, będę prać aż zużyję.
Sela wrote:Powiedzcie co dajecie do jedzienia oprócz obiadów, kaszek i owoców? Bo moje dziecie coś ostatnio świruje w dzień i nie chce cyca i już nie mam pomysłów...
Bułka lub kromka chleba z masłem lub bieluchem, chrupki kukurydziane. Poza tym nic więcej niż to co wymieniłaś.
Cyca nie odmawia, choć rzadziej jej teraz daję jak je inne rzeczy.
Wowka wrote:Mówiłam już że mam okres od święta? Urodziny brata, wigilia, imieniny męża... kolejny pewnie będzie w dzień kobiet
W związku z tym pytanie do tych co okresują. Macie regularnie?
Zależy jak na to patrzeć - dla ginekologa będą regularne, bo jak kiedyś czytałam to musi być dość spore wahanie, żeby gin uznał cykl za nieregularny.
Ale do "mojej" normy jeszcze nie wróciły. Mam co 22-26 dni. Przed ciążami miałam równo co 27 dni.
Po pierwszej ciąży powrót do tej regularności trwał ok półtora roku.
Matylda
-
nick nieaktualnyCześć czołem
Do wszystkiego się na pewno nie odniosę tyle malujecie.
Spóźnione sto lat dla Matyldy!:*
Olcia gratuluje! Rozumiem stres ale trzymam kciuki za maleństwo!!
I troszke zazdroszcze ja bym chciała sie starać ale raz że się boję, dwa że przeraża mnie wizja dwójki małych. Mimo że Kamcia pokazuje że się da.
Co jeszcze...piore ogólnie w lovelii i bobini ale jak mi brakuje w pralce to wrzucam normalnie z naszymi, ale zazwyczaj bez płynu do płukania. Myślę że jak mi się pokoncza te dziecięce bede prala już normalnie.
Katy korzystaj z drzemek:P
U nas też pobudka z histerycznym płaczem, dzisiaj dwie w nocy nie da sie niczym uspokoić nawet cycem.
Tak sie zastanawiam, może jakiś skok?
U nas niestety jelitowka ale młody dzielny, humor już świetny tylko kupy luźne. Mam nadzieję, że już lepiej bedzieTanda, Katy lubią tę wiadomość
-
olciabos wrote:Dziewczyny jestem przerazonwla. Spoznial mi sie okres, wkoncu zrobiłam test odrazu dwie kreski. Zosie staralismy sir 4 lata. W koncu in vitro. W tym miesiacu nawet nir czulam ze mam owulacje, a zawszw czulam. Nie dość że krotki okres po cc, to czujr ze do konca nie jesrem gotowa. To bylo nieodpowiedzialne.. Ale parametrt nasienia meza byly zawsze beznadziejne, a tu taki cud. Musze jeszcze potwierdzuf krew.. Ale to jest cud.. W głębi serca sie ciesze bo nie wiem czy zdecydowalbym sie na drugie dziecko.. A tu los sam rozwiazal sytuacje.
Trzymam kciuki za zdrową, spokojną ciążę i pięknego bobasa za 9 mcy :*
---
My na drugim poziomie nadal choć od dawna Matylda wstaje, ale ja mam inne łóżeczko, u nas te poziomy wszystkie są niżej niż standardowo.
Na trzecim poziomie nie dałabym jej rady odłożyć śpiącej, już teraz muszę się konkretnie nachylić. Przy starszej obniżyliśmy po roczku jak miała szczeble wyjęte i umiała sama wejść i wyjść.Matylda
-
nick nieaktualnyWowka, dajesz nadzieję,że mi może wyjść beza
zapiszę przepis i się skuszę zrobić.
Berbecia jaki robot kupiłaś?
Byłyśmy na spacerze,po 15 min taką histerię odstawiła,że szok, musiałam wziąść na chwile na ręce. Nie wiem, czy nie chce siedzieć w wózku,czy była głodna, bo mało zjadła przed wyjściem(po powrocie też nie za wiele), coś mi się wydaję, że jak zacznie chodzić to już w ogóle nie będzie chciała jeździć. -
nick nieaktualny
-
U nas łóżeczko też obniżone od momentu jak mała zaczęła ćwiczyć wstawanie.
Co do okresu to mam względnie regularnie. +/- 2-3 dni. Jednak był czas, że miałam @ 2 razy w miesiącu i zauważyłam, że to podczas wysiłku (bieganie) . Przestraszyłam się, byłam u gina i dała mi duphaston na uregulowanie. Bieganie też sobie odpuściłam (pogoda nawet dla amatorów nie sprzyja xD ). Teraz cykl bez dupka wczoraj zaczęłam ćwiczyć i zobaczymy kiedy się zjawi wredota.
-
Majowa taki
https://allegro.pl/oferta/robot-kuchenny-planetarny-wielofunkcyjny-akcesoria-7671636348?snapshot=MjAxOS0wMS0yOVQxNDo1OTozMC4yNzZaO2J1eWVyOzRlY2M2YmIxOWNkNmEzYzExYTg4MjViMTE3YWRiNWE0OTBmZjIzMmI3MTRkNzVjMjg3YmQ0NDJmMWJkZjliNmI%3D -
nick nieaktualny
-
Ja do robota planetarnego podchodziłam kilka razy i w końcu nie kupiłam. Stanęło na mikserze z misą. Koniecznie misa! I jej nie używam
robota kupię jak będę miała więcej blatów kuchennych a do tego muszę kupić nową kuchnię. Znaczy dom...
Tanda lubi tę wiadomość
-
Dziś u nas na obiad placki z cukini
w przepisie jedna cebula, ja dałam może ćwiartkę a i tak mocno cebulowe wyszły. Ale 2,5 zjedzone, do tego kasza kukurydziana i zagryza jabłkiem. Na śniadanie była owsianka z jabłkiem, cynamonem i jogurtem naturalnym oraz pierwsza próba jedzenia łyżką
szybko załapała do czego służy i którą stroną. Nabieranie jest za trudne.
Wowka, Sela lubią tę wiadomość
-
Dziekuje za gratulacjr. Krew oczywiscur potwierdza mieszkającego w brzuchu fasolka. Beta ponad 5000.Emocje od szczęścia i "napewno sobie poradzę" do placzu, strachu bo to przeciez tylko 7 mcy po cc, czuje sie troche jak taki gowniarz co to nie wie skąd się dzieci biora.. Wiem ze nie ma co plakac bo sie stalo ale jest mi/nam ciezko. Poprostu musimy sie przyzwyczaić do tej mysli. Z biegem dni i pewnie tez po wizycie mam nadzieję ze sie uspokoje. W pon mam wizyte u lekarza..
Mama32, Nynka, D_basiula, jangwa_maua, Wowka, Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlcia, huśtawka emocji w takiej sytuacji jest normalna. Na pewno wszystko będzie dobrze i świetnie sibie dacie rade z dwójką dzieci. Pewnie każdy w Waszej sytuacji nie zabezpieczał by się. Gratulacje, wszystko będzie cudownie
aż sama zapragnęłam znowu być w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 17:00