X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, nie każdy rygor jedzeniowy ma dobre skutki wagowe. Żebyś tylko nie wpadła na pomysł się głodzić!

Patk, jedyna niezmienna rzecz od porodu to brak wiedzy i stabilności... Gdzie Ty słyszysz takie głupoty o nawykach? Ludzie są głupi, serio. I mają sklerozę, co wielokrotnie tu potwierdziłyśmy. Co do Baśki to istnieje ryzyko, że to spanie to był wybryk a teraz wróciła do normy... Obym się myliła ;-) taki wiek niestety

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do wykonczonych.

Skrzatowi się dzisiaj odwidziało. I zabawa, i jedzenie, i przytulanie, nawet tunel dziś na NIE. Buczenie, buczenie, mruczenie. Mam wyświdrowany mózg.

Mój też miał takie zapędy ze skoro siedzę w domu to mam wolne, jak Skrzat był mniejszy. Do czasu kiedy sam sprawował wyłączną opiekę i nie miał jak iść do kibla, o ciepłej herbacie nie wspominając. Jeszcze na czas drzemki miał wyznaczoną check listę zadań, żeby nie wydawało mu się, że może odpocząć.

Też generalnie nie mogę narzekać. Sam twierdzi, że ma lepiej bo w pracy przynajmniej posiedzi.

I wiecie co? Nigdy nie mówię, że mąż mi pomaga w domu. Pomóc to można wnieść zakupy, a dom i dziecko są wspólnym dobrem, więc dbanie o nie to nasz wspólny obowiązek. Siłą rzeczy ja spędzam więcej czasu na wykonaniu tego obowiązku, ale on mi nie pomaga, tylko robi to, co do niego należy.

Nynka, kattalinna, edwarda20 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasiu, super udało Ci się przemieścić :)

Też bym poradziła przełożyć szczepienie, z dokładnie tych samych względów co napisała Kattalinna :)

Też mi się chciało słodkiego dziś. W 3 minuty wyczarowalam gofry prawie bez węglowodanów, za to z blonnikiem. Mąka kokosowa jest super do takich wypieków :)

Jutro pójdę za ciosem i zobaczę czy wyjdą mi muffinki :D

Pewnie już śpicie, to pospamuje. Mnie wkurza najbardziej to buczenie mimo animowania zabawy, wczepienie się w moje nogi i nieodkładalnosc. Najgorzej wtedy, gdy muszę do łazienki, albo coś mam na kuchni...

A, i szczypanie. Szczypanie mnie wkurza. Mam siniaki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 23:18

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja czasem tego siedzenia mam po dziurki w nosie bo robota robota ale ja czasem tydzień z domu nie wychodzę to jest dla mnie bardziej uciążliwe niż robota bo ja na moje robaczki narzekać nie mogę ale czasem raz jedno raz drugie chore a za oknem paskudnie albo pada . Czasem jedyne moje wyjście to po dzieci do autobusu kilkaset metrów a on sobie może do ludzi wyjść ,pogadać o pierdolach nie myśleć o niczym . Tego psychicznego oddechu mi brakuje najbardziej nie fizycznego bo w domu już niektóre rzeczy robię z automatu nawet nie odczuwam tego że to praca. Jak mnie czasem wnerwi to wychowawczo zostawiam go na pół dnia z dziećmi albo mówię że jak tylko mi się rodzicielskie skończy to ja idę do pracy a on zostaje w domu. Od razu mu rozum wraca.

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka polubilam za madre słowa o pomocy domowej.

Dziecie mi sie budzi z histeria już druga noc. Nie moge go uspokoic. Co on znowu ;(

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała być też bardziej ogarnięta. Zdążyć ze wszystkimi pracami w domu, zabawa z dzieckiem, pisaniem pracy mgr i jeszcze żeby mieć czas wolny dla siebie...chociaż na samotny spacer z psami. Nie umiem sobie dobrze rozplanować dnia. Pawajoszka jak Ty to robisz? Mi się np. zdarza że przypomnę sobie późno wieczorem że miałam pranie zrobić, a już nie mam siły więc przekładam na następny dzień. No i potem to tak narasta tej roboty. Ostatnio mam wrażenie że non stop piorę i nie mogę wyjść z tego prania :/ to też tak ponarzekałam trochę na wieczór ;) ale na męża w sumie nie mogę tak narzekać bo też dużo chłop robi, czasem tylko mnie wkurza ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 23:41

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola ja nie pisze pracy magisterskiej,moje dzieci śpią w nocy a to już dużo bo w tedy w dzień mam siłę coś porobić,pozatym lata praktyki . Ja już odruchowo wstawiam pranie jak widzę że jedno się skończyło nie planuje takich rzeczy,robię rzeczy przy okazji np idę rano umyć zęby to przy okazji myje zlew i kafelki nad zalewem już taki nawyk no i nie mam ciśnienia na perfekcjonizm ,czasem też mi się zwyczajnie nie chce i mam gdzieś gaszę światło zamykam drzwi i udaje że tego tam nie ma

Cola87, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, właśnie utuliłam po raz drugi histerię tej nocy. Wczorajszej było podobnie. Nie wiem co się wyprawia :/

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję histerii :-( u nas masa jedzenia i zmiana po 3 ale wszystko na śpiocha.

Wowka, z tą pomocą to dokładnie tak samo. Wspólne.

W ogóle dzień dobry od ponad godziny trwa ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie pawojoszka :)
    przy okazji :D tak wstawiam pranie, zmywarke czy zlew umyje
    perfekcjonizm skonczył sie po smierci córki-wole z dzieckiem posiedziec niz na siłe cos próbowac zrobic
    i odrabianie lekcji z jednym chłopcem w domu (choc juz dawno u mnie nie był)-salon ogarniety ;)
    a jak nie daje rady, czekan na inne okazje, na siły, na lepszy dzień

maz mi dziecie przebudził
    wole kawe niz spanie
    on dzis słuzba (i sie wyyyyyyspi) to ja juz bez humoru o 7
    mało powiedziane ze wkurza

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie najgorsza noc
    o 23:30 zły sen
    4:30 pierwsza (i ostatnia) butla nocna
    ale ta 6:30 to wina meza choc Patryk spi (niestety z szumami bo chociaz budzacego sie zycia za oknem nie słyszy)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dobr a zły
    Jak ja nie lubie chorób dzieci a przedewszystkim najgorsze dla mnie jest noc plus gorączka. Spałam dzisiaj moze z 1.5 godz.reszte walczyłam z rosnacą gorączką u syna, która po chwili wracała.
    Bylam wczoraj wieczorem u lekarza i mowiłam patafanowi jednemu że gorączka lubi rosnąć pow 40stopni żeby mi coś dał na nią bo zwykłymi lekami nie moge zbić to powiedział ze okłady mam stosować.
    Wogóle nic nie przepisał.
    Ciekawa jestem co to za choróbsko które zmiotło pół zerowki w jeden dzień.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Po dwukrotnej nocnej histerii, podaniu camilii i odlozeniu do łóżeczka o 1, noc się zapowiadała ciekawie. A tu dopiero wstajemy i do tej godziny spaliśmy bez pobudki :D. Ze skrajności w skrajność, ale ta mi bardziej pasuje. Niniejszym Skrzat udowodnił, że daje radę bez nocnej butli.

No to oby dzień też był łaskawy :)

Miłego!

Ed. Berbecia, co za beznadziejny lekarz. Niech sam sobie okłada czoło. Współczuję :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 07:39

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    berbecia
    współczuje
    kiedy naszej pediatrze mówiłam ze było 38,5 to dla niej wysoko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia w nocy miał prawie 41.
    Chciał żebym go przytuliła to jego ciało normalnie parzyło.

Ide na 9 do swojego lekarza ciekawe co powie.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    berbecia
    moze juz bedzie wiadomo co dopadło dzieci?
    ja chyba bym padła juz przy 40
    (tn na widok 40 stopni u dzieci)

z drugiej strony panuje okropna grypa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 07:49

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrynio własnie wstał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, współczuję bardzo! Ja bym chyba na zawał zeszła :-(

U mnie pranie to też chleb powszedni. Dziecięce, bo nasze czeka aż się uzbiera ;-) chyba że jakieś jasne to dorzucam do młodej. Wczoraj 3 razy zmiana ugania plus raz poszwa kołderki bo dziecko zapomina, że chce siku, priorytety inne ;-) przynajmniej nie muszę kombinować co dorzucić do pełnego wsadu :-D

Chyba się zaczynam rozglądać za jakimś pchaczem. A tak naprawdę to coś do wstawania potrzebne bo meble mamy mało współpracujące ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wieksza sztuka jest składanie powieszonego prania ;) to czeka na specjalniejsze okazje ;)
    pranie susze w sypialni, tu śpi kot (zamykam dzrwi na klucz bo Piotrus) a wiec do sypialni wejsc mogę kiedy Patryk nie spi, by go nie zbudzić ciągłym "nie" (nie wolno, nie ruszaj kotka, nie tak blisko, daj kotkowi zyc...)lub ewentualna histerią kiedy Piotrusia wyniose ;)
    ale poskładac muszę by powiesic to w pralce, ale tak niemal codziennie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk daje rade sam już 17 min (w łózeczku z karuzelą w postaci projektora i z zabawką)
    co raz dłuzej hihi
    ide robic trzecia kawunie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2055 2056 2057 2058 2059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ