X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Berbecia, jak moja Julka miała tak wysoką gorączkę której nie mogłam zbić, pediatra przepisała mi kidofen. Jest to syrop na recepte, z tego co się orientuję połączenie ibuprofenu z paracetamolem.
    Ja raczej staram się unikać leków, ale gdy dziecko ma 40 st. człowiek cuduje i nie może zbić gorączki to podaję. Wiem tyle że przy niektórych chorobach nie można ibuprofenu. Najlepiej spytać pediatry.

U nas już lepiej. Julka skończyła antybiotyk, ja też. Dzisiaj byłam z Michałem na kontroli i jeszcze muszę podawać leki. Do tej pory aż przestanie kaszleć. W ciągu tego tyg byłam 4 razy u lekarza. Pomyślą że jakaś wariatka :) ale wole iść raz za dużo niż coś przeoczyć i wylądować w szpitalu.

U mnie teraz ferie. Julka jeszcze tydzień będzie w domu. Nie mam już pomysłu jak ją zająć. Mieszkam na zadupiu. Raczej miasto nie organizuje żadnych atrakcji.

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos gratuluję! Jeszcze dużo czasu przed tobą nie martw się na zapas. Nasze maluchy rosną a jak urodzisz to już w ogóle będą bardziej samodzielne. Na początku na pewno nie będzie łatwo ale dasz radę.

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pytałam o cudowną maść\ lek na ząbkowanie. Niestety nie ma takiej :( Doraźnie podawać paracetamol.

201501064565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, zdrówka dla Was.
    U nas też jakaś epidemia szaleje,bo jak dzwoniłam w zeszłym tyg umówić na szczepienie to mówili, że nie przyjmują dzieci zdrowych bo jest epidemia. Pogoda szaleje,raz -10, zaraz +5 to nie ma co się dziwić.

U nas dalej rzadka kupka, nie ma biegunki, bo robi 3-4 razy, ale nie jest to normalna kupa. Niby z dnia na dzień jest lepiej, ale się martwię, powinnam jej coś podawać? Gorączki nie ma.

Noc u nas dobra do g.3, później odkładałam 4 razy, w końcu usnęła, a za godzinę już płakała.

Feeva jaki fotelik kupiłaś?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek wbrew pozorom jeśli dobrze znasz swój organizm to całkiem dobra metoda i nie trzeba się latami chemia faszerować. A nawet na pigułkach dziewczyny zachodzą osobiście takie znam ,cztery w dodatku więc to nie takie rzadkie znowu

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obowiązków domowych to u nas nieraz też jest zgrzyt. Chłop po pracy chce odpocząć, ja jak on wróci chce coś zrobić, bo z pełzakiem przy kapciu niewiele da się zrobić.

Jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem to jestem zdania,że od początku trzeba zostawiać ojca z dzieckiem. Po pierwsze,żeby nie bał się później zostać, po drugie, żeby docenił co robię, po trzecie żebym chwilę oderwała się. Ja nie umiem całymi dniami siedzieć w domu, męczy mnie to, czasami muszę chociaż wyskoczyć do biedry XD
    Moja koleżanka tak wszystko sama robiła przy dziecku, że jej mąż nawet pieluchy nie zmienił,o zostaniu samemu z dzieckiem nie wspomnę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się bała kalendarzykowi zaufać, no ale nie ma metody dającej 100% gwarancji, każdy wybiera co mu najbardziej odpowiada.
    Ja znam 2 dziewczyny, które zaszły w ciążę biorąc tabletki.

• Tanda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do klubu ciężkiej nocy, pobudki z płaczem o 23:30, 2:30, 4:30, 7:00.
    Ale rano znalazłam winowajcę.

Już zaczynałam wątpić, że ten powtarzający się grudniowy schemat to ząbki, myślałam że się pomyliłam ale jednak matczyna intuicja rzadko zawodzi. Po prostu szukałam w złym miejscu. Spodziewałam się drugiej dolnej jedynki a tu górna wyskoczyła XD

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa kupiłam Babysafe Schnauzer do 18kg przód tył :)

Mam zapalenie gardła, antybiotyk na 10dni :/

Tanda u nas pobudki z płaczem już od jakiegoś czasu a zębów nadal nie ma.
    Uparta ta jedynka :/ Juz centralnie pod dziąslem jest a nie chce się przebić.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wczorajszy schemat drzemek się powtórzył: 40-1,5-30. Nie podoba mi się :-|

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy ewakuacje - czad sie ulatnial u sasiadow, cala klatka schodowa skazona, sasiad trafil do szpotala. Masakra. Mamy zakaz ogrzewania dopoki nie przyjdzie kominiarz i nie zdejmie zakazu, zajebiscie.
    Nie mogl byc dzis bo cos tam, takze ja grzeje w salonie ogrzewaniem od klimatyzacji a w lazience farelka.

:/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Chyba ten czad gorszy niż mój gaz pod blokiem
    Współczuję ale i tak dobrze że macie czym się dogrzac

Dariah lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy pomoc. Wszyscy mieszkaja blisko. My mieszkamy z rodzicami.. Tzn mamy swoje a oni sa na dole. Ale miejsca nie jest dużo. Jakoś ogarniemy

kattalinna, Nynka, Mała Matylda, Cola87 lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje robaczki cudaczki
    Dają popalić
    Ale śmiechu mamy równie dużo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 07:43

Mycha666, J.S, D_basiula, olciabos, Katy, pawojoszka, Feeva, kattalinna, Berbecia, Nynka, Mała Matylda, Wowka, Cola87, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, fajnych masz tych chlopakow, na pewno duzo radosci z tymi szkrabkami :)

Sasiadka z samego dolu spod 1 zmarla, a mieszkanie bylo wspolnoty wiec coreczki musialy wszysttko oproznic, wywalily piec ktory byl podlaczony do rury i zostawily pusta, nie zalepily jej niczym. No brak mozgu. Zdaly to mieszkanie i teraz druga sprawa - kto je odebral z dziura? Zaczeli palic w piecach, wszystko sie cofnelo, licznik od czadu ten co mieli strazacy to na parterze pokazal najwyzsza norme. Sasiad spod dwojki w szpitalu z powodu zatrucia, ogolnie jest ok ale ma spore stezenie we krwi. Mowil ten strazak ze na szczesce nie poszlo wentylacja do nas, ale pod drzwiami tez ta maszyna dawala znac, ze jest.
    Nie chce myslec co by bylo, gdyby to byla noc i wszyscy by spali. Ten strazak mowi ze szczescie w nieszczesciu, ze stalo sie to w dzien a nie w nocy, bo wszyscy bysmy sie zatruli.
    Dziure z dolu wspolnota zalepila, ale i tal trzeba czekac na kominiarza jutro

kamciaelcia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s ja po takich akcjach kupiłabym czujnik czadu to kosztuje koło 100zl a spokój jest bezcenny.

To moje dziecię zwariowało przecież mi będzie nowa szafa potrzebna ledwo się przebiły górne jedynki a dziś znowu ślina i glut do pasa i dwójki górne czuć przez dziąsło .

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez wymuszaja wszystko krzykiem, placzem, rzucaniem zabawek? Człowiek za przeproszeniem w d.. wchodzi a pannicy wiecznie coś nie pasuje. Nie wiem co w nia dzisiaj wstąpiło ale przesadziła. Chyba ze to skok rozwojowy, wiekowo teoretycznie się łapiemy.
    Mam dosc. Idę spać.

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, straszne to :-( faktycznie całe szczęście, że to dzień! Ile czasu na ewakuację mieliście? Pawojaszka dobrze mówi, czujnik czadu...

Pawojaszka, u nas dokładnie tak samo z tą szafą ;-)

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirus odpadł i mnie, ale bez gorączki.

Ale żeby nie było to też pozytywnie było mała zaczeła mówić mama, baba, bebe. Znalazła sposób na nie raczkowanie-przemieszcza sie na dupie odpychając rękami.

Z tym czadem to nie fajnie, bezmózgowie jakieś.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy rok temu czujnik dopiero i raz zadzialal. Ogladalismy skoki, jakos w przerwie poszlam sie myc, a ciepla wode mamy z piecyka gazowego, wyszlam i jakas taka strasznie senna bylam ale tlumaczylam sobie to ze ciaza i akurat taki dzien. Pozniej poszedl maz a tam pokazuje duzo ponad norme na wyswietlaczu, szybko okna drzwi pootwieralismy i juz bylo ok. Czujnik piszczal ale jakos to bylo ze pomyslelismy ze to w tv piszczy.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
‹‹ 2057 2058 2059 2060 2061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ