X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos, no szybko po cc ale do następnego będzie 1,5 roku więc spokojnie. Gratuluję jeszcze raz i bardzo się cieszę, że tak Wam się udało :-) to taka wisienka na torcie po latach walki o dziecko :-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos, gratulacje:* Na pewno dasz rade ;) Niech dzidzia zdrowo rosnie;)

Mielismy dzisiaj spacer katastrofe, najpierw sobie bagaznika otworzyc nie moglam zeby wozek wyjac i Kamil sie juz niecierpliwil, a potem po 10min w wozku zaczal awanture i musialam go niesc troche na rekach, a potem sprintem do domu xd Przyszlam taka upocona, ze masakra xd

Z lepszych wiesci to dzisiaj jadl ladnie kanapke z masełkiem, jutro zrobie drugie podejscie do jajecznicy, moze tym razem zje xd

Nynka, u nas skok by oznaczał nieodkladalnosc, a (odpukac) pod tym wzgledem jest ok :p Dzisiaj podczas drzemki sobie ksiazke poczytalam xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakrzyczałam na dziecko :-( teraz siedzę i prawie ryczę zła na siebie...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratuluje, zdrowia i spokojnej ciąży!❤
    Też się wlasnie boje przez ta cc zajsc w kolejną ciąże...

Na pewbo będzie dobrze, toz to takie szczęście!

Kattalina za co dziecie dostało? Nie smutaj nie ostatni raz :)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzie...

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina mój też gryzoń, raz tak mnie ugryzł, że też trochę głos podniosłam, ale to z bólu. Oj ja też się wtedy nie lubię, ale z drugiej strony jak stanowczo powiem nie, nie wolno tak to może w końcu zrozumie ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona się wtedy śmieje... Nagadałam jej, że więcej nie dostanie cycka a za chwilę znowu błagałam, żeby trochę wypiła bo mi już eksplodował. Cyc już tylko do spania... Nie chciała i już - tak mi się przykro zrobiło, że krzyczałam, że ona nie chce i w ogóle, że się łzy polały i moje dziecko zastygło przy mojej twarzy, wpatrzone ze zdziwieniem w matkę, a za chwilę zaczęła mnie "głaskać" po buzi. Ech, szalone to macierzyństwo :-( matki to wariatki, dlaczego faceci nie rodzą i nie wychowują? Oni są przecież bardziej zrównoważeni psychicznie i emocjonalnie...

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos gratuluję, a poziomu Twojego stresu tylko się domyślam.

Ja mam doła, że nikt mnie nie rozumie, że tyję zamiast chudnąć, że nie wiem już co jeść by było dobrze, że w związku z tym że nie jem tego na co mam ochotę mam nerwy. Dajcie spokój. I jeszcze stary wkurza mnie jak nigdy. I chyba on w tej pracy myśli że ja sobie siedzę i odpoczywam i że super. A on przychodzi wielce zmęczony i jeszcze śpiąca królewna taki niewyspany... najchętniej wbiła bym mu do tego łba że nie jest lekko. Jutro ma wolne i chyba go zostawię na cały dzień, niech sobie "posiedzi". Zobaczy co to znaczy chodzenie za nią krok w krok... bo lezie do kanapy, chodzi wzdłuż, obraca się i leci na łeb, ryczy ale raczkuje do szafki RTV wstaje i to samo, potem do stołu i tak w kółko... jakiś kryzys przechodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 20:32

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratulacje, na pewno dasz rade, trzymamy kciuki za Was!!!!

Moja Olcia juz dobrze, kropelki do oka pomogly. Ja tez juz w miare ok. J.S. Ty mowilas ze jak zeby wyjda to bedzie chwila oddechu. Wyszly piekne 2 jedynki, bielutenkie jak snieg i szpareczka miedzy nimi, prawa dwojka i lewa schodzi. Od poniedzialku mam znow cudowne bawiace sie dziecko, ale wieczorem zauwazylam ze zaczyna znow wszystko mocno gryzc, pewnie ta chwila oddechu sie konczy...

Ja piore albo w bobini-proszek albo plyn z bialego jelenia. Do plukania raz uzylam silana sensitive i mala cala wysypana byla. Szybko wrocilam do plynow dla dzieci, aczkolwiek po bialym cocolino nic jej nie bylo.

J.S lubi tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakt mam podobnie szczególnie z tym jedzeniem. Jeżdżę kurde codziennie na na wspólnej na rowerki stacjonarny
    , staram się jeść zdrowo bez słodyczy a waga ani drgnie w dół. Brzuch mam okropny :( a mój mąż ja to kiedyś powiedział...przecież Ty siedzisz sobie z dzieckiem i się cały dzień bawicie haha dowcipniś...

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Was poradzić. 6 lutego mamy szczepienie na meningokoki, ale...w szpitalu gdzie jest nasza przychodnia jest 14 przypadków świńskiej grupy, 3 osoby zmarły po powikłaniach. Niby do przychodni jest osobne wejście, tyle że wspólny budynek, ale mimo to zastanawiam się czy nie przełożyć szczepienia. Chyba bardziej jestem za przełożeniem np o miesiąc. Chyba nie ma to takiego znaczenia kiedy te meningokoki zrobimy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 20:40

• Patk Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem oni mózgów nie mają czy jak. A te prania się same wieszają, ściągają, piach się sam odkurza, dziecko w sumie zje byle co albo samo sobie robi... no I przecież 4h aktywności to nie tak dużo i przez ten czas Baśka zajmuje się sama sobą A ja cisnę seriale w tym czasie...
    I jeszcze wielka łaska że jak dziecko wstaje o 6 i proszę żeby z nią posiedzial bo i tak nie zaśnie, to jest albo wielka obraza i łaska pańska, albo potem chodzi jak zbity pies i tym umierającym głosem cierpiennika odpowiada na pytania... A to mi ciśnienie tak podnosi że szok...

Może to pms...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, przełóż. Nawet nie ze względu ryzyko złapania, ale stres, który byś miała przez to, ciągłe zastanawianie się, szukanie symptomów itp.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk rozumiem. Mój też tak troche myśli cbyba. Po 8 miesiacach raz powiedział, kurcze nie masz lekko... no nie mam, ale to on właśnie poszedł z kolegami na piwo a ja sie tylko grzecznie zapytałam kiedy ja odpoczne?...
    Wkradlam swoje żale dzisiejsze.

Cola ja bym przełożyła.

O mój też gryzie ale jakoś jestem z tym wyrozumiała, trace cierpliwość jak nie mogę go odłożyć bo sie drze histeryk a ja chce tylko 5 minut żeby zrobić mu jeść, bo jak wiadomo ja to się żywię powietrzem...

Strasznie jest nieodkladalny...

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do facetów to chyba kazdy tak ma na początku. Moj teraz przy drugim inaczej sie zachowuje i pomoże nawet w domu. Tylko z dziecmi narazie sam nie chce zostawać.
    Aha i nigdy nie chwale się że mężowi że dzieci były bardzo grzeczne zawsze coś troszke dodam od siebie.

Dzisiaj był dzień hardcor. Starszy chory z gorączka 40stopni płaczliwy o wszystko, młoda histerie odprawiała, zęby jej nie mogą wyjść.stary jak wrócił z pracy i usłyszał wrzaski w domu stwierdził ze wraca do pracy.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mojego nie mogę słowa powiedzieć złego. Czasem mnie wręcz wkurza tekstami typu "bo Ty tak sama z tym zostajesz". No zostaję, co poradzimy. I to ma tak nie tylko gdy młoda mendą jest ale też normalnie. Wie, że siedzenie z dzieckiem to nie bułka z masłem, choć też jest świadomy tego, że przy Bożence czasem można się ponudzić bo ona sama się długo potrafi bawić. Ja mu więc niczego nie ściemniam dodatkowo. Mówię jak jest. Wkurza mnie oczywiście czasem w innych kwestiach, to jasne, ale przynajmniej nie uważa, że jestem na urlopie...

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratulacje cudowne wieści!
    Ja też na początku byłam załamana ale już mi minęło i się bardzo cieszę;)
    Powodzenia i zdrówka dla was!

A Staś zaczął już ładnie siadać jak już ogarnął o co chodzi

No i ruchy małej już czuję a brzuch już pomału widać;)

kattalinna, Wowka, Katy, D_basiula, Mała Matylda, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina chyba masz rację, nawet dla własnego spokoju chyba lepiej przełożyć te szczepienie. Właśnie zrobiłam tiramisu, bo jutro goście. Chyba jutro się złamie i zjem kawałek. I tak jak nie jem to nie chudnę ;p a tak poważnie to muszę chyba jeszcze bardziej zaostrzyć rygor jedzeniowy bo inaczej nic nie zejdę z wagi...a tak lubię jeść :(

• Patk Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój podobno też zły nie jest i wiem że narzekać nie powinnam. Ale mam nerwy nieziemskie na wszystko.
    Baśka znowu budzi się co 2h. Nie wiem czego chce. Wszędzie tylko słyszę że złe nawyki w niej utrwaliłam i dlatego się budzi. I co robić? Butlę raz chce, raz nie. Na rękach be... Nic nie wiem

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk oj ja też mam nerwa. Kiedyś byłam dużo spokojniejsza. No i moja też potrafi budzić się co 2 h i nie mam pojęcia czemu. Tez ciągle słyszę, że to źle robię tamto źle. Że noszę w chuście źle, nie noszę źle. Nie dogodzi się... Najgorzej mnie trafia jak Iga zaśnie tak przed 20 i po pół godzinie się obudzi i potem grasuje do 23 :/

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 2054 2055 2056 2057 2058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ