Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, macie takie nie wie jak to nazwać "wibracje" w macicy? Mam to od wczoraj nie wiem co to jest. Oprócz tego mam już dość mdłości, kiedy to się skończykilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url]
-
Bylam dzisiaj u tego nowego lekarza, bardzo sympatyczny, kazal jak najszybciej zrobic usg genetyczne bo juz malo czasu zostalo
I dostalam nowe zdjecie maluszka (mialam tylko z 9 tygodnia)
Po za tym on przynajmniej ma usg w gabinecie, a u tamtej lekarki musialam sobie specjalnie termin brac...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d79155edf88a.jpgkelegena, Hoope lubią tę wiadomość
-
Katy, super dzieciaczek!
Na kiedy masz termin prenatalnego usg?
Anusias, niestety ci nie pomoge, nie mam czegos takkego. A mdlosci ... witaj w klubieChociaz ja nie mam az tak mocnych, ale imbir itp nie pomaga.
Feeva, prazynki juz zaczete, nie dalam rady ale zjsdlam kilka i mdlosci mnie wziely, ale planuje jeszcze do nich wrocicsmak bombowy haha nigdy nic tak mi nie smakowalo akurat w tym momencie
Anusias, Katy lubią tę wiadomość
-
Anusias, nie wiem o co dokładnie chodzi, bo nie umiem poczuć tego co Ty, ale ja miewałam takie delikatne drżenia, podobne do skakania powieki - właśnie w okolicach macicy również przed ciążą i u mnie to zawsze jest brak magnezu lub potasu.
Parę tygodni temu też tak miałam, plus skakanie mięśni brzucha - tu już mocniejsze, zaczęłam brać magnez i przeszło.Anusias lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się i ja
Jestem po prenatalnych, dzidziuś zdrowy i według usg 12w4d więc już tak zostawię
Proszę o zmianę terminu na 30.04.2018r
MysiaMarysia ja także mam taki wielki brzuch, jakbym swój widziała na Twoim zdjęciu;) w 1 ciąży tak wyglądałam w 6miesiącu a teraz dopiero koniec 3... aż się boję co to będzie pod koniec.Hoope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPani doktor powiedziała, że raczej jest to dziewczynka więc ogromnie się cieszę bo właśnie liczyłam na taką wiadomość
Za miesiąc jak mój lekarz to potwierdzi to będzie na 100% córeczka
Dzisiaj ma 61.6mm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/990f59646397.jpg
Na zdjęciu powyżej ręce u góry, brat męża się śmieje że będzie siatkarka
(Główka po lewej stronie)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0771a2d2e148.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 18:31
Hoope, kelegena, Sela, malwka08, Feeva, Witch15 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, bardzo fajnie się czyta takie dobre wiadomości i ogląda zdjęcia Waszych maluszków !!
Mam nadzieje, ze już niebawem tez będę mogła się takim pochwalić, chociaż bardzo się boje USG. Jeszcze 3 dni i zaczynam co raz bardziej się denerwować. To będzie moje 3 USG i boje się bo za każdym razem było coś nie tak. Jak poszłam pierwszy raz to nie było jeszcze zarodka, bardzo się niepokoiłam. Do tego krwiak i niski przyrost Bhcg. Kolejnym razem był już malutki zarodek i serduszko ale tętno zbyt niskie, jak wychodziłam od lekarza to powiedział mi żeby jeszcze się nie cieszyć. I tak żyje sobie z tym przekonaniem już od 3 tygodni. W końcu wizyta w poniedziałek a ja zamiast się cieszyć to bardzo denerwuje. Staram się zajmować myśli czymś innym ale się nie da.
Może jakos to będzie ..
-
Kasiu - na szczęście jest weekend, więc zakładam, że te dwa dni szybciutko Ci mina i w poniedziałek już zobaczysz swoją dzidzie
Jejku to takie fajne, że tak szybko można przypuszczać płeć. Aż nie mogę się tym bardziej doczekać swojego badania. Jeszcze 11 dni
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
J.S wrote:Hoope, nie pytalas
Nie, nie mam tylozgiecia, a to ma wplyw na wyproznianie?
Taaak, macica w tyłozgięciu naciska na jelita i dopóki się nie podniesie, powoduje zaparcia. Drugi winowajca to wysoki poziom progesteronu. To akurat dobra wiadomośćZależy też co rozumiesz przez zaparcia. Co dwa dni, to nadal norma zdrowego człowieka, tak jak i dwa razy dziennie.
Co działa, maślanka, prebiotyki i probiotyki, colon c, surowe warzywa, owsianka, len, dużo wody (3 litry), suszone śliwki, morele. W aptece jest syrop na zaparcia.
Kasia ja nie mam problemów ale uwierz, stres nie mniejszy . Staraj się choć trochę opanować emocje, myśl o dziecku. Będzie dobrze
Gratuluję udanych wizyt, to był dobry dzień. Nie mogę się napatrzeć na te wszystkie usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 19:06
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa i jestem w 9 tygodniu(+2dni). Przybliżony termin to 23 maj.
Jest to moja pierwsza ciąża i wszystkim strasznie się przejmuje.
Mieszkam w UK i tutaj prowadzenie ciąży wyglada całkiem inaczej.
Jak do tej pory miałam wizytę z położna, badania krwi i moczu.
Pierwsze usg mam dopiero 5 grudnia i już nie mogę się doczekać.
Na początku ciąży czułam straszne mdłości, senność,ból piersi. Teraz w 9 tygodniu objawy ustały.
Czuje się tylko bardziej zmęczona niż zwykle. Czy to normalne,ze objawy ustały?
Nie mogę się doczekać tego pierwszego usg kiedy zobaczę moja fasolkę.
Mam nadzieje,ze wszystko jest tak jak należy.
Pozdrawiam cieplutko
Angie24 -
J.S wrote:Katy, super dzieciaczek!
Na kiedy masz termin prenatalnego usg?
Anusias, niestety ci nie pomoge, nie mam czegos takkego. A mdlosci ... witaj w klubieChociaz ja nie mam az tak mocnych, ale imbir itp nie pomaga.
Feeva, prazynki juz zaczete, nie dalam rady ale zjsdlam kilka i mdlosci mnie wziely, ale planuje jeszcze do nich wrocicsmak bombowy haha nigdy nic tak mi nie smakowalo akurat w tym momencie
U tego lekarza najblizszy termin byl na 30 .10, a ja chyba wole wczesniej wiec jeszcze bede dzwonic gdzies i probowac