X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, przed ciaza chodzilam dwa razy dziennie, a teraz raz na trzy-cztery dni z tym, ze po prostu czuje, ze wszystko mi zalega. Slyszalam cos o laktulozie, czy czyms podobnym, ale jeszcze wypije ten sok z kiszonej kapusty.. Bede probowac, jutro przejde sie jeszcze raz do apteki.

Sliczne dzieciaczki na tym usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 19:56

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe majówki :)

J.S. chodziłam, właśnie, ruch poprawia pracę jelit. Laktuloza tak, jest właśnie tym syropem z apteki.

Witam się oficjalnie w 4 miesiącu ciąży XD
    W komplecie ja, jeden dzidź i wszystkie objawy XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 08:29

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺☺☺ a co tu taka weekendowa cisza nastała..
    Miłego i udanego weekendu..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)

Jakby ktoras miala problemy z zaparciami i tak jak mi - nic nie pomaga, to kupcie babkę płesznik. 2-3 lyzki male do szklanki, zalac sokiem i po 20 minutach wypic na czczo, ale trzeba pamietac zeby pic przy tym 1,5 l wody. Pomaga w takim trudnym przypadku jak moj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 12:36

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    bierzecie dha ? ja kupiłam z doppheles Activ mama jest tam wszystko co mi wypisała ginekolog co mam brać podzielone na 2 tabletki bierze się rano i po obiedzie i kurcze mam problem bo ciągle mi się odbija ryba
    kurcze nie wiem jak już to brać żeby było ok

f2w3qqmza7aalezj.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    hej
    bierzecie dha ? ja kupiłam z doppheles Activ mama jest tam wszystko co mi wypisała ginekolog co mam brać podzielone na 2 tabletki bierze się rano i po obiedzie i kurcze mam problem bo ciągle mi się odbija ryba
    kurcze nie wiem jak już to brać żeby było ok
    Tez biorę te witaminy. Biorę obie tabletki wieczorem przy kolacji i niedługo po tym przeważnie idę spać :) wiec niczym mi się nie odbija:)

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion, właśnie zaczynam 2. Do tego jod, selen, witaminę d3 i magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 15:40

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja mam przeczucie na dziewczyne ale zobaczymy w piątek, mam nadzieje ze sie dzidzia pokaże z każdej strony :)

Śliczne dzieciaczki dziewczyny <3

Pauletta ale brzusio :D ja taki mam wieczorem :)

Ogólnie to witam się w 13 tygodniu :D

Edit: A co do witaminek to ja biorę Vita-min Plus Mama, biorę tabletkę na noc :) Jest to mega duża kapsułka, bo dużo ma tych witamin w środku, plus dodatkowo żurawina, co w przypadku za wysokiego ph w moim moczu jest wskazane :) Oprócz tego nic więcej nie biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 14:41

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się witam w 10-tym, a co! :)

Wymiotuję nadal, nie mam już w żołądku niczego, co zjadłam dziś do tej pory.. Nie spodziewałam się tego, myślalam że na mdłościach się skończy a tu.. Gdzieś czytałam, że między 10-tym a 12-tym tygodniem dochodzi do kulminacji poziomu hormonow ciążowych w organiźmie, cóż.. pasowałoby. ;)

Dziewczyny, które przez to przechodziłyście/przechodzicie, mam pytanie. Jak udaje się Wam w ogóle jeść? Ja się już dziś na przykład boję wziąć cokolwiek do ust.. Mam wręcz jadłowstręt. A przecież powinnam. Nadal mam ponad 2 kg na minusie, mam obawy że ich jeszcze przybędzie.

Co Wam pomagało? Od razu powiem, że imbir nie - ucieka tak samo jak reszta zaraz po spożyciu.. I co jadłyście?..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 15:20

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko Fembion i magnez :)

Feeva ja też mam przeczucie na dziewczynkę, ciekawe czy się sprawdzi :P

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja tylko kwas foliowy..nie powinnam brać jeszcze innych witamin?

1usa3e5el69vdydq.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83, lepiej jest brać witaminki dla dobra dzidziusia i swojego :) Ale jak to moja endokrynolog powiedziała - kiedyś ludzie nic nie brali i sie nie badali i żyli :P Ja biorę, żeby dzidziusiowi nic nie zabrakło. Więc może lepiej coś sobie kup dla przyszłych mamuś ;)

Jeśli chodzi o płec... My wszyscy, tzn ja, mój mąż i synek chcemy dziewczynke :) Ale ostatnio byliśmy na weselu no i powiedziałam, że jestem w ciąży to chyba z 50 osób stwierdziło, że będzie syn... ANI JEDNA nie powiedziała, że dziewczyna i teściowa też mówi, że syn - a ona jest czarownicą :P Więc już się nastawiłam na Adasia albo Piotrusia :) Jakież by było moje zaskoczenie jak jednak by się okazało, że będzie Zuzia :D Ale co będzie to będzie - pokocham jak swoje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 15:36

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tylko kwas foliowy w pierwszym trymestrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko kwas foliowy, nawet sie nie zastanawialam zeby brac jakies witaminy

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mowil zebym wzięła.femibion 1 i w poprzedniej ciąży tez bralam to. Dodatkowo jeszcze witaminę D 1000j... witaminy nie.zaszkodza napewno a warto brać.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore tylko kwas foliowy w 1.trym. bo tak mi od pierwszej cązy zalecali lekarze
    a witaminki tak-te naturalne dla dzidzi najlepsze
    od drugiego sięgnę po jakiś zestaw

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku biore Femibion, najpierw 1 teraz kontynuacje :) Oprocz tego, jeszcze magnez bo mi ostatnio lekarz przepisal :)

Fermina, ja jadlam bardzo malo i robilam przerwy w trakcie jedzenia zeby sie "przyjelo" i nawet dzialalo :) Lepiej zjesc odrobine niz nic :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Katy, spróbuję. :) To będzie dość trudne bo od lat jem tylko dwa posiłki dziennie, za to spore.. ale czego się nie robi dla Malucha.. :)

Wydaje mi się, że jak się nie ma niedoborów, kwas foliowy wystarczy w I trymestrze, mam znajomą która twierdzi, że nawet tego nie brała tylko jadla dużo zielonych warzyw, ale tak daleko bym nie poszła. ;)

Ja biorę jod - bo tarczyca, magnez - bo mi spada regularnie i daje objawy, D3 2000 - bo przed ciążą byłam na granicy awitaminozy z powodu jej braku, kwas foliowy - bo ciążą. ;)

W zasadzie, gdyby nie to, że mam wyraźne powody do suplementacji, poza kwasem foliowym nie brałabym nic więcej.

Przed ciążą miałam też niskie żelazo i brałam suplement - w ciąży lekarka mi go wyłączyła na I trymestr. Pytałam ją czy mogę brać B12 - bo jestem weganką, powiedziała, że dopiero w II trymestrze zrobimy badania na niedobory i będziemy suplementować zgodnie z wynikami a w I najlepiej brać wspomagaczy minimalne ilości. Ponieważ ogólnie nie lubię brać jakichkolwiek leków, to się z nią zgadzam, że lepiej sprawdzić, czy w ogóle jest potrzeba.

Tym niemniej podejrzewam, że te apteczne mieszanki na I trymestr są na tyle wyważone i przemyślane pod kątem składu, że nie powinny zaszkodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 16:50

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja brałam prenatal uno, a teraz preparat mama DHA, ale pewnie dlatego, bo również miałam niedobór witaminy D. :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Fembion 1, witaminę D i kwas foliowy. No i przez krwawiaka lekarz poradził witaminę C- najlepiej w sokach ale biorę tez w tabletkach bo to nie zaszkodzi.

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ