WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, przed ciaza chodzilam dwa razy dziennie, a teraz raz na trzy-cztery dni z tym, ze po prostu czuje, ze wszystko mi zalega. Slyszalam cos o laktulozie, czy czyms podobnym, ale jeszcze wypije ten sok z kiszonej kapusty.. Bede probowac, jutro przejde sie jeszcze raz do apteki.

Sliczne dzieciaczki na tym usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 19:56

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe majówki :)

J.S. chodziłam, właśnie, ruch poprawia pracę jelit. Laktuloza tak, jest właśnie tym syropem z apteki.

Witam się oficjalnie w 4 miesiącu ciąży XD
    W komplecie ja, jeden dzidź i wszystkie objawy XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 08:29

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺☺☺ a co tu taka weekendowa cisza nastała..
    Miłego i udanego weekendu..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)

Jakby ktoras miala problemy z zaparciami i tak jak mi - nic nie pomaga, to kupcie babkę płesznik. 2-3 lyzki male do szklanki, zalac sokiem i po 20 minutach wypic na czczo, ale trzeba pamietac zeby pic przy tym 1,5 l wody. Pomaga w takim trudnym przypadku jak moj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 12:36

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    bierzecie dha ? ja kupiłam z doppheles Activ mama jest tam wszystko co mi wypisała ginekolog co mam brać podzielone na 2 tabletki bierze się rano i po obiedzie i kurcze mam problem bo ciągle mi się odbija ryba
    kurcze nie wiem jak już to brać żeby było ok

f2w3qqmza7aalezj.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    hej
    bierzecie dha ? ja kupiłam z doppheles Activ mama jest tam wszystko co mi wypisała ginekolog co mam brać podzielone na 2 tabletki bierze się rano i po obiedzie i kurcze mam problem bo ciągle mi się odbija ryba
    kurcze nie wiem jak już to brać żeby było ok
    Tez biorę te witaminy. Biorę obie tabletki wieczorem przy kolacji i niedługo po tym przeważnie idę spać :) wiec niczym mi się nie odbija:)

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion, właśnie zaczynam 2. Do tego jod, selen, witaminę d3 i magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 15:40

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja mam przeczucie na dziewczyne ale zobaczymy w piątek, mam nadzieje ze sie dzidzia pokaże z każdej strony :)

Śliczne dzieciaczki dziewczyny <3

Pauletta ale brzusio :D ja taki mam wieczorem :)

Ogólnie to witam się w 13 tygodniu :D

Edit: A co do witaminek to ja biorę Vita-min Plus Mama, biorę tabletkę na noc :) Jest to mega duża kapsułka, bo dużo ma tych witamin w środku, plus dodatkowo żurawina, co w przypadku za wysokiego ph w moim moczu jest wskazane :) Oprócz tego nic więcej nie biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 14:41

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się witam w 10-tym, a co! :)

Wymiotuję nadal, nie mam już w żołądku niczego, co zjadłam dziś do tej pory.. Nie spodziewałam się tego, myślalam że na mdłościach się skończy a tu.. Gdzieś czytałam, że między 10-tym a 12-tym tygodniem dochodzi do kulminacji poziomu hormonow ciążowych w organiźmie, cóż.. pasowałoby. ;)

Dziewczyny, które przez to przechodziłyście/przechodzicie, mam pytanie. Jak udaje się Wam w ogóle jeść? Ja się już dziś na przykład boję wziąć cokolwiek do ust.. Mam wręcz jadłowstręt. A przecież powinnam. Nadal mam ponad 2 kg na minusie, mam obawy że ich jeszcze przybędzie.

Co Wam pomagało? Od razu powiem, że imbir nie - ucieka tak samo jak reszta zaraz po spożyciu.. I co jadłyście?..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 15:20

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko Fembion i magnez :)

Feeva ja też mam przeczucie na dziewczynkę, ciekawe czy się sprawdzi :P

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja tylko kwas foliowy..nie powinnam brać jeszcze innych witamin?

1usa3e5el69vdydq.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83, lepiej jest brać witaminki dla dobra dzidziusia i swojego :) Ale jak to moja endokrynolog powiedziała - kiedyś ludzie nic nie brali i sie nie badali i żyli :P Ja biorę, żeby dzidziusiowi nic nie zabrakło. Więc może lepiej coś sobie kup dla przyszłych mamuś ;)

Jeśli chodzi o płec... My wszyscy, tzn ja, mój mąż i synek chcemy dziewczynke :) Ale ostatnio byliśmy na weselu no i powiedziałam, że jestem w ciąży to chyba z 50 osób stwierdziło, że będzie syn... ANI JEDNA nie powiedziała, że dziewczyna i teściowa też mówi, że syn - a ona jest czarownicą :P Więc już się nastawiłam na Adasia albo Piotrusia :) Jakież by było moje zaskoczenie jak jednak by się okazało, że będzie Zuzia :D Ale co będzie to będzie - pokocham jak swoje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 15:36

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tylko kwas foliowy w pierwszym trymestrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko kwas foliowy, nawet sie nie zastanawialam zeby brac jakies witaminy

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mowil zebym wzięła.femibion 1 i w poprzedniej ciąży tez bralam to. Dodatkowo jeszcze witaminę D 1000j... witaminy nie.zaszkodza napewno a warto brać.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore tylko kwas foliowy w 1.trym. bo tak mi od pierwszej cązy zalecali lekarze
    a witaminki tak-te naturalne dla dzidzi najlepsze
    od drugiego sięgnę po jakiś zestaw

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku biore Femibion, najpierw 1 teraz kontynuacje :) Oprocz tego, jeszcze magnez bo mi ostatnio lekarz przepisal :)

Fermina, ja jadlam bardzo malo i robilam przerwy w trakcie jedzenia zeby sie "przyjelo" i nawet dzialalo :) Lepiej zjesc odrobine niz nic :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Katy, spróbuję. :) To będzie dość trudne bo od lat jem tylko dwa posiłki dziennie, za to spore.. ale czego się nie robi dla Malucha.. :)

Wydaje mi się, że jak się nie ma niedoborów, kwas foliowy wystarczy w I trymestrze, mam znajomą która twierdzi, że nawet tego nie brała tylko jadla dużo zielonych warzyw, ale tak daleko bym nie poszła. ;)

Ja biorę jod - bo tarczyca, magnez - bo mi spada regularnie i daje objawy, D3 2000 - bo przed ciążą byłam na granicy awitaminozy z powodu jej braku, kwas foliowy - bo ciążą. ;)

W zasadzie, gdyby nie to, że mam wyraźne powody do suplementacji, poza kwasem foliowym nie brałabym nic więcej.

Przed ciążą miałam też niskie żelazo i brałam suplement - w ciąży lekarka mi go wyłączyła na I trymestr. Pytałam ją czy mogę brać B12 - bo jestem weganką, powiedziała, że dopiero w II trymestrze zrobimy badania na niedobory i będziemy suplementować zgodnie z wynikami a w I najlepiej brać wspomagaczy minimalne ilości. Ponieważ ogólnie nie lubię brać jakichkolwiek leków, to się z nią zgadzam, że lepiej sprawdzić, czy w ogóle jest potrzeba.

Tym niemniej podejrzewam, że te apteczne mieszanki na I trymestr są na tyle wyważone i przemyślane pod kątem składu, że nie powinny zaszkodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 16:50

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja brałam prenatal uno, a teraz preparat mama DHA, ale pewnie dlatego, bo również miałam niedobór witaminy D. :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Fembion 1, witaminę D i kwas foliowy. No i przez krwawiaka lekarz poradził witaminę C- najlepiej w sokach ale biorę tez w tabletkach bo to nie zaszkodzi.

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ