X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz go, to cudowne przeżycie. Pozwól mu też je przeżywać:)
    Chociaż rozumiem obawy.
    U nas teraz tak było, że M. spojrzał mi tam akurat kiedy gin włożył wziernik i pobierał cytologie.
    Potem była dzidzia i serduucho <3
    Po wyjściu się pytam "i jak?"
    M.: "No wciąż się trzese"
    Ja: "aż tak się wzruszyłeś słodziaku?"
    M. "Nie, widziałem co on Ci tam włożył...co to było?"

Hmmm...także tego...:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 15:57

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, hahaha juz widze mojego, on jest bardzo zainteresowany jak w rzeczywistosci wyglada taki wziernik, w ogole gabinet ginekologiczny bo wiadomo nigdy nie byl :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhahahahaha fatalita dobre dobre....
    No ja wlasnie sie cieszę jak maz jest ze mna bo przezywamy wszystko wspólnie bo naocznie widzi fasolke mala.. faceci inaczej do tego podchodza.. ja juz doczekać sir nie moge ruchow, jakie to bylo cudowne uczucie... tęsknilam za tym

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Majoweczki :)

To ja PodwojnaMama ;) poprzednie konto mam skasowane i jakis czas mnie tutaj nie bylo.

Przejrzalam na szybko co u Was i widze ze same dobre wiesci powizytowe :) bardzo sie ciesze i wierze ze do konca beda juz tylko takie :) a malenstwa wszystkie sa przesliczne!!!

U mnie w sumie ok. Najgorsze objawy juz za mna ale cukrzyca strasznie dowala. Biore insuline 4 razy dziennie. Co 2 dni mam zwiekszane dawki. Scisla dieta a cukry tak jak i w poprzedniej ciazy nie do opanowania :/

Jutro mam w klinice genetycznej specjalizujacej sie tylko w wadach plodu USG prenatalne z testem podobnym do Nifty tylko ciut lepszym. Wierze ze to tylko formalnosc i malenstwo jest zdrowe :)

boduszka, Hoope, Witch15 lubią tę wiadomość

• boduszka Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMamaWdwupaku wrote:
    Hej Majoweczki :)

To ja PodwojnaMama ;) poprzednie konto mam skasowane i jakis czas mnie tutaj nie bylo.

Przejrzalam na szybko co u Was i widze ze same dobre wiesci powizytowe :) bardzo sie ciesze i wierze ze do konca beda juz tylko takie :) a malenstwa wszystkie sa przesliczne!!!

U mnie w sumie ok. Najgorsze objawy juz za mna ale cukrzyca strasznie dowala. Biore insuline 4 razy dziennie. Co 2 dni mam zwiekszane dawki. Scisla dieta a cukry tak jak i w poprzedniej ciazy nie do opanowania :/

Jutro mam w klinice genetycznej specjalizujacej sie tylko w wadach plodu USG prenatalne z testem podobnym do Nifty tylko ciut lepszym. Wierze ze to tylko formalnosc i malenstwo jest zdrowe :)
    Trzymam za Was kciuki! :)
    Daj jutro znać co i jak:)

A co do cukrzycy to nie myślałaś o przejściu na pompę?

PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boduszka dzieki :)

Powiem Ci ze wolalabym pompe bo klucia sie 11 razy dziennie nie jest fajne i poki co efektow nie widze no ale to zalezy tylko i wylacznie od lekarzy ktorzy mnie prowadza.

• boduszka Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMamaWdwupaku wrote:
    Boduszka dzieki :)

Powiem Ci ze wolalabym pompe bo klucia sie 11 razy dziennie nie jest fajne i poki co efektow nie widze no ale to zalezy tylko i wylacznie od lekarzy ktorzy mnie prowadza.
    Z doświadczenia powiem, że peny u mnie bywaly "zdradliwe". Nie mogłam dobrać bazy która dawałaby zadowalające wyniki bez wariacji w ciągu dnia. A pompa jest niezastąpiona. Idzie tak precyzyjnie dobrać dawki że niespodzianki zdarzają się naprawdę sporadycznie. Dla porównania powiem ze na penach glikowaną miałam powyżej 6.0 -6,5. Na pompie mam 4,8 - 5,1 :)

PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam nadzieję, że wszystkie czujecie się tak mega super i gdzieś szalejecie skoro nie ma was tutaj :P
    Ja jutro ide pobierać krew na pappę a w poniedziałek na USG, już nie mogę się doczekać :)
    Prawie 2 miesiące temu dowiedzialam się, że jestem w ciąży... na początku każdy dzień się dłużył, byle tylko beta dobrze wyszła, byle tylko do USG. Teraz też się nie mogę doczekać, ale czas zaczął mi tak szybko lecieć, że obawiam się, że za chwilę bedzie maj i trzeba będzie rodzić :)
    Postanowiliśmy, że w poniedziałek po USG jeśli wszystko bedzie dobrze - a innej opcji nie przewiduję jedziemy do sklepu i kupujemy ubranko dla bąbelka :) Jedno jedyne, ale żeby to już jakoś tak urzeczywistnić, bo niby to już 12 tydzień, a ja jakoś nadal nie wierzę, że w maju będę przytulała bobasa. Mojego kochanego bobasa :D już się odzwyczaiłam od nieprzespanych nocy :D Ale będzie się działo :) :) :)
    Dobrego dnia dziewczynki <3

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 2 tygodnie mam prenatalne i jestem ciekawa w sumie czy juz płeć będzie widoczna... bo wadami sie nie przejmuje bo nie ma takiej opcji by zle było.... musi buc dobrze koniec kropka... juz u zadnej z nas nie może byc złych wiadomości ☺☺
    Potem powoli wezmę sie za odkopanie ciuszkow po synku albo kupowanie dla coreczki hihihi ... zaraz wskocze na rabat rossne naa artykuły dziecięce na 10% i miło będzie kupować wszystkie kosmetyki. Jak potrzebujecie rabat to dawajcie znac, mogę sie podzielic rabatem.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti - jak to 10%, ja myślałam, że 3...:)

Ja wczoraj tak myślałam, że jeszcze 7-8 tygodni temu co chwilę myślałam "ciąża, dziecko, ciąża, będzie dobrze, pocałuj brzuszek,.."itd.
    A teraz zdarza mi się o tym jakby zapominać/nie mieć na pierwszym miejscu w głowie. Oswajam i przyzwyczajam się;)
    To już 12 tydzień

Też mam nadzieję na płeć za tydzień.
    Byłoby supcioooo :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 zaczynasz i jak robisz regularnie zakupy na artykuly dzieciece to co 3 miesiace rabat rośnie o 1% i na maksa mozesz dojsc do 10 ☺☺

Jakbym nie musiala tyle odpoczywac to chyba tez bym nie pamiętała o ciazy, ale powoli brzuszek juz mi sie robi hihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D Mam do Was pytanko. Czy usg prenetalne robi się przez powłoki brzuszne czy usg jest dowcipne ? Bo Chcę zabrać na nie Mojego eM,żeby już zobaczył maluszka ale boje się,że badanie będzie dopochwowe a kiedyś powiedział,że lekarza walnie jak będzie mi "coś" tam wkładał.

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. mój jest zawsze na najważniejszych usg. Też się obawiałam jak zareaguje na usg dopochwowe, więc go po prostu uprzedziłam, opisałam, nie zapomniałam dodać, że jest to nieprzyjemne dla mnie badanie, nawet nieco bolesne. Teraz ginka chciała zrobić tylko przez brzuch ale okazało się, że widoczność za słaba i musiała zrobić też przez pochwę.
    Przemyśl to, żeby mógł być teraz z prostej przyczyny, tylko na usg genetycznym można zobaczyć całe dziecko. Na połówkowym jest już za duże i widać tylko kawałki. Komuś nieobeznanemu trudniej wtedy wiedzieć na co patrzy.

Ja mam usg za sobą i wcale Wam nie zazdroszczę, że macie przed sobą, bo stres był ogromny. Teraz zamartwiam się wynikami pappa, bo przecież nie mogłabym tak całkiem wyluzować.

Podwójna co to za kamuflowanie się :P

Ach jeszcze w kwestii facetów i porodu. Jak pytam mojego o szczegóły to on prawie nic nie pamięta z emocji. Nawet jak go położna zawołała między moje nogi, żeby przeciął pępowinę bo była za krótka i nie dało się inaczej, to nawet nie zwrócił uwagi na poporodową jaskinię lwa XD

Tanda lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, rzadko się udzielam ale ciągle Was obserwuję i czytam :) ja jutro mam prenatalne oraz test pappa, troszkę się denerwuję :/
    ciągle mam mega mdłości i wymioty myślałam, że może w 12tc przejdzie a tu nic :/ na wadze mam już prawie -5kg :/
    nie wiem jak sobie z tym radzić bo nic mi nie pomaga :/

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj wazyłam :) pierwszy raz od miesiąca i jakież było moje zdziwienie...Przed ciążą 53,3 kg, a dzisiaj już po śniadaniu 53,7 kg... myslałam, że przytyłam ze 2-3 kg, bo mdłości miałam moze z półtora tygodnia, a tak to nic i ciągle coś żre :D Faktycznie są to może jakieś mniejsze ilości, ale po prostu ciągle siedzę i jem :) Ostatnio mąż przyszedł do domu, taka cisza - siedze i sie nie odzywam... A siedziałam tak trochę w kącie, że mnie nie widział od razu... Wszedł, patrzy i patrzy :D W końcu mnie znalazł - a ja co? A ja siedzę i żre... Cały zestaw przygotowany obok: śledzie, kanapka z dżemem i batonik :D Zestaw idealny :)
    Trochę mi lepiej na duszy, w poprzedniej ciąży przytyłam 11 kg, ale teraz już teściowa mi zapowiedziała, że musze być na diecie, bo za dużo przytyję :P ja jej dam diete :P heheh :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja cały weekend poza internetem - cały czas w 100% dla męża i dizeci :-)

PodwójnaMama myślałam p Tobie ostatnio, cxy na inny wątek nie uciekalas całkiem ;-) musisz dalej leżeć czy już lepiej?

Dziewczyny u mnie z usg dopochwowym nie ma żadnego problemu, mąż traktuje to tak smao jak każda inna wizytę lekarska, tak samo jak włożenie patyczka do obejrzenia gardła czy wziernika do uszu - bez sensacji. Mamy też jednak inne doświadczenia za sobą więc może dlatego tak do tego podchodzimy oboje. Po cesarce mąż był że mną pod prysznicem i cała mnie umyl, bez niego byłoby ciężko. Kwestia zaufania i szacunku.
    A że facet mówi, że walnie lekarza vo włoży sondę do pochwy.... Hmmmm może warto wcześniej opowiedzieć, wytłumaczyć o co chodzi - bez tego nie da się prowadzić ciąży niestety.

Ja mam prenatalne w środę, stres jest ogormny, bardzo sir denerwuje. W poprzednich ciazach dwukrotnie były wątpliwości (córka podwyższona przeziernosc, syn brak kości nosowej). Dzieci urodziły się zdrowe ale do końca ciąży, mimo pozytywnych wyników pappa i kolejnych usg, był stres. Stąd też tym razem.decyzja o nifty.

Ostatnio bardzo poruszył mnie temat ustawy aborcyjnej, tzn o projekcie jej zaostrzenia. Boję się, że za niedługo rząd w ogóle wycofa wszelkie badania prenatalne kobiet, bo przecież po.co, skoro i tak trzeba będzie robić dizeci niezależnie od wad... Tak więc nastrój kiepski mnie trzyma, ale przy maluchach nir mam zbyt dużo czasu na smutki i rozważania.

No nic, lecę po wyniki badań.

Jagna <3 15.04.2018
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pogadaj z ginem napewno cos ci przepisze jak juz tak mecza cie te wymioty.. mnie na szczęście tylko czasem zemdli a tak mam spokój uffff...

Kajula usg prenatalne mozesz mieć i przez brzuch i przez dopochwowe. Wszytko zalezy czy lekarz będzie dobrze widzial parametry bobasa.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to racja ze przy porodzie i po wszystkim mąż byl nieoceniony... myl mnie bo nie dalam radę sie schylic a bylam brudna od krwi.. Także naprawde przygotujcie faceta na wszystko Ale też nic na sile kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 11:32

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Madzia pogadaj z ginem napewno cos ci przepisze jak juz tak mecza cie te wymioty.. mnie na szczęście tylko czasem zemdli a tak mam spokój uffff...

Kajula usg prenatalne mozesz mieć i przez brzuch i przez dopochwowe. Wszytko zalezy czy lekarz będzie dobrze widzial parametry bobasa.

przepisał mi czopki ale zastrzegł, żeby brać tylko w ostateczności, ponieważ nie są dobre dla maleństwa :/ dlatego zrezygnowałam z brania ich :/

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu czopki które nie są dobre dla dziecka... napewno jest cos bezpiecznego, musi być...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ