X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja pytałam tylko pierwszym razem czy mogę wziąć męża, potem sam już go zapraszał :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. pamietałam, że Cię tak bolało i cieszę się, że odpowiedzialaś. :) Chyba napiszę do ginki i zapytam o nospe..

Ja pytałam - bez zgody, teraz oznajmię. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:38

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ to najważniejsze :)

J.S jasne na pewno zdam relacje :) U mnie raczej nie będzie problemu z moim T. żeby wszedł, bo jak czytałam opinie o tej placówce, gdzie będę miała robione prenatalne i o lekarzu, to pisały kobity że nie było najmniejszego problemu żeby tatuś też był na usg :) No i lekarz bardzo sympatyczny, czuły, budzący zaufanie i wiedzący co robi :)

A jeśli chodzi o moje comiesięczne usg u mojego gina to też się sam pyta czy wołać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:44

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, pewnie, napisz. Ja sie swojego akurat nie pytalam, ale Pani w aptece powiedziala, ze jak najbardziej. Wiem jaki to strach, jak chodzilam do toalety to sie balam, a po nospie taka ulga, napisz i sie nie mecz. Ja wzielam moze max 3-4 dni i to nie pod rzad, tylko jak bolalo i teraz nie mam w ogole takich boli ;)

Rzeczywiscie zapytam sie za pierwszym razem, pozniej juz nie bede :)

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne w środę. To będzie moje 3 usg. Pierwsze było w 6 tygodniu i za wiele widać nie było. Kolejne miałam w 10 tygodniu jak byłam z Polsce u rodziców, widziałam i słyszałam wtedy piękne serduszko i maleństwo miało wtedy równe 3 cm. Teraz będzie 3 i już od dziś strasznie się stresuje czy wszytko będzie dobrze. Chciałabym, żeby już była środa i żebym wiedziała na czym stoję

p19ucsqvnm5skatr.png
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę na wizytę ! Strasznie się boje :/ Trzymajcie kciuki !

kamciaelcia, Feeva, kelegena, Fermina, J.S, Kropka88, Fatalita, Witch15, Hoope, Doti87 lubią tę wiadomość

• Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaraz się zaczynam przygotowywać do wizyty. Żołądek mi się wywraca z nerwów.
    :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki <3 dawajcie znać po! :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro normalną wizytę a za dwa tygodnie prenatalne i teraz myślę czy te pielęgniarki mnie nie za późno zapisały.
    Co do porodu ja chciałabym sn , pierwsza była nie planowana CC 6 lat temu.
    A co do oglądania mnie , myślę że mój partner podejdzie do tego typowo naukowo. Jednak co do porodu powiedział mi że naczytał się artykułów i że wiele psychologów twierdzi że poród może wywołać traumę i przekładać się na przyszłe współżycie więc postanowił ze będzie pomagał masował ale jak przyjdzie co do czego to on grzecznie poczeka na korytarzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 13:51

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha a jak teraz dokładnie biło serduszko? Do 180 uważa się za normę w 12 tygodniu. Bo te parametry nieco się z czasem zmieniają, ale nie bardzo.

Podwójna a to Ty taka ostra kocica jesteś :D

Jak tak czytam, że się wstydzicie lub krępujecie swoich mężczyzn, to mi się smutno robi. Albo, że tatuś chce zwyczajnie dać nogę. To taki niepotrzebny dystans. Przecież ta druga połówka jest na dobre i na złe. Poród jest chyba najpiękniejszym przeżyciem (oprócz tego, że trudnym), nie wyobrażam sobie, żeby współtwórca tego cudu czekał na korytarzu. M jest zaangażowany, przeżywa, pomaga, w czasie porodu sama jego obecność była wsparciem. Przy skurczach masował plecy, potrzebowałam jego siły i spokoju. Wy tak nie macie? Ojciec dziecka stoi za plecami, nie widzi newralgicznego miejsca, adrenalina nie pozwoli mu zemdleć, odpowiedzialność za swoją kobietę też. Ale powinien wiedzieć, widzieć i słyszeć, jak wielki to wysiłek urodzić dziecko, ile kosztuje bólu i poświęcenia ze strony kobiety. Poza tym świadomość w czasie porodu ma inny wymiar. Trudno to nazwać, ale w trakcie zupełnie inaczej podchodzi się do intymności. Przestaje być ważna Twoja duma, Twoja intymność, wszyscy koncentrują się na porodzie i Waszym dobru, matki i dziecka.

Są jeszcze pary, które uprawiają seks po ciemku, pod kołdrą, w piżamach, z dziurką w newralgicznych miejscach? XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 13:58

Fatalita lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki!!!! Bedzie dobrze na wizytach

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co swojej decyzji nie zmienię. Jeśli i on nie chce być w momencie kulminacyjnym i ja nie chcę żeby był, to nie będziemy robić nic na siłę :)
    Co wyjdzie w praniu to wyjdzie, może zdania nam się jeszcze zmienią :) Jeśli będzie ze mną w momencie bolesnych skurczy, będzie mnie wspierał, pomagał, masował to będę mu wdzięczna, ale jeśli będzie chciał wyjść w momencie pojawiania się dziecka na świecie, nie będę miała mu tego za złe :) Każdy ma swoje granice.

Ja seksu po ciemku nie uprawiam od początku :D Tym bardziej, że nie zdarza nam się tego robić tylko wieczorem albo w nocy :) Czasami zdarzy się w koszulce i skarpetkach, haha, ale to w przypadku numerków na szybko w mniej sprzyjających okolicznościach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 14:07

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ okolice Warszawy

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych usg!

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie bylam pewna, ale dzisiaj juz ewidentnie czuje ruchy dzidziulka! Jutro drugi trymestr. W poprzedniej ciąży motylki czułam 14+1, teraz zdecydowanie wczesniej, bo juz wiem jak to jest. No to sie zaczyna... :D

Feeva, Fermina, malwka08, Doti87, Hoope, Witch15 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla już?! o.O o ja Cię, też już bym chciała :D Słyszałam właśnie że to uczucie motylka/rybki albo żabki w brzuchu :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po wizycie ze malenstwo zdrowe :D usg godzine czasu i kazda jak to sie mowi zylka sprawdzona! Lekarz odradzal nam test Nifty bo nie widzi wskazan a to lekarz ktory przeprowadza operacje na plodach i specjalizuje sie w najciezszych przypadkach ale jak sie nastawilismy to i zrobilam Nifty i przynajmniej tez plec poznamy :) a termin porodu przesunal sie o tydzien do przodu :) jestem przeszczesliwa i godzinna plyze z usg dostalismy. Kamien z serca!!! Wynik Nifty od 3-6 dni.

Feeva, Fatalita, Fermina, malwka08, boduszka, Rillia, Hoope, Witch15 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez czuje juz ruchy i nie myle tego z niczym innym :)

Ach maluszek nasz ma 6,61cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 14:24

• Feeva Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna super! :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Hihi ssało to jeszcze za wcześnie, ale że trzymało rączkę przy buzi to pewne ;)

Czyli co, fiflak? XD

Przed drugim porodem ważyłam jakieś 76-78 kg, dziesięć zeszło od razu po porodzie. Reszta w rok, przy karmieniu piersią, bez odchudzania. Nie wiem jak można w ciąży się ograniczać, to chyba bardzo trudne. Mam takie ssanie, że zjadłabym stół w kuchni z głodu. Jeśli nie zjem, boli mnie żołądek i bardzo mdli. Wy tak nie macie?

Dziecko na tym etapie może już ssać kciuka, potem ten odruch zanika by znów powrócić.

Polecam krótkie filmiki o kolejnych tygodniach na mamazone :)

http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-13/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 14:25

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ