Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny powiedzcie dokładnie co odczuwacie, jeśli mówicie że czujecie ruchy Jestem w podobnym terminie ciąży co Wy a jeszcze nic nie czuję Lub może czuję, ale mylę to z czym innym Często czuję takie dziwne "bulgotki" i wibracje, ale nie wiem czy to gazy czy maluszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 14:34
-
PodwójnaMama gratuluje pozytywnych wieści!
Madzia_ ja miałam dwie cesarki, bardzo by chciała rodzić naturalnie, ale moja gin wybiła mi to juz z głowy i powiedziała, ze marne szanse zeby ktoś się na to zgodził. A że mam już dwójkę dzieci to jednak rozsądek przeważa i nie będę ryzykowała.
Hoope dla mnie obecność męża jest bardzo ważna, \gdybym mogła to bym go wepchnęła przed stół operacyjny przy cc Niestety, będzie musiał poczekać na korytarzu.
Feeva u mnie ruchy te pierwsze to były każdorazowo takie jakby muśnięcia w środku, od wewnętrznej strony brzucha. W pierwszej ciąży myślałam, że to w brzuchu burczy W drugiej już wiedziałam, ze to "to". Teraz coś tam się zdarzyło parę razy, ale równie dobrze mogły to byc jelita, więc cierpliwie czekam NNiektóre kobiety czują ruchy po 20tc, tak wiec trzeba uzbroić się w ceirpliwość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 14:40
Jagna 15.04.2018 -
Hoope- mam podobne odczucia jak Ty.
Jakby mi mąż powiedział, że on nie chce być przy porodzie to chyba bym się zastanowiła czy ja chce być z nim w ogóle. Nie wyobrażam sobie, żeby go miało nie być przy porodzie. Na całe szczęście - mimo, że z niego wrażliwiec, który mdleje na widok igły - sam z siebie chce być
Choć i czytałam artykuły i wiem, że niektórzy decydują się na opuszczenie sali w kulminacyjnym momencie, w życiu bym na to nie pozwoliła. Tak już mam
Podwójna Mama w 2paku, powiedz mi proszę czy ten film z usg to jest taki z dźwiękiem? Z tym co mówi lekarz? Ewentualnie widać na nim pomiary?
Tak, że można dzięki temu filmikowi opowiedzieć potem rodzinie co Kiedy się działo na wizycie w każdym momencie?
Mam nadzieję że to nie jest głupie pytanie :p
Edit:
Mysia Marysia - ja znalazłam szpital, w którym planowa cesarke można zrobić z mężem:) tak więc w razie czego wiem gdzie się udam, gdyby dane mi było rodzic cc.
Może w Twojej okolicy też taki szpital znajdziesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 14:47
Hoope lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Witch15 wrote:Ja mam jutro normalną wizytę a za dwa tygodnie prenatalne i teraz myślę czy te pielęgniarki mnie nie za późno zapisały.
Co do porodu ja chciałabym sn , pierwsza była nie planowana CC 6 lat temu.
A co do oglądania mnie , myślę że mój partner podejdzie do tego typowo naukowo. Jednak co do porodu powiedział mi że naczytał się artykułów i że wiele psychologów twierdzi że poród może wywołać traumę i przekładać się na przyszłe współżycie więc postanowił ze będzie pomagał masował ale jak przyjdzie co do czego to on grzecznie poczeka na korytarzu.
Witch teoretycznie usg można robić do 13t6d. W pierwszej ciąży miałam dosyć późno i jak pojawiły się nieprawidłowości ( za duża przezierność) i miałam skierowanie na test pappa i ponowne usg to był problem z terminem, bo powinnam była mieć na już, a terminy były za kilka dni wolne. Odsiedziałam wtedy cały dzień pod drzwiami gabinetu i lekarz przyjął mnie jako ostatią pacjentkę, dodatkowo. Po tamtych doświadczeniach usg prenatalne umawiam szybciej, żeby mieć chociaż ten tydzeń zapasu na powtórne badania.Jagna 15.04.2018 -
Ola_Ola a gdzie do lekarza chodzisz? czy szpital w Warszawie rozważasz?
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
wszystkie już powiedziałyście swoim dzieciom o tym, że będą miały rodzeństwo?
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
Hoope wrote:Mycha a jak teraz dokładnie biło serduszko? Do 180 uważa się za normę w 12 tygodniu. Bo te parametry nieco się z czasem zmieniają, ale nie bardzo.
Akcja serduszka wacha sie caly czas na wysokim poziomie pomiedzy 182 a 192 i lekarz zapusal juz rozpoznanie Techykardia plodu powiedzial ze nie bedzie nas mamil ze jest oki bo jest za wysokie wiec moga byc wady serduszka, ktore np jeszcze sa niewidoczne albo wady genetyczne, siedze i rycze i nie wiem co robic, masakraLusia -
Madzia moje dzieci ( 4 i 2l) wiedzą praktycznie od testu.
Mycha1982 wirtualnie przytulam, wierzę, ze musi Ci byc ciężko....czy lekarz skierował Cię na dalsze badania? Zasugerował może amniopunkcję? Pamiętaj, że wiele wad serduszka można operować tuż po porodzie.Konsultowaliście z innym lekarzem? W Warszawie pracuje dr Dangel specjalizuje się w kardiologii perinatalnej, o ile sie nie mylę przyjmuje na agatowej, może warto z nią skonsultować?Jagna 15.04.2018 -
Hoope wrote:
Jak tak czytam, że się wstydzicie lub krępujecie swoich mężczyzn, to mi się smutno robi. Albo, że tatuś chce zwyczajnie dać nogę. To taki niepotrzebny dystans. Przecież ta druga połówka jest na dobre i na złe. Poród jest chyba najpiękniejszym przeżyciem (oprócz tego, że trudnym), nie wyobrażam sobie, żeby współtwórca tego cudu czekał na korytarzu. M jest zaangażowany, przeżywa, pomaga, w czasie porodu sama jego obecność była wsparciem. Przy skurczach masował plecy, potrzebowałam jego siły i spokoju. Wy tak nie macie? Ojciec dziecka stoi za plecami, nie widzi newralgicznego miejsca, adrenalina nie pozwoli mu zemdleć, odpowiedzialność za swoją kobietę też. Ale powinien wiedzieć, widzieć i słyszeć, jak wielki to wysiłek urodzić dziecko, ile kosztuje bólu i poświęcenia ze strony kobiety. Poza tym świadomość w czasie porodu ma inny wymiar. Trudno to nazwać, ale w trakcie zupełnie inaczej podchodzi się do intymności. Przestaje być ważna Twoja duma, Twoja intymność, wszyscy koncentrują się na porodzie i Waszym dobru, matki i dziecka.
Mam dokładnie takie same odczucia i tak samo wspominam obecność męża przy porodzie Nasze małżeństwo osiągnęło po tym przeżyciu nowy, głębszy wymiarHoope lubi tę wiadomość
Matylda
-
Mycha1982 wrote:Hoope wrote:Mycha a jak teraz dokładnie biło serduszko? Do 180 uważa się za normę w 12 tygodniu. Bo te parametry nieco się z czasem zmieniają, ale nie bardzo.
Akcja serduszka wacha sie caly czas na wysokim poziomie pomiedzy 182 a 192 i lekarz zapusal juz rozpoznanie Techykardia plodu powiedzial ze nie bedzie nas mamil ze jest oki bo jest za wysokie wiec moga byc wady serduszka, ktore np jeszcze sa niewidoczne albo wady genetyczne, siedze i rycze i nie wiem co robic, masakra
Nie wiem czy to nie jest wskazanie do echa serca na nfz, spróbuj się dowiedzieć.Matylda
-
Nie było mnie kilka dni, to był bardzo intensywny tydzień.
W sobotę urządzaliśmy urodziny córki, miałam trochę siedzenia w kuchni i musiałam to pogodzić z wymiotami
Na 6.12 zapisałam się na usg połówkowe z echo serca.
Brzucha jeszcze nie mam, do tego schudłam 2kg przez wymioty.Matylda
-
Ja takie motylki w brzuchu miałam też poza ciążą od braku potasu i magnezu więc dopóki mnie nie kopnie porządnie to nie będę pewna co czuję.
Napisałam do ginki o bólach, zaleciła mi NO-SPĘ 3xdziennie aż do kolejnej wizyty czyli za tydzień. Trochę mam już dość tego ciągłego życia w niepewności. Już było ok, już miałam więcej nadziei to przyszły te bóle, jakby nie mogło być po prostu normalnie. Naprawdę wierzę w moje Dziecko... ale nie spodziewałam się, że ciąża może być tak trudna pod względem psychicznym i nieść ze sobą tyle strachu.. -
Niestety muszę przekazać smutne wiadomości. Moja ciąża się nie rozwija. Zatrzymała się na 7 tygodniu czekam już teraz na poronienie ...
Staraliśmy się 16 miesięcy i to moja pierwsza ciąża ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 15:58